PUUMA LIIGA STARTTASI 10 JOUKKUEEN VOIMIN
Lauantai, 12 Lokakuu 2019 14:26

PL kapa

Lauantaina Rantakeidas täyttyi mimmi energialla kun Puuma Liiga strattasi 10 joukkuueen voimin. Kausi aloitettiin tasonmittausotteluilla A- ja B-Lohkoissa. Tasonmittausotteluita pelataan joulukuulle asti ja tammikuussa joukkueet aloittavat varsinaisen kamppailun mestaruuksista Liigassa ja Divarissa. Tasonmittauslohkojen kaksi parasta saa suoran paikan Liigaan ja molempien lohkojen paras kolmonen tulee myös menemään liigaan. Loput joukkueet jatkavaat kautta Divarissa.

Seuraavat Puuma Liigan ottelut pelataan lauantaina 9.11. Mäntyharjun Kisalassa.

OTTELUT

  1 Rantakeidas 12.10.2019 10:00 h UuNo - PeNa 6 - 0 Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 10:40 h PeNa - KaPa-51 1 - 3 Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 11:20 h JiiKoo Hurjat - UuNo 3 - 2 (SO) Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 12:00 h KaPa-51 - SB Kikka 2- 0 Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 12:40 h SB Kikka - JiiKoo Hurjat 1 - 4 Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 13:20 h SäbäMimmit - SBS Virran Veivaajat 5 - 3 Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 14:00 h SBS Virran Veivaajat -  Säbäcats 0 - 7 Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 14:40 h Riusäbä - SäbäMimmit 0 - 7 Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 15:20 h Säbäcats  -  Pinkit Puumat 4 - 1 Raportti
  1 Rantakeidas 12.10.2019 16:00 h Pinkit Puumat - Riusäbä 4 - 2 Raportti

 

RAPORTTI A-LOHKO

KaPa-51 6 PTS

Puuma liigan yksi kauden uusista tulokkaista Kapa nappasi heti itselleen A-lohkon kärkipaikan. Joukkue esitti ensimmäisessä turnauksessa hyvän olosta pelaamista, mutta pieni epävarmuus vielä tekemisessä näkyi. Ensimmäisen pelin Kapa pelasi Penaa vastaan. Ottelu alkoi Kapan osalta lupaavasti kun heti 5 minuutin pelaamisen jälkeen Sanni Partti onnistui maalinteossa ja siirti Kapan ottelussa johtoon. Tämän jälkeen peli kuitenkin tasottui ja Kapa ei enää hyville maalipaikoille ensimmäisessä erässä päässyt. Toisessa erässä Kapa onnistui jälleen kasvattamaan johtoa maalilla lisää. Erän puolivälissä Pena kuitenkin kavensi pelin lukemia. Kapan Satu Marttinen piti kuitenkin huolen, että ottelun pisteet matkaa Kangasniemelle ja painoi tauluun 1-3 loppulukemat. Toisessa ottelussa Kapa kohtasi SB Kikan. Myös tämä ottelu pelattiin todella tasaisena, eikä tilanteista huolimatta nähty ensimmäiseen erään yhtään maalia. Toisessa erässä Kapa nostatti hieman vauhtia ja onnistui yllättämään Kikan maalivahdin kahdesti. Kahdella voitolla Kapa pystyi tyytyväisenä lähtemään takaisin kotia jatakamaan harjoituksia.

 

JiiKoo Hurjat 5 PTS

JiiKoolla oli kesätreenit onnistuneet ja joukkue esittikin vahvaa pelaamista ekoissa peleissä. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli viime kauden mestari Uuno. JiiKoo osoitti heti kovaa taistelutahtoa ja painelikin heti ekan erän alussa 1-0 johtoon. Kauaa ei johtoa tuuleteltu kun Uunot jo paineli pelissä tasoihin. Enempää ei ekassa erässä maaleja nähty ja jännitys tiivistyi toiseen erään. Heti toisen erän alkuun JiiKoolle tuomittiin väärästä etäisyydestä jäähy ja Uuno pääsi rokottamaan ylivoimalla. JiiKoo ei asiasta lannistunut vaan onnistui tulemaan vielä pelissä tasoihin. Lopulta ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tasan ja voittaja ratkottiin rankeilla. JiiKoon maalilla torjunut Linda Hänninen osoitti rankkareillakin varmaa tekemistä torjuen kaikki vedot ja Anu Kukkosen onnistumisella joukkue pääsi juhlimaan voittoa. Toisessa ottelussa vastassa oli Kikka josta ei löytynyt pysäyttäjää vauhtiin päässelle JiiKoolle, vaan JiiKoo vei tästäkin ottelusta pisteet Juvalle.

