PUUMA LIIGAN TASONMITTAUSOTTELUT JATKUIVAT KISALASSA!
Sunnuntai, 10 Marraskuu 2019 09:27

PL puumat

Loskaisena lauantaiaamuna Puuma Liigan joukkueet matkasivat Mäntyharjulle SäbäMimmien emännöimään turnauspäivään. Kisalan matolla nähtiin hyviä otteluita, joissa riitti vauhtia ja tasaisuutta. Aamupäivän pelit aloitti tällä kertaa B lohko, joissa Puumalan Säbäcatsit jatkoivat voittoputkeaan puhtaalla pelillä ja nousi lohkon kärkeen. Iltapäivällä puolestaan A lohkon joukkueet taistelivat omista sijoituksista ja Juvan JiiKoo hurjat nousivat kahden voiton voimin lohkon kärkisijalle.

Kiitos SäbäMimmeille hienosta turnauspäivästä ja emännöinnistä, sekä paikallisille tuomareille hyvistä vihellyksistä! Seuraavat Puuma Liigan ottelut pelataan lauantaina 23.11. Kangasniemellä.

2 Kisala 09.11.2019 10:00 h Pinkit Puumat  - SäbäMimmit 3 - 2 (SO) Raportti
  2 Kisala 09.11.2019 10:40 h SBS Virran Veivaajat -  Pinkit Puumat 0 - 3 Raportti

JiiKoo Hurjat 11 PTS

JiiKoo pelasi päivän ottelunsa Penaa ja Kapaa vastaan. Ensimmäinen ottelu Penaa vastaan alkoi hyvin sähäkästi kun heti vajaan minuutin pelaamisen jälkeen JiiKoo siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Avausmaalin jälkeen peli tasottui hetkeksi ja seuraava maali nähtiinkin vasta seitsemännellä peliminuutilla kun JiiKoo siirtyi ottelussa 2-0 johtoon. Muutama minuutti tämän jälkeen JiiKoo pääsi kasvattamaan etumatkaa vielä maalilla. Toisessa erässä Penan puolustus pelaaminen oli huomattavasti tiiviimpää, eikä maalipaikoille päästy noin vain. Tästä johtuen ottelun viimeinen maali nähtiinkin vasta viimeisellä minuutilla ja JiiKoo nappasi tämän voimin ottelusta 4-0 voiton.

Toinen ottelu Kapaa vastaan sai yhtä sähäkän alun, kun jälleen puolen minuutin pelaaminen jälkeen JiiKoo siirtyi ottelussa johtoon. Seuraavia maaleja saatiinkiin odottaa yhdeksännelle peliminuutille asti kun jälleen JiiKoo pääsi parin minuutin sisään tekemään kaksi maalia lisää. Toisen erän alkuun JiiKoo kasvatti johtoaan vielä maalilla lukemiin 0-4. Penan tavoin myös Kapa sai tiivistettyä puolustusta toiseen erään ja JiiKoon vauhti hieman hidastui. Myös JiiKoon puolustus pääsi koetukselle KaPan päästessä moneen hyvään hyökkäykseen. Viimeisellä minuutilla KaPan painostus oli liikaa JiiKoolle ja Kapa pääsi kaventamaan pelin lukemia. Lopulta ottelu päättyy JiiKoon voittoon 1-4.

UuNo 10 PTS

Uunot avasi päivän pelinsä SB Kikkaa vastaan. Nuoresta joukkueesta ei kokemusta täynnä olevalle UuNon tiimille ollut paljoa jarruttelijaa, vaan Uunot pääsivät kentällä tekemään lähes mitä halusivat. Ensimmäinen erä mentiin Uunojen tahtiin ja erän jälkeen lukemat olikin Uunojen hyväksi 1-4. Toisessa erässä ei meno paljoa muuttunut ja lopulta ottelu päättyi Uunojen voittoon 1-9.

