TALVIFUDIS PALASI JOULUTAUOLTA
Sunnuntai, 06 Tammikuu 2019 20:52

Rauhallinen paluu talvifudikseen oli vain mielikuva, sillä pisteistä taisteltiin ajoittain jopa liiankin tunteikkaasti. Noin puolet kaudesta on takana, ja kärki tiivistyy. Parhaat asetelmat ovat FC Hazardilla, joka tosin koki tänään alkuvuoden kovimman yllätyksen hävittyään toisen pelinsä. Pistemenetyksittä ei päässyt syyskaudella osin kenttiä dominoinut Gucci FC, joka voiton lisäksi saavutti vain tasurin. Molemmille joukkueille kiusaa teki FC Alapiha, joka kampesi takaisin mestaruustaisteluun voitolla ja tasurilla sarjakärjistä. Lakeside Hoppersille jäi tänään statistin rooli, kun se kohtasi niin Hazardin kuin Guccin.

ILLAN OTTELUT:

06.01.2019   20:30   -   1 - 2
06.01.2019   20:30   Gucci FC -   4 - 1
06.01.2019   21:15   -   6 - 4
06.01.2019   21:15   Gucci FC -   3 - 3

GUCCI FC - 20 pts (tänään 4 pts)

Nuorilla pojilla oli jälleen into piukassa kun talviviheriö kutsui. Vakuuttavasti ja hieman leikitellenkin selvä voitto Hoppersista. Toiseen peliin nostettiin tempoa, mutta siitä huolimatta FC Alapihalle siunaantuu parhaat tekopaikat. Mitä pidemmälle ensierä jatkuu siirtyy hallinta Guccille, erän kruunaakin kaksi maalia. Liekkö tyytyväisyys hiipinyt puseroon, sillä toisella puoliajalla osat vaihtuvat. Gucci saa parhaat paikat, mutta viimeistely ontuu. FC Alapiha aloittaa viimeisellä 10 minuuttisella rynnistyksen ja tällä kertaa se palkitaan 3 maalin edestä. Gucci on hätää kärsimässä kun viimeisellä minuutilla alkaa tapahtumaan. Alapihalle vapari rankkurajalta ja Gucci puhekuplat valtaavat peliareenan, ja tämähän ei Alapihan vanhuksille sovi. Kokonaisseuraus, Guccille keltainen, Alapihalle punainen. Ainiin se vapari? Torjunta ja nopea vastahyökkäys päättyy rangaistuspotkun arvoiseen rikkeeseen. Pallo maaliin ja peli päättyy tasan. Arvokas piste Gucci ja sarjan kärkipaikka 1 pisteen erolla Hazardiin.

FC HAZARD - 19 pts (tänään 3 pts)

Vuosi alkoi hegemoniaottelulla FC Alapihaa vastaan. Tasainen vääntö, joka tämäkin ratkea viime minuuteilla Alapihan hyväksi. Illan toinen ottelu muodostuu kaksijakoiseksi. Ajoittain ja varsinkin alussa totaalista hallintaa, toisen erän alkuun alkaa hernerokka kurahtelemaan vatsanpohjalla ja löysät ovat lähellä. Hoppersin 2 salamamaalia kaventaa tilanteen jo 4-3. Kokemusta kehiin ja tarvittavat maalit tehdään vaikka Hoppers painaa surutta päälle. Hazardille ilta on pienoinen pettymys, mutta joukkue jatkaa vain pisteen perässä kärkeä, 2 ottelua vähemmän pelanneena.

FC ALAPIHA - 17 pts (tänään 4 pts)

Uuden vuoden kunniaksi sarja aloitettiin tavallaan uudestaan. Tarjolla oli täysi pistepotti, mutta poikamainen höntyily kostautui ja tuloksena vain 4 pistettä. Joukkue hävisi joulukuussa pisteitä oikein urakalla, samanlainen konttaus on vaarana vielä kevätkaudellakin, mutta jos nyt nähdynkaltaista peliä pelataan, saattaa joukkue nostella keväällä jopa pyttyä. Vakuuttava ja rauhallinen 2-1 voitto Hazardista oli pienoinen shokki ainakin vastustajalle. Myös tasuri Guccia vastaan oivallinen, joskin loppuhetket veivät täyden pistepotin. Laajuutta joukkueessa löytyy, siitä esimerkkinä se, että illan kaikki maalit jakautuivat eri pelaajille.

FC GATHER - 12 pts (tänään huilia)

Pakkovoitot edessä tai kärki karkaa.

LAKESIDE HOPPERS - 7 pts (tänään 0 pts)

Kärki karannut, mutta voi omilla suorituksillaan vaikuttaa mestaruuskamppailuun. Tänään hieman kapealla rosterilla, ja osin uusilla miehillä. Talvikauden paras ilta kuitenkin, sillä verkko heilui vastustajan päässä peräti 5 kertaa. Kevään päävastusta Gather, joka on vielä kiinniotettavissa.