 

UuNo 4 PTS

Uuno avasi oman kautensa Penaa ja JiiKoota vastaan. Uunojen joukkue oli kesän aikana hieman täydentynyt kun joukkuun oli astunut muutama "eläköitynyt" pelaaja hatsinasta. Ensimmäinen ottelu Penaa vastaan oli Uunoilta varmaa tekemistä ja ottelusta irtosi 6-0 voitto. Toisessa ottelussa Uunot joutui yllättymään JiiKoon kovasta kunnosta ja kehittyneestä pelistä ja Uunot meinasikin heti jäädä juvalaisten jalkoihin. JiiKoo onnistui siirtymään ottelussa maalilla johtoon, mutta kauaa ei mennyt kun Johanna Rapo kuittasi jo tilanteen tasoihin. Toisessa erässä Uunot pääsi hyödyntämään ylivoimaa ja siirtyi ottelussa maalilla johtoon. Tällä kertaa ei Uunot kauaa ehtinyt johdosta nauttia kun JiiKoo tuli tasoihin. Ottelun voittaja ratkottiinkin rankkareilla, joissa Jiikoo osottautui tällä kertaa etevämmäksi. tyhjin käsin ei Uunojen tarttennut ottelusta kotiin lähteä, vaan rankkaritappiosta irtosi vielä yksi pinna.

 

SB Kikka 0 PTS

Entinen SP, nykyinen SB Kikka oli myös kokenut kesän aikana muutosta. Ovi on käynyt tiuhaan tahtiin kun pelaajia on poistunut jengistä, mutta samalla on saatu uusia naisia mukaan.  SB Kikka aloitti oman kautensa Kapaa vastaan. Kikka oli keväällä vierailut Kangasniemellä pelaamassa harjoitusottelun Kapaa vastaan, joten ihan vieras joukkue kyseessä ei ollut, mikä näkyikin pelin tasaisuudessa. Vasta toisessa erässä Kapa sai Kikan puolustuksen väsytettyä ja onnistui kahdesti maalinteossa. Kikalla riitti monta hyvää paikkaa, mutta tulosta ei vaan syntynyt ja ottelusta 2-0 tappio. Toisessa ottelussa Kikka pääsi tuntemaan JiiKoon hurjan menon. Kikka onnistui heti ottelun kolmannella minuutilla siirtymään maalilla johtoon Jenny Vilenin osumalla, mutta valitettavasti se jäi Kikan ainoaksi maaliksi ottelussa. JiiKoo puolestaan paineli 4 häkkiä ja otti ottelusta pojot itelleen.

 

PeNa 0 PTS

Penalle kauden aloitus ei ollut helpoimmasta päästä sillä heti kauden avausottelussa vastaan astui Uuno. Pena ei ihan ottelun alusta asti päässyt peliin mukaan ja Uuno pääsi karkaamaan jo kahdeksannella peliminuutilla 4-0 johtoon. Tämän jälkeen Pena heräsi peliin mukaan ja sai pidettyä pelaajat paremmin kurissa. Toinen erä oli Penalta todella hyvää pelaamista eikä maaleja nähty kuin kaksi, Penan epäonneksi Uunojen puolesta. Ottelusta siis pisteet Uunolle 6-0 lukemin. Toisessa ottelussa Pena oli selkeästi heti alusta asti skarppina, eikä päästänyt vastustajaa helpolla. Kapa pääsi karkaamaan ottelussa kahdella maalilla johtoon ja Penan turnauksen ainut maali nähtiin toisen erän lopulla Teea Voutilaisen toimesta. Valitettavasti aika loppui kuitenkin kesken ja Kapan kasvattaessa johtoa vielä maalilla lisää, joutui Pena palamaan tyhjin käsin Pertunmaalle.