Toiseen peliin Uunot sai vastaansa Kapan. Jälleen Uunot pääsivät ottamaan pelissä johtajan roolin, tosin tällä kertaa vastassa oli tiiviimmin puolustava joukkue. Maalipaikoille ei enää noin vaan marssittu. Hyvällä ja nopealla syöttelypelillä Uunot kuitenkin sai hajoitettua hyvin Kapan puolustusta ja hyökkäykset alkoivat tuottamaan tulosta. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat oli Uunojen hyväksi 3-0. Toisessa erässä Kapan puolustus ei hyytynyt ja Uuno joutui tekemään töitä maalien eteen. Uunot pääsivät vain kahdesti ohittamaan Kapan maalivahdin ja lopulta nappasivat ottelusta 5-0 voiton.

KaPa-51 6 PTS

Kapan lauantai ei ollut helppo, sillä vastassa oli kaksi kovaa ja kokenutta joukkuetta JiiKoo ja Uunot. Ensimmäisessä ottelussa Uunoja vastaan Kapa pääsi näyttämään tiukan puolustuspelaamisen taitoja. Kokeneella joukkueella pallo pyöri hyvin ja Kapan tehtäväksi jäi pysäyttää hyökkäykset. Kapa pääsi hyvin blokkaamaan vetoja ja stoppailemaan hyökkäyksiä, mutta Uuno pääsi tästä huolimatta viidesti yllättämään Kapan maalivahdin ja ottamaan ottelusta 5-0 voiton.

Toisessa ottelussa JiiKoota vastaan sama ralli jatkui edelleen. JiiKoo pääsi pyörittämään ja Kapan hyvin lämmitelty puolustus katkoi hyökkäyksiä. Hyvästä pelaamisesta huolimatta JiiKoo pääsi karkaamaan ekassa erässä 0-3 johtoon. Toisen erän alussa johto kasvoi vielä maalilla. Tämän jälkeen Kapa onnistui löytämään peliinsä uutta energiaa ja siirrettyä pelin painoa enemmän JiiKoon päätyy. Kova painostus tuotti lopulta tulosta ja Kapa onnistui tekemään päivän ainoan maalinsa ja päättämään ottelun lukemiin 1-4.

SB Kikka 3 PTS

Kikka aloitti omat pelinsä Uunoja vastaan. Luvassa oli vauhdikas ottelu. Kikka joutui heti ottelun alusta asti puolustamaan tiukasti omaa maalia, kun Uunot rakentelivat vauhdilla hyökkäyksiä yksi toisensä jälkeen. Uunot pääsivätkin jo ennen erän puoliväliä kolmella maalilla karkuun. Lisää vaikeuksia oli luvassa kun Kikka joutui pelamaan erän puolivälissä alivoimaa. Ylivoimalla Uunojen johto kasvoi jälleen maalilla. Erän loppuun Kikka sai aikaseksi vielä yhden hyvän napakan hyökkäyksen, jonka seurauksena Kikka kavensi pelin lukemia 1-4. Toisessa erässä Uunojen vauhti kasvoi entisestään ja Kikan puolustus joutui koville. Lopulta ottelu päättyi Uunojen voittoon 1-9.

Heti perään Kikka pääsi pelamaan toisen ottelunsa Penaa vastaan. Tällä kertaa tiedossa oli paljon tasaisempi ottelu. Pena pääsi heti ensimmäisllä minuuteilla yllättämään Kikan puolustuksen ja siirtyi ottelussa johtoon. Kauaa ei Kikka joutunut tasoitusmaalin kanssa tekemään töitä kun muutaman minuutin jälkeen lukemat olivat jo 1-1. Erän lopussa Kikka onnistui siirtymään vielä ottelussa 1-2 johtoon. Toisessa erässä ei maaleja enempää nähty, joten ottelusta pisteet Kikalle ja Kikka sai oman pistetilinsä avattua.

