SALIBANDYSSA HELLITTIIN KATSOJIA VIIHDYTTÄVILLÄ JA JÄNNITTÄVILLÄ OTTELUILLA
Lauantai, 02 Marraskuu 2019 00:00

SB mpu

Keskiviikkona Rantakeitaalla jatkettiin Divaripelien merkeissä. MPU avasi Divarikautensa vauhdikkaissa merkeissä ja voitti illan pelinsä napaten sarjataulukosta 2. sijan. Muilla illan joukkueilla pelitilit oli avattu jo viime viikolla. Hazard hävisi tiukan taistelun jälkeen rankkareilla Xamkille ja Viivelähtö onnistui nappaamaan itselleen 3 pistettä haastavasta pelistä Team X:ää vastaan. Divarin seuraavat pelit ovat Rantakeitaalla perjantaina 8.11., jolloin myös Weikkoset pääsevät kentälle näyttämään hiotut pelikuviot.

Perjantai-iltana Rantakeitaan salin täytti liigan joukkueet, jossa kaikki ovat nyt avanneet pelinsä. Perjantai-illan peleissä AHMA oli ainut joukkue, joka onnistui voittamaan molemmat pelinsä ja näin ollen siirtyi sarjataulukon kärkipaikalle. Liigan osalta pelit jatkuvat perjantaina 15.11. klo 18 Rantakeitaalla.

HUOM! Perjantain pelien jälkeen vaihtopenkkien takaa löytyi taas järkyttävä määrä nuuskapusseja. Muistutetaan joukkueita, että mikäli jaksat kantaa nuuskaa huulessa, jaksat sen varmaan kantaa myös roskiin, KIITOS!

RAPORTTI DIVARI

FC HAZARD VS XAMK 3-4(SO)

FC Hazard vs Xamk peli lähti vauhdilla käyntiin Hazardin siirtyessä 1-0 johtolukemiin. Xamk onnistui nopeasti kipuamaan tasoihin ja peli ehti kulkea minuutin verran, kun Xamk tarjosi jäähyllään Hazardille mahdollisuuden siirtyä ylivoimalla johtoon. Hazardin hyökkäyskuvio kyllä pyöri, mutta maalintekijät puuttuivat. Jäähyn loppuessa jatkettiin edelleen tasatilanteessa. Ensimmäisen erän loppuun Hazard onnistui maalinteossa ja pääsi aloittamaan toisen erän 2-1 tilanteesta. Toisessa erässä Hazard lisäsi vielä johtoasemaansa yhdellä maalilla. Joukkueelle tuttu Hazardimainen loppu tapahtui jälleen, kun vastustaja pääsi ennen summerin soittoa tasoihin. Tämä peli ratkaistiin siis rankkareilla. Ensimmäiset vedot upposivat kummallakin, joten vetoja jatkettiin. Rankkareita ehdittiin vetää yhteensä kahdeksan kierrosta, kunnes Xamkin Aleksander Soila onnistui viemään voiton joukkueelleen.

SC VIIVELÄHTÖ VS TEAM X 4-3

Peli lähti rauhallisissa merkeissä käyntiin vastustajan pelikuvioita tarkkaillen. Ensimmäisenä johtoon onnistui siirtymään Viivelähtö. Team X ei jäänyt ihmettelemään, vaan laittoi lukemat hyvinkin nopeasti tasoihin. Viivelähtö nousi jälleen johtoon ja pääsi aloittamaan toisen erän hyvistä asetelmista. Team X aloitti toisen erän vauhdikkaasti hakien jatkuvasti maalipaikkoja. Tehokas yritys palkittiin maalilla ja peli oli tasan. Team X otti tasatilanteessa jäähyn mutta pystyi puolustamaan loistavasti, eikä  vastustaja onnistunut siirtymään johtoon. Pian jäähyn päätyttyä Viivelähtö hyödynsi hyökkäyspaikkansa ja laittoi pallon verkkoon. Team X onnistui vielä tasoittamaan mutta Viivelähdön maali viime sekunneilla vei täpärästi pisteet Team X:n nenän edestä.

