SALIBANDYKAUSI HUIPENTUI SUPERFINAALEIHIN!
Sunnuntai, 24 Maaliskuu 2019 16:48

SB superfinaalit

 

Launtaina pelattiin Saimaa Stadiumilla MAHL:n salibandysarjojen superfinaalit. Paikalla oli yhteensä 22 joukkuetta ja 265 pelaajaa! Finaalipäivä piti sisällään paljon jännittäviä ja tunteikkaita otteluita, kun sarjoissa ratkottiin viimeiset sijoitukset. Vaikka talven osalta salibandykausi saatiinkin päätöksen, niin kevät ja kesä tuo mukanaan Salibandyn PMT-turnauksen, sekä Salibandyn managersarjan.


Kiitos kaikille pelaajille, tuomareille, toimitsijoille ja muille puuhastelijoille salibandykaudesta! Kausi on ollut vauhdikas ja pitänyt sisällään paljon hienoja pelejä, kiitos! Kuvia päivästä löytyy MAHL:n facebook-sivuilta.

 

PMT FESTIVAL 29.5.-1.6.2019
PMT Festival järjestetään toistamiseen! Samanaikaisesti pelataan jo kolmattatoista kertaa Jääkiekon PMT Mikkelin jäähalleissa, sekä viereisessä Saimaa Stadiumilla huippuolosuhteissa Salibandyn PMT seitsemättä kertaa. Salibandyn PMT pitää sisällään kolme sarjaa: Harraste-, Kilpa- ja Naistensarja. Sarjat pelataan lohkovaiheissa, jonka jälkeen vain parhaat jatkavat pudotuspelikaavioihin.


Turnauksen hinta 150€. HUOM! MAHL salibandyjoukkueet, Puumaliigalaiset, sekä PAHL mestari, turnausmaksu sisältyy menneen kauden sarjamaksuun. Varmista kuitenkin ilmoittautumisesi lomakkeella!


Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

 

SALIBANDY MANAGER – KESÄ 2019
Managersäbään ilmoittauduttaan yksittäisinä pelaajina, sarjassa ei pelaajarajoitteita. Sarja pelataan toukokuusta juhannukseen. Sarjan managereina toimivat yhteistyöyritysten henkilöt, tai heidän nimeämät kummipelaajat. Managerit suorittavat pelaajadraftin ennen sarjan alkua, ja näillä joukkueilla pelataan alkukesän aikana sarjamuotoinen kausi lävitse. Pääpelipäivät keskiviikko- ja torstai-illat Rantakeitaalla.


Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

 

RAPORTTI

LIIGA
Liigan mestaruus ratkaistiin KalU:n ja Ahmojen välillä. KalU teki paluun MAHL:n salibandysarjaan uudistuneella joukkueella ja onnistui kauden aikana taistelemaan itsensä liigan mestaruuspeleihin. Vastassa oli toinen MAHL:n sarjoista tuttu joukkue Team A-H-M-A, joka on kehittynyt tasaisesti kausi toisensa jälkeen ja pääsi nyt kamppailemaan Liigan mestaruudesta. Ensimmäisen ottelun KalU voitto selkein lukemin 7-3. Ahmat kuitenkin ryhdistäytyivät toiseen peliin ja ottelusta tuli huomattavasti tasaisempi. Peliä pelattiin tasalukemissa 2-2 viimeiselle minuutille asti, mutta kolme sekuntia ennen sumutorven törähystä Ahmat teki voittomaalin ja ratkaisu mestaruudesta siirtyi kolmanteen otteluun. Heti perään pelattu kolmas ottelu jatkui samalla tavalla tasaisena ja jälleen viimeisellä minuutilla peli oli tasan. KalU:n kohtaloksi koitui kuitenkin puoli minuuttia ennen ottelun loppua otettu jäähy ja Ahmat pääsivät ylivoimalla ratkaisemaan pelin ja käynnistämään mestaruusjuhlat.


Viivelähtö, Hazard ja Pöyryn Pantterit ratkoivat keskenään liigan sijat 3-5. Viivelähtö ei tyytynyt vähempään kuin kolmanteen sijaan ja varmistikin sen itselleen kahdella voitolla. Pantterit oli puolestaan kärsinyt edeltävä iltana liigan viimeisissä runkosarjan peleissä tappion Hazardille, joten revanssi oli paikallaan. Tällä kertaa voitto meni Panttereille ja samalla varmistui liigan neljän sija. Hazard löysi kauden loppua kohden oman hyvän pelaamisen, mistä saatiinkin maistiaisia perjantai-illan peleissä. Lauantain peleissä sujuva peli ei kuitenkaan riittänyt tuomaan voittoja, vaan Hazard kärsi kaksi niukkaa maalin tappiota ja jäi liigan viidennelle sijalle.

