Neljä viikkoa kiekkoilua takana ja joukkueiden voimasuhteet alkavat selviämään. Bar DOM jatkaa vakuuttavaa menoa, Observis HC, HC Dynamite ja PHR nappasivat kauden avauspisteet. Ensi viikolla taas Pieksämäki Players ja Kangasniemi saapuvat haastamaan paikallisia palloseuroja.

19 Kilpahalli 07.10.2019 21:00 h   Virve -  Bar DOM   5 - 10
20 Kilpahalli 07.10.2019 22:00 h   ESE CXX - Mikkelin Golf HT   3 - 7
21 Kilpahalli 08.10.2019 21:00 h   HC Dynamite  -  PHR   2 - 2
22 Kilpahalli 08.10.2019 22:00 h   TOP 10  - Observis HC   2 - 3
23 Kilpahalli 10.10.2019 21:00 h   Pitkäjärven Ponnistus -  PoNu   1 - 5
24 Kilpahalli 10.10.2019 22:00 h   Hearts  -  SuomU   1 - 4

Maanantai 7.10.2019

Virve - Bar DOM 5 - 10 (3-6, 2-4)

Maanantain alkuillan pelissä Virve lähti haastamaan tappiottoman Bar DOM:n. DOM oli päättänyt jättää puolustuspelaamisen tuleviin otteluihin mikä avasikin varsinkin  ensimmäisessä erässä lukuisia maalipaikkoja Virvelle. Virven hukatut maalipaikat toivat vanhan sanonnan esiin, kun et itse tee, niin kaveri tekee. Ja DOM teki. Kymmenen minuutin jälkeen lukemat olivat jo 0-3. Tämän jälkeen maaliverkkoja heiluteltiin lähes vuoro tahtiin. Lähimmillään Virve sai kavennettua eron kahteen maaliin, ennen kuin DOM ratkaisi ottelun lopullisesti itselleen. Maanantaina tähdet tuikkivat kirkkaimmin Virven Sami Pekkaselle (2+2) ja Bar DOM:n Mosse Ahvenaiselle (4+4).

ESE CXX - Mikkelin Golf HT 3 - 7 (1-3, 2-4)

Illan toisessa kamppailussa ESE sai hyvän alun ja siirtyi toisella minuutilla 1-0 johtoo Tore Pedersenin (1+0) maalilla. Tämän jälkeen esiin astui kentän kovimmat tehot kerännyt Golf HT:n Teemu Nieminen (3+3), joka iski kolme perättäistä maalia vieden joukkueensa 1-3 lukemissa juomatauolle. Toisessa erässä Golf HT lisäsi johtoaan tasaisesti, eikä ESE:sta ollut enää haastamaan. ESE:n illan tehopelaaja oli Jussi Koppinen (1+1).

Tiistai 8.10.2019

HC Dynamite - PHR 2-2 (1-1, 1-1)

Tiistain ensimmäinen ottelu kulki alusta loppuun tasaisissa merkeissä, kun Dynamite ja PHR ottivat mittaa toisistaan. Molempien joukkueiden pelissä oli selkeästi nähtävissä puolustuksen taitavaa organisointia ja keskialueen trappia. Dynamite onnistui kuitenkin puhkomaan PHR:n bussin useita kertoja saaden läpiajoja. Viimeistelytehokkus oli kuitenkin molemmilla joukkueilla vielä lokakuun omaisesti hakusessa. Loppulukemat taululla olivat sopuisat 2-2 ja joukkueet jakoivat pisteet.

TOP 10 - Observis HC 2-3 (2-0, 0-3)

TOP 10 saapui otteluun vähälukuisena ja kolmen hengen vaihtopenkistä olisikin saanut hienoja kuvia tämän viikon reportaasiin. Itse ottelussa kuitenkin TOP aloitti vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen 2-0. Toisessa erässä Observiksen raikkaampi jalka alkoi kuitenkin tuottaa tulosta ja joukkue onnistui nousemaan tappioasemasta 2-3 johtoon. Tämä johto piti hienosti loppuun asti, eikä väsynyt TOP saanut toisessa erässä juuri merkittävää hyökkäyspeliä aikaan.

Torstai 10.10.2019

Pitkäjärven Ponnistus - PoNu 1 - 5 (0-2, 1-3)

Viime viikolla Saharalta tasapelin raapinut PoNu jatkoi vahvaa tekemistä Ponnistusta vastaan. Avauseran kaikki tilastomerkinnät tulivat PoNun toimesta ja joukkue lähtikin erätauolle kahden maalin karkumatkalla. Toisen erän alkuminuuteilla kentän tehomies Juuso Liutu (2+1) lisäsi PoNun johdon jo kolmeen maaliin ennen kuin PiPon Mikko Sihvonen onnistui kavennuksessa. Tämän jälkeen PoNu onnistui vielä kahdesti maalinteossa ja korjasi pisteet itselleen.

Hearts - SuomU 1 - 4 (0-2, 1-2)

Jan Lampisen (35/39 torjuntaa) kelpo peli Hearts- maalilla pelasti joukkueensa todelliselta väkisinmakuulta SuomU:a vastaan. Avausminuuteista lähtien SuomU hallitsi ottelutapahtumia selvästi, eikä arasti pelanneesta Heartsista ollut antamaan vastusta missään vaiheessa peliä. Hearts:n huonot ratkaisut kiekon kanssa puolustuspäässä avasivat jatkuvasti maalipaikkoja SuomU:lle, mutta viimeistelyyn jäi vielä rutkasti parannettavaa tuleviin koitoksiin.