MPU VS HURU-UKOT 4-1

MPU tuli tuttuun tapaan erittäin niukan rosterin voimin illan peliinsä. Huru-Ukoilla sen sijaan oli kahden kentällisen verran pelaajia. Ensimmäinen erä kulki sujuvasti molempien joukkueiden vielä lämmitellessä ja testaillen vastustajan liikkeitä. Ensimmäisen erän loppuun MPU onnistui avaamaan maalitilinsä Harri Pajusen osumalla. Toisen erän alkuun MPU:n Essi Henttonen laittoi verkot heilumaan Sanna Hyvösen tarkasta läpisyötöstä. Huru-Ukot onnistuivat toisessa erässä useaan otteeseen pääsemään vetopaikoille mutta vedot kilahtelivat tolppiin. MPU:n maalivahti Sami Pekkanen sai olla jatkuvasti valmiina ja torjuikin todella hyvin. MPU onnistui vielä kiirehtimään 4-0 johtoon, joka alkoi näkyä Huru-Ukkojen turhautumisena. Toisen erän lopussa Huru-Ukot keskittyivät pelaamaan lähinnä vain miestä. Viime sekunneilla kova yritys palkittiin ja Huru-Ukot kavensivat 4-1, samalla vieden Sami Pekkasen nollapelin.

Divarin ottelut TÄÄLTÄ!

RAPORTTI LIIGA

PÖYRYN PANTTERIT VS. TEAM KALU 3-4

Ottelu alkoi Panttereiden pelinhallinnalla. Pallo pysyi hyvin Panttereiden hallinnassa ja joukkue pystyi luomaan hyviä hyökkäyksiä. KalU tyytyi seurailemaan tätä menoa ja odottelemaan hyviä vastahyökkäyksen paikkoja. Panttereiden pyöritys tuotti erän puolivälissä tulosta kun Mika Paajanen siirti Pantterilauman maalilla johtoon. Muutaman minuutin päästä maalista Panttereiden epäonneksi ja KalU:n onneksi Pantterit rikkoivat pelissä jäähyn arvoisesti ja KalU pääsi kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla. KalU saa ylivoiman heti hyvin pyörimään ja palkintona tästä tasoitusmaali Akseli Mastin osumalla. Ensimmäisen erän loppuun Pantterit onnistuivat siirtymään pelissä jälleen maalilla johtoon Paajasen toisella osumalla. Erän loppuun puolestaan KalU otti itselleen jäähyn ja toinen erä aloitettiinkin Panttereiden ylivoimalla.

KalU osoitti hyvää pelaamista myös alivoimalla, eikä Pantterit päässeet kasvattamaan johtoaan yhtään enempään. Jäähyn loppuessa KalU sai pelinsä hyvin kasattua ja homma lähti rullaamaan. Olli Matilainen onnistui tasoittamaan pelin lukemat 2-2 Tomi Saarisen syötöstä. Miltein heti perään Tomi Saarinen vie KalU:n ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon lukemin 2-3. Pantterit ovat hetken aikaa aivan hukassa kentällä ja KalU:n Antti Parkkinen pääsee vielä hyödyntämään tilannetta iskiessä lukemat 2-4. Pantterit kuitenkin onnistuivat pääsemään pelissä mukaan ja Aaron Ollikainen kaventaa lukemia 3-4. Ottelun viimeisillä minuuteilla jäähyjä jaetaan jälleen. Ensin KalU pääsee koittamaan minuutin ajan ylivoimaa tuloksetta. KalUn rikkoessa ylivoimalla jäähyn arvoisesti, pelattiin ottelun viimeinen minuutti tasavoimalla. Enempää ei kuitenkaan maaleja nähty ja tiukka  peli päättyi KalU:n voittoon.

SB CANARIA VS. PÖYRYN PANTTERIT 2-6

Pantterit ei kauaa henkeä ehtinyt pelien välissä vetää, kun seuraavassa ottelussa oli jo vastassa Canaria. Ottelussa oli heti mielenkiintoiset asetelmat kun Canarialla oli pelaajia paikalla pari kentällistä ja Panttereilla vain kentällinen höystettynä kahdella vaihtomiehellä ja ekasta pelistä väsytetyt jalat. Canaria ei tätä asetelmaa ymmärtänyt hyödyntää vaan aloitti pelin aivan liian kovalla sykkeellä, osittain jopa juostessa itsensä ulos tilanteista. Ottelu alkaakin lähinnä räiskimällä palloa päädstä päätyyn ilman mitään järkevän näköisiä hyökkäyksiä. Räiskiminen ja turha höntyily tuokin heti Canarialle jäähyn arvoisen riikkeen ja Pantterit pääsevät kokeilemaan ottelun avausmaalia ylivoimalla. Aaron Ollikainen pistää varmoin otteen pallon maaliin vapaalyönnistä ja siirtää Pantterit johtoon. Hetken päästä Panttereiden johto kasvaa parilla maalilla ensin Saku Purhosen osumasta ja tämän jälkee Aki Honkasen maalilla. Panttereille tarjoillaan jälleen ylivoimaa Canarian ottaessa jälleen parin minuutin hengähdystauon jäähypenkillä. Ylivoimalla ei maaleja kuitenkaan nähdä Canarian puolustaessa hyvin ja toiseen erään siirrytään Panttereiden 0-3 johdossa.

