PUUMA LIIGA KÄYNTIIN VAUHDIKKAILLA OTTELUILLA!
Sunnuntai, 07 Lokakuu 2018 08:12

Puumat UUNO

Puuma Liiga käynnistyi lauantaina ensimmäisellä turnauspäivällä. Tänä vuonna Puuma Liiga pelataan seitsemän joukkueen voimin, joista uutena haastajana sarjaan on mukaan lähtenyt UuNo. Ensimmäinen turnauspäivä sisälsi vauhdikkaita pelejä, joissa riitti tunnetta, kannustusta ja iloitsemista joukkueen onnistuessa. SäbäMimmit viime kauden tapaan nappasi heti sarjan kärkipaikan. Ensimmäinen turnaus lupaili kuitenkin tälle vuodelle mielenkiintoista sarjaa ja sarjataulukko tulee elämään vielä todella paljon kauden aikana.

Puuma Liigan seuraavat pelit pelataan lauantaina 10.11. klo 10 alkaen Rantakeitaalla.

SäbäMimmit 4 PTS

SäbäMimmien kausi alkoi tyylikkäästi kahdella voitolla. Tänä vuonna joukkue ei kuitenkaan onnistunut pistämään tauluun heti kaksinumeroisia lukuja, mikä antaa toivoa myös muille joukkueille. Ensimmäisessä ottelussa Mimmit kohtasivat SP:n. Mimmit tuttuun tapaan pääsivät pyörittämään peliä, mutta SP:n puolustus pelasi vahvaa peliä. Ensimmäinen erä päättyikin 2-1 lukemissa ja toiseen erään Mimmit lähtivät entistä nälkäisempinä. Erän loppu tuotti tulosta ja Mimmit neppailevat  kaksi maalia ja nappaa ottelusta 4-1 voiton. Toinen peli sarjan uutuus joukkuetta UuNoa vastaan on todella tasainen. Molemmilla joukkueilla löytyy kokoonpanoista rutkasti osaamista, mikä näkyi pelissä hyvinä hyökkäyksinä ja tarkkana puolustamisena. UuNoon mennessä ekassa erässä maalilla johtoon, lähtevät Mimmit toisen erään taka-ajo asemassa. Mimmit onnistuvat heti erän alussa tasoittamaan pelin ja samalla painelemaan maalilla ohi. Puolivälissä erää Mimmit pääsevät kokeilemaan ylivoimaa peräti viiden minuutin ajan. Ylivoimalla Mimmit tekevät kaksi maalia ja päästävät myös kaksi maalia omiin. Ottelusta loppulukemat 3-4 ja pisteet Mimmeille.

Pinkit Puumat 4 PTS

Myös Puumat avasivat kautensa kahdella voitolla. Ensimmäisessä pelissä Puumat kohtasivat pikkusiskonsa SP:n. Ottelu oli todella tasainen ja tilanteita syntyi vuorotellen molempiin päätyihin. Ratkaisumaali nähtiinkin vasta toisen erän toisiksi viimeisen minuutin aikana Heli Isotaluksen pistäessä verkot tötterölle. Pelistä 1-0 voitto Puumille. Toisessa ottelussa Puumat sai vastaansa JiiKoon. Myös tämä ottelu oli todella tasainen ja hyökkäykset vaihtuivat vauhdilla päädystä päätyyn. Puumien vikkelä jalkainen Heli pääsee jälleen maalinteon vautiin ja vie Puumat 0-1 johtoon heti ekassa erässä. Jiikoo tasoittaa pelin nopeasti ja jälleen Heli on maalinteko vauhdissa heti toisen erän alussa ja vie Puumat uudelleen johtoon. Lopulta ottelu päättyy 1-3 lukemiin, ja jälleen pisteet Puumille.

