ONNISTUMISEN RIEMUA KISALASSA!
Lauantai, 15 Helmikuu 2020 14:20

PL PeNa

Kisalan turnauspäivä piti sisällään paljon tunnetta ja onistumisen riemua. Liigan puolella ei sarjataulukon kärkikolmikon suhteen muutoksia nähty vaan UuNot jatkaa ykkösenä 16 pisteen voimin. Toisena on JiiKoo Hurjat 13 pisteellä ja kolmantena SäbäCatsit 8 pisteellä. Myös divarin puolella sarjataulukko pysyi samana, KaPa-51:n johtaessa 15 pisteellä. Toisena RiUsäbä 13 pisteellä ja kolmantena SB Kikka 9 pisteellä.

Kiitos Mäntyharjun väelle hienojen turnauspäivien emännöinnistä tällä kaudelle!

Viimeiset runkosarjan ottelut pelataan 14.3.2020 Mikkelissä Rantakeitaalla. Näiden pelien jälkeen tiedetään joukkueiden lopulliset sijoitukset runkosarjan osalta ja päästään asettelemaan pelit finaalipäivää varten. Finaalit pelataan 28.3.2020 Mikkelissä Sport Forumilla.

Liigan ottelut löydät: TÄÄLTÄ!

Divarin ottelut löydät: TÄÄLTÄ!

LIIGA

SäbäMimmit vs Pinkit Puumat 3-0

Mimmien ja Puumien ottelu alkoi tasaisena pallon liikkuessa vauhdikkaasti päädystä päätyyn molempien joukkueiden hakiessa avausmaalia. Kuuden minuutin pelaamisen jälkeen Marjaana Toikka pääsikin iskemään Mimmit ottelussa 1-0 johtoon Sanni Hassisen syötöstä. Maalin jälkeen Puumien peli suistui raiteilta, ja Mimmit pääsivät jatkamaan painetta Puumien päädyssä. Muutama minuutti ennen erätaukoa Helmi Simonen pääsi kasvattamaan Mimmien johtoa 2-0.

Toisen erän alussa peli jälleen tasaantui ja Puumat pääsivät peliin mukaan. Tilanteita syntyi jälleen molempiin päihin ja seuraava maali nähtiinkin vasta reilu viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Marika Lyytikäinen kasvatti Mimmien johtoa 3-0. Maalin jälkeen Puumille tarjoutui mahdollisuus kaventaa lukemia ylivoimalla. Mimmit puolustivat vahvasti alivoimalla, eikä Puumat saanut aikaiseksi mitään. Ylivoiman jälkeen Puumat kuitenkin onnistui löytämään peliin hieman järkeä ja pääsi hetkeksi luomaan hyvän paineen Mimmien päätyyn. Mimmien maalivahti Maarit Nikkinen kuitenkin kesti tilanteen upeasti ja torjui Mimmeille 3-0 voiton.

SäbäCats vs SäbäMimmit 3-2(SO)

Kissat aloittivat räväkästi Susanna Lempiäisen iskiessä joukkueen johtoon Helinä Tiusasen syötöstä heti reilu minuutin pelaamisen jälkeen. Mimmit eivät takaa-ajoasemasta lannistuneet vaan siirti ottelun painetta Kissojen päätyyn. Tiukka hyökkääminen tuotti tulosta kuuden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Mimmit tasoittivat ottelun 1-1 Satu Kettusen osumalla. Tasoitusmaali antoi Mimmeille uutta vauhtia peliin ja Roosa Turkki pääsikin mieltein perään siirtämään Mimmit 1-2 johtoon. Erän loppuun Kissojen Maria Hyytiäinen pääsi iskemään lukemat tasoihin ja toinen erä aloitettiin lukemista 2-2.

Toinen erä jatkui tasaisena. Molemmat joukkueet pääsivät luomaan hyviä hyökkäyksiä, mutta maalit olivat tiukassa. Kovasta vääntämisestä huolimatta maaleja ei toisessa erässä nähty, joten voittaja siirryttiin ratkaisemaan rankkareilla. Susanna Lempiäinen pistikin pienen harhautuksen kautta pallon Nikkisen selän taakse ja vei voiton Kissoille.