Canaria ottaa toisen erän alkuun hyvän kirin ja kaventaa pelin lukemia ensin 1-3 Eemeli Leikkaan osumalla ja tämän jälkeen 2-3 Kasper Aholaisen maalilla. Montaa minuttia Canaria ei kuitenkaan kavennuksesta pääse nautiskelemaan Panttereiden iskiessä jälleen kahdella maalilla. Ottelun lopussa ylivoimaa tarjoillaan Panttereille jälleen urakalla. Ensimmäinen ylivoima ei onnistu ohittamaan Canarian tiukkaa alivoima puolustusta. Hetken päästä Canarian alivoimapelaamista koetellaan jälleen ja tällä kertaa alivoima rakoilee ja Pantterit pääsevät ottamaan lopulta ottelusta 2-6 voiton.

TEAM A-H-M-A VS. TEAM KALU 2-0

Illan kolmannessa ottelussa kohtasivat viime kauden liigan finalistit ensimmäistä kertaa tällä kaudella, joten odotettavissa oli vauhdikas ja tasainen peli. Ensimmäisessä erässä ei paljoa tilastomerkintöjä saada hyvistä tilanteista huolimatta. Molemmat joukkueet pitivät hyvin vauhtia yllä ja maalipaikkoja riitti molemmissa päädyissä, mutta maalivahdit pitivät lukemat kurissa. 12 minuutin pelaamisen jälkeen Ahmojen Tero Pettinen pääsi kuitenkin ohittamaan KalU:n maalivahti Juuso Kekkosen ja siirtämään Ahmat 1-0 johtoon.

Toinen erä alkoi hyvin samanlaisissa tunnelmissa kun ensimmäinenkin erä. Viiden minuutin pelaamisen jälkeen KalU pääsi koittamaan pelaamista ylivoimalla, mutta Ahmojen puolustus pystyi pitämään todella tiukan linjan, eikä rakoja maalille löydy. Ahmojen saadessa joukkueen täysilukuiseksi, ei peliä ehditä pelaamaan kun reilu minuutti eteenpäin, kun KalU:lle tarjoillaan jälleen ylivoimaa. Jälleen Ahmojen puolustus vetäytyy todella tiiviiksi, eikä KalU onnistu tälläkään kertaan tasoittamaan peliä ylivoimalla. Ottelun lopussa KalU päättää kokeilla päästä vielä ottelussa tasoihin ilman maalivahtia, mutta Ahmojen Jasper Jääskeläinen särkee unelmat tasoituksesta iskemällä pallon tyhjään maaliin. Lopulta ottelu päättyy Ahmojen 2-0 voittoon.

SB CANARIA VS. HASABA 6-3

Canarian ja Hasban välinen ottelu saa nopean alun, kun ottelun ensimmäisellä minuutila Canaria siirtyy ottelussa 1-0 johtoon nopean hyökkäyksen seurauksena. Tämän jälkeen ottelun vauhti hieman tasoittuu, eikä kumpikaan joukkue onnistu saamaan järkeviä hyökkäyksiä aikaiseksi. Ottelun yheksännellä pelimiinutilla nähdään Hasaban toimesta mielenkiintoinen tasoitusmaali kun Lari Tiilikka heittää omasta päädystä roikkupallon Canarian maaliakohden, joka Hasaban hyväksi tuuriksi pääsee luiskahtamaan Canarian maalivahti Juho Pettisen käsien välistä maaliin. Canarian peli menee hetkeksi ihan sekaisin Hasaban tasoitusmaalista ja Hasaba pääsee kasvattamaan johtoaan vielä maalilla Toni Kieloahon osumalla. Maalin jälkeen tunteet kentällä alkavat hieman lämmetä ja molemmista joukkuiesta pistetään pelaajat rauhoittumaan jäähypenkille. Erän loppu pelataankin tasavoimalla, jonka Canarian Eetu Lahtinen hyödyntää mallikkaasti tuomalla Canarian tasoihin 2-2. Viimeisillä sekunteilla Canaria kasvattaa johtoa vielä maalilla.

