LIIGASSA RIITTÄÄ JÄNNITETTÄVÄÄ VIIMEISIIN OTTELUIHIN ASTI
Lauantai, 02 Maaliskuu 2019 10:53

sb loponen

Hiihtolomalla oli aika heittää sukset hetkeksi sivuun ja vaihtaa lajiksi salibandy. Perjantain pelit olivat yllätyksiä täynnä ja kärjen osalta myös sarjataulukkoa saatiin uudistettua. Ahma otti itselleen kärkipaikan tiputtaen KalU:n toiselle sijalle. Viivelähtö oli päivän suurin yllättäjä ja onnistui kahdella hyvällä pelillä tuomaan itsensä mukaan taisteluun finaalipaikasta.

MUISTA MYÖS PMT FESTIVAL 2019, SEKÄ KESÄN SALIBANDY MANAGERSARJA!

PMT Festival 2019 pelataan 29.5.-1.6.2019! Salibandyssa löytyy avoin harrastesarja, johon kaikilla Liiga, 1 Divari ja 2 Divari, sekä naisten joukkueilla pelipaikka sisältyy salibandyn osallistumismaksun hintaan. Oma pelipaikka tulee kuitenkin varmistaa vielä ilmoittautumislomakkeen kautta. Lue lisää Salibandyn PMT ja ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ!

Kesän salibandyn managersarja pelataan jälleen touko- ja kesäkuussa. Pelipäivät keskiviikko- ja torstai-iltaisin Rantakeitaalla. Osallistumismaksu 40€. Lisätiedot ja ilmoittautumiset TÄÄLTÄ!

Team A-H-M-A 15 PTS

Ahma on pelannut koko kauden tasaisen vahvaa peliä, eikä perjantaina tässä suuria muutoksia nähty. Ensimmäisessä ottelussa Panttereita vastaan Ahmat joutuivat heti ekassa erässä puolustamaan täysillä Panttereiden hyökätessä agressiivisesti. Maalivahti Antti Pänkäläinen kuitenkin teki maalilla varmaa työtä ja torjui vetoja yksi toisensä perään. Erän loppu puolella Ahmat pääsivät parilla nopealla vasta hyökkäyksellä siirtymään pelissä 2-0 johtoon. Toisen erän alussa Pantterit pääsivät kaventamaan pelin 2-1, mutta tämän jälkeen loppu peli pyörittiinkin lähes kokonaan Panttereiden päädyssä ja Ahmat viimeistelivät itselleen 6-1 voiton. Toisessa ottelussa Ahmat sai vastaansa Hazardin, josta ei ollut pienellä kokoonpanolla pysäyttämään Ahmoja. Ahmoille 0-5 voitto. Ahmat siirtyivät kahdella voitolla sarjataulukon kärkeen ja samalla kasvatti hitusen piste-eroa Kalu:un ja Viivelähtöön. Viimeisiin peleihin ja taisteluun finaalipaikasta Ahmalla on siis hitusen paremmat lähtökohdat.

Team KalU 13 PTS

KalU:n pelaaminen takkusi illan peleissä pahasti. Pelaajia oli peleissä mukana jälleen useampi kentällinen ja vauhtia riitti, mutta tekemisestä puuttui osittain idea. Ensimmäinen ottelu Viivelähtöä vastaan alkoi hyvin ja KalU pääsi heti alussa siirtymään maalilla johtoon. Viivelähtö kuittasi kuitenkin tilanteen heti ja ja siirtyi tasoituksen jälkeen maalilla johtoon. Ekan erän lopussa tapahtumia riitti kun nähtiin vielä kolme maalia lisää, kaksi viivelähdön ja yksi KalU:n toimesta. Toiseen erään lähdettiin siin Viivelähdön 4-2 johdossa. Erää ehdittiin pelata puoleen väliin asti kun Viivelähtö kasvatti jälleen johtoa maalilla. Kolmen maalin takaa-ajo pakotti KalU:n lisämään peliin vauhtia entisestään ja viimeisillä minuuteilla alkoi tulostakin syntymään. KalU ehtii kaventaa jo lukemat 5-4, kunnes aika loppui kesken ja pisteet vietiin nenän edestä. Toinen peli Hazardia vastaan alkoi tasaisena ja ensimmäisen erän jälkeen lukemat oli tasan 2-2. Enempää KalU ei pistemetyksiä voinut ottaa, jotta pysyy finaalipaikka taisteluissa mukana hyvissä asemissa, joten jälleen joukkue joutui toisen erän tekemään täysillä töitä. KalU:n onneksi Hazard joutui pelamaan ilman vaihtomiehiä ja jalka alkoi jo painaa toisessa erässä, joten KalU pystyi juoksemaan itsensä maalipaikoille vapaammin. Lopulta pttelu päättyi KalU:n 5-3 voittoon.

