PUUMA LIIGAN VIIMEINEN KIERROS PELATTU
Sunnuntai, 10 Maaliskuu 2019 14:58

Puumat JiiKoo

Viikonloppu tarjosi kaksi peli-iltaa salibandyn ystäville. Perjantaina ratkottiin 2 Divarin finaaliin menijöitä ja lauantaina puuma liigassa taisteltiin pronssipaikasta. Puuma liiga pelit olivat todella tasaiset viimeisellä kierroksella. Tarkoittaakohan se myös tasaisia otteluita finaaleissa vai tyyntä ennen myrskyä? Tule katsomaan Finaalipelejä lauantaina 23.3.2019 Saimaa Stadiumille!

SÄBÄMIMMIT 22 PTS

SäbäMimmit olivat varmistaneet finaalipaikkansa jo edellisissä peleissä. Ennen finaalipelejä oli hoidettava vielä kaksi peliä alta pois ja ensimmäiseen peliin vastaan asettui Pinkit Puumat. Mimmit pääsivät heti ensimmäisellä minuutilla karkuun yhdellä maalilla. Ensimmäisen maalin jälkeen vastustaja oli skarpannut, eikä hyökkääjät päässeet niin vapaasti enää maalintekopaikoille. Loppuerä menikin hyökkäyksiä tehden puolin ja toisin ilman tilastomerkintöjä. Toisen erän lopussa vastustaja rikkoi Mimmejä maalintekotilanteessa ja peli avasi Mimmeille mahdollisuuden lisätä karkumatkaa rankkarilla. Satu Kettunen laittoi pallon verkkoon ja siirsi joukkueensa 2-0 johtoon. Mimmit onnistuivat vielä erän loppuun laittamaan lukemat 3-0. Tämä peli pöytäkirjaa tarkastelemalla oli toimitsijalle helppo, sillä paperilta löytyi maalimerkintöjen lisäksi huomioita mm. Miian ihanan pinkeistä sukista ja Jennin söpöstä donitsista. SäbäMimmien toinen peli oli RiU:ta vastaan. Peli alkoi lupaavasti Mimmien siirtyessä 0-2 johtoon. Vastustaja tarjosi myös ylivoimalla Mimmeille paikkaa muuttaa lukemat mutta palloa ei saatu maalin asti. Peli alkoi taas kulkea ja Mimmit veivät lopulta pisteet lukemin 0-5. Maarit Nikkinen sekä Anniina Kähkönen nappasivat itselleen nollapelit.

UUNO 21 PTS

Myös UuNo oli varmistanut jo paikkansa finaalissa mutta jatkoi lauantainakin vahvaa pelaamistaan pisteitä luovuttamatta. Ensimmäinen vastustaja oli SP. Peli alkoi UuNo:n siirtyessä johtoon kahdella maalilla ensimmäisessä erässä. Toisen erän alkuun UuNo otti jäähyn ja tarjosi vastustajalle kavennuspaikkaa. Alivoima sujui UuNo:lta moitteettomasti ja eikä vastustaja vastustaja onnistunut ylivoimallakaan maalinteossa. Kaksi maalia riitti viemään pisteet kotiin. Toisessa pelissä vastassa oli JiiKoo Hurjat. Tässä pelissä vastustaja pääsi ottamaan johtopaikan ensimmäisenä. Muutaman minuutin UuNo oli takaa-ajotilanteessa mutta onnistui tasoittamaan pelin. Vastustajan ottaessa jäähyn UuNo iski jälleen ja onnistui vielä tekemään kolmannenkin maalin. Vastustaja onnistui kaventamaan pelin vielä ennen ensimmäisen erän loppumista. Toisessa erässä UuNo onnistui neljännessä maalissa ja se jäi viimeiseksi maaliksi ottelussa.

PINKIT PUUMAT 11 PTS

Pinkit puumat pelasivat ensimmäisen pelinsä PeNaa vastaan. Peli lähti hyvin käyntiin puumien siirtyessä johtoon. Vastustaja ei antanut helposti periksi ja tasoitti pelin. Toiseen erään lähdettiin siis tasatilanteesta. Toiseen erään PeNa otti jäähyn ja tarjosi puumille mahdollisuuden siirtyä johtoon. Alivoima ei puumilta lähtenyt millään käyntiin, eikä maaleja onnistuttu tekemään. Peli päättyi 1-1 lukemiin. Toinen peli oli säbäMimmejä vastaan. Heti erän alkuun puumilta lipsui ote pelistä ja Mimmit siirtyivät 1-0 johtoon. Vastustajan tehdessä ensimmäisen maalin alkoi peli vasta todella pyöriä ja ero ensimmäiseen peliin oli suuri. Puumat pitivät hyvin vastustajansa pelaajat kiinni ja vastahyökkäyksiäkin päästiin tekemään. Vastahyökkäyksistä ei kuitenkaan onnistuttu pääsemään maalille asti. Toisessa erässä vastustaja lisäsi karkumatkaa ja peli päättyi 3-0 lukemiin. Peli Mimmejä vastaan oli kauden paras peli puumilta.

