KAUDEN ENSIMMÄISET RANKKARIT
Perjantai, 16 Lokakuu 2020 16:30

SB 6

Salibandy tarjosi viikon aikana tiukkaa vääntöä pisteistä rankkareille asti, sekä selvällä maalierolla viimeisteltyjä pelejä. A-lohkossa kärkeä pitää SC Viivelähtö, B-lohkossa SB Canaria ja C-lohkossa Pöyryn Pantterit.

 

Seuraavat ottelut pelataan keskiviikkona 21.10.  ja perjantaina 23.10. Rantakeitaalla.

 

Ilmoittaudu mukaan salibandyn manageriin: TÄÄLTÄ!

 

OTTELUT

 Keskiviikon ja torstain ottelut: TÄÄLTÄ!

 

RAPORTTI

Keskiviiikko 14.10.

XAMK VS SB CANARIA 0-7
Xamk:n ensimmäinen peli lähti sulavasti liikkeelle. Xamk kesti hyvin ensimmäisessä erässä otetun jäähyn, vaikka Canaria jaksoi tehokkaasti luoda maalipaikkoja. Canaria ei ylivoimalla tulosta tuottanut mutta hetken kuluttua laittoi lukemat 0-1 Valtteri Hämäläisen johdolla.

Toisessa erässä Canaria jatkoi hyökkäyskuvioitaan ja karkasi jo 0-2 johtoon Henri Viljakaisen viimeistelyllä. Xamk joutui nöyrytymään toisessa erössä jo kolmannelle peräkkäiselle maalille, kun Santtu Vainikka siirsi Canarian 0-3 karkumatkalle. Myös Xamk sai luotua Canarian maalille vaarallisia hyökkäyksia mutta Hyvärinen kesti. Canaria sensijaan jatkoi maalien tekemistä.

Kolmannessa erässä sama kaavio toistui, Canaria pyöritti peliä ja kävi välissä tekemässä osumia. Summerin soidessa Canaria oli takonut maaleja seitsemän ja Xamk joutui lähtemään kotiin tyhjin käsin.

 

HURU-UKOT VS TEAM A-H-M-A 3-12
Peli lähti liikkeelle Team A-H-M-A:n ottaessa jäähyn väärästä etäisyydestä. Huru-Ukot ei ylivoimalla tulosta onnistuneet tekemään ja peliä jatkettii edelleen 0-0 tilanteessa. Ahmat pääsivät avaamaan pelikuvioitaan Väinö Pulkkisen johdolla. Avausmaalin jälkeen ensimmäisessä erässä juhlittiin maaleja vielä kolmesti.

Toisessa erässä maalienteko jatkui ja Huru-Ukkojen selkä taipui entistä enemmän. Pientä toivoa Hurut pääsivät kohtaamaan, kun Markus Häkkinen onnistui kaventamaan lukemat 1-6. Ahmojen lisätessä johtoasemaa, Hurut kävivät kaventamassa.

Viimeiseen erään lukemat olivat 2-9. Huru-Ukot onnistuivat heti erän alkuun kaventamaan jälleen lukemia. Ahmat kuittasivat kavennusosuman välittömästi, samalla Väinö Pulkkisen viimeistellessä neljännen osumansa. Pelin loppuun Ahmat lisäsivät maalitiliään ja nappasivat ottelusta selvän voiton.

 

Perjantai 16.10.

MINTTUSILMÄT VS TEAM HAIPRO 5-6(SO)
Minttusilmät ottivat erän alkuun täysin typerän jäähyn. HaiPro ei ylivoimallaan pystynyt johtoon siirtymään ja seuraavaksi oli Minttusilmien iskun paikka. Minttusilmät siirtyivät ensin 1-0 johtoon ja sen jälkeen rankkarista 2-0 johtoon.

