MAHLissa väännettiin taas yksi viikko jääkiekkoa. Tasonmittaussarja jatkui totuttuun tyyliin.

Ottelut

17 Kilpahalli 15.10.2018 21:00 h   Bar Dom - Mikkelin Golf HT   4 - 5 Raportti
18 Kilpahalli 16.10.2018 21:00 h   Hearts - Mipro   17 - 1 Raportti
19 Kilpahalli 17.10.2018 21:00 h   HC Hämminki - PHR   7 - 2 Raportti
20 Kilpahalli 18.10.2018 21:00 h   Shooting Stars - Star Expert   17 - 3 Raportti

MA 15.10.2018

BAR DOM – Mikkelin Golf HT (0-0, 4-2, 0-3)

Tämän viikon kiekkopelit aloitettiin tasaisella BAR DOM – Golf HT ottelulla. Ensimmäisessä erässä peli oli todella tasaista ja kumpikaan joukkue ei saanut yrityksistä huolimatta maaleja. Toisen erän alussa Golf HT tekee kaksi maalia ja siirtyy johtoon. BAR DOM ei lannistu vaan yrittää vielä kovemmin ja saakin tehtyä ajassa 21:00 ensimmäisen maalin ja heti perään samalla minuutilla tasoitus maalin. Ajassa 23:21 BAR DOM tekee kolmannen maalin ja samalla minuutilla myös neljännen. Viimeiseen erään lähdetään 4-2 lukemilla. Golf HT ei kuitenkaan luovuta ja laittaa heti erän alussa kiekon maaliin. Muutama minuutti nähdään taas tasaista vääntöä, kunnes Golf HT pääsee tasoittamaan pelin. Loppuerässä BAR DOM ei saa tehtyä kahden minuutin ylivoimasta huolimatta maalia. Golf HT on kuitenkin päättänyt ottaa itselleen pisteet ottelusta ja viimeistelee viimeisellä minuutilla voittomaalin. Pisteet tästä pelistä otti itselleen Golf HT pelaaja Roni Saren (3+0) sekä BAR DOM joukkueesta Antti Kakriainen (1+2) ja Tero Montonen (1+2)

TI 16.10.2018

Hearts – Mipro 17 – 1 (9-0, 2-0, 6-1)

Hearts aloitti vauhdikkaasti tiistain kiekkoilut, kun ajassa 5.39 se siirtyi jo 6-0 johtoon. Tämän jälkeenkään ei Hearts ottanut jalkaa pois kaasulta, vaan erän loputtua tulostaululla komeilivat 9-0 lukemat. Toisessa erässä vauhdin tasaannuttua pääsi Miprokin hätyyttelemään muutamaan otteeseen Hearts- vahti Jan Lampisen (16/17 torjuntaa) maalia, maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Kolmannessa erässä Hearts lisäsi taas vauhtia ja vei erän selvin lukemin. Mipron ainokaisen viimeisteli kolmannessa erässä Antti Kivelä. Heartsin illan tehokkaimmat olivat kuuden pisteen Mikael Hallbäck (1+5) ja viiden tehopisteen Ville Talasoja (3+2), Teemu Knuutinen (3+2) ja Artturi Foudila (2+3).

Ke 17.10.2018

HC Hämminki – PHR 7-2 (1-0, 2-1, 4-1)

Keskiviikkoillassa nähtiin alkuun tasainen kamppailu, kun HC Hämminki sai vastaansa PHR:n. Ottelu soljui mukavasti ja suuremmilta pelikatkoilta vältyttiin. Hämminki otti ensimmäisen kahden erän aikana ottelun tahtipuikkoa hitusen verran haltuunsa ja johtikin ottelua koko ajan avausmaalin synnyttyä. Kolmannessa erässä Hämminki saikin sitten jo muutaman maalin kaulan ja lopulta voitti ottelun lukemin 7-2. Tehokkaimmat pelaajat olivat Patrik Kähönen (3+2) sekä Oskar Lipiäinen (0+5).

Ottelu ei varsinaisesti jää historiankirjoihin, mutta se oli kuitenkin hyvähenkinen ja rauhallinen.

To 18.10.2018

Shooting Stars – Star Expert 17-3 (7-0, 7-3, 3-0)

Torstai-illassa yhteen ottivat Shooting Stars ja Star Expert. Tämän ottelun ennakkoasetelmat olivat varsin selkeät ja myös jään puolella ottelutapahtumat noudattivat käsikirjoitusta. Shooting Stars veivaili kiekko tasaisen tappavaan tahtiin maaliin ja hallitsi tulostaulua. Star Expert väläytti kuitenkin toisessa erässä yllätyksellisyyttään ja iski kolme maalia suht lyhyen ajan sisään. Shooting Stars kuitenkin porskutti tasaisen varmasti loppuun asti ja vei ottelun nimiinsä lukemin 17-3. Ottelun dramaattisuus ei varsinaisesti vedä vertoja vuoden 2006 olympiafinaalille, mutta jälleen saatiin yksi ottelu kuitenkin pelattua. Ottelun tehokkain pelaaja oli Shooting Starsin Tero Kettunen (3+3). Erityismaininta ottelusta on annettava Star Expertin maalivahti Harri Tammiruusulle, joka varsinkin viimeisessä erässä esiti useita hienoja torjuntoja.