RAUTALIIGA IS BACK
Tiistai, 23 Kesäkuu 2020 05:45

RL probbawilmert

Nyt on viimeinenkin merkittävä jalkapallosarja maailmasta palannut, kun Rautaliiga starttasi maanantai iltana Hänskissä. Rautaliiga pelataan tänä kesänä 13 joukkueen kaksinkertaisena sarjana eli vain yksi joukkue nostelee pitkän kauden jälkeen pyttyä Rautaliigan mestarina. Eilisen kierros meni monella joukkueella vielä tuntuman hakemiseen, mutta into korvasi puutteelisen tuntuman, kun nuoret miehet kirmasivat ensimmäistä kertaa kesälaitumille.

 

TULOKSET

 

1 22.06.2020 18:00 h   -   1 - 3
1 22.06.2020 18:00 h   -   2 - 3
1 22.06.2020 18:40 h   -   2 - 5
1 22.06.2020 18:40 h   -   4 - 0
1 22.06.2020 19:20 h   -   1 - 5
1 22.06.2020 19:20 h   -   0 - 0
1 22.06.2020 20:00 h   -   0 - 0
1 22.06.2020 20:00 h   -   0 - 2
1 22.06.2020 20:40 h   -   1 - 3
1 22.06.2020 20:40 h   -   3 - 1
1 22.06.2020 21:20 h   -   3 - 0
1 22.06.2020 21:20 h   -   1 - 10

 

 

Kaarirakennus 6 PTS  

Isolla rahalla ja kovalla uholla sarjassa debytoinut joukkue lunasti kovia puheitaan heti avauskierroksella. Kaarirakennus on kaikkea sitä mitä Newcastle United haluaa olla  tulevien uusien omistajiensa myötä. Nopea taitava dominoiva. Kaaren ensimmäinen peli oli vielä varovaista tunnustelua kun karstoja poisteltiin putkista, siitä huolimatta Hazard kaatui 3-1 lukemin. Toisessa pelissä laitettiin koneet käyntiin ja sen sai tuta Lost Cause. Aikalaiskirjoja selaamallakaan ei ihan heti löydy peliä missä Lost Cause olisi ollut näin purjeessa. Kaiken kaikkiaan mykistävä aloitus. Kaarirakennus ilmoittautui suoraan mestarisuosikiksi. Yksittäistä onnistujaa on hankala nostaa kun maalintekijöitä löytyi yhteensä 7 kappaletta kahteen peliin.

 

Wilmert  6 PTS

Ikinuori Wilmert näytti jälleen kokemuksen voimaan heti alkuun. Pallo ja miehet liikkuvat sulavasti ja yhteispeli rullaa. Ensin kaatui Probba näytöstyyliin 4-0. Toisessa pelissä oli vastassa LB ja tästä muodostuikin paljon tiukempi vääntö, mutta kärsivällisellä  pelaamisella tarvittavat maalit saatiin kaivettua ja lopulta täydet pisteet Porkkanoille 2-0 lukemin. Wilmertiltä siis todella väkevä aloitus ja eritoten puolustaminen oli koko joukkueelta ensiluokkaista kun omissa ei soinut, ja siitä iso kiitos kuuluu myös maalivahti Toni Leikkaalle. Jatkuuko nollapeliputki tänään tiistainakin?

 

Pöyryn Pantterit 4 PTS

Pantterit avasi kautensa myös ilman tappiota. Kauden avauksessa oli vastassa puolustava mestari Taloasema, mutta se ei Pöpaa haitannut. Joukkueen peli oli tiivistä ja kurinalaista. Puolustus oli tiivistä kun kaksikko Niemi-Ruhanen dominoi alakertaa ja Myyryläinen ehtii joka paikkaan kentällä. Taloasema ei saanut Panttereista hippaa koko pelissä ja kun viimiestelykin toimi komeilivat taululla hienot 5-1 lukemat Panttereiden hyväksi. Toisessa pelissä urhoa vastaan viimiestely ei sitten toiminutkaan enään. Muuten pelaaminen oli mallikasta, mutta pallo ei vain löytänyt tietään maaliin asti. Onneksi puolustus piti ja tyytyminen oli 0-0 tulokseen ja sitä myöden pistejakoon. Tästä on Panttereiden hyvä jatkaa seuraavalla kierrokselle.

 

FC ALAPIHA 4 PTS

Alapiha oli maanantain isoimpia onnistujia kun se kohtaloa uhmaten raapi voiton ja tasurin ensimmäisistä peleistään. Avaus oli Probbaa vastaan ja ensimmäisen pelin jännitys ja tuntuman puute paistoi vielä otteissa. Päät meinasivat hieman notkahtaa kun Probba siirtyi 2-1 johtoon, mutta sitten alkoi kokemus puhua ja alapiha sai pelistä otetta. Ensin Pete Janhonen toi Alapihan tasoihin ja uurastus palkittiin 2 minuuttia ennen loppua, kun Tuomo Eskelinen täräytti Alapihalle 3 pistettä 3-2 lukemin. Toiseen peliin LB:tä vastaan tiivistyi puolustus, mutta tehot katosivat kun Alapiha ei löytänyt keinoja Jouni Lahtisen ohittamiseen. Vaikka tyytyminen oli vain yhteen pisteeseen on ilman tappiota kiva jatkaa tiistaihin.

