PUUMA LIIGAN KOLMAS KIERROS PELATTIIN KANGASNIEMELLÄ!
Sunnuntai, 24 Marraskuu 2019 14:02

PL veivaajat

Marraskuisena lauantaina autot starttasivat kohti Puuma liigan kolmatta pelikierrosta Kangasniemelle. Kaikki joukkueet löisivät paikalle ja peli-intoa riitti. A-lohkon osalta UuNo myllytti tuttuun tapaan napaten täydet pisteet. Muilla oli varsin tasaiset ottelut, joiden lopputulosta olisi voinut arvailla useampaan kertaan. B-lohkossa Säbäcats pelasi vakuuttavasti jälleen täysien pisteiden kierroksen kiirien hyvää vauhtia liigaan. Viimeiset tasonmittauspelit pelataan Kangasniemellä 14.12.2019 Klo 10:00 alkaen.

Iso kiitos Kangasniemen porukalla pelien järjestämisestä ja tuomaroinnista, pelaajat ja toimihenkilö olivat erittäin tyytyväisiä panokseen!

3 Kangasniemi 23.11.2019 10:00 h UuNo - PeNa 10 - 2 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 10:40 h PeNa - KaPa-51 1 - 3 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 11:20 h Jiikoo Hurjat - UuNo 1 - 5 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 12:00 h KaPa-51 - SB Kikka 1 - 2 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 12:40 h SB Kikka - Jiikoo Hurjat 0 - 3 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 13:20 h SäbäMimmit - SBS Virran Veivaajat 6 - 1 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 14:00 h SBS Virran Veivaajat -  Säbäcats 0 - 7 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 14:40 h Riusäbä - SäbäMimmit 1 - 7 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 15:20 h Säbäcats -  Pinkit Puumat 3 - 1 Raportti
  3 Kangasniemi 23.11.2019 16:00 h Pinkit Puumat  -  Riusäbä 3 - 1 Raportti

RAPORTTI A-LOHKO

UUNO VS PENA 10-2

Aamu Kangasniemellä lähti vauhdikkaasti liikkeelle UuNo:n ja PeNan kohdatessa kentällä. UuNo nappasi heti otteen pelistä ja kiiri ensi minuuteilla jo 2-0 johtoon. Pieni maalihuuman jälkeinen kupla puhkesi PeNan kaventaessa 2-1. Kavennusmaalin jälkeen pelin paino siirtyi useaksi minuutiksi PeNa:n päätyyn. Kauaa ei UuNoilla pallo pyörinyt, kun se oli jo verkoissa. Ensimmäiseen erään UuNo viimeisteli kaikkiaan 6 maalia.

Toinen erä lähti käyntiin jälleen PeNa:n päädyssä. UuNo haki aktiivisesti maalin edestä tilaa ja yritti laittaa palloa verkkoon. PeNa pelasi tiukasti estäen kovatempoista vastustustajaansa pääsemästä liian helpolla maalipaikoille. Muutamia koloja UuNo löysi puolustuksesta ja pallo lipui maaliin. UuNo mätti tasaiseen tahtiin lisää maaleja, kunnes PeNa pääsi vastahyökkäyksestä kaventamaan vielä 10-2. Enempää ei tässä pelissä maaleja nähty ja UuNo keräsi pisteet. UuNo:jen joukkueesta voisi nostaa tässä pelissä peliä hyvin rakentaneen Eija Himasen, joka takoi peliin hurjat 7 pistettä. PeNa:n pistenaisena toimi Peppi Kapanen kahdella maalilla.

PENA VS KAPA-51 1-3

PeNa:lle toinen peli heti putkeen söi paljon jaksamista. Alku aloitettiin kuitenkin vakuuttavasti, kun PeNa kuittasi itsensä johtoon Miia Tyyskän osumalla. Maalin jälkeen PeNa:n pakka meni sekaisin ja Kapa pääsi hyödyntämään paikat. Kapa laittoi pelin tasan Sanna Kuitusen osumalla, Eeva Tantun syötöstä. Heti perään aloituksen voittaneena Kapa rynni vastustajansa alueelle ja viimeisteli 1-2 maalin. Summerin soidessa Kapa lähti maalin karkumatkalta toiseen erään.

Toisessa erässä PeNa oli löytänyt taas punaisen lankansa ja pelasi hyvin syötellen nappisyöttöjä omilleen maaleissa onnistumatta. Tasaista vääntöä puolin ja toisin seurattiin jännittävissä merkeissä koko erän ajan. Vasta erän viime minuutilla Kapa kuittasi pelin itselleen siirtyen vielä 1-3 johtoon.

