SALIBANDYKAUSI KÄYNTIIN RYTINÄLLÄ
Lauantai, 21 Syyskuu 2019 00:00

SB canaria

Aurinkoisen ja lämpimän kesän jälkeen oli aika jälleen heittää napparit naulaan ja palata parketille. Tällä kaudella MAHL:n salibandysarjaan lähti mukaan 18 joukkuetta taistelemaan liigan ja divarin herruudesta. Kausi käynnistyi tasonmittausotteluilla, joissa porukka on jaettu kolmeen eri lohkoon. Tasonmittausottelut pelataan yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen lohkojen 3 parasta jatkaa matkaa liigaan ja 3 viimestä divariin. Tällä viikolla pelit saatiin avattua A ja B lohkon osalta. Molempina iltoina Rantakeitaan parketilla nähtiin tunteikkaita ja vauhdikkaita otteluita.

1 18.09.2019 20:00 h Bollklubben -  Team A-H-M-A 2 - 6
  1 18.09.2019 20:40 h DOM  - Bollklubben 3 - 5
  1 18.09.2019 21:20 h DOM  -  Team A-H-M-A 2 - 8
  2 20.09.2019 18:00 h Weikkoset  -  Team KalU 1 - 3
  2 20.09.2019 18:40 h Weikkoset  -  Team HaiPro 3 - 4
  2 20.09.2019 19:20 h Team KalU  -  Huru-Ukot 4 - 3 (SO)
  2 20.09.2019 20:00 h Team HaiPro  -  Pöyryn Pantterit 3 - 8
  2 20.09.2019 20:40 h SB Canaria -  Huru-Ukot 3 - 2
  2 20.09.2019 21:20 h Pöyryn Pantterit  - SB Canaria 5 - 2

RAPORTTI A-LOHKO

Team A-H-M-A 6 PTS

Keväällä liigan pyttyä nostelleet Ahmat lähtivät tälle kaudelle tasokkaalla joukkueella. Ahmoista löytyy pelikokemusta, tutkapareja, sekä muutama lisenssipelaaja vahvistus. Tämän Bollklubben ja Dom saivat myös illan peleissä kokea. Ahmojen peli lähti heti rullaamaan omalla tasolla. Syötöt liikkui vauhdilla pelaajalta toiselle ja maalipaikat hyödynnettiin. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Bollklubben lukemin 2-6 ja toisessa pelissä Dom 2-8. Ahmoille täydet pisteet kierrokselta.

Bollklubben 3 PTS

Uusi joukkue Bollklubben on pääasiassa miksaus entisiä Mahtiankkojen pelaajia täydennettynä muutamalla uudella kasvolla. Täysin harrastepelaajista koostuva joukkue on selvästi treenannut ahkerasti kesän ja peli sujui suurimaksi osin hyvin yks yhteen. Ensimmänen ottelu Ahmoja vastaan sujui mukavasti. Joukkue pystyi haastamaan Ahmoja nopeilla vasta hyökkäyksillä, sekä pitää pelin lukemat maltillisena vaikka voittoon se ei riittänyt. Toisessa ottelussa Domia vastaan Bollklubben huokui itsevarmuutta ja halusi selkeästi voittaa ottelun. Helpoksi Dom ei sitä tehnyt, mutta hyvällä joukkuepelillä Bollklubben onnistui nappaamaan ottelusta 5-3 voiton.

DOM 0PTS

Myös DOM:n joukkue koostuu täysin harrastepelaajista. Dom kasattiin vasta kesän lopulla, joten ensimmäistä kertaa joukkue pelasi yhdessä vasta keskiviikkona. Uudet pelikaverit ja hieman hukassa olleet pelikuviot ei Domia hidastanut vaan myös Dom pystyi tarjoamaan vastustajille päänvaivaa. Ensimmäisessä ottelussa Bollklubben ehti karata jo kolmen maalin johtoon Domilta. Dom kuitenkin pystyi tulemaan pelissä tasalukemiin 3-3. Toisen erän lopulla Bollklubben kuitenkin kaivoi voiton Domista ja ottelu päättyi Domin tappioon. Toisessa ottelussa Ahmoja vastaan Dom pysyi hyvin mukana ensimmäisen erän, mutta toisessa erässä väsymys painoi ja lukemat repesi totaalisesti. Vielä ei Dom pistetiliä saanut auki, mutta katsotaan mitä kausi tuo tullessaan.

RAPORTTI B-LOHKO

Pöyryn Pantterit 6 PTS

MAHL:n sarjoista jo usemmalta vuodelta tuttu joukkue Pantterit lähti jälleen uuteen kauteen samalla vanhalla rosterilla, tosin Aku Liukkonen teki muutaman vuoden tauon jälkeen comebackin ja tuo varmasti kaivattua liikettä Panttereiden peleihin. Pantterit avasi salibandykauden kahdella voitolla ja hyppäsi heti B lohkon kärkipaikalle. Joukkue pelasi hyvät ottelut HaiProta ja Canariaa vastaan. Jälleen itsevarmuutta huokuen Pantterit ilmoittivat mestaruusjunan olevan aikataulussa. Mielenkiinnolla odotamme riittääkö junassa höyry loppuun saakka vai suistuuko juna raiteilta jälleen tasonmittausotteluiden jälkeen.

