SALIBANDYN TÄYTEINEN VIIKKO MYÖS MIESTEN OSALTA
Sunnuntai, 13 Lokakuu 2019 00:00

SB hazard

Parin viikon tauon jäljiltä oli jälleen B lohkon joukkueiden vuoro kamppailla liiga ja divari paikoista keskiviikkoillassa. Jokainen joukkue kävi Rantakeitaalla pelin verran esittelemässä tauon aikana opittuja uusia kuvioita. Panttereiden ja Huru-Ukkojen pelit olivat illan vakuuttavinta osaamista maltillisen ja hyvän syöttelypelin ansiosta.

Perjantai-iltana Rantakeitaan parketin valtasi A-lohkon ottelut. Illan suurimmat yllättäjät olivat Bollklubben ja DOM. Bollklubben nappasi itselleen tiukan voiton Xamkista ja DOM puolestaan nuiji itselleen ensimmäisen voiton MPU:sta. A-lohkossa kärkisijoilla oleskelevat reilulla johdolla FC Hazard 2 ja Team A-H-M-A.

Tasonmittausottelut jatkuvat keskiviikkona 16.10. C-lohkon peleillä klo 20:00 alkaen Rantakeitaalla.

Pöyryn Pantterit 9 PTS

Panttereiden illan ainoassa pelissä vastassa oli Weikkoset. Pantterit onnistuivat heti pelin alusta asti hallitsemaan ottelua pitämällä pallon itsellään. Hyvän syöttelypelin ansiosta maaleja alkoi heti syntymään ottelun alusta asti tasaiseen tahtiin. Ensimmäisen erän puolessa välissä Pantterit johtikin jo peliä 4-0. Tämän jälkeen vastustajaa alettiin pitää liian helppona tapauksena ja Weikkoset pääsivät kaventamaan lukemia 4-1. Mahdollisuudet Weikkosilla olisi ollut useampaakin maaliin Panttereiden tyhmien poikittaissyöttöjen ansiosta. Toiseen erään Pantterit vähän ryhdistäytyivät ja onnistuivat saamaan pelinsä takasin raiteilleen. Loputa olttelu päättyi Panttereiden voittoon lukemin 6-1 ja Pantterit jatkavat B lohkon kärjessä.

SB Canaria 6 PTS

Canaria sai vastaansa illan ottelussa KalU:n. Ottelu oli heti alusta asti vauhdikas ja molemmat joukkueet yrittivät ihan liikaa kentällä. Kumpikaan joukkue ei saanut omaa peliä hallintaa ja rauhoitettua, vaan ensimmäistä erää seurattiin usemman minuutin ajan kun tennisottelua. Kaivattua rauhoitusta peliin saatiin kun Canarian Karri Mattola iski tauluun 0-1 lukemat Eetu Lahtisen syötöstä. Tämän jälkeen Canaria sai varmuutta omaan peliin ja ensimmäisen erän lopussa vielä Kasper Aholainen kasvatti Canarian johtoa 0-2. Parin maalin johdon ansiosta Canarian peli alkoi olla huomattavasti järkevämpää, eikä KalU:n kavennusmaalikaan saanut Canariaa enää horjutettua. Ottelu päättyi Canarian voittoon 1-5.

Team KalU 5 PTS

Jos KalU:lla oli ensimmäisen kierroksen peleissä hieman vaikeuksia saada peliä kulkemaan, ei tähän asiaan saatu muutosta keskiviikkonakaan. KalU pelasi illan ottelunsa Canariaa vastaan. Peli oli alusta alkaen todella rikkonainen molempien joukkueiden syöttöjen katketessa vuorotellen vastustajan lapaa. Kenttää juostiinkin vauhdilla päädystä päätyyn kun kumpikaan joukkue ei saanut kunnolla palloa hallintaan. Ensimmäisen erän loppupuolella Canaria onnistui kuitenkin siirtymään ottelussa kahdella maalilla johtoon ja rauhoittamaan omaa peliään. Toinen erä menikin enemmän Canarian hallitsessa palloo ja KalU:n ihmetellessä kaveria eikä KalU:n kavennusmaalikaan tuonut peliin toivottua järkevyyttä. Ottelu päättyi Canarian 1-5 voittoon. KalU:lle jääkin paljon pohdittavaa ennen ensi viikon viimeisiä pelejä. Pistemenetyksiin ei ole enää yhtään varaa tai muuten joukkue saa heittää hyvästit liigalle.

