PELITILIT AVATTU KAIKISSA LOHKOISSA!
Lauantai, 28 Syyskuu 2019 00:00

SB xamkMPU

Keskiviikkoiltana jatkettiin tasonmittausotteluita A-lohkon joukkueiden parissa. Tällä kertaa omat pelinsä pääsivät avaamaan FC Hazard 2, MPU ja XAMK. Otteluissa ei suurtaa draamaa nähty. Perjantaina jatkettiin salibandyn huumaa, kun C-Lohko avasi kauden ensimmäiset pelinsä tiukilla otteluilla. C-Lohkon kärkeen itsensä pelasivat Tulikuuma ja HaSaba.

3 25.09.2019 20:00 h   FC Hazard 2 -  MPU   6 - 3

3 25.09.2019 20:40 h   XAMK  -  MPU   5 - 4 (SO)

3 25.09.2019 21:20 h   XAMK  -  FC Hazard 2   0 - 10

RAPORTTI A-LOHKO

FC Hazard 2 6PTS

FC Hazard on tälle kaudelle laajentanut pelaajarinkiä, mikä on poikinut FC Hazard 2 joukkueen. Täysin uusista pelaajista joukkue ei kuitenkaan koostu, vaan kokoonpanossa on mukana vanhoja tuttuja Hazardin pelaajia höystettynä muutamilla taidokkailla nykyisillä ja ex lisenssipelaajilla. Hazard 2 tavoitteena on selkeästi liiga, eikä peleissä löysäilty yhtään keskiviikkona. Ensimmäisenä Hazard 2 sai vastaansa MPU:n. MPU tarjosi toisen erän alkuun asti Hazardille kunnon vastusta ja ottelua mentiin pitkälle tasalukemissa. Ottelun loppupuolella Hazard sai kuitenkin vihdoin pelin kulkemaan ja MPU:n väsytettyä. Hazard paineli vauhdilla MPU:n ohi ottelun voittoon 6-3 lukemin. Toisessa ottelussa Xamkista ei Hazardille haastajaa löytynyt ja tästä ottelusta Hazardille 0-10 voitto.

Team A-H-M-A 6 PTS

Huilissa..

Bollklubben 3 PTS

Huilissa..

XAMK 2 PTS

Xamk on myös yksi tämän kauden uusista joukkueista. Toki tässäkin joukkueessa nähdään vanhoja tuttuja pelaajia vuosien varrelta eri salibandysarjoista ja joukkueista, mutta mukaan on mahtunut myös uusia tuttavuuksia.  Xamk ei ensimmäisiin otteluihin helpoilla vastustijalla päässyt. Ensimmäisessä ottelussa MPU:ta vastaan peli oli todella tiukka. Jo ensimmäisen erän jälkeen taulussa oli 3-3 lukemat. Toisessa erässä ei kumpikaan joukkue päässyt karkuun toiselta. Varsinaisen peliajan jälkeen ottelun ollessa 4-4, ratkottiin voittaja rankkareila. Xamkin Juho Peura viimeisteli Xamkille ottelusta 5-4 voiton ja Xamkin pistetili auki. Toisessa ottelussa Hazard 2 vastaan ei Xamkilla ollut paljon tehtävissä ja Hazardille selkeä voitto ottelusta.

MPU 1 PTS

MPU:n ydin kokoonpano on pysynyt lähes samana vuodesta toiseen. Ytimen ympärille on jälleen kerätty myös pieni joukko uusia kasvoja piristämään peliä. Avausotteluihin MPU oli lähtenyt kuitenkin hyvin pienellä rosterilla. Ensimmäisen ottelun Hazardia vastaan MPU pysyi hyvin pelissä mukana tokan erän puoleen väliin asti, jonka jälkeen väsymys iski ja Hazard pääsi karkuun. MPU joutui tästä ottelusta jäämään ilman pisteitä. Toisessa ottelussa vastassa oli Xamkin porukka, jota MPU pystyi hyvin haastamaan. Joukkueen yhteinen pelitausta ja nopeat vastahyökkäykset pitivät MPU:n pelissä hyvin mukana ja lopulta ottelun voittajat ratkottiin rankkareilla. MPU:sta ei valitettavasti rankkari eksperttejä löytynyt ja voitto karkasi Xamkille. Tästä huolimatta MPU sai pisteen ottelusta.

Tulikuuma 6PTS

Tulikuuma joukkue oli kutakuinkin viime vuoden puujalat. Joukkue on tuttu rauhallisuudestaan ja hyvin vähin äänin pelaamisestaan. Yhteispeli on kiistattoman hyvää ja syöttelyä keskenään on tunnuttu treenaavan useamman vuoden ajan. Tulikuumalle illan peleissä kaksi tiukkaa mutta ansaittua voittoa. Molemmissa peleissä maaleja tuli, kuin liukuhihnalta.

