RAUTALIIGAA PELATTU PUOLET
Tiistai, 14 Heinäkuu 2020 09:41

RL probba2

Rautaliiga on saavuttanut noin puolivälin. Joukkueilla on pelattuna 12 tai 14 ottelua. Tällä hetkellä mestaruus on kahden kauppa ja kolmospaikasta taistelee 3 joukkuetta. Yleisesti ottaen pelit ovat olleet todella tasaisia ja mukaan on mahtunut todella paljon ristiinpeluuta. Otteluiden taso on ollut todella hyvää ja pelit ovat olleet erittäin siistejä. Alkukausi on tarjonnut myös tukun upeita suorituksia ja komeita maaleja. Maaleista puhuttaessa maalipörssin voitossa on turvallisesti kiinni Tatu Vihavainen 21 maalillaan. Häntä jahtaa Teemu Myyryläinen 16 kihautuksellaan. Allla on lyhyet koonnit jokaisen joukkueen alkukaudesta. RAutaliiga jatkuu taas maanantaina

 

 

TULOKSET 13.7

7 13.07.2020 18:00 h   - Fc Gather   2 - 3
7 13.07.2020 18:00 h   -   2 - 2
7 13.07.2020 18:40 h   Fc  Gather -   2 - 0
7 13.07.2020 18:40 h   -   5 - 2
7 13.07.2020 19:20 h   -   2 - 1
7 13.07.2020 19:20 h   -   3 - 1
7 13.07.2020 20:00 h   -   1 - 11
7 13.07.2020 20:00 h   -   5 - 2
7 13.07.2020 20:40 h   -   1 - 2
7 13.07.2020 20:40 h   -   0 - 3
7 13.07.2020 21:20 h   -   2 - 0
7 13.07.2020 21:20 h   -   0 - 3

 

 

   

Sarjataulukkoon tästä


 

Kaarirakennus

Kaarirakennus on kulkenut koko kauden ilman tappioita. Heistä on sanottu jo kaikki mahdolliset kehut mitä vain keksiä voi. Joukkue on ladattu täyteen entistä ja nykyistä talenttia jalkapallo talenttia. Meritoituneimmat pelaajat ovat tosin jääpalloilijoita. Kaarirakennus on tuhonnut vastusjan toisensa perään upealla syöttöpelillä ja lähes tappavalla viimiestelyllään. Ainoat kaunesvirheet ovat tasapelit Taloasemaa ja lost Causea vastaan. Korkea suoritustaso ja tekemisen varmuus ovat tuottaneet nähdyn laista jälkeä koko alkukauden. Ainut uhkakuva Kaarirakennuksen ppelaamisessa on tekemisen kipsaaminen jos avausmaalia ei tulekkaan nopeasti. Sitä ei heidän onnekseen ole toki montaa kertaa tapahtunut. Ennusteena on että Kaarirakennus ei enää kyykkää kuin ehkä kerran ja mestaruus tulee heti Debyyttikaudella.

Alkukauden MVP Tatu Vihavainen 21 maalia. Maalit puhukoot puolestaan. Kaikki muu on turhaa.

 

Taloasema

Puolustava mestari on pelannut kautensa lähes odotuksien mukaan. Joukkue on pysynyt lähes samana, toki muutama vahvistus on aina löytynyt. Nyt vain alkaa näyttää että se ri tule tänä vuonna riittämään pytyn nostoon. Taloasema tekee tulosta ottelusta toiseen varmalla rutiinalla. Materiaalin laatu ja leveys riittävät kääntämään huonommankin pelin voitoksi. Vaikka eroa kärkeen ei ole kuin 4 pinnaa rasittaa niskassa kaksi tappiota Pöyryn Panttereille. Taloasemaa ei kuitenkaan voi laskea ulos kisasta, koska yksi kompastuminen Kaarirakennukselta ja kaikki on taas mahdolista. Omat hommat on vain hoidettava ja toivottava että viimiesessä pelissä pytty voidaan voitolla hoitaa Taloaseman toimistolle jälleen yhdeksi vuodeksi.

Vesan terveiset ehtiikö Mikko Iivanainen toipua pelikuntoon Saunailtaan mennessä........?

Alkukauden MVP Juuso Kuronen. Vaikka tehoja ei ole tullut on Juuso Taloaseman pelin sielu. Mies ehtii jokapuolelle kenttää. Juoksee katkoo repii raastaa ja rakentaa. Toivottavasti alkaa maalejakin vielä tulla.

 

Lost Cause

Lost Cause on pelannut alkukauden hyvinkin odotuksien mukaan. Heikommat on kaadettu ja vahvempien kanssa väännetty tasaisesti. Joukkue on hieman uudistunut, mutta sama runko on ja pysyy. Oikeastaan kauden ainut riman alitus tuli ensimmäisellä kierroksella Kaarirakennusta vastaan kun tulos oli 1-10. Sekin kuitattiin toisessa kohtaamisessa kun Lost Cause puristi Kaaresta 2-2 tasurin. Muuten on saatu juurikin sitä mitä voi sinisiltä odottaa. mestaruutta ei enää oteta mutta kolmospaikka on tähtäimessä ja siitä taistellaan aivan varmasti kauden loppuun asti.

