JK Matin vastoinkÃymiset

Kiekossa koettiin uusi aluevaltaus, kun Liiga rantautui loppiaisena Kangasniemelle. Paikallinen palloseura KPa oli luonut hienon tapahtuman, jossa parhaimmillaan paikalla pelejä seuraamassa oli lähes 150 katsojaa.

OTTELUT

LIIGA

Kangasniemi  06.01.2020  15:15 h    KPa Kangasniemi  -  Pieksämäki Players   5 - 3

9 Kilpahalli 09.01.2020 21:00 h   Virve  -  TOP 10   4 - 2
10 Kilpahalli 09.01.2020 22:00 h   HC Dynamite  -  Pitkäjärven Ponnistus   5 - 3

RAPORTTI

Torstai 2.1.2020

2-Divari

TOP 10 - PHR 4 - 2 (4-0, 0-2)

MAHLin kiekkosarjat palasivat joulutauolta torstaina 2.1 harkkahallissa, kun vuorossa olivat 2-divarin ottelut. TOP 10 ja PHR olivat tulessa ensimmäisenä. TOP 10 siirtyi johtoon viiden minuutin pelin jälkeen Jyrki Kontion maalilla. Lopulta joukkue onnisuti iskemään ennen erätaukoa jo kaikki ottelun maalinsa, neljä kappaletta. PHR sai toisessa erässä vielä käyntiin jonkinlaisen kirin ja teki kaksi maalia, mutta enempään ei Rottalauma torstai-illassa kyennyt ja TOP 10 nappasi kauden avausvoittonsa. Ottelun tehokkain pelaaja oli TOP 10-hyökkääjä Marko Tuhkalainen tehoilla 2+1.

2-Divari

Virve - HC Dynamite 5 - 2 (2-0, 3-2)

Illan toisessa ottelussa Virve sai vastaansa vain kuudella kenttäpelaajalla operoineen HC Dynamiten. Avauserässä Virve pääsi kahden maalin karkumatkalle ja heti erätauon jälkeen se jatkoi maalitehtailuaan päästen jo 5-0 johtoon. Tämän jälkeen joukkue selvästi löysäsi kaasua ja HC Dynamite saikin tehtyä vielä kaksi maalia. Dynamiten kiri kuitenkin tyssäsi tähän ja Virve nappasi voiton lukemin 5-2. Ottelun tehokkaimpia pelaajia olivat Virven Ilari Hämäläinen (3+2) sekä Mika Viitikko (0+5), jotka olivat mukana joukkueensa kaikissa maaleissa.

Maanantai 6.1.2020

Liiga

Patteri Baari 2 ottelua, 2 voittoa

Patteri Baari saapui Kangasniemelle noin kahden kentällisen voimin. Avausottelussa se sai vastaansa HC Karlan. Karla onnistui tekemään tuon ottelun avausmaalin, mutta sen jälkeen Patteri Baari naputteli kolme seuraavaa rysää. Patteri ei lopulta päästänyt Karlaa mukaansa ja korjasi voiton lukemin 3-5. Toisessa ottelussa keltapaidat saivat vastaansa Pieksämäki Playersin. Tässäkin ottelussa Patteri Baari antoi vastustajansa iskeä ensimmäisen kaapin, mutta onnistui lopulta saamaan pelin haltuunsa ja voittamaan 2-4. Patteri Baari jatkaa vakuttavaa menoaan liigan kärjessä, vaikka Karla ja Pieksämäki Players antoivatkin sille maanantaina kelpo vastuksen.

KPa Kangasniemi 2 ottelua, 2 voittoa

Turnauspäivän järjestäjäjoukkue, KPa Kangasniemi lähti päivään todella laajalla rosterilla, josta kaikki eivät mahtuneet edes pelaamaan molemmissa peleissä. Runsaslukuisen kotiyleisön edessä pelannut joukkue lähti myöskin molempiin otteluihinsa suorastaan ryminällä. Avausottelussa Pieksämäki Playersia vastaan se avasi maalihanat jo toisella minuutilla ja voitti ottelun lopulta 5-3. Turnauspäivän viimeisessä ottelussa KPa Kangasniemi puolestaan kohtasi HC Karlan, eivätkä voitonnälkäiset turnausisännät lähteneet tähänkään otteluun säästelemään. Kotijoukkue korjasi päätösottelusta 6-1 voiton ja saavutti kotitapahtumassaan täyden pistepotin.