Pinkit Puumat vs UuNo 0-4

Parin ensimmäisen ottelun tapaan myös Uunojen ja Puumien ottelu käynnistyi tasaisena. Ottelun avausmaali nähtiin vasta lähes seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen, kun Uunojen Heli Torniainen iski Uunot 1-0 johtoon. Vielä ennen erän loppua Terttu Somero-Torniainen kasvatti Uunojen johtoa 0-2.

Toisen erän alkuun UuNot ottivat sähäkän alun ja paineli heti aloituksessa ottelussa jo 0-3 johtoon. Ottelu tasoittui pitkäksi toviksi ja seuraava maali nähtiin vasta toisen erän lopulla kun Reetta Koponen iski UuNoille 0-4 voiton.

JiiKoo Hurjat vs SäbäCats 4-3

Kissat aloittivat pelin tiukasti ja alkoivat heti luoda painetta JiiKoon maalille. Kova pyöritys toimi ja Kissat avasivat maalitilin ajassa 5.59 Susanna Lempiäisen maalilla. Asta Kuronen jatkoi muutaman minuutin jälkeen Kissojen maalijuhlia viemällä joukkueen 0-2 johtoon. Miia Lampinen onnistui vielä erän loppupuolella kasvattaa lukemia 0-3, jonka jälkeen alkoi JiiKoon tiukka kavennusmaalin haku. Auri Välimaa onnistukin kaventamaan vielä ennen erän loppua lukemia 1-3 ja heti perässä Maiju Luukkonen kavensi lukemia vielä 2-3.

Toinen erä aloitettiin siis lukemissa 2-3. JiiKoo otti heti pallonhallinnan itselleen ja pääsi luomaan painetta Kissojen päädyssä. Määrätietoinen paineistus teki tulosta ja Auri Välimaa pääsi tasoittamaan ottelun lukemat 3-3. Tasoitusmaali antoi JiiKoolle lisää itsevarmuutta ja Päivi Oinonen onnistui viemään JiiKoon ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Ottelun loppuaika pelattiin hyvin rikkonaisesti pallon pomppiessa pelaajalta ja joukkueelta toiselle. Maaleja ei siis enempää nähty ja JiiKoo onnistui taistelemaan ottelusta 4-3 voiton.

JiiKoo Hurjat vs UuNo 3-2 (SO)

Erän alkuun UuNo otti pelissä kuskin paikan siirtymällä Terttu Somero-Torniaisen osumalla johtoon. Johtoa ei kauaa kestänyt, kun Hurjien Taija Häkkinen laittoi lukemat tasan. Erän loppuun ei enempää tilastomerkintöjä saatu, joten toiseen erään lähdettiin lukemista 1-1.

JiiKoo otti vuorostaan kuskin paikan toiseen erään ja onnistui siirtymään ottelussa 2-1 johtoon. Lisämaaleja oli tarjolla JiiKoolle ylivoimalla Uunojen ottaessa jäähyn. Ylivoima ei kuitenkaan ottanut sujuakseen, joten maaleja ei nähty. Tehokkailla UuNo sai viimein ujutettua pallon verkkoon Tiina Bång:n johdolla. Pelin päättyessä tasan varsinaisella peliajalla, mentiin rankkareille. Rankkareilla JiiKoo Hurjien Päivi Oinonen nappasi joukkueelleen voiton.

DIVARI

Kapa-51 vs Riusäbä 3-1

Peli lähti rikkonaisesti liikkeelle molempien huitoessa palloa, minkä kerkesivät. Erän alussa pallo liikkui kummallakin joukkueella sujuvasti ja vetopaikoille päästiin. Ensimmäiseen erään peli pyöri enemmän Riusäbän hallinnassa, mutta Kapa onnistui Anni Kyrölahden vedolla siirtymään johtoon.

Toiseen erään molemmilla oli hyvin virtaa ja Riusäbä onnistui karkaamaan maalintekoon Sanna Pöyryn syöttäessä Paula Takalalle, joka veti rystyltä maaliin. Tasalukemat eivät kauaa pitäneet, kun Kapa siirtyi Katja Tiihosen onnistuessa 2-1 johtoasemaan. Tunteikas loppuerä antoi Riusäbälle mahdollisuuden kaventaa peliä, mutta kellosta loppui aika kesken.

