PUUMA LIIGASSA DIVARI JA LIIGA PELIT STARTATTU
Lauantai, 04 Tammikuu 2020 09:00

PL puumat

Puuma Liigan ensimmäiset Divari ja liiga pelit aloitettiin joulutauon jälkeen Rantakeitaalla. Uutta taistelutahtoa ja pelikehitystä oli kaikilla joukkueilla. Liigassa pelit olivat erittäin tasaisia ja osa ratkottiin rankkareilla. Säbäcats koki Puuma Liigansa ensimmäiset tappiot UuNoa ja Jiikoo Hurjia vastaan. Ensimmäisen liigakierroksen jälkeen UuNo pitää korkeinta sijaa 6 pisteen voimin.

Myös Divarissa oli suurimmalta osin todella tiukat ottelut ja voittojaa jännitettiin loppuminuuteille asti. Divarissa kärkipaikalle itsensä pelasi KaPa-51 täyden pisteen kierroksella.

Seuraavat Puuma Liigan pelit pelataan Kangasniemellä lauantaina 25.1.2020 klo 10:00 alkaen.

Liigan ottelut löydät: TÄÄLTÄ!

Divarin ottelut löydät: TÄÄLTÄ!

LIIGA

SÄBÄCATS VS UUNO 2-3

Ensimmäisessä erässä toisilleen vielä tuntemattomat joukkueet tunnustelivat toistensa liikkeitä. Erän loppuun UuNo pääsi hyvin mukaan peliin ja onnistui siirtymään 0-2 johtoon Tiina Raution ja Katri Torniaisen osumilla.

Toisessa erässä Säbäcats:n kova painostus tuotti tulosta ja Säbäcats onnistui ensin kaventamaan Susanna Lempiäisen osumalla. Tiukan väännön jälkeen Säbäcats tuli ansaitusti tasoihin Kaija Hukan viimeistelyllä. Ottelun lopulla UuNo:jen Tiina Bång hyödynsi maalipaikan ja iski lukemat 2-3.

UUNO VS SÄBÄMIMMIT 4-1

UuNo aloitti toisen pelinsä terävästi siirtyen Tiina Bång:n ja Minna Haapasen osumilla 2-0 johtoon. Loppuerässä pallo liikkui puolelta toiselle ja enempää ei onnistumisia nähty.

Heti toisen erän alkuun saatu UuNo:n ylivoima ei tuottanut tulosta ja tasalukuisina jatkettiin. Säbämimmien alivoima toi joukkueelle taistelutahtoa ja jäähyn jälkeen Säbämimmit onnistuivat kaventamaan pelin Mia Hämäläisen osumalla 2-1. Erän loppuun UuNo:jen maalihanat aukesivat ja pelistä UuNoille voitto lukemin 4-1.

JIIKOO HURJAT VS SÄBÄCATS 3-2

Jiikoo Hurjat vastaan Säbäcats peli lähti liikkeelle kovalla kamppailulla pallosta ja maalipaikoista. Jiikoo Hurjat pääsivät ensimmäisenä laittamaan verkot heilumaan Elviira Ojalan osumalla. Heti johtomaalin perään Hurjille tarjottiin mahdollisuutta siirtyä kahdella maalilla johtoon, kun säbäcats otti 2 minuutin rangaistuksen. Ylivoima ei pyörinyt ja tasalukuisina jatkettiin erän loppuun saakka.

Toisen erän alkuun Säbäcats otti uuden toimivan lähdön ja tasoitti pelin. Tasoituksen jälkeen Jiikoo Hurjat ehtivät karata jo 3-1 johtoon, mutta Säbäcats ei luovuttanut. Kova paine tuotti tulosta viime minuuteilla ja tilannetta onnistuttiin kaventamaan. Summerin soidessa Jiikoo Hurjat kuittasi pisteet kotiin.

SÄBÄMIMMIT VS PINKIT PUUMAT 1-2(SO)

Tämä ottelu eteni tasaisesti päästä päähän lähes koko kahden erän ajan. Helmi Simonen vei Säbämimmit johtoon viiden minuutin pelin kohdalla, mutta Säbämimmit ei onnistunut iskemään lisää osumia. Ottelun toinen erä oli Pinkkien Puumien vimmattua takaa-ajoa ja armoton yritys palkitiin kolme minuuttia ennen loppua, kun Sini Lapp iski tasoitusosuman.

Ottelu eteni varsinaisen peliajan päätyttyä rangaistuslaukauskilpailuun, jossa ammuttiin jopa 7 vuoroparia ilman ratkaisua. Lopulta vuoroon astui tasoittavalla yrityksellä Puumien Annika Torri, jonka laukaus löysi tiensä verkon perukoille. Pinkit Puumat korjasi rankkarivoiton lukemin 1-2.

PINKIT PUUMAT VS JIIKOO HURJAT 1-2(SO)

Viime kaudelta toisilleen tutut joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tasaisen ottelun avausmaali nähtiin vasta ensimmäisen erän lopulla, kun Pinkkien Puumien Anna Leinonen onnistui ohittamaan JiiKoo- vahti Linda Hännisen.