Alukauden MVP Iivo Hokkanen 13 maalia. Iivon avut ovat maalinteossa. Kylmäpäinen viimiestelijä on tuonut omilla suorituksillaan mukavan kasan pisteitä sinisille.

 

 

Wilmert

Porkkanat suorittavat kaudesta toiseen korkealla tasolla. Joukkueen keski-ikä kiipeää uhkaavasti joka vuosi ylöspäin, mutta tekemisessä se ei näy. Uho on kuitenkin napsun korkeammalla kuin tulokset näyttävät. Wilmert pelaa pilke silmässä mutta tosissaan. EHkä se onkin suurin syy miksi aivan ultimaalinen palkinto jää saamatta. Wilmert hoitaa ruutunsa takuuvarmasti paremmillle hävitään huonommat voitetaan. Kolmospaikka on Wilmertin mestaruus.

Alukauden MVP Esa Puranen 14 maalia. Esa Kantaa joukkuetta uskomattomalla työmoralilla. Laukaus on edelleen kunnossa ja Esa rankoo paikoistaan tehokkaasti. annetaan vielä contender maininta Toni Leikkaalle. 6 nollapeliä ja muutenkin Toni pelaa korkealla tasolla pelistä toiseen. Lapsuksia ei Tonille tule koskaan.

 

Pöyryn Pantterit

Pantterit ovat pelanneet alkukauden hieman yli tasonsa.Muutama synkkä kierros ovat rokottaneet pistepussia siten että pytty on karannut, mutta taistelu kolmospaikasta on kiivasta. Pantterit pyörittävät peliä varsin mallikkaasti ja peli on hiveltävää katseltävaa( aina välillä). Pantterit kärsi hetken aikaa rosterin kapeudesta, mutta sekin saatiin kuntoon muutamalla täsmähankinnalla. Peli pyörii paljolti akselilla Niemi Myyryläinen jota muut hyvin tukevat. Suorituksiin on tullut tasaisuutta ja kollektiivi on kunnossa. Pöpa jatkaa taisteluaan kolmospaikasta myös kauden toisela puolikkaalla.

Alkukauden MVP Teemu Myyryläinen 16 maalia. Teemu Pyörittää mustien peliä varsin mallikkaasti ja hyökkäysalueella häntä on lähes mahdoton pysäyttää. Contender Joni Niemi.

 

Canarian Pallo

Canarian perus ilta voitto ja tappio. Pakko aloittaa tällä , koska se kuvaa varsin hyvin Canarian alkukautta. Canaria on tulosten ja sijoituksen mukaan juurikin keskinkertaisuus. Maaliero lähellä nollaa pistekeskiarvo on 1.58. Canaria siis ei voita parempiaan , mutta ei häviä heikommille. Joukkue uudistui todella paljon viimekaudesta, ja yhteispelin löytyminen on ottanut oman aikansa ja peli on parantunut pienin askelin. Kaiken usuessa kohdalleen Canaria voi yllättää isompiaan ja hämmentää sijoituksia.

Alkukauden MVP Markus Brusila 10 maalia. Brusi on sarjan parhaita pelaajia. Brusi puolustaa siihen asti kun peli pitää ratkaista ja sitten hän nousee hyökkäämään ja ratkaisee pelin hevosenpotkullaan.

 

FC Hazard 

Hazard on Canarian tavoin keskiellä taulukkoa noin puolilla pinnoilla ja maaliero lähellä nollaa. Hazardin esitykset ovat hieman heiluneet kauden aikana ja koneiden käyntiin saaminen on ottanut oman aikansa. Sarjamalli ei siinämäärin palvele Hazardia sen suhteen koska jos oltaisiin menty kahteen tasoon olisi Hazard ollut lähellä Divarin mestaruutta. Hazardinkin rosterissa alkaa olla jo hieman ikää, se alkaa näkyä liikkeessä, mutta onneksi pelisilmää on ukoilla sen verran että liike korvataan älyllä. Hazard hoitaa helpot pelit rutiinilla ja hyvänä päivänä Hazard kiusaa isompiaan.  Loppukauden tavoite on kilpailla Canarian kanssa "Divarin" mestaruudesta,

Alkukauden MVP Toni Hokkanen 7 maalia. Maalimäärät eivät ole enää niin suuria, mutta ne ovat tärkeitä. Toni on alati uhka ylhäällä ja se avaa tilaa myös muille onnistua.