HaSaba 6PTS

HaSaba tuli uutena joukkueena tälle kaudelle mukaan. Joukkue on varmasti harjoitellut ahkerasti Haukivuoren kentillä ja on nyt valmis näyttämään panoksena MAHL:n salibandysarjassa. Nähtäväksi jää yltääkö harjoittelu jopa liigatasolle saakka. Illan pelit HaSaba pelasi Team X:ää ja Kullan Kaivajia vastaan. Team X:ää vastaan havaittavissa oli pientä alkukankeutta ja peli ratkesi vasta viime sekunneilla HaSaban hyväksi. Kullan Kaivajia vastaan alussa ote oli täysin HaSaballa ja vasta toiseen erään Kullan kaivajat kirivät tasoihin. Jälleen viime sekunnin ratkaisu toi pisteet kotiin.

SC Viivelähtö 3PTS

SC Viivelähtö pelasi viime kauden MAHL: sarjassa liigaa ja pysyikin hyvin kärkikahinoissa. Voittoon olisi vaadittu vielä hitusen harjoitusta, joten joukkueen kehitystä seurattiin mielenkiinnolla illan peleissä. Viivelähtöä kentällä odotti FC Hazard ja Tulikuuma. Hazardia vastaan näytettiin heti, että maalille ei päästä niin helposti. Ensimmäiseen erään Viivelähtö paineli 4 maalia ja toiseen vielä kaksi. Tällä kertaa vastustaja jäi matkalle ja Viivelähtö nappasi iltansa ainoat pisteet. Peli Tulikuumaa vastaan käytiin varsin tiukkana, kun pienen karkumatkan jälkeen vastustaja tuli nopeasti tasoihin. Ote pelistä alkoi lipsua ja pisteet valuivat hukkaan.

FC Hazard 3PTS

Hazardin toinen joukkue näytti osaamistaan jo keskiviikkona voitokkain tuloksin. Iltansa ensimmäiseen peliin joukkueella oli kovat panokset näyttää myös tämän joukkueen vahvuus kentällä. Illan peleissä vastassa olivat Team X ja SC Viivelähtö. X:ää vastaan mylly lähti pyörimään heti alku minuuteilla. Vaikka välillä vastustaja pääsi maalipaikoille kuitenkaan onnistumatta maaleissa, nappasi Hazard pelistä pisteet lukemin 4-0. Viivelähtö osottautui hankalammaksi vastustajaksi kiriessä useamman maalin johtoon, myös kovasta pelistä otettu jäähy kuittaantui miltein heti vastustajan maaliksi. Tästä pelistä ei Hazard pystynyt itselleen taistelemaan voittoa.

SC Kullan Kaivajat 0PTS

SC Kullan Kaivajat lähtivät mukaan kovalla rosterilla. Illan peleissä paikallaolijoiden osanotto oli kuitenkin vähäinen ja peli oli osittain hieman hukassa. Liekö kesätaukoa pidetty ja vedot eivät uponneet sinne minne haluttiin. Ensimmäinen peli HaSabaa vastaan oli alkuun hakemista ja vastustajan vauhdikas hyökkäys pystyi kipuamaan neljän maalin johtoon. Toiseen erään joukkue heräsi ja yhteinen peli alkoi löytyä. Tiukalla pelissä Kullan Kaivajat kirivät tasoihin, mutta viime sekunnin hutilointi päätyi vastustajan voittoon. Peli Tulikuumaa vastaan oli, kuin tennisottelu. Vuorotellen riistettiin palloa ja käytiin heiluttamassa verkkoa. Viime sekunneille asti jännitettiin voittajaa, tällä kertaa se oli Tulikuuma. Tämän joukkueen sanavarasto on hyvin pitkältä kirosanoja, joita ei tilanteissa säästellä.

Team X 0PTS

Team X on jo tuttu joukkue menneiltä vuosilta. Illan peleissä hyvin yhteen hitsautunut pelitaktiikka ennustettiin vastustajan puolella ja syötöt katkaistiin. Peli uutta tulokasta HaSabaa vastaan sujui erittäin tiukoissa merkeissä koko ottelun ajan. Vielä tuntumaa hakenut vastustaja mahdollisti Team X:lle maalipaikkoja sekä maaleja. Viime sekunneilla X rikkoi omassa päässään ja HaSaba pääsee laittamaan rankkarista maaliin. Toisessa pelissä Hazardia vastaan ei Team X koe onnistumisia, sen sijaan vastustaja onnistuu neljästi maalinteossa ja peli on selvä.