Team KalU 5 PTS

Myös KalU on tuttu joukkue salibandysarjoissa usemman vuoden ajalta. Viime kaudella pytty karkasi niukasti Ahmoille, joten tällä kaudella KalU tekee varmasti kaikkensa mestaruuden eteen. Viime kauden tapaan KalU:n pelit lähtivät vähän yskähdellen käyntiin. Illan rosterista puuttui muutama avainpelaaja, mikä näkyi kentällä hyökkäyksiin lähdettäessä. Syötöt ei meinannut kulkea ja pallon menetyksiä tapahtui paljon. Tästä huolimatta KalU kaatoi Weikkoset lukemin 1-3 ja toisessa ottelussa taisteli Huru-Ukoista rankkareilla 4-3 voiton.

SB Canaria 3 PTS

Canaria on yksi kauden uusista joukkueista, josta löytyy aineksia matkata liigaan hyvällä pelillä. Joukkueessa on tuttuja pelaajia MAHL:n salibandy- ja jalkapallosarjoista. Taitoa ja osaamista joukkueesta löytyy yllin kyllin. KalU:n tapaan myös Canarialla oli vaikeuksia saada konetta käyntiin. Helppoja vastustajia ei Canaria illan peleihin saanut, sillä vastassa olivat kaksi kokenutta ja pitkään yhdessä pelanutta joukkuetta Huru-Ukot ja Pantterit. Ensimmäisessä ottelussa Huruja vastaan peliä pelattiin viimeisille minuuteille asti tasalukemissa. Canaria pääsi kuitenkin ottelun lopussa ylivoimalla koittamaan maalin tekoa. Eetu Lahtinen ei maalipaikkoja paljon hukkaile ja nappasi Canarialle tärkeän 3-2 voiton ottelusta. Toisessa pelissä Panttereita vastaan Canaria pysyi mukana ekan erän ajan. Toisessa erässä Canarian keskittyminen itse peliin herpaantui ja Canaria otti muutamasta turhasta rikkeestä pari jäähyä. Jäähyjen jälkeen ei Canaria enää peliään saanut kasattua ja voitto lähti Panttereiden matkaan.

Team HaiPro 3 PTS

HaiPro on viime kaudella tullut mukaan  MAHL:n salibandysarjaan. Joukkue kuvailee itseään hyväntuuliseksi ja sanoo, että riittää kuhan on mukavaa. Eikä tuota kieltämäänkään. Joukkueen hyväntuulisuus näkyy pelissä, eikä otteluista oteta turhaa stressiä. Liekkö rento asenne vai erittäin taidokas peli siivitti joukkueen heti ekassa ottelussa Weikkosia vastaan 3-4 voittoon. Toisessa ottelussa Panttereita vastaan HaiPro jatkoi edelleen hyvää ja rentoa pelaamista, mutta Panttereita vastaan se ei riittänyt. HaiPro sai kuitenkin illan otteluissa pistetilin auki ja voi jatkaa hyvillä mielin seuraaviin peleihin.

Huru-Ukot 1 PTS

Huru-Ukot on myös tuttu joukkue salibandysarjoista. Monen muun joukkueen tapaan on rosteri pysynyt lähes samana vuodesta toiseen, joten pelaajat tuntevat hyvin toistensa pelityylin. Huru-Ukot kärsi illan peleissä kaksi niukkaa tappiota. Ensimmäisessä ottelussa KalUa vastaan voittaja ratkottiin vasta rankkareilla. Tässä kuitenkin KalU oli hippusen verran parempi ja Huru-Ukot joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen. Toisessa ottelussa vastassa oli Canaria. Ensimmäinen erä pelattiin hyvin odottavassa tunnelmassa ja Huru-Ukkojen helpotukseksi Aapo Sormunen siirti joukkueen johtoon Juho Purhosen syötöstä. Toisessa erässä Canaria tuli tasoihin ja meni maalilla ohi. Hurut tasoittivat pelin vielä lukemiin 2-2. Tunnelma kentällä alkoi lämmetä ja monen muun joukkueen tapaan myös Hurujen keskittyminen alkoi herpaantua pelistä tyhmiin rikkeisiin, mikä kostaantui jäähyillä. Ylivoimalla Canaria pääsi rankaisemaan Huruja ja nappaamaan ottelun pisteet.

Weikkoset 0 PTS

Weikkosille kauden avaus ei ollut ihan paras mahdollinen. Rosterissa riittää pelaajia sekä taitoa, mutta perjantai-iltana mukaan ei ollut tarttunut kun vähän reilu kentällinen pelaajia. Vaihtomiesten puute näkyi kahdessa peräkkäisessä ottelussa kun vastassa oli juoksuvoimaiset KalU ja HaiPro. Ensimmäisessä ottelussa KalUa vastaan Weikkoset pysyi kuitenkin suurimmaksi osaksi hyvin mukana, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Toisessa ottelusta HaiProta vastaan peli sujui jo paremmin. Weikkoset pystyivät vastaamaan HaiProlle ja johtamaan toisen erän alussa peliä 3-1. Tämän jälkeen joukkue aloi kuitenkin hyytyä ja voitto valui käsistä HaiProlle lukemin 3-4.