MAHL Salibandyn säännöt

1§ Yleistä

MAHL salibandyharrasteliiga on ns. "villiliiga", joten jokaisen pelaajan tulee olla täysi-ikäinen. MAHL ei ole vakuuttanut pelaajia, jokainen pelaaja pelaa omalla vastuullaan. Alaikäiset pelaajat saavat pelata vanhemman luvalla, vastuuvapautuslomakkeen toimitettuaan. Vastuuvapautuslomakkeen saa MAHL:lta.
  

2§ Kilpailu- ja pelisäännöt

MAHL salibandyharrasteliigassa noudatetaan Suomen Salibandyliiton kilpailu- sekä pelisääntöjä, pl. seuraavin poikkeuksin.

 

3§ Ottelusäännöt

Ottelut pelataan 5 kenttäpelaajalla + maalivahdilla. Salibandyharrasteliigan otteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia juoksevaa peliaikaa. Ottelun kaksi (2) viimeistä peliminuuttia pelataan tehokkaana (katkot keskeyttävät peliajan). Peliaika keskeytetään tarvittaessa tuomarin pyynnöstä.

 

Joukkue voi aloittaa ottelun kun sillä on kentällä 4 kentäpelaaja sekä maalivahti.

Ottelun maksimikokonaisaika on 40 minuuttia.

Runkosarjassa, sekä playoff otteluissa pisteet jaetaan seuraavasti:

- Suora voitto 3 pts., tappio 0 pts.
- Jos peli tasan varsinaisen peliajan jälkeen, vedetään kerrasta poikki rankut (laukojan tulee vaihtua joka kerta). Tästä voittaja saa 2 pts., hävinnyt 1 pts. Voittomaalin tekijälle merkintä maalisarakkeeseen.

 



Rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

Kahden ja viiden minuutin jäähyjen sijaan tulevat käyttöön pieni joukkuerangaistus (2min) ja iso joukkuerangaistus (2+2min)

– Ison joukkuerangaistuksen mittaaminen yksinkertaisimman esimerkin kautta tarkoittaa sitä, että kun joukkueen A pelaajalle määrätään iso joukkuerangaistus (2+2min) ja joukkue B tekee tämän rangaistuksen aikana kaksi ylivoimamaalia, päättyy joukkueen A pelaajalle määrätty iso joukkuerangaistus. Aiemminhan 5 minuutin rangaistus kärsittiin alusta loppuun saakka riippumatta vastustajan tekemien ylivoimamaalien lukumäärästä. Muutoin iso joukkuerangaistus käyttäytyy kuin vanha viiden minuutin rangaistus, eli se ei esim. poistu, jos kyseessä on siirretty rangaistus ja lopputuloksena maali.

 

Isoissa rangaistuksissa noudatetaan Salibandyliiton rangaistuksia: Tekninen pelirangaistus (TPR) ja pelirangaistus (PR)

- Sääntöjen vastaisesta mailasta tai maalivahdin maskista seuraa tekninen pelirangaistus ja pelaajan poistaminen kyseisestä ottelusta.

- Kaikista pelirangaistuksista (PR) seuraa poistaminen kyseisestä ottelusta ja automaattinen yhden ottelun pelikielto sekä mahdolliset lisäkurinpitotoimet.

 

Huom. Kolme rangaistusta ottelussa


Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen rangaistuksen (2 min), hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun.

 

Aikalisän käyttö ei ole sallittua kuin Playoff otteluissa.


Ottelu ei voi päättyä tasan.

 

4§ Edustusoikeus

Sen lisäksi mitä on mainittu MAHL:n sääntöjen yleisissä osissa, on voimassa seuraavaa:

Ennen kauden alkua on joukkueen toimitettava MAHL:lle joukkueensa pelaajaluettelo. Pelaajaluettelossa voi olla ainoastaan rekisteröityjä pelaajia tai maalivahteja.

Jotta pelaaja voi pelata playoffs-otteluissa, tulee hänen olla pelattu vähintään yksi (1) runkosarjaottelu.  Pelaaja sekä maalivahti on edustusoikeudellinen vasta rekisteröitymismaksun suorittamisen jälkeen.

 

Lisenssipelaajat ovat sallittuja sarjatasosta riippumatta. Joukkueessa voi olla rajaton määrä lisenssipelaajia, mutta pelikohtaisesti maksimissaan kolme (3). Maalivahteja ja naisia EI LASKETA lisenssipelaajiksi.

Lisenssillistä maalivahtia ei lasketa lisenssipelaajaksi tämän pelatessa kentällä.

  • Lisenssipelaajaksi lasketaan 18 vuotta täyttänyt pelaaja.
  • Ennen 1.1.1985 syntyneitä ei lasketa lisenssipelaajiksi.

 

 

Lainavahdin käyttö MAHL salibandyssä on sallittua.

 

5§ Sanktiot

Sen lisäksi mitä on mainittu MAHL:n sääntöjen yleisissä osissa sanktioista, on voimassa seuraavaa:

 

Mikäli joukkue ei ole valmiina aloittamaan (min. 4 pelaajaa + maalivahti) ottelua merkattuna aikana tuomitaan kyseinen joukkue häviämään ottelu 5-0. Saliajan voi käyttää tämän jälkeen harjoitteluun.

 

Mikäli pelaaja, maalivahti tai toimihenkilö syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen ottelutapahtuman aikana, sitä ennen tai sen jälkeen, pidättää MAHL oikeuden sulkea kyseinen henkilön MAHL harrasteliigoista (lue 6§ Jury).

 

6§ Jury

Vastapuolen pelaajan loukkaannuttua tai tahallisen selvän vastustajan vahingoittamisyrityksen seurauksena kootaan jury, kuten kurinpitoasioissakin. Jury koostuu peliä tuominneista erotuomareista, molempien joukkueiden joukkueenjohtajista sekä paikalla olleesta MAHL:n salibandyvastaavasta. Jury on toimivaltainen elin päättämään epäurheilijamaisesti tai vahingoittamistarkoituksessa käyttäytyneen pelaajan rangaistuksesta.

MAHL varaa oikeuden sulkea sääntöjä rikkoneen ja rangaistuksen saaneen joukkueen tai pelaajan MAHL sarjoista.

 

7§ Järjestys sarjassa ja karsintasarjassa

 

OTE SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT

21§ Järjestys sarjassa
Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä.

Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
2) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
3) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
4) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
5) koko sarjassa tehdyt maalit
6) uusintaottelu, kuitenkin vain, mikäli kyseessä on nousu, putoaminen tai mitalisijat
7) arpa.

 

 (päivitetty 22.9.2024)

 

SALIBANDY

SARJATAULUKKO A-LOHKO

# JOUKKUE O PTS
1 Team A-H-M-A 2 6
2 Joukkue 2 5
3 SB SiPa 2 4
4 Huru-Ukot 2 3
5 FB Alapiha 2 0
6 Xamk 2 0

SARJATAULUKKO B-LOHKO

# JOUKKUE O PTS
1 Löysä 2 6
2 Minttusilmät 2 6
3 FC Hazard 2 3
4 SC Viivelähtö 2 2
5 Weikkoset 2 1
6 Pöyryn Pantterit 2 0