37 Kilpahalli 28.10.2019 21:00 h    PHR  -  Hearts   1 - 3
38 Kilpahalli 28.10.2019 22:00 h    Bar DOM  -  SuomU   11 - 5
39 Kilpahalli 29.10.2019 21:00 h    KPa Kangasniemi  - Observis HC   5 - 2
40 Kilpahalli 29.10.2019 22:00 h    KPa Kangasniemi  -  TOP 10   10 - 1
41 Kilpahalli 31.10.2019 21:00 h    Sahara  - Patteri Baari   2 - 9
42 Kilpahalli 31.10.2019 22:00 h    PoNu  -  HC Karla   3 - 9

RAPORTTI

Maanantai 21.10.2019

PHR - Hearts 1 - 3 (0-1, 1-2)

Viikon avausottelussa PHR- veskari Jan Konga (31/34 torjuntaa) oli ryöstää pisteen Heartsilta loistopelillään. Pelin juoni oli selvillä hyvissä ajoin, kun Hearts hyökkäsi ja PHR joutui puolustuskannalle yrittäen iskeä vastaan. Ensimmäisessä erässä Hearts onnistui kertaalleen maalinteossa Ville Laineen toimesta. Toinen erä alkoi napakasti, kun PHR:n Joonas Häkkänen iski vastahyökkäyksestä tasoituksen. Tämän jälkeen pelattiin yhtä päätä Hearts:n vyöryttäessä hyökkäyksiään. Vasta ottelun viimeisen minuutin käynnistyessä Mikael Leppänen onnistui ohjaamaan maalin edestä kiekon ohi Kongan ja siirtäen joukkueensa johtoon. Tämän jälkeen Heartsin Eetu Svärd iski lopullisen ratkaisun seuraavasta hyökkäyksestä. Voiton myötä Hearts:n unelma liigan kirkkaista valoista elää vahvemmin.

Bar DOM - SuomU 11 - 5 (7-2, 4-3)

Illan toisessa pelissä Bar DOM ratkaisi ottelun jo ensimmäisessä erässä. Tasaiseen tahtiin maaleja läpsytellyt DOM siirtyi juomatauolle viiden maalin johdossa. Toisessa erässä meno kaukalossa vähän tasoittui ja SuomU pääsi paremmin mukaan saamatta kuitenkaan kiriä aikaiseksi. Näin DOM jatkaa kauttaan ilman pistemenetyksiä varmistaen samalla liigapaikan tasonmittauksen jälkeen. SuomU puolestaan taistelee liigapaikastaan lohko kolmosena.  Perttu Ahvenainen (2+4) ja Petri Lehtonen (1+5) viettivät kuuden tehopisteen iltaa. SuomU:n Jari Lepistö (2+2) saalisti neljä merkintää pistesarakkeeseen

Tiistai 22.10.2019

KPa Kangasniemi - Observis HC 5 - 2 (2-0, 3-2)

Tiistai-illan avausottelu käynnistyi Kangasniemen komennossa, joskin Observis pystyi yllättävän hyvin luomaan hyökkäyksiä myös toiseen päätyyn. Kangasniemi naputtelu kuitenkin avauserässä kaksi maalia ja päätöserässä kolme, kun taas Observis sai toisessa erässä tehtyä kaksi. Mainittakoon että Kangasniemi operoi kaikista MAHLin joukkueist leveimmällä kokoonpanolla ja se joutui tiistain otteluissa pitämään osaan pelaajistaan jopa katsomossa popcorn-osastolle. Erityismaininta tämän ottelun osalta on annettava myös toimitsijaa pulassa auttaneelle Olli Pöntiselle sekä parille Kangasniemen katsomossa olleelle pelaajalle, jotka kävivät myös apuna.

KPa Kangasniemi - TOP 10 10 - 1 (4-1, 6-0)

TOP 10 lähti otteluun jälleen kerran hieman ohkaisella vaihtopenkillä, kun taas KPa Kangasniemi pystyi kaivamaan yhden kentällisen vielä reservistään. Ottelu noudattikin ennustettua kaavaa ja Kangasniemi hallitsi peliä suvereenisti. Top 10:n maalivahti Janne Tulla (33/43) pelasi kelpo pelin, mutta loppua kohti Kangasniemen hyökkäykset alkoivat vyöryä jo sellaisella voimalla, ettei niille voinut enää maalivahtikaan mitään. KPa Kangasniemi jatkaa A-lohkon kärjessä.

Torstai 24.10.2019

Sahara - Patteri Baari 2 - 9 (1-3, 1-6)

Torstai käynnistyi varsin verkkaisella vauhdilla, eikä ensimmäiseen kymppii juurikaan tapahtumia ollut. Ensimmäisen erän viimeisen vitosen alussa Patteri siirtyy johtoon 0-1 ja latoo vielä seuraavan puolitoista minuuttisen aikana kaksi maalia lisää. Sahara onnistuu kuitenkin erän lopulla kaventamaan lukemat 1-3. Toista erää ehtii vanhentua alle neljä minuuttia, kun lukemat taululla jo ovat 1-7 ja peli sitä myöten taputeltu. Loppupelailun aikana Sahara onnistuu kertaalleen ja Patteri kahdesti. Saharan Sami Nalli (1+1) oli mukana molemmissa joukkueensa maaleissa ja Patterista puolestaan kaikki kenttäpelaajat pääsivät pisteille.

PoNu - HC Karla 3 - 9 (2-5, 1-4)

HC Karlan Janne Myyryläinen (3+2) jatkoi siitä mihin viime viikolla jäi ja iski jälleen maalin ilmaveivillä. Japi on iskenyt nyt kolmasosan kauden maaleistaan ilmaveivillä. Sitä ehtii nykyään yrittämään useammin, kun ei ole tarvinnut istua tällä kaudella 4-25 minuuttia jäähyllä jokaisessa pelissä. Itse ottelussa PoNu sai lentävän lähdön, kun Aleksi Kakriainen (2+0) vei joukkonsa johtoon ensimmäisellä minuutilla. Tämän jälkeen Karla onnistui viidesti. Vielä ennen erätaukoa PoNu sai kavennettua maalieron kolmeen, mutta tämän lähemmäksi Karla ei enää vastustajaansa päästänyt, vaan kasvatti eroa tasaisesti toisessa erässä.