Pieksämäki Players 2 ottelua, 0 voittoa

Päivän ensimmäisessä pelissä KPa:ta vastaan ensimmäisessä erässä joukkue oli vastaanottavana osapuolena. Toisessa erässä Players sai paremmin juonesta kiinni ja alkoi saada paremmin maalipaikkoja aikaiseksi. Mikä tuottikin tulosta, kun Valtteri Väisänen (2+0) kavensi joukkueiden eron maalin kahdella ylivoimamaalilla. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan KPa iski loppulukemat tyhjään maaliin. Toinen ottelua Patteri Baaria vastaan oli tasainen alusta alkaen. Ensimmäisen erän jälkeen joukkue oli maalin takaa-ajoasemassa Arttu Hietalan ja Santtu Savolaisen onnistuessa maalinteossa. Toisessa erässä kuitenkaan Players ei hyvistä maalipaikoista huolimatta pystynyt tasoittamaan peliä.

HC Karla 2 ottelua, 0 voittoa

HC Karla lähti loppiaisen koitokseen hyvän kokoisella kokoonpanolla ja kykeni haastamaan vastustajansa vauhdissa. Maalinteon tehottomuus muodostui joukkueelle kuitenkin kompastuskiveksi, eikä joukkueen hyökkäyspeli toiminut päivän otteluissa toivotulla tavalla. Ensimmäisestä ottelustaan Karla joutui vastaanottamaan 3-5 tappion Patteri Baarille ja toisessa ottelussa se ei kyennyt haastamaan erittäin vauhdikasta kiekkoa pelannutta KPa Kangasniemeä, tämä ottelu päättyi kotijoukkueen 6-1 voittoon.

Tiistai 7.1.2020

1-Divari

Hearts - ESE CXX 2 - 6 (0-3,2-3)

Ottelun lähtökohdat eivät mairitelleet Heartsia, joka sai raavittua kokoonpanoon 6 kenttäpelaajaa. Ottelu oli leppoisaa läpsyttelyä, joka oli ohi 40 minuutissa. ESE hyödynsi paremmin omat maalipaikkansa ja korjasi ansaitusti pisteet itselleen. MAHL kiittää kaikkia pelaamaan vaivautuneita.

1-Divari

Mikkelin Golf HT - Observis HC 3 - 2 (0-0, 3-2)

Illan toisessa ottelussa päästiin jo pelaamaankin. Ottelun avauserässä peli aaltoili päästä päähän ja molempien joukkueiden maalivahdit pääsit esittämään parastaan. Maalittoman avasuerän jälkeen toisen erän alussa MH:n Petri Valjakka (1+0) pääsi siirtämään maalinedestä joukkueensa johtoon. Hetkeä myöhemmin numerot olivat jo 2-0 Timo Härkösen (1+0) toimesta. Observiksen Tommi Auvinen (1+0) kavensi lukemat, mutta jo heti seuraavasta hyökkäyksestä MG:n Kai Simola (1+1) siirsi joukkueensa kahden maalin johtoon. Pelin lopulla Observiksen Jarkko Böhm (1+0) kavensi lukemat 3-2. Enempää maaleja ei enää pelissä nähty.

Torstai 9.1.2020

2-Divari

Virve - TOP 10 4 - 2 (1-1, 3-1)

Virve ja TOP 10 kamppailivat tasaväkisen kamppailun jossa ratkaisu nähtiin vasta viime minuuteilla. Ensimmäisen erän puolivälissä TOP siirttyi johtoon, kun Aarne Räsäsen (1+0) laukaus löysi oikeaan ylänurkkaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Virve tasoitti pelin ylivoimalla Jani Sorjosen (2+1) toimesta. Heti toisen erän alussa TOP siirtyi jälleen johtoon, kun Akseli Räsänen (1+1) onnistui maalinteossa. Sorjonen toi illan toisella Virven taas tasoihin. Virven Ilari Hämäläinen (1+2) iski voittomaalin puolitoista minuuttia ennen loppua ja Mika Viitikko (1+0) viimeisteli loppulukemat puoli minuuttia myöhemmin.

2-Divari

HC Dynamite - Pitkäjärven Ponnistus 5 - 3 (4-1, 1-2)

Kiekkoviikon ppätöskamppailussa PiPo sai hyvän lähdön peliin, kun Oskari Vuori (2+0) vei joukkueensa johtoon ensimmäisellä minuutilla. Tämän jälkeen kuskin paikan otti HCD joka onnistui erän aikan maalinteossa neljästi. Kun toisen erän alkupuolella HCD:n Iiro Peuha (1+0) iski lukemat jo 5-1 tuntui peli olleen taputeltu. PiPo kuitenkin viritteli vielä loppukiriä aikaiseksi ja saikin kavennettua kahdella maalilla eroa, mutta aika loppui kesken.