Huru-Ukot 4 PTS

Huru-Ukot kohtasi illan pelissään HaiProon. Tästä pelistä ei Huru-Ukoille juurikaan päänvaivaa ollut vaan joukkue onnistui hyvällä pelillä karkaamaan jo ekassa erässä 4-0 johtoon. Toisen erän alussa johtoa kasvatettiin vielä parilla maalilla lisää. HaiPro onnistui kuitenkin kaventamaan peliä parilla maalilla. Erän lopussa Huru-Ukot ottivat pari jäähyä saman aikaisesti ja joukkue joutui hetkellisesti pelamaan parin miehen alivoimalla. Alivoima ei kuitenkaan paljon Huruja haitannut. Kentällä ollessa paremmin tilaa, päätti Otto Valavuo hyödyntää asian ja päätti pelin Huru-Ukkojen voittoon lukemiin 8-2.

Team HaiPro 3 PTS

HaiPron illan ainoa peli Huru-Ukkoja vastaan päättyi tappioon 8-2. HaiPro pelasi ihan hyvää peliä, mutta omasta päädystä pois pääseminen tuotti vaikeuksia. HaiProlta nähtiin kuitenkin muutama todella hyvä ja nopea vastahyökkäys. Vedot kuitenkin päätyivät lopulta seinille. HaiPro pääsi toisen erän lopussa kokeilemaan myös kahden pelaajan ylivoimaakin, mutta ilman tulosta. Viimeisiin otteluihin HaiPro saa vastaansa Canarian ja KalU:n joten nähtäväksi jää mitä heidän pään menoksi joukkue keksii.

Weikkoset 0 PTS

Weikkoset pelasivat ottelunsa Panttereita vastaan. Heti alusta alkaen Weikkoset tyytyivät seuraamaan Panttereiden pallon pyöritystä. Nopeasti liikkuvat pelaajat ja syötöt tuottivat vaikeuksia Weikkosten puolustukselle ja eka erä oli nopeasti lukemissa 4-0. Erän lopussa Weikkoset pääsivät kuitenkin katkomaan useamman Panttereiden huonosti mietityn syötön ja Weikkoset pääsi tekemään monta hyvää ja nopeaa vastahyökkäystä niistä. Jan Laakso onnistuikin kaventamaan lukemia 4-1. Toisessa erässä hyviä tilanteita riitti Weikkosilla monta, mutta Panttereiden maalivahti napsi kaikki pallot kiinni, eikä enempää maaleja sinne päätyyn nähty. Lopulta ottelu päättyi Panttereiden voittoon 6-1.

RAPORTTI A-LOHKO

FC Hazard 2 15 PTS

FC Hazard 2 pelasi varmaa peliään perjantai-iltana Bollklubbenia ja DOM:a vastaan. Hazard nappasi itselleen heti pelin alussa selvän johtopaikan ja lisäsi vauhtia Bollklubbenin kaventaessa. Ottelusta selvät lukemat 8-3 Hazardin hyväksi. Toisessa pelissä DOM:a vastaan peli sujui ensimmäisen tavoin pyörien vastustajan päädyssä. Tästäkään pelistä ei arvailun varaa jäänyt ja Hazard nappasi puhtaasta suorituksesta iltansa toiset pisteet.

