A LOHKOSSA AHMA JAHTI KÄYNNISSÄ!
Lauantai, 20 Lokakuu 2018 13:46

Salibandy HARTO

Perjantaina salibandyn tasonmittaussarjassa kohtasivat toistamiseen A lohkon joukkueet ja tämä tarkoitti sitä että sarjan ensimmäinen kierros saatiin lohkon joukkueiden osalta läpikäytyä. Ennen toista kierrosta kolme joukkuetta näyttäisi taistelevan liigapaikasta Team A-H-M-A, MPU ja Pöyryn Pantterit joista vain lohkovoittajalle voi luvata suoran paikan liigaan. Odotettavissa on siis tiukkaa taistelua tulevilla kierroksilla.

Salibandysarja jää syysloman ajaksi tauolle ja sarjapelit jatkuvat Rantakeitaalla B-lohkon otteluilla perjantaina 2.11. klo 18.00

MUISTA MAHL AVOIN MAHL SALIBANDYVUORO

Ti 19.00-20.00 | Sport forum, 5€ kerta (Myös syyslomalla!)

Team A-H-M-A 9 PTS

Lohkokärjen illan ensimmäinen matsi Pöyryn Panttereita vastaan oli ennakkoonkin odotettavissa ja mistä tulikin perjantai-illan vauhdikkain ottelu. Tänään Pantterit olivat juonikkaampia maalinteossa saalistaessaan täyden pistepotin Ahmoilta numeroin 1-4 (1-2). Ottelusta ei jäänyt Ahmojen osalta juuri jälkipolville kerrottavaa. Kivan näköistä, mutta tehotonta pyörimistä jollaiseksi peli joskus saattaa mennä.

Illan toisessa pelissä Ahmat kohtasivat Team-X:n ja ennakkoon ottelun piti olla Pantteri peliä helpompi, mutta kaikkea muuta. Edellisen pelin tehottomuus vaivasi Ahmoja edelleen ja 1.erän jälkeen vastustaja johti 0-2. Toisen erän alkuun tarjoutui Ahmoille ylivoima jonka aikana kavennus saatiin aikaiseksi Saku Pulkkisen maalaessa Oskari Laihon syötöstä. Minuutti kavennuksesta maalinteon kipsi näytti murenvan Vesa Himasen tasoitusmaalin myötä. Ottelun loppupuolella nähtiin ”Himanen show” kun Vesa syötti Janin maalintekoon ja näin Ahmat siirtyivät illan ensimmäistä kertaa johtoon. Ottelun lopulla Team X haki tasoitusta ilman maalivahtia ja yritys johti tilanteeseen jossa Teamin kenttäpelaaja esti Ahma maalin syntymisen torjuttuaan palloa omalla maalivahdin alueellaan. Tästä rikkeestä tuomitun rankkarin Ahmojen Juho Paakkari uusia rankkarisääntöjä hyödyntäen veivasi maaliin ja ottelun lopputulokseksi 4-2 ja näin illan jaossa olevista pisteistä 3/6 matkasivat Ahmojen pussiin.

MPU 9 PTS

MPUn perjantain illasta piti tullakin juuri niin helppo kuin osasi ennakkoon aavistella. Olihan sarjaan täksi kaudeksi paluun tehnyt joukkue voittanut edelliskerralla Pantterit 4-0 joten tämän iltaiset vastustajat FC Aarnikotkat ja Team X piti olla voitettavissa jos ennusmerkit paikkaansa pitivät. Illan ensimmäisessä pelissä ei Aarnikotkista ollut vastusta ja hyvin nopeassa ajassa MPU neppaili ensimmäiset maalit, jonka jälkeen peli oli selvä ja lopputulos 10-2 (6-1) oli enemmänkin ”vain” kuin ”jopa” tehtyjen maalien osalta. Tehopisteitäkin syntyi laajalla rintamalla ja illan kokoonpanoon merkityistä MPU pelaajista ainoastaan Harri Pajuselta jäi merkkaamatta ottelussa tehoja.

Seuraavassa pelissä Team X odotettiin tarjoavan hieman enemmän vastusta ja näin ottelun alku antoikin viitteitä, kun joukkue tasoitti MPUn salama-alun ja oikeanlaidan piiskan Mika Viitikon toisella minuutilla tekemän maalin heti seuraavassa vaihdossa. Tämän enempää ei MPU antanutkaan vastustajalle mahdollisuuksia, vaan karkasi jälleen tehokkaan hyökkäyksen ansiosta erätauolle 5-1 johdossa. Ottelun jälkimmäinenkään erä ei tuonut muutosta ottelun käsikirjoitukseen, ei vaikka vastustaja joukkue pääsikin pariin kertaan ylivoimalle. Ottelun lopputulos 6-1 ja voitto tuli aika helponnäköisesti, Sami Pekkasen (3+2) ollessa ottelun tehokkaimpana. Illan tuloksena mukaan lähti siis täysi pistepotti 6/6 ja samalla ilmoittautuminen varteenotettavaksi vaihtoehdoksi lohko voittajaa mietittäessä.