Seuraavaa maalia saatiinkin odotella ottelun loppupuolelle, kunnes JiiKoo onnistui tasoittamaan pelin Auri Välimaan toimesta. Enempää maaleja varsinaisella peliajalla ei nähty, joten ratkaisua haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Ottelun ratkaisu saatiin heti ensimmäisessä parissa, kun JiiKoon Auri Välimaa onnistui maalinteossa. Näin lisäpiste JiiKoon Hurjille.

DIVARI

SBS VIRRAN VEIVAAJAT VS PENA 1-4

Ensimmäisessä divaripelistä oli odotettavissa erittäin tasainen. Erän alussa PeNa siirtyi johtoon Miia Tyyskän viimeistellessä Minttu Kapasen syötöstä. Hetken aikaa pallo pyöri joukkueelta toiselle ja yritystä nähtiin molemmin puolin. Virran Veivaajat pääsivät pitkän yrityksen jälkeen mukaan peliin ja tasoitti lukemat 1-1.

Toisessa erässä PeNa:n peli pyöri todella hyvin ja Saara Ruuth pääsi pistämään kahdesti pallon Virran Veivaajien maalivahdin seläntaakse. PeNa viimeisteli vielä neljännen maalinsa Vivi Syväsalon onnistuessa.

PENA VS RIUSÄBÄ 1-8

PeNa:lla toinen peli putkeen näkyi hieman peliotteissa. RiU sensijaan tuli täysin tuorein jaloin, joka näkyi joukkueen pelitahdissa. RiU lähti heti tehokkaasti hakemaan maalipaikkoja ja onnistuikin avausmaalissaan toisella minuutilla. Avausmaalin jälkeen RiU:n maalijuhla ei suinkaan loppunut, vaan ensimmäiseen erään RiU takoi neljä maalia.

Toisessa erässä PeNa pääsi jo hetkellisesti mukaan, mutta muutama lipsahdus antoi RiU:lle mahdollisuuden lisätä johtoasemaa, jonka se myöskin teki. Lukemat alkoivat näyttää jo rajuilta, mutta PeNa ei vaipunut epätoivoon. PeNa pääsi riistämään pallon ja Miia Tyyskän osumalla kaventamaan 1-7. RiU laittoi vielä kertaalleen pallon verkkoon ja murskasi PeNa:n toiveet pisteistä.

SB KIKKA VS SBS VIRRAN VEIVAAJAT 2-1

SB Kikka aloitti tulisesti siirtyen Hanna Kuitusen osumalla heti ensi sekunneilla johtoon. Pelin paino oli erän ajan pääosin Virran Veivaajien päässä. Kikka onnistui vielä erän loppuun lisäämään johtoasemaansa yhdellä maalilla ja pääsi aloittamaan toisen erän hyvistä asetelmista.

Virran Veivaajat aloittivat toisen erän ensimmäistä erää vahvemmin. Syötöt menivät läpi ja maalipaikoille päästiin, paikoista ei kuitenkaan onnistuttu laittamaan sisään. Kikka oli myös hyvin pelissä mukana ja onnistui tekemään hyviä nostoja hyökkäysalueelle. Hetkittäin peli tuntui enemmän miekkailuottelulta, kun sählypeliltä. Kikan puolutuspään sekaannus mahdollisti Virran Veivaajien avausosuman. Kikka nappasi pelistä tiukan voiton 2-1 lukemin.

RIU VS KAPA-51 1-2

Molempien joukkueiden peli lähti sekavasti liikkeelle, eikä syötöt löytäneet omia pelaajia. RiU:n muutama hyvä yritys pysähtyi viimeistään Kapa:n maalivahtiin. KaPa:lla oli myös muutama loistopaikka, joista vedot lipuivat maalin ohitse.

Toisen erän alussa taululla lukemat olivat tasan 0-0. RiU:n turhautuminen alkoi näkyä, kun vedot eivät millään uponneet verkkoon asti. KaPa onnistui ensimmäisenä siirtymään johtoon Anni Kyrönlahden osumalla. RiU:n epäonninen peli jatkui ja peli alkoi tuoksumaan vierasvoitolle. Lisäksi 0-2 maalin jälkeen peli yltyi romuralliksi. Erän lopulla RiU onnistui viimein maalissaan ja kavensi pelin ansaitusti. Loppu meni räiskiessä, eikä enempää ratkaisuja nähty.

KAPA-51 VS SB KIKKA 3-2

Erän alkuun Kikka otti jäähyn, joka kostautui KaPan onnistuessa ylivoimamaalissa. Ensimmäinen erä oli kissa-hiiri leikkiä, Kikan menettäessä pallon KaPa yritti maalia ja toisinpäin. Pientä uupumusta oli havaittavissa Kikan joukkueelta, kun vastustajajoukkueen nuoret jaksoivat painaa väsymättä. KaPa onnistui ensimmäisessä erässä vielä kahdesti ja siirtyi toiseen erään 3-0 tilanteesta.

Erätauon jälkeen Kikka otti uuden nousun ja onnistui kaventamaan 3-1. Kikka pääsi toisessa erässä selvästi paremmin mukaan peliin ja kavensi lukemat Elina Vierimaan osumalla vielä 3-2. Tiukasta ottelusta pisteet lähtivät Kangasniemelle.