 

FC ALAPIHA

Alapiha aloitti kautensa hieman yläkanttiin kun neljään ekaan peliin tuli 7 pistettä. Sen jälkeen onkin ollut hieman haastavampaa ja pisteitä ei ole tullut enään kuin kerran.  Pelissä on enemmän ajatusta  kuin mitä taulukko antaa ymmärtää. Tulokset olisivat monesti parempia, mutta jokaiseen peliin sattuu yksi kaksi virhettä liikaa joista Alapihaa rankaistaan armotta. Alapiha on ottanut paikkansa taulukosta ja näissä asemissa se todennäköisesti tulee viettämään loppukaudenkin.

Alkukauden MVP Tuomo Eskelinen 12 Maalia/Olli Vainio. Tuomo on tehnyt lähes kaikki Alapihan maalit, mutta yhtä Tärkeää on Ollin panos puolustuksessa. Hän johtaa alakertaa ja antaa paljon anteeksi monessa tilanteessa.

 

Urho

Urho on mielenkiintoinen tapaus. Rosteri ja pelaaminen antavat odottaa enemmän kuin mitä on saatu. Urho tiätää mitä tehdä ja pelaajat pysyvät hyvin lestissään. Mutta joku tässä vain mättää kierroksesta toiseen. Usessti käy niin kun pelejä pitäisi alkaa ratkomaan Urholta katoaa Tiikerin silmä ja useasti tuloksena on kirvelevä tappio. Asia korjaantuu ehkä sillä että kiristetään nupikoita pykälällä molemmissa päissä kentää niin loppukaudesta voi alkaa tapahtua enemmän positiivisia asioita.

Etsintäkuulutus: Missä on se kolmosen maaliruisku Matti?

Alkukauden MVP. Pajuset. Niko maalit ja Antti puolustaa.

 

FC Probba

Probballa on ollut hieman hasteita saada koneitaan käyntiin. Välillä tulee välähdyksiä, mutta hetkessä ne ovat taas poissa. Probba perustaa pelinsä tiiviiseen puolustamiseen ja heitä vastaan on todella vaikea tehdä maaleja. Pakka makaa syvällä ja vastaan isketään heti sopivan tilaisuuden tullen. Probban pelaamisesta pasitaa tekemisen riemu ja kuten aina henki on kohdallaan. Loppukautta kohden tuloksien parantuminen vaatisi hieman pakan nostamista ja oman pelin avaamista. Toki kääntöpuolena voi olla että omissa soi hieman enempi.

Alkukauden MVP. JOukkue on niin tiivis yksikkö että ketään yksittäistä pelaajaa ei nosteta jalustalle.

 

FC GATHER

Gatherin alkukausi on ollut vaikea. Esitykset ovat luvanneet lopputuotetta enemmän. Asia korjaantui maanantaina paremmille jengoilleen kun Gather nappasikin 6 pinnaa "oman tasoisia " joukkueita vastaan. Punaiset pelaavat hyvällä asenteella ja yrityksen puutteesta heitä ei voi syyttää. Kovin useasti vain pieni huolimattomuus on kääntänyt tasaiset pelit jossain kohtaa tapiolle ja sitten vähän saattaa repsahtaa. Gather on kuitenkin alkukauden aikana näyttänyt että se pystyy venymään kaiken osuessa kohdilleen. Kantaako maanantain lento myös loppukauteen. Se jää nähtäväksi.

Alkukauden MVP Jussi Kuokkanen. Gatherin ruumiillistuma. Lopputulos ei aina näy taululla mutta hymy ja iloinen asenne eivät katoa mihinkään

 

Lähemäki BAR

LB:n pelaamisen taso ei näytä samalta kuin sijoitus taulukossa. Pelaajia on paikalla ja intoa riittää. JOukkueen runko on ollut pitkään kasassa ja kaikki tietävät omat hommansa. LB:ltä ei yleensä saa mitään ilmaiseksi ja siitä kertoo myös suhteessa todella pieni päästettyjen maalien määrä KA:2.42. Ongelma onkin tehottomuus hyökkäyspäässä. Puolustus antaa mahdollisuuden ottaa pisteitä, mutta hyökkäyksen tehottomuus maksaa turhan paljon tällä hetkellä. Sen kun saa kuntoon LB napsii edeltään muutaman joukkueen.

Alkukauden MVP. Kuka muukaan kuin Jouni Lahtinen. Jouni torjuu joka pelissä 3-5 varmaa maalia ja antaa keltaisille mahdollisuuden olla pelissä mukana ottelusta toiseen.

 

Fc DOM

Domin kausi on sujunut lähes odotusten mukaan. DOM suorittaa tasollaan pelistä toiseen ja se riittää mihin riittää. Yksittäisissä peleissä on välähdyksiä paremmasta tulevaisuudesta ,mutta ne ovat olleet vain välähdyksiä. Paras välähdys oli Canarialta ryöstetty tasuri. Yksittäisessä pelissä Dom voi kiusata, mutta joukkueen matka on vielä alussa. Mainitaan että eilen maanantaina DOM katkaisi maalittoman putkensa joka kesti 308 minuuttia. Siitä jatketaan.

Alkukauden MVP Tero Hurri. Tero johtaa puolustusta ja ehtii joka paikkaan.