URHO NOSTELI KANNUA
Torstai, 06 Elokuu 2020 07:53

SB Urhotuulettaa

Salibandyn Kesäsarja huipentui eilen Finaalipäivään. Kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus pyttyyn illan alkaessa. Lopulta Finaalissa kohtasivat odotetusti Alapiha ja Urho. Illan kohokohdat olivat ensimmäinen peli jossa Sohva laittoi Tahmatassut todella ahtaalle upealla taistelulla, joka ei kuitenkaan tuonut yllätyksien yllätystä. Toinen oli tietysti odotettu finaali Alapihan ja Urhon välillä. Pelistä muodostui todella vaudikas ja kovatasoinen. Lopulta Urho oli parempi ja korjasi pytyn kotiin.

Pistepörssin voiton korjasi nimiinsä Mikko Hyyryläinen tehoin 40+12. Hyvä Mikko!!

Kiitoksia kaikille joukkueille osallistumisesta sarjaan ja vielä onnittelut Urholle mestaruudesta

Sohva vs Tahmatassut 5-8
Johan oli alku illalle.Tahmatassut tulivat peliin hieman löysällä asenteella, ja se meinasikin kostautua. Peli eteni tasatahtia pitkän matkaa. Aina kun Tahmatassut pääsivät johtoon onnistui Sohva aina kuittaamaan pelin tasoihin. Tuska alkoi kasvaa maali maalilta, kun Sohva ei taipunutkaan. Maaleja mätettiin tasatahtia 5-5 tilanteeseen asti. Voittomaalin iski Miika Maczulskij ajassa 24.19. Sohva ei tähän enään pystynyt vastaamaan ja toivon sammutti Niko Hiljasen 7-5 maali pari minuuttia myöhemmin. Hieno taistelu Sohvalta. Pelin pisterohmuja olivat Sohvan  Jere Liukkonen 1+3 ja Tahmatassujen Jerry Vuorinen 2+2

Aatun Toivo vs Team HaiPro 1-4
Aatun Toivolle oli ilmestynyt pelaajia kauden ratkaisevalla hetkellä (joku oli maininnut saunaillan). Aatu haastoikin Haipron ihan mallikkaasti, mutta useamman pelaajan kohdalla pelituntuman puutteesta maksettiin hintaa. HaiPro latoi maaleja tasaiseen tahtiin läpi ensimmäisen erän, kun Taas Aatun Toivo sortui tuhlaamaan paikkansa. Kaikki ottelun maalit nähtiin ensimmäiseen erään. Toinen erä meni hieman pallotteuksi kun HaiPro puolusti fiksusti pallolla ja aatun Toivo joutui jahtaamaan peliä, eikä se saanut kunnollista kiriä käyntiin missään vaiheessa. HaiPro eteni ansaitusti kohti Välierää.

FB Alapiha vs HaiPro 7-1
Alapiha lähti pitämään tempoa heti alusta alkaen, sillä HaiProlle ei huilia suotu. Rynnistys tuottikin tulosta jo pelikellon näyttäesä 1.12. Alapihan johtoon vei kuka muukaan kuin Mikko Hyyryläinen. Sen jälkeen peli tasaantui hieman ja peliin tuli pieni kyttäily vaihe. Pelin toisenkin maalin teki Alapiha, mutta sen kuittasi välittömästi HaiPron sielu ja ruumiillisuma Samu Myyryläinen. Orastava toivo Finaalista sammutettiin kuitenkin kahdella pikamaalilla ennen taukoa ja siihen katkesi sinisten selkä. Toinen erä oli enemmän ja vähemmän pelailua ja lopulta Alapiha marssi odotetusti Finaaliin 7-1 lukemin. Pelin pistekunkku oli Mika Viitikko 1+3 tehoin.

Urho vs Tahmatassut 4-1
Tahmatassut saivat lähteä tähän peliin suht vapautunein mielin. Sohvaa vastaan kompuroitiin, joten nyt ei ollut kuin voitettavaa. Liike parani ja pahin mailan puristaminen oli jäänyt illan ensimmäiseen peliin. Urho  oli alussa hieman terävämpi ja Hebri Viljakainen veikin Urhon johtoon Hienon hyökkäyksen päätteeksi. Tahmatassut eivät kuitenkaan lannistuneet ja palkinto saatiin seitsemän minuutin kohdilla kun Väinö Pulkkinen sivalsi pelin tasoihin. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella sitten melkein 20 minuuttia. Molemmilla oli paikkansa jo aikaisemmin, mutta palloa ei vain saatu verkkoon asti toimitettua. Urhon Rosterin levys alkoi korostua ottelun edetessä ja lopulta liikkeen lisäys toi maalin ja finaalipaikan. Urhon päästi piinasta Valtteri Hämäläinen ja Jussi Sinkko viimiesteli homman. Näin Urho hoiti hommansa ja matka jatkui Finaaliin.

FB Alapiha vs Urho 2-5
Finaalissa kohtasivat kaksi sarjan parasta joukkuetta ja ottelusta muodostui todella vauhdikas kahden taitavan ja nälkäisen joukkueen taistelu. Urho oli jälleen terävänä heti ottelun alusta ja ensimmäinen paikka toi ensimmäisen maalin. Jussi Sinkko oli unohtunut maalin kulmalle vapaaksi, eikä Jussi siitä erehtynyt. Urho jatkoi rynnistystään samaan malliin, mutta Alapiha kesti pöyrityksessä mukana. Momenttumin kääntö tapahtui kun Alapiha pääsi YV:lle. Sitä ei kauaa ehditty pelata kun Mikko Hyyryläinen ja MIka Viitikko sahasivat Urhon neliön puhki ja pallo reppuun Hyyryläisen toimesta. Tämä käänsi vaakaa Alapihan puoleen ja ajassa 11.34 Mika Viitikko veikin Alapihan johtoon. Tämä herätti Urhon ja he ottivatkin aloitteen jälleen itselleen. Alapihan harmiksi Mikko Toivanen toi Urhon tasoihin juuri ennen erätaukoa. Toiseen erään Urho pisti vielä pykälän lisää vauhtia lisää ja se painoi peliä väkisin Alapihan päätyyn. Hetki hetkeltä Alapiha alkoi väsyä enemmän ja enemmän. Hyökkäykset muuttuivat vain yksittäisiksi pyryiksi ja voimia kului koko ajan. Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa kun viimein Urho onnistui. Timo Säynäjoki ampui komean 3-2 maalin dikitaalien näyttäessä 24.24. Alapiha yritti vielä kaivaa kirivaihdetta, mutta arkun naulasi kiinni Eetu Lahtinen Jussi sinkon syötöstä. Lopussa Henri Viljakainen iski viidennen tyhiin ja Urho pääsi nostamaan kannua.