KIEKKOSARJOISSA SIIRRYTÄÄN JOULUTAUOLLE
Perjantai, 20 Joulukuu 2019 00:00

JK maali

Jääkiekon jatkosarjat siirtyvät joululomalle. Pelit jatkuvat seuraavan kerran loppiaisena, kun Liiga rantautuu Kangasniemelle turnaukseen neljän joukkueen voimin. Kiekkoa kuitenkin pelataan heti joulun jälkeen, kun kinkkua sulatellaan tapaninpäivänä Hockeymanagerin merkeissä harkkahallissa.

LIIGA

Kilpahalli  17.12.2019 22:00 h   SuomU  -  HC Karla   9 - 1
6 Harjoitushalli  19.12.2019  20:00 h    KPa Kangasniemi  -  Patteri Baari   0 - 2

2-Divari

Pitkäjärven Ponnistus - PHR 5 - 6 (3-3, 2-3)

Tämän vuoden viimeinen kiekkoviikko polkaistiin käyntiin PiPon ja PHR:n kohtaamisella. Ottelun alussa hereillä ollut PiPo siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon, eikä hätkähtänyt edes PHR:n kavennusta, vaan iski heti takaisin. Mitä pidemmälle erä eteni alkoi PHR saada juonesta kiinni ja tulikin tasoihin ennen erätaukoa. Heti toisen erän alussa PHR siirtyikin jo johtoon. PiPo sai vielä tasoitettua ottelun, mutta PHR meni uudemman kerran johtoon kahdella perättäisellä osumalla, eikä johtoasemastaan enää luopunut. PHR:n Leevi Tiihonen (3+0) iski hatullisen ja PiPon Otto Noponen (2+0) onnistui kahdesti maalinteossa.

2-Divari

HC Dynamite - TOP 10 5 - 2 (2-2, 3-0)

Toisessa ottelussa mittelivät HCD ja TOP 10. Ensimmäisessä erässä joukkueet etenivät tasapäisesti. Maalipaikkoja siunaantui molemmille joukkueille ja molemmat myös onnistuivat maalinteossa kahdesti HCD:n mennessä johtoon ja TOP:n tulessa rinnalle. Toisessa erässä leveämmällä rosterilla operoinut HCD pystyi lisäämään vauhtia peliinsä ja TOP 10 tippui kyydistä. Kolme tehtyä toisessa erässä ja peli oli sitä myöten selvä. Mainittakoon pelaajista HCD:n Niko Mustakallio (3+1), joka onnistui maalinteossa yli- ja alivoimalla, sekä tasakentällisin. TOP 10:n molemmat maalit viimeisteli Pekka Lipiäinen (2+0).

Tiistai 17.12.2019

1-Divari

PoNu - Mikkelin Golf HT 3 - 1 (1-0, 2-1)

Tiistai-illan avausottelussa kohtasivat PoNu ja Golf HT. Tämä ottelu nytkähti liikkeelle varsin verkkaisella vauhdilla, eikä se tarjonnut jännityksellisiä vivahteita oikeastaan missään vaiheessa. PoNu onnistui painelemaan pari maalia edelle Jesse Matiskaisen ja Juuso Liudun maaleilla, kunnes Golf HT onnistui kaventamaan. Lopussa Golfin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia, viimeisteli PoNun Aleksi Kakriainen viimeisen niitin tyhjiin. PoNu korjasi pisteet lukemin 3-1.

Liiga

SuomU - HC Karla 9 - 1 (2-0, 7-1)

Tiistaina pelattiin myös liigaa SuomUn ja HC Karlan voimin. Ottelu käynnistyi tasaisesti ja ensimmäisessä erässä peli oli vielä täysin auki, vaikka HC Karla joutuikin otteluun hiukan vajaamiehisenä. Karla kohtasi kuitenkin ottelun aikana vastoinkäymisiä, kun maalivahti Matti Ylösen paikat eivät tahtoneet enää kestää täysipainoista pelaamista. Ottelu repsahtikin tähän ja lopulta SuomU korjasi pisteet kotiin numeroin 9-1.

Torstai 19.12.2019

Liiga

KPa Kangasniemi - Patteri Baari 0 - 2 (0-1, 0-1)

#harkkahalli, #pienikaukalo, #aikakylmä! Siinä oli lähtökohdat illan kamppailuun. Ensimmäistä erää hallitsi Patteri, mutta kunnollisten maalipaikkojen luonti oli vaikeaa. Erän ainoasta maalista vastasi Iivo Hokkanen (1+1), joka onnistui ohittamaan hyvän ottelun pelanneen KPa- veskari Teemu Lahikaisen (24/26 torjuntaa). Toisessa erässä KPa pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui luomaan muutamia maalipaikkoja, mutta tulosta ne eivät tuottaneet. Ottelun ratkaisu nähtii Patterin ylivoimalla, kun maalin kulmalle yksin jätetty Hokkanen löysi syötöllään takatolpalta vielä Janne Henttosen (1+0), jolla oli helppo työ viimeistellä maali. Enempää maaleja ei enää ottelussa nähty ja Patteri Baarin maalivahti Mikko Vahvaselälle kirjattiin nollapeli 17 torjunnalla.

1-Divari

Observis HC - Sahara 2 - 5 (2-2, 0-3)

Illan jälkimmäisessä kamppailussa edettiin ensimmäinen erä tasaväkisesti. Saharan nopean avausmaalin jälkeen paine alkoi siirtymään Saharan päätyyn Observiksen toimesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo tasan, kun Jari Stockus (1+0) onnistui tasoittamaan pelin. Erän puolivälin jälkeen Observis siirtyi johtoon Eemil Kutvosen (1+0) maalilla, mutta johtoasema ei kestänyt kauaan kun lukemat olivat tasan. Toisen erän alussa Eemeli Hämäläinen onnistui alivoimalla siirtämään Saharan taas johtoon. Erän loppupuolella Jere Helmola (1+2) onnistui ylivoimalla ja lukemat muuttuivat jo 2-4. Pelin lopulla Sahra kaunisteli vielä maalilla lukemia. Saharan Pekka Ruuth (0+3) keräsi Helmolan tavoi kolme tehopistettä. Observiksen Antti Kivelän nimiin merkittiin kaksi syöttöä.