JIIKOO HURJAT 10 PTS

JiiKoo:lla oli päivän peleissä vastassa RiU ja UuNo. Ensimmäinen peli oli RiU:ta vastaan. JiiKoo Hurjat pääsi ensimmäisen erän alussa karkuun vastustajan pelaajilta ja siirtyi 1-0 johtoon. RiU pääsi nopeasti mukaan peliin ja tasoitti lukemat 1-1. Ensimmäisen erän loppuun Hurjat pääsi jälleen karkaamaan ja viimeisteli toisen maalinsa. Toinen erä muistutti hyvin paljon tennisottelua. Pallo meni päästä päähän joukkueiden tehdessä hyökkäyksiä vuorotellen. Hurjat onnistui vielä siirtymään 3-1 johtoon ja vei pelistä pisteet. Vääntöä ei pelistä puuttunut ja meno näytti välillä todella hurjalta. Toisessa pelissä UuNoa vastaan JiiKoo jatkoi vahvaa pelaamistaan siirtyen johtoon. UuNo pääsi nopeasti myös mukaan rytmiin ja tasoitti pelin. JiiKoo Hurjat ottivat ensimmäisen erän loppuun jäähyn ja UuNo onnistui siirtymään johtoon. UuNo onnistui vielä heti perään maalinteossa ja JiiKoo Hurjien kavennus ei enää riittänyt. Pelistä pisteet menivät vastustajalle. JiiKoon maalivahti Teija Hämäläinen pelasi loistavat pelit.

RIU 9 PTS

RiU:n pelipäivä ei ollut niin onnistunut kovasta yrityksestä huolimatta. Ensimmäinen peli JiiKoo Hurjia vastaan alkoi Hurjien siirtyessä johtoon. RiU:n pelaajat olivat kuitenkin hereillä ja tasoittivat pelin. Ensimmäisen erän loppuminuuteilla vastustaja onnistui jälleen maalinteossa ja toiseen erään lähdettiin yhden maalin erolla. Toisessa erässä RiU laittoi kunnolla vastustajalle vastaan ja pääsi tekemään hyökkäyksiä, kuitenkin onnistumatta. Vastustaja oli tällä kertaa parempi ja vei pisteet sekä pronssipaikan nenän edestä. Toisessa pelissä Mimmejä vastaan RiU:n kova taistelu pallosta jatkui. Vastustaja onnistui kahdesti erän alussa maalinteossa mutta peli näytti edelleen mahdolliselta voittaa. Toiseen erään peli ratkesi täysin ja Mimmit veivät pisteet.

SP 7 PTS

SP pelasi viimeiset pelit ennen finaalipelejä PeNaa sekä Uunoa vastaan. Ensimmäinen peli PeNaa vastaan alkoi PeNan siirtyessä johtoon. Ensimmäinen erä yritettiin tehdä hyökkäyksiä ja maaleja tuloksetta. Toisessa erässä SP onnistui kahdesti maalinteossa ja siirtyi johtoon. Ottelun loppuun SP otti jäähyn ja meinasi menettää pisteet vastustajan pelatessa ylivoimalla. Pelaajat kuitenkin kestivät alivoiman ja veivät pisteet. Toinen peli UuNo:a vastaan oli hyvä. Vastustaja onnistui siirtymään heti ensimmäisessä erässä johtoon SP:n vahvasta pelaamisesta huolimatta. Toiseen erään lähdettiin hakemaan tasoitusmaaleja ja muutamia vetoja maalille asti onnistuttiin samaan, kuitenkin tuloksetta. SP:llä oli hyvä tsemppi loppuun asti.

PENA 4 PTS

PeNa onnistui ensimmäisessä pelissä SP:tä vastaan siirtymään 0-1 johtoon. Ensimmäisen erän loppuun asti PeNa piti hyvin kiinni vastustajat ja toiseen erään siirtyessä johtopaikka oli vielä tallella. Toisessa erässä vastustajan pelaajat pääsivöt karkaamaan ja siirtyivät 1-2 johtoon. Vastustaja tarjosi vielä tasoitusmahdollisuutta ottaessa jäähyn mutta tasoitusta ei tällä kertaa nähty. Toinen peli heti perään oli Pinkkejä puumia vastaan. Heti erän alkuun ote lipsui ja vastustaja pääsi laittamaan tulotaululle lukemat 1-0. Nopeasti PeNa ryhdistäytyi ja peli alkoi sujua. PeNa onnistui sekoittamaan vastustajan pelikuviot ja pääsi tasoittamaan. Toisessa erässä tilastomerkinnöissä oli vain yksi jäähy kummallakin joukkueella ja ottelu päättyi tasalukemiin.