JIIKOO HURJAT VS UUNO 1-5

Jiikoo Hurjat saapuivat peleihin ehkä totuttua kapeammalla rosterilla. Peli lähti liikkeelle UuNo:n katsellessa peliä ja yrittäessä siirtyä johtoon. Jiikoo Hurjat vielä lämmittelivät ja tyytyivät yrittämään nopeista vastahyökkäyksistä. UuNo taputteli ensimmäisen maalinsa mallikkaasti. Nopeasti ensimmäisen maalin jälkeen Jiikoo oli hieman pulassa omalla alueellaan yrittäessä katkasta UuNo:n jouhevan hyökkäyskuvion. Kauaa ei UuNo pohdiskellut, vaan löi lukemat jo 0-2.

Toinen erä alkoi Jiikoo:lta paremmin. Maalipaikoille päästiin ja vedot alkoivat virittyä oikeaan suuntaan. Hyvää puolustupeliä pelannut UuNo blokkasi kuitenkin suurimmanosan vedoista ja nappasi vielä lisää lukemia johtotilanteeseensa. UuNo:t onnistuivat ottelussa viidesti maalinteossa. Jiikoo Hurjat onnistuivat murtamaan vastustajansa puolustuksen ottelun lopussa kaventaen 1-5, samalla vieden UuNo:n Johanna Pekkasen nollapelin.

KAPA-51 VS SB KIKKA 1-2

Kapa-51 vastaan SB Kikka peli oli a-lohkon tiukin. Molemmat joukkueet hakivat tuntumaa vastustajan liikkeistä. Molemmilla oli myös pelissä taktiikkana ottaa mahdollisimman fyysisesti tuntua vastustajasta. KaPa onnistui ensimmäisenä maalinteossa. Kikka naputteli tolppia sekä takaseinää useaan kertaa ensimmäisen erän aikana. Erän lopussa Carina Caleniuksen veto upposi kovan yrityksen jälkeen KaPa:n verkkoon.

Toiseen erään molemmat joukkueet väänsivät kulmissa pallosta ja yrittivät luoda maalipaikkoja siinä onnistumatta. Peli oli rikkonaista ja molemmat joukkueet alkoivat turhautua tilanteeseen. Ottelun loppuun SB Kikan Carina Calenius vei joukkueensa voittoon osumalla toistamiseen KaPa:n maaliin.

SB KIKKA VS JIIKOO HURJAT 0-3

Jiikoo Hurjat olivat selvästi laittaneet isomman panoksen aijempaan peliinsä. Liikkeelle lähdettiin huomattavasti rauhallisin merkein ja palloa syöteltiin pelaajalta toiselle. Jonna Jaatinen onnistui Anu Kukkosen loistavasta syötöstä siirtämään joukkueensa johtoon. Ensimmäisen maalin jälkeen Jiikoo:lla oli selvät sävelet ja SB Kikka joutui siirtymään alta pois. Toistamiseen Jonna Jaatinen viimeisteli Anu Kukkosen syötöstä lukemat 0-2.

Toisessa erässä SB Kikka oli löytänyt oman pelinsä ja pystyi pitämään Jiikoo:n hyökkäykset kurissa. SB Kikka pääsi toisessa erässä kokeilemaan maalintekoa, mutta vastassa ollut maalivahti Linda Hänninen murskasi toiveet. Ottelun lopussa Jiikoo löi vielä kertaalleen pallon verkkoon ja peli oli taputeltu. Linda Hänniselle ansaitusti nollapeli.

RAPORTTI B-LOHKO

SÄBÄMIMMIT VS SBS VIRRAN VEIVAAJAT 6-1

SäbäMimmit aloittivat pelin vahvasti riistäen Virran Veivaajien omalla alueella pallon ja siirtyen 1-0 johtoon Marjaan Toikan osumalla Anne-Mari Vanhasen syötöstä. Maalin jälkeen SäbäMimmien kovatempoinen peli hyytyi ja maalipaikoille ei enää päästy. Virran Veivaajat laittoivat kovasti vastaan ja yrittivät saada tasoitusosumaa. Kovan yrityksen tuloksena tasoitusmaali saatiin Anni Viklan osumalla ja toiseen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Toiseen erään SäbäMimmit olivat ilmeisesti käyneet pelikuviot läpi ja peli alkoi taas rullata tuttuun tapaan. Neljään minuuttiin säbäMimmit viimeistelivät kolme maalia johtaen peliä 4-1. Vastustajan jäähy mahdollisti SäbäMimmien karkumatkan kasvattamista yhdellä maalilla. Satu Kettunen purjehtikin omalta alueeltaan laitaan, josta laittoi loistavan syötön yksin maalikulmalla odottavalle Mia Hämäläiselle, joka viimeisteli lukemat 5-1. Ottelun loppuun Sanni Hassinen veti vielä viivasta pallon verkkoon.

