KAIKISSA KIEKON SARJOISSA KAKSI OTTELUA
Perjantai, 17 Tammikuu 2020 00:00

JK Matti

MAHL:n jääkiekosarjat pyörähtivät jälleen muutaman ottelun verran eteenpäin. Viikolla nähtiin muun muassa harrastekiekossa harvinainen tasapeli sekä muutamia selkeämmin lukemin päättyneitä otteluita. Tänä vuonna MAHL:in henkilöstöä tai pelaajia ei nähty edustamassa Urheilugaalan punaisella matolla, mutta jäähallilla tuttuja kasvoja oli sentään nähtävissä.

PONU - HEARTS 2 - 7 (2-3, 0-4)

PoNu ja Hearts käynnistivät viikon kiekkoilut vauhdikkaasti. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmille joukkueille hyviä maalipaikkoja läpi ottelun. Ensimmäisessä erässä maaleja tehtiin vuorotahtiin ja erätauolle siirryttiin Heartsin maalin johdossa. Toisessa erässä Hearts onnistui omissa maalipaikoissaan PoNua paremmin ja nappasi itselleen selvän voiton ja kaksi pistettä. Heartsin Eetu Svärd (2+1) onnistui maalinteossa kahdesti, joten Eetulla kulkee vahvasti myös kaukalon puolella. PoNun maalit kirjattiin Aku Kaipaisen (1+0) ja Olli Karhun (1+0) nimiin.

Liiga

HC KARLA - BAR DOM 3 - 10 (2-3, 1-7)

Illan toisessa kamppailussa lähtökohdat eivät mairitelleet 7 kenttäpelaajalla paikalle saapunutta HC Karlaa. Vielä ensimmäisessä erässä Karla rimpuili DOM:n mukana ottelussa ainakin 17 kertaa laukoneen Arttu Putkisen (2+1) kahdella maalilla. Toisessa erässä kuitenkin joukkueiden tämän hetkinen tasoero tuli näkyviin kun DOM pääsi pyörittämään peliä mielin määrin. Karlan lainamaalivahti Jussi Kuokkanen (39/49 torjuntaa) venyi lukuisiin huipputorjuntoihin ja piti lukemat siedettävinä. Bar DOM:n tehokkain oli Petri Lehtonen (2+3) viidella tehopisteellä. HC Karlan Mikko Oksaselle kirjattiin yksi huutosyöttö.

Tiistai 14.1.2020

Liiga

KPA KANGASNIEMI - SUOMU 5 - 5 (3-3, 2-2)

Tiistain ensimmäistä ottelua kaavailtiin ennakkoon hyvin tasaväkiseksi ja sellaiseksi se todella muodostuikin. Joukkueet eivät ilmeisesti olleet tietoisia, että ottelu kestää kaksi 15 minuutin erää, sillä ensimmäisen 11 minuutin aikana syntyi yhteensä peräti kuusi maalia. Tämä jälkeen tahti hieman rauhoittui, mutta molemmat saivat kuitenkin toisessa erässä tehtyä vielä kaksi osumaa huomattuaan pelin jatkuvan vielä. Lopputulos taululla olikin sopuisa 5-5 tasapeli. Kangasniemen tehokkain ottelussa oli tehot 0+3 naputellut Petri Tynkkynen ja SuomUn paras pistemies oli Topi Taskinen pistein 1+2.

2-Divari

PITKÄJÄRVEN PONNISTUS - TOP 10 2 - 4 (2-2, 0-2)

Illan toisessa ottelussa vauhti olikin jo aavistuksen verran rauhallisempaa. PiPon nuoret kollit ja Top 10:n sekalainen seurakunta taistelivat kuitenkin tasapäisesti ottelun voitosta. PiPo aloitti maalinteon, mutta Top 10 kuittasi alivoimalla takaisin. PiPo pääsi vielä kerran johtoon, mutta tämän jälkeen Top 10:n vihreä armada vyöryi suorastaan tappavan tehokkaasti vastustajansa yli. Loppulukemat taululla olivat lopulta 2-4. Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat Top 10:n Saku Tuhkalainen (2+1) ja Tero Tuhkalainen (1+2).

Torstai 16.1.2020

2-Divari

HC DYNAMITE - PHR 1 - 4 (1-1, 0-3)

Torstain avausottelussa olivat vastakkain HC Dynamite ja PHR. Molemmat saivat maalitilinsä avattua suhteellisen pian, mutta sen jälkeen alkoi todellinen asemasotavaihe, eikä maaleja pitkään aikaan nähty. PHR onnistui lopulta murtamaan Dynamiten siilipuolustuksen ja etenemään johtoon. Tämän jälkeen PHR pyssytti vielä pari lisää ja otti lopulta ottelusta taisteluvoiton lukemin 1-4.

1-Divari

ESE CXX - SAHARA 0 - 8 (0-5, 0-3)

Viikon päättävässä ottelussa vähälukuinen ESE CXX kohtasi Saharan nuoret ja nälkäiset taiturit. Saharan Jere Helmola (4+2) oli tänään erityisen nälkäinen ja tämä oranssi saalistaja tekikin puolet joukkueensa maaleista. ESEn kapea rosteri ei antanut joukkueelle tänään mahdollisuutta taistella voitosta ja tämä ottelu olikin ainakin toimitsijapöydältä käsin lähes pelkkää kellon vilkuilua. Lopputuloksena Saharan 0-8 voitto.