SC Viivelähtö 12 PTS

Viivelähdöllä oli oikein onnistunut ilta ja joukkue onnistui kuromaan piste-eroa kiinni Ahmaan ja KalU:un. Viivelähtö onkin nyt vain yhden pisteen päässä sarjataulukon toisella paikalla olevasta KalU:sta. Perjantai-illan ensimmäisessä ottelussa Viivelähtö kohtasi Pantterit. Ensimmäistä erää ei ehditty montaa minuttia pelata kun Henri Hyyryläinen pääsi jo yllättämään Panttereiden maalivahdin. Maali jäi ensimmäisen erän ainoaksi ja toiseen erään matkattiin Viivelähdön 0-1 johdossa. Toisen erän alussa Pantterit tasoitti pelin. Ottelun 26 peliminuutilla Viivelähdöllä on pari hyvää minuuttia ja joukkue siirtyikin pelissä 1-3 johtoon. Pantterit vielä kavensi peliä ottelun viimeisellä minuutilla, mutta Viivelähtö onnistui säilyttämään johtoaseman ottelun loppuun asti ja nappasi pisteet itselleen. Toisessa pelissä vastassa oli KalU, mutta Viivelähtö jatkoi jo ekassa pelissä havaittua tasaisen rauhallista pelaamista myös tässä ottelussa. Ensimmäisessä erässä tapahtumia riitti ja toinen erä aloitettiinkin 4-2 lukemissa Viivelähdön johtaessa. Toisen erän puolivälissä huikeassa vireessä ollut Jani Väisänen paukutteli taululle lukemat 5-2 ja edes KalU:n kaksi maalia tuottanut armoton loppukiri ei riittänyt tasoittamaan peliä, joten Viivelähdölle pisteet myös tästä ottelusta.

Pöyryn Pantterit 3 PTS

Myös Panttereilla riitti vaikeuksia illan peleissä. Hyökkäyksiin lähtö ei tuntunut onnistuvan ja syötöt napsuivat turhan paljon vastustajan lapaan. Ensimäisessä ottelussa Viivelähtöä vastaan Pantterin pysyivät joten kuten pelissä mukana ekan erän ajan. Viivelähtö onnistui siirtymään alku minuuteilla 0-1 johtoon ja Panttereiden vedot Viivelähdön maalille pystyi laskemaan yhden käden sormilla, joten toiseen erään siirryttiin Viivelähdön johdossa. Toisessa erässä Pantterit saavat muutaman hyvän hyökkäyksen aikaseksi ja tulosta syntyy kahden maalin verran. Panttereiden harmiksi myös Viivelähtö onnistu kahdesti ja nappaa ottelusta voiton lukemin 2-3.  Heti perään Pantterit kohtasivat Ahman. Vaihtomiesten vähyys alkoi heti tuntumaan jaloissa ja Panttereilla ei energiaa riittänyt tarjoamaan Ahmoille kunnon vastusta. Ahmat nappaakin 6-1 voiton.

FC Hazard 2 PTS

Hazard oli illan peleissä liikenteessä vain viiden pelaajan ja lainamaalivahdin voimin, kun toinen kentällinen pelaajia oli siirtynyt vaihtopenkiltä katsomoon kannustusjoukoiksi. Ensimmäisessä pelissä Ahmoja vastaan Hazard pysyi pelissä mukana ekan erän ajan ja toiseen erään lähdettiin Ahmojen johtaessa vain maalilla. Toisen erän alussa Hazard pääsi kokeilemaan kahden pelaajan ylivoimaa, mutta ilman tulosta. Heti ylivoiman perään tarjoiltiin vielä toista ylivoimaa, mutta tästäkään Hazard ei saanut mitään aikaseksi. Viimeisellä viidellä minuutilla Ahmat pistävät maalikarkelot käyntiin ja lopulta ottelu päättyi 0-5 Ahmojen voittoon. Toisessa ottelussa vastassa oli KalU ja jälleen Hazard pystyi taistelemaan pelissä mukana ensimmäisen erän ajan ja erätauolle mentiin lukemissa 2-2. Toisessa erässä Hazard kuitenkin väsähtää ja päästää KalU:n karkaamaan 5-3 voittoon.