SBS VIRRAN VEIVAAJAT VS SÄBÄCATS 0-7

Säbäcats:n mylly lähti heti ensi sekunneilla pyörimään kovaa vauhtia ja Virran Veivaajat olivat jaloissa. Säbäcats valmisteli jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja ja pallo liikkui sulavasti pelaajalta toiselle. Ensimmäisessä erässä nähtiin viisi maalia Mari Virran, Kaija Hukan ja Susanna Lempiäisen onnistun kerran, sekä Asta Kurosen viimeistellessä kahdesti. Virran Veivaajat yrittivät kovasti pitää vastustajansa kurissa, mutta se ei pysäyttänyt vauhdikasta menoa.

Toiseen erään vettä lisättiin myllyyn ja pelin paino oli täysin Virran Veivaajien päässä. muutamaan otteeseen Virran Veivaajat pääsivät yrittämään maaleja, mutta ne vedot pysähtyivät viimeistään maalivahtiin. Säbäcats takoi toiseen erään Asta Kuroselle hattutempun, sekä kasvatti johtoasemaansa vielä kahdella maalilla.

RIUSÄBÄ VS SÄBÄMIMMIT 1-7

Riu lähti ensimmäiseen peliin varmoin ottein napaten 1-0 johtopaikan. Riu:n harmiksi se vietiin yhtä nopeasti, kuin oli tullutkin. SäbäMimmit onnistuivat tasoittamaan, jonka jälkeen Riu oli lähinnä puolustavana joukkueena. SäbäMimmien peli oli huomattavasti selkeämpi, kuin ensimmäinen. Pelikaverit olivat hyvin mukana ja syötöt löysivät oikean osoitteensa. Ensimmäiseen erään Säbämimmit kirivät 1-3 johtoon Hassisten siskojen osumilla, Satu heilutti verkkoa kahdesti ja Sanni kerran.

Toiseen erään vaarallinen hyökkäyskaksikko Kettunen - Toikka hääräili Riu:n päädyssä ja haki jatkuvalla syötöllä maalipaikkaa. Maalipaikkoja löydettiin ja Kettunen heilutteli maaliverkkoa kahesti. Toikka keräili toiseen erään itselleen myös kaksi maalia. Riu joutui summerin soidessa tyytymään 1-7 lopputulokseen.

SÄBÄCATS VS PINKIT PUUMAT 3-1

Pinkit Puumat saapuivat peliin kapealla rosterilla. Penkiltä löytyi kolme vaihtopelaajaa, kun taas vastustajalla Säbäcats:lla pelaajia riitti helposti kahteen kenttään. Alku lähti Säbäcats:lla hyvin siirtyen heti 1-0 lukemiin vastustajan vielä hakiessa omaa peliään. Puumien saadessa oman pelinsä kasaan alkoi peli kulkea todella tasaisissa merkeissä. Puumien kova paine Säbäcatsien alueella sai Säbäcats:t hetkellisesti horjumaan. Maalille ei puumia kuitenkaan laskettu. Ensimmäiseen erään ei muita tilastomerkintöjä saatu.

Toiseen erään lähdettiin vahvalla pelillä molemmin puolin. Minuuttien kuluessa Säbäcats nappasi jo 2-0 johtoaseman horjuttaessaan puumien puolustusta. Jälleen peliä jatkettiin tasaisesti vuorotellen yrittäen päästä maalipaikoille. Molemmat puolustivat todella hyvin ja maalipaikat mitätöitiin. Erän lopussa Puumat karkasivat maalin eteen ja laittoivat verkot kertaalleen heilumaan. Maalin jälkeen Puumien nukahdus puolustuspelissä kostautui ja Säbäcats kuittasi lukemat 3-1.

PINKIT PUUMAT VS RIUSÄBÄ 3-1

Toinen peli kovatempoisen pelin perään sekoitti hieman Puumien pakkaa. Ratkaisut olivat hätäisiä ja pelikuviot hukassa. Riu mahdollisti heti puumien sekalaisen pelin ja kokeili uppoaisiko vedot. Puumien maalilla pelannut Hanna Pitkänen oli kuitenkin täysin valppaana ja torjui taidokkaasti. Sekalainen peli kuitenkin kostautui Riu:n onnistuessa kerran. Puumat onnistuivat kasaamaan pelinsä kuntoon ja pallo liikkui nyt myös Riu:n alueella. Puumat onnistuivat tasoittamaan Sini Lapp:n tarkasta syötöstä Jenni Pippurin lapaan, joka laittoi verkot heilumaan. Erätauolle mentii tasalukemissa.

Toisessa erässä palloa pelattiin vuorotellen kummankin päädyssä ja vetoja yritettiin saada maaliin. Molempien joukkueiden pelaajat, sekä maalivahdit olivat hereillä ja tyrmäsivät yritykset. Puumat onnistuivat kahdesti Miia Paasisalon tarkasta vedosta siirtymään 3-1 johtoon. Erän loppu meni Riu:n yrittäen kovasti kaventaa ja puumien puolustaa. Ottelun päättyessä loppulukemat jäivät 3-1.