SBS Virran Veivaajat vs Riusäbä 0-4

Ottelun alku näytti lupaavia merkkejä Riusäbälle. Joukkue onnistuikin ensimmäisenä avausmaalissa Paula Takalan tykittäessä. Avausmaalin jälkeen Riusäbä koki pienen pudotuksen jyrkänteeltä mutta maalivahti Veera Koppi piti maalinsa tiukasti vartioituna. Pienen romahduksen jälkeen Riusäbä sai pelinsä kasattua ja peli alkoi kulkea hyvin. Erän loppuun Riu viimeisteli vielä kaksi maalia.

VirVe sai erätauolta uutta energiaa ja pääsi mukaan peliin. Hyvät hyökkäysyritykset katkesivat vastustajan maalin edustalle. VirVe:n onneksi vastustaja Riu ei myöskään onnistunut maalinteossa ja lukemat pysyivät ensimmäisen erän mukaisina summerin soittoon asti.

Kapa-51 vs PeNa 2-3

Pelin alussa PeNa otti räjähtävän lähdön maalintekoon. PeNa:n Miia Hilden viimeisteli osuman Maria Kapasen syötöstä. Kapa sai pitkän tovin hakea tasoitusosumaa ja onnistui lopulta Mette Korhosen onnistuessa kautensa ensimmäisessä maalissa. Erän loppuun asti mentiin tasoissa.

Kapa onnistui heti toisen erän alkuun karkaamaan Satu Marttisen onnistuessa. Kauaa ei Kapa johtoasemaansa onnistunut säilyttämään, kun PeNa:n Vivi Syväsalo laittoi pallon yläpeltiin. PeNa sai tasoitusosumasta hyvän sykkeen peliin ja siirtyi Minttu ja Peppi Kapasen yhteistyöllä johtoon. PeNa:n peli oli tällä kertaa liikaa Kapa:lle ja ottelusta PeNa vei voiton.

SB Kikka vs SBS Virran Veivaajat 2-1

Illan toiseksi viimeinen peli lähti varoen liikkeelle tunnustellen vastustajan peliliikkeitä. SB Kikan pieni moka omalla alueella antoi VirVelle mahdollisuuden siirtyä johtoon. VirVe hyödynsi paikan välittömästi Virve laitisen heiluttaessa verkkoja.

SB Kikka aloitti toisen erän sulavasti tasoittaen välittömästi Hanna Kuitusen osumalla. Tasoituksen jälkeen molemmilla joukkueilla oli kova tahto päästä lisäämään maalitiliään. SB Kikan Elina Vierimaa pääsi läpiajosta rokottamaan ja näytti esimerkkiä miten maali viimeistellään. Kikka piti pelistä hallinnan loppuun asti ja nappasi voiton.

SB Kikka vs PeNa 3-4

Kikka jatkoi vahvaa suorittamistaan myös toisessa pelissään PeNaa vastaan. Kikka pääsi heti erän alussa pommittamaan Sari Syrjäläisen vedosta lukemat 1-0. Hetken päästä Kikka lisäsi johtoasemaansa Nanna Laineen tulituksella. Kikan karkumatkan jälkeen PeNa pääsi kahdesti heiluttamaan verkkoja Emilia Ratilaisen ja Vivi Syväsalon onnistuessa.

Toinen erä startattiin tasalukemissa. Nopeasti ottelun viimeisen erän käynnistyessä PeNa:n Liinu Vanhatalo kävi kuittaamassa lukemat 2-3. PeNa:n hyvä flow jatkui ja Emilia Ratikainen kävi laittamassa verkot heilumaan Peppi Kapasen syötöstä. Myös Kikkaa onnisti pitkän ja hikisen yrityksen jälkeen Annika Lauha onnistui pujottamaan pallon maaliin. Peliajan päättyessä PeNa:lla oli yksi maali enemmän ja päivän toinen voitto.