UuNo 2 PTS

Sarjan uutuus joukkue UuNo on sekoitus osaamista lätkästä, salibandystä ja jalkapallosta. Joukkueessa pelikokemus näkyi kentällä ja heti ekassa pelissä RiU pääsikin UuNon vietäväksi parketille. Ottelu sai salama alun Virpi Mäkimartin laittaessa tauluun 0-1 lukemat heti 26 sekunnin pelaamisen jälkeen. Tämän jälkeen maaleja nähtiin vain yhteen päätyyn UuNon jatkaessa pommitusta. Loppulukemat taulussa 0-8 UuNon hyväksi. Toinen ottelu SäbäMimmejä vastaan pelataan huomattavasti tasaisempana. UuNo pääsee ensimmäisessä erässä maalin karkumatkalle, mutta jo heti toisen erän alussa asetelmat kääntyvät toisin päin. UuNon ottaessa toisen erän puolivälissä viiden minuutin jäähyn, päästään näkemään mielenkiintoinen alivoima. Alivoiman aikana nähdään peräti neljä maalia, joista Mimmit tekevät kaksi ylivoimalla ja Uunot kaksi alivoimalla. Lopulta peli päättyy 3-4 lukemiin, Mimmien napatessa voitto Mäntyharjulle.

RiU 2 PTS

RiU:n kauden avaus piti sisällään tappion ja voiton. Ensimmäisessä pelissä RiU kohtaa UuNoon, joka pyörittää RiU:ta lukemin 0-8. RiU ei tästä maseennu ja toiseen peliin JiiKoota vastaan mennään hyvällä asenteella. JiiKoo karkaa heti ekan erän alussa kahden maalin johtoon. Toisessa erässä RiU pääsee peliin mukaan ja ottaa kuskin paikan vuorostaan. Anu Ojala näyttää joukkueelle mallia ja kaventaa ensin lukemat 2-1 rankkarista, ja tämän jälkeen tasoittaa pelin 2-2. Milla Matilaisen lyödessä tauluun vielä lukemat 2-3 matkaa voitto Ristiinaan.

PeNa 0 PTS

PeNaa ei vielä avauskierroksella nähty ja joukkue aloittaakin omat pelinsä lauantaina 10.11. Rantakeitaalla.

JiiKoo Hurjat 0 PTS

Viime kauden kolmosella JiiKoolla ei pelit lähtenyt suunnitellusti käyntiin. Joukkueelta oli muutama avainpelaaja jäänyt Juvalle, eikä pelit sujunut ihan sillä tasolla mitä joukkueelta on totuttu näkemään. Ensimmäinen peli RiU:ta vastaan alkoi vauhdikkaasti JiiKoon siiryessä heti ensimmäisen kolmen minuutin aikana kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen JiiKoolta ei enää maaleja nähdä ja RiU:n onnistuessa kolmesti, pisteet Ristiinaan. Toinen peli Puumia vastaan alkaa jälleen ekan erän kohdalta tasaisen lupaavasti. Jälleen toinen erä kuitenkin koituu JiiKoon kohtaloksi ja pisteet jäävät Mikkeliin.

SP 0 PTS

SP avasi omat pelit kahdella tappiolla. SP sai avauskierroksella vastaansa kaksi kovaa joukkuetta SäbäMimmit ja Puumat. Ekassa pelissä Mimmejä vastaan SP pelaa todella vahvaa peliä ja onnistuu pitämään Mimmit kurissa. Toiseen erään SP lähti vain maalin taka-ajo asemassa. Erän puolivälissä Mimmit kuitenkin onnistuu karkaamaan kahden maalin johtoon ja hyvistä tilanteista huolimatta SP ei saa maaleja aikaiseksi. Viimeisellä sekunnilla Mimmit tekevät vielä yhden maalin ja pelistä loppulukemat 4-1 Mimmeille. Toisen ottelun SP pelasi Puumia vastaan. Joukkueiden treenatessa yhdessä pelaajat osasivat hyvin pitää toisensa kurissa, eikä maaleja nähdä kuin vasta pelin viimeisillä minuuteilla Puumien toimesta. Myös tästä pelistä SP jää ilman pisteitä ja ottaa toistaiseksi sarjataulukon häntäpaikan.