PeNa 0 PTS

Pena pelasi ensimmäisen ottelunsa Kikkoja vastaan. Ottelu alkoi Penan osalta mallikkaasti kun joukkue siirtyi heti alussa 1-0 johtoon. Johtoa ei juhlittu pitkään kun Kikka paineli jo ottelussa tasoihin. Tämän jälkeen tilanteita riitti hyvin molemmissa päissä, mutta maaleja ei meinannut syntyä millään. Erän lopussa Penalle tulee puolustuksen suhteen pieni nukahdus ja Kikka pääsi siirtymään ottelussa 1-2 johtoon. Ottelussa ei enempää maaleja nähty ja lukemat jää todella tasaisen ottelun loppulukemiksi.

Toiseen otteluun Pena sai vastaansa Jiikoon. Penan puolustus ei ollut heti ottelun alusta asti hereillä ja JiiKoo paineli heti ekoilla sekunneilla maalilla johtoon. Ensimmäisen erän aikana Jiikoo pääsee vielä kahdesti yllättämään Penan maalivahdin ja toiseen erään mennään lukemissa 0-3. Pena onnistuu toisessa erässä hyvin tiivistämään omaa puolustuspelaamista ja pitää Jiikoon hyökkäykset kurissa. Hyvästä puolustamisesta johtuen, ottelun viimeinen maali nähdään vasta viimeisellä minuutilla kun Jiikoo pääsi lopulta iskemään ottelun loppulukemiksi 0-4.

RAPORTTI B-LOHKO

Säbäcats 12 PTS

Säbäcats otti mittaa ensimmäisessä pelissään säbämimmejä vastaan. Alku oli erittäin tasainen ja vedot nousivat molemmilta joukkueilta maalien ylitse. Ensimmäisen erän loppuun säbäcats onnistui siirtymään 0-1 johtoon ja nappasi toiseen erään hyvän lähtöaseman. Toisen erän alussa Säbäcats pääsi iskemään vielä kertaalleen johtaen nyt peliä 0-2. Maaleja onnistuttiin tekemään vielä kaksi erän loppuun. Pieni nukahdus ja varmuus voitosta koki pienen kolahduksen, kun mimmit syöksyivät nopeasti kaventamaan 2-4. Kellosta loppui kuitenkin säbäcats:n onneksi aika ja pelistä täydet pisteet.

Toinen peli oli Riusäbää vastaan. Alku oli vielä hakemista vastustajan onnistuessa siirtymään johtoon. Kun peliin päästiin mukaan, oli syöttelykuviot ja hyökkäys jälleen hyvin mukana vastustajan päädyssä. Vasta toiseen erään Säbäcats onnistui purkamaan vastustajan tiukan puolustuksen ja laittamaan lukemat tasan. Yksi maali ei tietenkää riittänyt ja perään siirryttiin vielä 2-1 johtoon. Loppuerässä ei muita tilastointeja tehty ja illasta täydet pisteet kotiin.

Pinkit Puumat 8 PTS

Pinkit Puumat aloittivat ensimmäisen pelinsä Säbämimmejä vastaan hyvinkin tehokkaasti. Mimmien tuttu hyökkäyspää pidettiin lujasti kiinni, eikä vastustajalle annettu helpolla paikkoja. Ensimmäiseen erään vastustaja nappasi ensin johtopaikan. Mimmien johtomaalin jälkeen Puumat laittoivat isompaa vaihdetta silmään ja tasoittivat, sekä menivät maalilla ohitse. Vastustaja onnistui vielä tasoittamaan ja loppuerä mentiin jännittävissä merkeissä. Peli ratkaistiin rankkareilla ja toisella kierroksella Puumien Heli Isotalus vei joukkueelle kaksi pistettä.

Toinen peli heti perään Virran Veivaajia vastaan ei tuntunut jaksamisessa. Joukkue jaksoi puolustaa ja hyökätä tehokkaasti ilman suurempaa ongelmaa. Ensimmäisen erän viime sekunneilla Puumat laittoivat verkot heilumaan ja pääsi aloittamaan toisen erän johtoasemasta. Toisessa erässä tehokas peli jatkui ja maaleja onnistuttiin tekemään vielä kaksi lisää. Pelistä puhtaasti täydet pisteet ja maalivahti Salla Häkkiselle nollapeli.