Team A-H-M-A 13 PTS

Team A-H-M-A näytti taitotaan myllyttämällä vastustajaansa Xamk:a urakalla. Heti erän alussa A-H-M-A nappasi itselleen johtoaseman. Pelin edetessä maaleja tulvi tasaiseen tahtiin ja pelien päättyessä lukemat olivat 12-1. MPU:ta vastaan vauhti oli hiipunut maalien suhteen. Ensimmäinen erä meni kahden maalin johdossa ja toiseen erään tehtiin myös kaksi maalia. Ottelusta 3 pistettä ja maalivahti Antti Pänkäläiselle nollapeli. Illan peleissä liekeissä oli ehdottomasti pelaaja numero 7 Vesa Himanen (3+3).

Bollklubben 8 PTS

Bollklubben nappasi illan peleistä 2-1 voiton Xamkista. Vastustajan rike heti pelin alussa antoi Bollklubbenille paikan siirtyä 1-0 johtoon. Vastustaja ehti vielä tasoittaa ensimmäisessä erässä ja peli sai hieman lisää jännitystä kummallekin puolelle. Toisessa erässä peli oli tasaista vääntöä ja jännitys säilyi erän lopulle asti. Bollklubben sai aikaan hyvän hyökkäyksen ja Kalle Savolaisen osuma, Juha-Pekka tuomisen syötöstä vei Bollklubbein voittoon. Toinen peli Hazardia vastaan oli joukkueelle vaikea. Vastustajan sujuva peli ja hyökkäys kostautui Bollklubbenin huolimattomalle puolustukselle. Vastustaja vei voiton 8-3.

Xamk 5 PTS

Xamk:n pelipäivästä päällimmäisenä jäi mieleen jäähyt. Joukkueen huolimattomuus ja hieman liian levoton pelaaminen kostautui kahdella häviöllä. Ensimmäinen peli Bollklubbenia vastaan oli voitettavissa. Xamk pääsi tasoihin vastustajan kanssa mutta loppuerän väsymys kostautui ja pisteet luovutettiin vastustajalle. Toinen peli team A-H-M-A:aa vastaan osottautui erittäin hankalaksi eikä tästä pelistä Xamk:lle jäänyt käteen mitään.

DOM 3 PTS

DOM nappasi tasonmittauksen ensimmäiset pisteensä voitolla MPU:ta vastaan. Illan vastuksina oli siis FC Hazard, joka jyräsi säätelemättä itsensä karuun 1-9 voittoon. Peli MPU:ta vastaan vastustajan siirtyessä ensin johtoon. Pitkään ei MPU saanut paikkaansa pitää, kun DOM karkasi 1-3 tilanteeseen. Toiseen erään MPU onnistui kaventamaan, mikä lisäsi DOM:n maaliviettiä ja ero kasvatettiin jo 5-2. Loppuminuuteilla vastustaja meinasi vielä tulla hurjalla lopulla ohitse mutta DOM hoiteli pallon pois alueeltaan. Maalissa pelannut Ville-Pekka Häkkinen pelasi hyvän pelin ja oli isona osana tätä voittoa.

MPU 2 PTS

MPU kärsi jälleen vähäisestä pelaajamäärästä ja se kostautui illan otteluissa. Peli Team A-H-M-A:aa vastaan oli yllättävän tasainen. Suurinosa hyökkäyksistä pystyttiin pysäyttämään tehokkaaseen puolustukseen ja maaliin asti ylsi kaikkiaan neljä osumaa. Hyvä peli MPU:lta. Illan toinen peli heti putkeen näkyi jaksamisessa. Tässä pelissä vastustaja DOM pääsi turhan helposti testaamaan maalivahti Sami Pekkasen taitoa. Taitoa kyllä löytyi mutta muutama veto upposi selän taakse. DOM ehti kuroa etumatkaa jo 2-5 lukemiin, kun MPU loppukiri alkoi. Valitettavasti maaleja alkoi tulla liian myöhään ja summerin soidessa niukka tappio 4-5 lukemin.