LIIGAAN JA DIVARIIN MENIJÄT SELVILLÄ PUUMA LIIGASSA!
Lauantai, 14 Joulukuu 2019 11:39

PL kapa

Puuma Liigan viimeiset tasonmittaus ottelut varmistivat Divariin ja Liigaan menijät. Päivän peleissä ottelun lopputuloksia ratkottiin harvinaisen paljon rankkareilla. B-lohkossa pelit olivat erittäin tasaista vääntöä ja aamun kaksi voittoa onnistui nappaamaan ainostaan Säbämimmit. Kaksi B-lohkon peliä ratkottiin rakkareilla ja naisilta nähtiin voimakasta yksilösuorittamista. A-lohkossa UuNo koki kaksi karvasta tappiota, kun peli oli molemmissa otteluissa hieman sekaisin. Muilla joukkueilla pelit menivät hyvin ja pelien voittajaa saatiin jännittää viime sekunneille asti.

Pelit jatkuvat lauantaina 4.1.2020 Rantakeitaalla! Otteluohjelma liigan ja divarin pelien osalta päivittyy maanantaina MAHL:n sivulle.

4 Kangasniemi 14.12.2019 10:00 h Pinkit Puumat - SäbäMimmit 1 - 5 Raportti
  4 Kangasniemi 14.12.2019 10:40 h SBS Virran Veivaajat -  Pinkit Puumat 1 - 6 Raportti

A-LOHKO

A-lohkossa päivän ensimmäisen pelin pelasivat vastakkain SB Kikka ja UuNo. Pelissä pääpaino seilasi vaihtelevasti Kikan ja UuNo:jen päässä. Maalipaikkoja molemmille joukkueille suotiin, mutta viimeistely uupui. Tasaista peliä jatkettiin nollalukemissa summerin soittoon asti. Rankkareissa Kikka päihitti UuNon laittamalla verkot soimaan.

Kikka aloitti toisen pelinsä PeNaa vastaan siirtymällä heti ensimmäisellä minuutilla johtoon. Nopeasti myös PeNa pääsi maalipaikoille ja sinetöi tilit tasan. ensimmäisen erän loppuun Kikka onnistui vielä lisäämään johtomatkaa kahdella maalilla. Toisessa erässä peli ratkesi totaallisesti, kun Kikka kiiri itsensä voittoon.

UuNo:jen toinen peli Kapa-51 vastaan alkoi Minna Haapasen onnistuessa viemään joukkueensa kahden maalin karkumatkalle. Erän lopussa myös Kapa:n hyökkäyskuvio toimi ja peli kaventui 2-1. Peli oli koko ottelun ajan erittäin rikkonaista ja tuomarin pilli sai soida. Toisessa erässä Kapa yritti jatkuvasti päästä maalipaikoille ja onnistuikin pelin lopussa tasoittamaan 2-2. Rankkareille mentäessä Kapa:n Anni Kyrönlahti nappasi joukkueelleen voiton.

PeNa:n toinen peli Jiikoo Hurjia vastaan alkoi hyvin, maalille päästiin ja vedotkin menivät maalia kohden. Erän puolessa välissä PeNa:n vaihto, Jiikoon hyökätessä kostautui maaliin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jiikoo nappasi itselleen kahden maalin johtoaseman. Ensimmäisen erän loppuun Jiikoo kiiri vielä kahdella maalilla johtoon ja pääsi aloittamaan toisen erän 4-0 tilanteesta. Toiseen erään PeNalla oli monta todella hyvää syöttä ja vetoa, mutta Jiikoo:n maalilla pelannut Linda Hänninen piti maalinsa puhtaana. Jiikoo kuittasi pelin vielä yhdellä osumalla itselleen.

Turnauspäivän viimeisessä pelissä vastakkain asettuivat Kapa-51 ja Jiikoo Hurjat. Toinen peli putkeen Jiikoo:lla ei tuntunut lähes missään ja peli kulki tottuneesti. Ensimmäisessä erässä Jiikoo:lla oli useita paikkoja, jotka Kapa:n puolustus ja maalivahti mitätöivät. Toiseen erään lähdettiin hakemaan maaleja ensimmäistä erää kovemmin ja Jiikoo iski Auri Välimaan osumalla lukemat 0-1. Hetkeä myöhemmin verkkoa heilutettiin toistamiseen Päivi Oinosen osumalla. Kapa pääsi kaventamaan ottelun 1-2 toisen erän aikana. Loppulukemat pelissä olivat 1-3 Jiikoolle.

B-LOHKO

B-lohkossa aamun pelit lähtivät SäbäMimmien osalta vauhdikkaasti käyntiin, Pinkit Puumat sen sijaan olivat ilmeisesti vielä aamukahvin tarpeessa. Puumien peli oli täysin sekaisin ja Mimmit hyödynsivät paikat taidokkaasti. Toiseen erään myös Pinkit Puumat pääsivät mukaan peliin, mutta Mimmien puolustus piti loppuun asti.

Puumien toinen peli perään sujui huomattavasti paremmin SBS Virran Veivaajia vastaan. Heti alkuun Puumat ottivat kovan painostuksen Veivaajien päässä ja onnistuivat siirtymään johtoon. Maalin jälkeen Puumien itsevarmuus vain kasvoi ja Veivaajilla ei ollut mahdollisuutta maalipaikoille. Heti toisen erän alkuun pieni lipsahdus Puumien päässä kaatoi Puumien maalivahdin toiveet nollapelistä.

SäbäMimmit ottivat tulisen lähdön Säbäcats:ja vastaan siirtyen ensimmäisessä erässä johtoon. Säbäcatsien tehokas hyökkäyspeli ei antanut Mimmeille turhia toivoja maaleista. Erän loppuun myös aijemmin rimaa hipovista vedoista yksi upposi. Toisessa erässä tunteet kuumenivat ja pelissä alkoi näkyä turhautumista. Rankkareilla SäbäMimmit nappasivat itselleen voiton.

RiuSäbä vastaan Virran Veivaajat peli lähti pyörimään Virran Veivaajien päässä ja tehokas peli palkittiin ensimmäisessä erässä kolmella maalilla. Myös Virran Veivaajat onnistuivat ensimmäiseen erään kaventamaan pelin 3-2. Toisessa erässä Veivaajille aukesi paikkoja, mutta vain yksi veto löysi tiensä maaliin asti.

B-lohkon viimeisessä pelissä toisensa kohtasivat Säbäcats ja Riusäbä. Riu aloitti ensimmäisen erän nopeasti siirtyen 0-1 johtoon. Loppuerän paino oli Riu:n päässä, mutta tulosta ei onnistuttu tekemään. Säbäcats pystyi kertaalleen murtamaan loistavaa maalivahtiapeliä pelanneen Veera Kopin ja tasoittamaan lukemat 1-1. Tämäkin peli ratkottiin rankkareilla Säbäcats:en hyväksi.