SäbäMimmit 7 PTS

Säbämimmien ensimmäinen peli Pinkkejä Puumia vastaan alkoi lupaavasti, kun mimmit tekivät tutulla hyökkäyskuviolla maalin. Mimmien pieni horjahdus puolustuspäässä ensimmäisen erän aikana mahdollisti Puumille paikan siirtyä johtoon. Toisessa erässä mimmit olivat uudella energialla liikkeellä ja onnistuivat tasoittamaan pelin. Pelin ratkaisumaali rankkareilla nähtiin tällä kertaa vastustajan puolelta ja pelistä vain yksi piste.

Peli Säbäcatseja vastaan lähti ensimmäiseen peliin verrattuna tahmeasti liikkeelle. Syötöt eivät tuntuneet tavoittavan omia ja vastustajan taitavat vedot upposivat verkkoon. Toisessa erässä Säbämimmit löysivät taas pelinsä ja onnstuivat kaventamaan 4-2. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja pelistä pisteet valuivat vastustajalle. Puolustuspään pelaaminen koko pelin ajan toimi hyvin ja suurinosa vastustajan vedoista pysähtyi pakkeihin.

Riusäbä 3 PTS

Riusäbä nappasi sarjan ensimmäiset pisteensä voitosta SBS Virran Veivaajia vastaan. Tehokas alku mahdollisti Riu:lta siirtymisen 2-0 johtoon. Vastustaja oli myös hereillä ja onnistui kaventamaan 2-1. Riu lisäsi jälleen johtoaan kahdella maalilla ja siirtyi toiseen erään hyvistä asetelmista. Toisen erän alkuun Riu pääsi pelaamaan ylivoimaa, ylivoimalla pallo ei osunut kuin sivuverkkoon ja peliä jatkettiin hetken aikaa tasaisissa merkeissä. Seuraavaksi Riu sai kaksi jäähyä ja vastustajalla oli mahdollisuus tasoittaa. Riu:n puolustus pelasi loistavasti, eikä vastustaja onnistunut maaleissaan. Riu lisäsi erän loppuun vielä taululle kaksi maalia ja nappasi täydet pisteet.

Toiseen peliin lähdettiin itsevarmoina ja ensimmäisenä Riu onnistui maalinteossa ja siirtyi johtoon. Näissä lukemissa mentiin toiseen erään, kunnes vastustaja onnistui murtamaan puolustuksen onnistuen maalissa. Kauaa ei peliä ehtinyt pyöriä, kun vastustaja onnistui toistamiseen maalinteossa. Kovasti Riu yritti loppuerän tasoitusta tehdä, mutta tällä kertaa se ei onnistunut.

SBS Virran Veivaajat 0 PTS

SBS Virran Veivaajien pelit Kisalassa eivät vielä tarjonneet sarjan ensimmäisiä pisteitä. Ensimmäinen peli Pinkkejä Puumia vastaan alkoi tasaisissa merkeissä vuorotellen hakien maalipaikkoja. Ensimmäinen erä tuntui olevan jo varma, kunnes Puumat siirtyivät viime sekunneilla johtoon. Toiseen erään Virran Veivaajat ottivat tehokkaan puolustus- ja hyökkäyslinjan, joka ei tällä kertaa riittänyt. Puumat pistelivät pallon vielä kahdesti verkkoon ja peli oli selvä.

Peli Riusäbää vastaan alkoi myös hieman harmillisissa merkeissä, kun vastustaja otti heti ensi minuuteilla johtopaikan. Kahden maalin johto ei Virran Veivaajia lannistanut, vaan joukkue onnistui kaventamaan. Kavennusmaalin jälkeen vastustaja oli jälleen Virran Veivaajien päässä ja pienen pyörittelyn jälkeen pallo oli verkossa. Virran Veivaajat kavensivat viimeistä kertaa. Edes vastustajan kaksi samanaikasta jäähyä ei Virran Veivaajille onnistumisia tuonut.