 

RAPORTTI B-LOHKO

Säbäcats 6 PTS

Säbäcats aloitti pelinsä vauhdikkaasti ensin jyräten SBS Virran Veivaajat 0-7. Peli lähti siirtyen johtoon jo heti ensimmäisen minuutin aikana. Maaleja tuli tasaiseen tahtii, eikä vastustajalle suotu lähes yhtään maalipaikkoja. Toisessa pelissä Pinkkejä Puumia vastaan peliin lähdettiin hyvin tasaisissa merkeissä. Vaikka peli pyöri pääsääntöisesti vastustajan päädyssä, ei montaa vetoa maalille asti saatu. Toiseen erään siirryttiin 1-1 tilanteesta. Vastustajan herpaantuminen mahdollisti Säbäcatseille paikkoja ja niiden hyödyntämisestä ei ollut epäilystäkään. Ottelusta ansaitut 3 pistettä lukemin 4-1.

 

SäbäMimmit 6 PTS

Säbämimmit kohtasivat lauantaipäivän peleissä ensimmäisenä SBS Virran Veivaajat. Peli lähti kulkemaan Säbämimmien liikutellessa tuttuun tapaan palloa. Säbämimmit onnistuivat ensin maalinteossa ja pystyivät säilyttämään johtopaikkansa hetken aikaa. Pienen horjahduksen myötä vastustaja pääsi tasoittamaan ja johtoon. Nopeasti Säbämimmien hyökkäys oli kuitenkin hereillä ja tuli tasoihin. Erän lopussa vastustaja oli jo väsynyt ja mimmit pistelivät lukemat ennen summerin soittoa 5-3. Toinen peli Riusäbää vastaan oli vastustajan nöyryytystä lähes koko pelin läpi. Ottelusta napakka 0-7 voitto.

 

Pinkit Puumat 3 PTS

Pinkit Puumat tulivat peleihin uusilla peliasuilla pinkkiä väriä huokuen. Pinkki voimaväri kantoi joukkuetta ensimmäisen erän ajan säbäcatseja vastaan. Toisessa erässä vastustaja pääsi karkaamaan ja lopulta nappasi itselleen 4-1 voiton. Toinen peli alkoi hyvin Riusäbää vastaan. Puumat nappasivat heti otteen pelistä ja jalka kantoi hyvin tuoden 3-0 johtoaseman. Pieni maalihuuma sokaisi pelaajat hetkellisesti ja Riusäbä pääsi laittamaan kahdesti verkot heilumaan. Vastustajan hölmö jäähy mahdollisti pinkeille vielä yhden maalin, joka paketoi pisteet kotiin.

 

SBS Virran Veivaajat 0 PTS

SBS Virran Veivaajat oli täysin uusi joukkue Puumaliigassa. Joukkue aloitti kautensa kahta kovaa joukkuetta vastaan. Ensimmäisenä kentällä oli vastassa Säbäcats. Peli lähti rullaamaan vastustajan laittaessa heti ensi sekuneilla lukemat 0-1. Tasainen peli ja vauhti päädystä päätyyn koko ottelun ajan ei kuitenkaan näkynyt tuloksessa. Tässä pelissä maaleja takoi vain vastustaja ja pisteet valuivat hukkaan. Säbämimmejä vastaan meininki oli erilainen. Molemmat joukkueet kamppailivat pallosta ja kulkivat tasatilanteissa toiseen erään asti. Toisessa erässä Virran Veivaajien tahti hidastui ja vastustaja pääsi karkaamaan voittoon.

 

Riusäbä 0 PTS

Riusäbä pelasi tuttuja joukkueita vastaan. Ensimmäinen vastustaja oli säbämimmit. Kova vastus oli vielä tässä vaiheessa Riusäbälle liian iso pala purtavaksi. Nopeat ja taidokkaat vastustajan pelaajat pääsivät rokottamaan joukkuetta ottelun aikana seitsemän kertaa. Toisessa pelissä pinkit puumat pääsivät nappaamaan alkuun 3-0 johtoaseman, joka piti lähes loppuun asti. Riusäbä takoi itsensä hyvällä pelillä erän lopussa 3-2 tilanteeseen. Pieni hutilointi vaihtojen kanssa vei viimeiset rippeet voitosta ja tällä kertaa joukkue jäi ilman pisteen pistettä.