 

Canarian Pallo 3 PTS

Kappe lähti , mutta hienot paidat tuli. Canaria on menneistä vuosisat poiketen vetänyt pre-seasonin ja se näkyi tuloksissa. Kaarirakennus ryösti kirkkaimmat tähdet mutta uudistunut Canaria ei antanut sen liiemmin haitata. Vapailta markkinoilta naarattu Markus Brusila täytti ruutunsa, ja koko nippu touhusi  varsin mallikkaasti. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Taloasema. Canaria oli hyvin pelissä mukana koko ajan, mutta pienet nukahdukset puolustuksessa maksaoivat tällä kertaa liikaa, kun niistä rokotettiin armotta. Hyökkääjienkin ruuti oli vielä hieman märkää, ja näin Canaria poistui pelistä 3-1 tappio niskassaan. Homma alkoi toimia toisessa pelissä Urhoa vastaan. Pelaamista tiivistettiin ja tehojakin alkoi löytyä hyökkäämiseen. Urholle ei jätetty kuin armopaloja kun Cnaria hurjasteli tauluun 5-2 lukemat. Pelissä nähtiin myös illan komein maali kun Markus Brusila pamautti maailman luokan Screamerin yläpeltiin.

 

FC Hazard 3 PTS

Legendaarinen Hazard. Kauden avaus oli taattua Hazardia. Ei loista ei petä ei tapahdu mitään. Ensimmäisessä pelisää hyvä taistelu ylivoimaista Kaarirakennusta vastaan tuotti siedettävän 3-1 tappion. Toisessa pelissä kun tilaa ja aikaa oli enemmän pääsi Hazard enemmän pelaamaan vahvuuksillaan, ja se toikin rutiinilla 3-0 voiton DOM:sta. Kausi on nyt siis avattu ja pistettii sen myötä niin siitä on mukavampi jatkaa tiistaille. Manantailta nostetaan esiin maalivahti Riku Lehtimäki, jonka torjunnoilla lukemat Kaarirakennusta vastaan pysyivät siedettävinä.

 

Taloasema 3 PTS

Puolustava mestari aloitti tuttuun tapaansa hieman dieselmäisesti. Ensimmäisessä pelissä rutiini toi vielä voiton Canariasta 3-1 lukemin Janne Poikselän kliinisen viimeistelyn turvin, mutta toisessa pelissä Panttereita vastaan se ei enään riittänyt ja tuloksena oli 5-1 tappio. Taloasema joutuukin kasaamaan rivinsä nyt nopeasti, kun pelataan suoraan kaksikertainen sarja ei ohipeleille ole hirveästi varaa. Näinköhän GM Ojanen kaivaa jo kentällisen vahvistuksia tiistai iltaan jotta mestaruusjuna ei karkaisi heti kättelyssä.

 

Lost Cause 3 PTS

Lost Causella oli hieman kaksijakoinen iltapuhde. Ensimäisessä pelissä kaatui DOM pienen hapuilun jälkeen 3-1, mutta toisessa pelissä tulikin sitten täystyrmäys Kaarirakennuksen käsittelyssä. Pelaaminen ei sinäällään ollut huonoa, mutta vastustaja oli vaan tuon verran parempi. Tylyt lukemat kirjaattiin siis 1-10. Positiivistä oli siinäkin asityksessä se että päät eivät notkahtaneet missään kohtaa ja iloinen asene säilyi loppuun asti.

 

Lähemäki BAR 1 PTS

LB tuli peleihin isolla rosterilla ja se näkyi hyvänä liikkeenä läpi illan. Ensimmäisestä pelistä irtosi pinna Alapihaa vastaan, ja siihen jäi hieman jossitteluakin olisiko ollut enemmän tarjolla...? Toisessa pelissä sama ilme jutkui, mutta puolustus ei vain pitänyt hieman vaarallisemman hyökkäyksen puristuksessa ja LB poistui Hänskistä 0-2 tappio niskassaan. Kuitenkin varsin pirteä esitys ja jos pelureita käy paikalla aktiivisesti jatkossakin tulee LB olemaan monelle hankala vastus kesän aikana.

 

Urho 1 PTS

Urho ei yltänyt kauden avauksessa parhaimpaansa. Kuten muillakin ensimmäinen peli oi vielä hakemista, ja kun vastassa oli Canaria joka oli ottanut jo löysät pois alta. Tukkoiset jalat ja tuntuman puute tuottivat 2-5 tappion. Toisessa pelissä Pantereita vastaan homma alkoi jo toimia hieman paremmin puolustus alkoi pitää ja viimeisenä turvana oli maalivahti Aatu Nenonen, joka napsi muutaman komean torjunnan. Seuraavaan kertaan vielä hieman terävyttä viimeistelyyn niin tulosta alkaa tulemaan aivan uuteen tapaan.

 

FC Probba 0 PTS

Probba tuli jälleen paikalle asennetta ja iloista karnevaali henkeä täynnä. Probban otteista paistaa pelaamisen ilo ja mukava yhdessä olo. Tulos jäi tällä kerralla vielä hieman piippuun, mutta laitetaan se alkukankeuden piikkiin. On aivan varmaa että tulosta alkaa tulla nopeastikkin. Sen verran lupaavia esitykset olivat eilen illalla.

 

Fc DOM 0 PTS

DOM on käyttänyt pre-seasonin hyvin treenaten ja se näkyi parempana kauden avauksena kuin aiempina vuosina. Vaikka pisteitä ei vielä tullut oli pelaamisessa nähtävissä kuitenkin paljon posia ja kun kauden avausmaalikin syntyi jo heti ensimmäisessä pelisää on Domilta lupa odottaa myös ensimmäisiä pisteitä suht nopeastikkin.

 

FC GATHER 0 PTS

Huilissa