 

DIVARI
Divarissa Puukädet ja Huru-Ukot pääsivät pelamaan mestaruudesta. Ensimmäinen ottelu pelattiin todella tasaisena ja voittaja ratkaistiin rankeilla. Huru-Ukot onnistuivat näissä paremmin ja nappasi ekasta ottelusta voiton. Toisessa pelissä Puukäsillä ei löytynyt aseita pysäyttää mestaruuden nälkäisiä Huru-Ukkoja ja mestaruus ratkesi Huru-Ukoille 6-1 voitolla.


Sijat 3-5 ratkaistiin divarissa MPU:n, Weikkosten ja Hoppersin välillä. Weikkoset nappasivat itselleen kolmannen sijan voittamalla MPU:n ja Hoppersin. MPU puolestaan pelasi itsensä neljännelle sijalle voitolla Hoppersista. Hoppers oli liikenteessä muutamalla pelaajalla ja kärsi kaksi tappiota ja tyytyi divarin viidenteen sijaan.

 

2 DIVARI
Kakkos divarin mestaruuskamppailu nähtiin kokeneen Team X joukkueen ja uuden tulokkaan HaiPro:n välillä. Ensimmäinen ottelu lupaili jo tasaisia finaalipelejä, kun voittaja ratkottiin rankkareilla. Team X onnistui rankkareilla ja otti ensimmäisen ottelun voiton itselleen. Toisessa pelissä Team X teki heti selväksi, ettei aio antaa HaiProlle yhtään armoa kentällä ja nappasi mestaruuden itselleen 8-2 voitolla.


Loput sijat ratkoivat keskenään Mikkelin Mahtiankat, SOHVA ja Aarnikotkat. Sijoitusotteluissakaan ei meinattu saada paremmuudesta selvään, kun jokainen joukkue onnistui voittamaan yhden pelin ja häviämää toisen. Lopulta sijoitukset ratkesivat maalierolla ja Mikkelin Mahtiankat ottivat sijan 3, SOHVA sijan 4 ja Aarnikotkat viidennen sijan.

 

PUUMALIIGA
Puumaliigan osalta pelit alkoivat vasta iltapäivällä. Sijat 5-7 ratkottiin RiU:n, PeNa:n ja SP:n välillä. RiU on pelannut koko kuluneen kauden tasaisen vahvaa pelaamista ja joukkue nappasikin ansaitusti viidennen sijan. PeNa:n peli puolestaan on parantunut koko ajan loppua kohden ja sijoitusottelut tarjosivatkin kauden parasta pelaamista Pertunmaan tytöiltä. Vaikka joukkue kokikin niukan maalin tappion RiU:lle, onnistui joukkue kuitenkin kaivamaan voiton SP:stä rankkareilla ja varmistamaan itselleen kuudennen sijan sarjassa. SP pelasi kaksi hyvää ottelua lauantaina, mutta kärsi kaksi niukkaa tappiota ja joutui siten tyytymän seitsemänteen sijaan sarjassa.


Pronssista tänä vuonna kamppailivat tasaisen vahvat JiiKoo ja Pinkit Puumat. Ensimmäisen ottelun JiiKoo vei 2-0 nimiinsä ja lyhyen tuumaustauon jälkeen Puumat puolestaan taistelivat 2-1 voiton itselleen seuraavasta pelistä, joten ratkaisu jäi kolmanteen peliin. Ratkaisevassa ottelussa molemmat joukkueet taistelivat ekan erän hyvin ja erätauolle mentiin 2-2 tilanteessa. Toisessa erässä JiiKoo sai etua isommasta rosterista, joten jalka ei vielä painanut yhtä paljon, kun Puumilla, joten JiiKoo varmisti itselleen 5-2 voiton ja Puumaliigan kolmannen sijan. Puumat saivat tänä vuonna tyytyä neljänteen sijaan.


Mestaruustaistelu nähtiin hallitsevan mestarin Säbämimmien ja uuden tulokkaan UuNojen välillä. Myös näiden kahden taitavan ja vauhdikkaan joukkueen taistelu mestaruudesta venyi kolmeen peliin. Ensimmäisessä ottelussa Säbämimmit ottivat ensimmäisen kiinnityksen mestaruteen voittamalla Uunot 2-1. Toisessa ottelussa Uunot kuitenkin osoitti taistelutahtoa ja otti ottelusta voiton 5-2 ja samalla SäbäMimmit hävisivät ensimmäisen pelinsä koko puumaliigan historiassa. Kolmannessa ottelussa Säbämimmit taistelivat hyvin mukana, mutta vauhdikas ja fyysinen peli alkoi viedä voimia ja mestaruus vaihtoi omistajaa Uunojen voittaessa 4-2.