Team HaiPro lämpesi toiseen erään ja onnistui luomaan kavennusosuman Samu Myyryläisen propelilämärillä. HaiPro pääsi miltein välittömästi iskemään lukemat vielä tasoihin Ari Isokankaan suorituksesta. HaiPro pääsi karkaamaan erän lopulla vielä Minttusilmien otteesta.

Viimeisen erän alkuun Minttusilmät iskivät tasoitusosuman Eetu Lehtisen johdolla. Viimeinen erä pyöri tasaisesti päädystä päätyyn ja summerin soidessa tilanne oli tasan. Voittajaa ratkottiin ensi kertaa tällä kaudella rankkareilla ja Pasi Rikkonen vei kunnialle HaiProlle pisteet.

 

BOLLKLUBBEN VS SC VIIVELÄHTÖ 3-4(SO)
Bollklubben aloitti pelinsä siirtyen johtoon Pekka Piiroisen yksilösuorituksesta. Loppuerän ajan palloa liikuteltiin sulavasti kummankin päädyssä ja toiseen erään Viivelähtö lähti takaa-ajajan asemasta.

Toinen erä jatkoi samaa kaavaa, eikä maaliverkkoja heiluteltu. Viivelähtö sai loistavan tilaisuuden tasoittaa ylivoimalla mutta ei siinä onnistunut. Tunteet alkoivat pelissä pikkuhiljaa kuumeta, kun kumpikaan ei maaliin asti palloa päässyt saattamaan. Viivelähtö onnistui pitkän taipaleen jälkeen kaventamaan Antti Savolaisen onnistuessa.

Kolmanteen erään ei oikeastaan pelistä mitään sanottavaa ole. Hyviä yrityksiä ilman tuloksia pitkän taipaleen ajan. Erän viime minuuteilla peli heräsi henkiin ja Viivelähtö kipusi tasoihin, jonka jälkeen Bollklubben karkasi ja sama kaava toistui. Illan toinenkin ottelu ratkaistiin rankkareilla ja tällä kertaa Viivelähtö vei voiton Osku Sirviön vedosta.

 

TULIKUUMA VS DOM 15-2
Erän alkuun lämmiteltiin ja tunnusteltiin vetoja. Tulikuuma alkoi tykittää maaleja tasaiseen tahtiin. Laukauksia ei Tulikuuma säästellyt pätkänvertaa ja maalia kohti menevistä vedoista arviolta puolet upposi. Myös DOM pääsi hyökkäyspäähän muutaman kerran mutta vedot pysähtyivät maalinedustalle. DOM:n osalta kavennusosumaa odotettiin erän viime sekunneilla, kunnes Antti Tammelinin onnistui.

Toiseen erään Tulikuuma ehti viimeistellä kolme maalia Tuomas Anttosen, Jere Liukkosen ja Aleksi Tantun johdolla.

Tulikuuma pyöritti peliä kolmannessakin erässä ja maaleja syntyi useamman toimesta. Pelin lukemat taputeltiin 15-2 Tulikuuman hyväksi.

 

WEIKKOSET VS PÖYRYN PANTTERIT 4-11
Erittäin hitaan pelin jälkeen oli luvassa vauhtia Weikkosilta ja Pöyryn Panttereilta. Tilanteita syntyi vauhdilla ja molemmilla oli vahva maalitahto. Pöyryn Pantterit viimeistelivät ensimmäiseen erään kaksi osumaa Viitikon ja Paajasen viimeistellessä.

PöPa jatkoi pelin pyörittämistä myös toisessa erässä ja karkasi jo 3-0 johtoon. Toisessa erässä Pantterit alkoivat taputella jo peliä mutta Weikkoset eivät luovuttaneet.

Viimeinen erä meni palloa pyöritellessä molemmissa päissä mutta PöPa oli ainut, joka onnistui pallon saattamaan maaliin asti. Tilanne muuttui pelin lopulla, kun Weikkoset kävi iskemässä kavennusosumia kaksin kappalein. Illan tehokkain oli Mika Paajanen(4+2).