PÖYRYN PANTTERIT 8 PTS

Lohko A aloitus kierroksella Pantterit olivat hieman hukassa saalisten 2 tarjolla olevista 6 pisteestä. Kyseessä siis vasta tasonmittaussarja ja jotain olisi nyt tarve tehdä tai kauden tavoitteet liigapaikasta ja sen kautta mestaruusjunasta, tai isoimmasta pytystä taistelun voisi unohtaa ennen kuin kausi edes varsinaisesti pääsee alkuun. Ja Pantterit vastasivat huutoon, illan ensimmäisessä ottelussa lohko kärkeä vastaan oli väkevää tekemistä. Pallo liikkui hienosti pelaajalta toiselle ja eritoten Saku Purhosen kaksi hienoa ”siniviiva” vetoa löysi Ahmamaalin perukoille. Näiden maalien ja koko muun joukkueen hienon peliesityksen avulla joukkue vei ansaitusti pisteet ottelusta loppuen lopuksi aika selvin 4-1 numeroin.

Toiseen otteluun vastaan asettautui FC Aarnikotkat joista ei tänään ollut Panttereille edes kunnon iltapalaksi. Lopputulos 9-0 (6-0) ja lähes joka tassulle jaettiin tehoja. Illan saalis 6/6 pistettä ja näin Pantteri lauman oli hyvä siirtyä palauttavien juomien pariin, mestaruusjuna on jälleen raiteillaan.

FC AARNIKOTKAT 2 PST

Kauden avaus kierroksella voitto Team X:stä ei tuonut ilmeisesti uskoa ”pelloslaisille” illan peleihin, niin kapealla kokoonpanolla joukkue oli Rantakeitaalle saapunut. Tasonmittaussarjasta kun puhutaan, välillä vastustajaksi tulee ennakkoon kovempia joukkueita, kuten tänään oli luvassa ja kun kokoonpanosta puuttuu puolet pelaajista on tasoitusta tarjolla entistäkin enemmän. Joten Kotkien lainavahdiksi saapuneelle Harto Huikolle oli omien pelien lisäksi odotettavissa todella hikistä iltapuhdetta. Illan ensimmäisen pelin vastustajaksi saatu Pöyryn Pantterit olivat hakemassa voittoa ottelusta ja sen Kotkat joutuivatkin kokemaan. Ei riittänyt tänään energia eikä taito haastaa millään osa-alueella vastustajaa joten 0-9 lopputulos ja neljästi alivoimalle joutuneen Aarnikotkien kertoo kuinka hankala ottelu oikeasti oli.

Pienen lepohetken jälkeen vastaan tuli paikallisista viranomaisista koottu MPU. Edellisen pelin tavoin ei Kotkat saaneet peliään rullaamaan, MPU oli tänään tehokkaalla päällä ja ratkaisi ottelun edukseen ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Kymmenessä minuutissa vastustajan 6 maalia olivat liikaa ja ottelun lopputulos 10-2 ei jätä jossitteluja missä tänään mentiin. Illan vastustajat olivat tänään eri kaliberia, mutta lohkosijoitus pysyi neljäntenä ja samalla mahdollisuudet jatkon suhteen pelata loppukausi 1.divarissa säilyivät suhteen omissa.

TEAM X 2 PST

Edelliskierroksilta oli muistona kaksi varsinaisella peliajalla tasan päättynyttä ottelua, joten odotukset lisäpisteiden saantiin oli olemassa illan peleistä. Ensimmäisessä pelissä Team A-H-M-Aa vastaan alkoikin loistavasti. Ajassa 2:34 Joni Pöysti vie joukkueen 1-0 johtoon ja muutama minuutti myöhemmin Jani Kuosmanen lisäsi johtoa 2-0 eli hyvältä vaikutti. Toisen erän alussa Teamin joutui alivoimalle jonka seurauksena Ahmat kavensi pelin 2-1 ja minuutti edellisestä vastustaja jo tasoittikin ottelun. Tämä myötä ote alkoi siirtymään entistä enemmän vastustajalle ja oma peli alkoi entisestään pyörimään omassa päädyssä joka usein johtaa siihen että noutaja tulee, kuten nytkin. Ajassa 24:24 Teamin uhrautuva puolustus petti ja Ahmat siirtyivät johtoon, eikä ottelun lopussa ilman maalivahtia tasoituksen hakukaan onnistunut kovasta yrityksestä huolimatta. Sen sijaan oman maalin suojeleminen aiheutti vastustajalle rankkarin, josta syntyi ottelun viimeinen maali ja koko ottelu vastustajan eduksi 2-4.

Lohko A illan viimeiseen peliin vastaan asettautui hyvässä vireessä oleva MPU joka oli suorittanut varsimaisen maalitehtailun illan edellisessä pelissään. Vastustajan heti pelin alkuun tekemä maali onnistuttiin kuittaamaa saman tien tasoihin Savolaisen Kallen toimesta, mutta tämä oli vain kosmetiikkaa mitä tuleman piti. MPU:lla kulki tänään peli ja varsinkin vastustajan Sami Pekkanen jonka pelihuumori oli kohdillaan, hänen ratkoen ja luoden lähdes vaihto toisensa jälkeen vaarallisia tilanteita Teamin harmiksi. Ja kun tarjolla olleet ylivoimakaan eivät tänään toimineet tuli tappio numeroin 2-6 ja sitä kautta saldona illan peleistä ”kojot” eli 0 pistettä.

Nostetaan vielä esille loistavan salibandyillan uurastaja, Harto Huikko. Harto pelasi 4 matsia putkeen, lähestulkoon 120min jonka aikana laukauksia tuli kohti niin Aarnikotkien kuin Team X maalilla yhteensä reilut 100 eli ei ihme että vissy maistui. Jos haluaa, voi testata polvillaan oloa pari tuntia ja samalla heilua kuin tuulimylly.. siis jos haluaa.. Hyvä Harto!