Toisessa erässä Canaria pelaa vielä astetta enemmän fyysisemmin kun ensimmäisessä erässä ja tämä saa Hasaban hieman hämilleen. Hasaba joutuu väkisinkin rikkomaan jäädessään tilanteissa toiseksi ja tästä seurauksena Canarialle rangaistuslaukaus. Eemeli Leikas ei maalipaikkoja jätä hyödyntämättä ja siirtää Canarian 4-2 johtoon. Rankkarin innoittamana Canaria heittää vielä pari häkkiä lisää. Ottelun lopussa Hasaba onnistuu vielä kaventamaan lukemat 6-3 ja nämä jää ottelun loppulukemiksi.

SC KULLAN KAIVAJAT VS. TEAM A-H-M-A 1-4

Illan toiseksi viimeisessä ottelussa oli vastakkain mielenkiintoinen kaksikko. Molemmissa joukkueissa riittää fyysisyyttä ja taitoa, joten odotettavissa oli jännittävä ottelu. Kullan Kaivajat aloitti ottelun napakasti iskiessä heti 15 sekunnin pelaamisen jälkeen tauluun 1-0 lukemat Tommi Lifländerin osumalla. Ahmat ei pienistä vastaiskuista masennu ja jo parin minuutin sisään Tero Pettinen pääsi tuomaan Ahmat tasoihin. Tero pääsikin tasoitusmaalista hyvin vauhtiin ja heitti ensimmäiseen erään hattutempun. Toiseen erään siirryttiin Ahmojen johtaessa ottelua 1-3.

Toisessa erässä Kullan Kaivajat pistää peliin hieman lisää vauhtia, mutta Ahmat ei tuosta hämmenny. Ahmojen puolustus tiivistyy jälleen todella tiukaksi tukkien vastustajan kaikki maalipaikat. Ne vähäisetkin pallot, mitkä puolustuksen pääsi ohittamaan, napsi maalivahti Antti Pänkäläinen varmoin ottein kiinni. Ottelun lopussa Jasper Jääskeläinen viimeistelee vielä ottelun loppulukemiksi 1-4 ja Ahmat pääsee juhlimaan voittoa.

HASABA VS. SC KULLAN KAIVAJAT 5-9

Jälleen Kullan Kaivajat aloittaa pelin sähäkästi iskien kahden sekunnin pelaamisen jälkeen tauluun lukemat 0-1 Jere Liukkosen vedosta. Hasaballa menee hetki ihmetellessä vastustajan sähäkkää aloitusta ja Kullan Kaivajat pääsee jatkamaan painostusta. Jälleen tulosta syntyy Ville Lampisen onnistuessa maalinteossa. Tämän jälkeen Hasaba saa vähän koottua itseään ja peliä takaisin raiteilleen. Muutama hyvä vastahyökkäys tuottaa tulosta ja Hasaba kaventaa lukemat 1-2 Kieloahon osumalla. Erän loppuun Hasaba joutuu rikkomaan ja Kullan Kaivajat pääsevät pelaamaan ylivoimaa. Jere Liukkonen siirtää Kullan Kaivajat 1-3 johtoon Mikko Luukkosen syötöstä.

Toisen erän alkuun Hasaba onnistuu jälleen hieman kaventamaan lukemia, mutta Kullan Kaivajat antaa samalla mitalla takaisin. Antti Ritsilä onnistuu erän puolivälissä maalinteossa ja lukemat ovat 3-4. Kullan Kaivajat joutuvat puolestaan rikkomaan jäähyn arvoisesti ja Hasaba pääsee kokeilemaan ylivoimaa. Miika Tiilikka tuo ylivoimalla Hasaban ottelussa tasoihin. Tasoituksen jälkeen Hasaballe tulee pelissä synkät 4 minuuttia kun Kullan Kaivajat painelee neljän minuutin sisään 5 maalia. Edes Hasaban viimeisen sekunnin kavennusmaali ei joukkuetta lämmitä kun ottelu päättyy Kullan Kaivajien 9-5 voittoon.

Kaikki liigan pelien tulokset pääset näkemään TÄÄLTÄ!