SALIBANDYN MANAGERSARJA STARTTASI RANTAKEITAALLA!
Keskiviikko, 20 Marraskuu 2019 17:10

SBM talvi2019

Keskiviikkoiltana saatiin vihdoin ja viimein salibandyn managersarjan pelit käyntiin. Mukana sarjassa on viisi joukkuetta Metatavu, DOM, SOHVA, Cafe Keidas ja Mikkelin Tilitoimisto. Ensimmäisenä pelinsä avasivat DOM, Mikkelin Tilitoimisto, SOHVA ja Cafe Keidas. Avausottelut oli osittain joukkueille haastavia joukkueiden totutellessa vasta uusiin pelikavereihin. Sarja jatkuu jälleen ensi keskiviikkona klo 20 Rantakeitaalla!

1 20.11.2019 20:00 h   Mikkelin Tilitoimisto  -  DOM   5 - 12
1 2 20.11.2019 21:00 h   SOHVA  -  Cafe Keidas   5 - 4 (SO)

Mikkelin Tilitoimisto vs DOM 5-12

Jenni Pippurin manageroima Mikkelin Tilitoimisto ja Ville Kaarnan manageroima DOM sai kunnian aloittaa managersarjan pelit. Peli-ilta saikin heti nopean startin kun Markus Häkkinen siirti Tilitoimiston johtoon ajassa 0.14. Johto ei kuitenkaan kauaa pitänyt kun Dom tasoitti ottelun Petro Pulkkisen osumalla lukemiin 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen pelin tempo hieman rauhottui ja molemmat joukkueet pääsivät hakemaan hyvin omaa peliään. Dom sai nopeasti oman hyökkäyksensä rullaamaan Tilitoimiston hakiessa omaa puolustuspelaamistaan. Dom ei arkaillut käyttää Tilitoimiston hukassa olevaa peliä hyödyksi ja tehtaili jo ensimmäisessä erässä tauluun lukemat 1-4.

Toiseen erään Tilitoimisto teki hieman muutoksia pelipaikoissa, mikä osottautui järkeväksi ratkaisuksi. Joukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja sai puolustuksen rullaamaan jo paremmin. Kahden kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Tilitoimistolle tuli kuitenkin pieni nukahdus ja Dom pääsi kasvattamaan johtoa lukemiin 1-6. Useamman maalin johtoasema sai vuorostaan Domin löysäämään omaa puolustusta ja Tilitoimisto pääsi kaventamaan lukemia 3-6. Erän lopulla Dom onnistuu jälleen kasvattamaan johtoaan kahdella maalilla lisää ja kolmanteen erään mentiin lukemissa 3-8.

Kolmas erä alkaa tasaisemmin kun muut erät. Tilanteita riittää molemmissa päissä runsaasti, mutta molemmat joukkueet ovat hyvin hereillä ja puolustaa tiukasti omaa päätyään. Erän puolivälissä Dom pääsi ohittamaan Tilitoimiston puolustuksen ja kasvattaa jälleen johtoa maalilla. Tilitoimisto tekee jälleen nopean kuittauksen ja pystyy kaventamaan lukemia 4-9. Erän lopussa Tilitoimisto lähtee turhan ahnaasti karvaamaan ja jättää pelaajan odottelemaan mahdollisia läpiajoja, mikä tuottaa puolustuksessa ongelmaa kun joukkue joutuu olemaan yhden miehen "alivoimalla". Dom pääsee jälleen käyttämään ahnaasti tilaisuutta hyväksi ja kasvattaa johtoa kolmella maalilla. Erän lopussa Tilitoimisto onnistuu vielä kerran kaventamaan lukemia ja lopulta ottelu päättyy lukemiin 5-12.

SOHVA vs. Cafe Keidas 5-4 (SO)

Illan toisessa pelissä toisensa kohtasivat kaksi hyvinkin tasaista joukkuetta SOHVA ja Cafe Keidas. Molemmat joukkueet tulivat kautensa ensimmäiseen otteluun varmoin ottein tunnustellen vastustajan pelikuvioita. Pelin avausmaali nähtii pitkän ja tasaisen pyörityksen jälkeen Cafe Keitaan puolelta Joel Lankisen viimeistelemänä. Hetken aikaa mentiin Cafe Keitaan johtaessa. SOHVA otti ensimmäisen erän loppuun räjähtävän lähdön kohti maalia ja nappasi toiseen erään 2-1 lukemat Markus Paukkalan ja Aapo Sormusen osumalla.

Toinen erän alkuu Cafe Keidas otti huolimattomasti jäähyn ja SOHVA rokotti välittömästi siirtyen jo 3-1 lukemiin. SOHVA:n johtaessa peliä kahdella maalilla, löysäsi joukkue hetkellisesti hyvää joukkuepeliään ja Cafe Keitaan kova hyökkäys palkittiin kahdella maalilla. Toisessa erässä maalivahdit saivat olla tarkkoina torjuessaan jatkuvasti vastustajan hyviä vetoja.

Viimeiseen erään tunteet alkoivat kuumeta, kun Cafe keidas onnistui luikertelemaan SOHVA:n puolustuksen ohi ja harhauttamaan maalivahti Joni Niemeä onnistuen maalinteossa. SOHVA jäähyn arvoinen rike ei joukkuetta lannistanut, vaan Olli Matilainen laittoi pelin alivoimalla tasan Juho Laurikaisen syötöstä. Ottelun viime minuuteilla koettiin vielä varsin sekalainen rumba jäähyen pauhatessa ja maaliyritysten epäonnistuessa. Ottelun voittaja Ratkaistiin rankkareilla. Molemmilla joukkueilla tolppien välissä oli todella taitavat maalivahdit. Tällä kertaa SOHVA:n Olli Matilainen onnistui ilman kikkailuja viemään joukkueen sarjataulukon toiseksi.