SÄBÄKAUSI STARTTASI PERJANTAINA!
Lauantai, 29 Syyskuu 2018 08:09

salibandy poyryn pantterit pelaaja

Säbäkausi saatiin perjantaina käyntiin. A lohko starttasi tällä viikolla omat tasonmittaus ottelunsa ja ensi viikolla on B lohkon vuoro ja parin viikon päästä vuorostaan C lohkon vuoro. Jokaisessa lohkossa on mukana viisi joukkuetta, joista lohkon parhaat matkaavat liigaan, melkeen parhaat 1 divariin ja häntäpään parhaat 2 divariin.

Avauskierroksella pelattiin vauhdikkaita otteluita ja päästiin heti kokeilemaan käytännössä uusi muutos pistelaskussa. Eli tasonmittauksessa, sekä toisessa vaiheessa pisteet jaetaan seuraavasti:

- Suoravoitti 3 pts, tappio 0 pts

- Jos peli on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, vedetään kerrasta poikki rankut (laukojan tulee vaihtua joka kerta). Tästä voittaja saa 2 pts, hävinnyt 1 pts.

Team A-H-M-A 6 PTS

Ahmat avasivat kautensa vahvasti ottamalla heti kaksi voittoa. Ensimmäinen ottelu Aarnikotkia vastaan alkoi tasaisena mailojen kolisteluna ja maalittomana, molempien joukkueiden hakiessa vielä omaa peliään. Ensimmäisen erän lopulla Ahmat pääsivät kuitenkin kahdesti tuulettamaan maalia ja toiseen erään matkattiin Ahmojen johtaessa 2-0. Toisessa erässä Ahmat paukuttavat vielä kolme maalia ja nappaavat 5-0 voiton ja kolme pinnaa. Toinen peli MPU vastaan käynnistyy paremmin ja Ahmat pääsevät heti alusta alkaen pelissä kuskin paikalle. 2-9 voitto Ahmoille ja toiset kolme pinnaa. Ahmoilla selkeästi myös tänä vuonna tavoitteena Liiga.

MPU 3 PTS

MPU pelasi omat kauden avaus pelinsä Ahmoja ja Panttereita vastaan. Ensimmäinen peli Ahmoja vastaan alkoi lupaavasti MPU:n tehdessä heti kolmen minuutin jälkeen ottelun avausmaalin. Tätä iloa ei kuitenkaan kestänyt kun 30 sekkaa ja Ahmat paineli jo tasoihin ja ohi. Loput pelistä MPU saikin pyöriä Ahmojen jaloissa ja ottelun jälkeen lähteä katsomoon leputtamaan jalkoja ilman pisteitä. Jalkojen lepohetki auttoi ja Panttereita vastaan lähdettiin ihan uudella asenteella. MPU oli päättänyt, ettei kotiin lähdetä tyhjin käsin ja ottelusta otettiin varma 0-4 voitto.

Pöyryn Pantterit 2 PTS

Panttereiden paljon puhuttu mestaruusjuna ei ihan vielä lähtenyt täyttä höyryä eteenpäin.  Ensimmäisessä pelissä X vastaan Panttereiden puolustus pelaaminen takkusi pahasti. Monta kertaa näytti jo siltä, että X varastaa pisteet Panttereilta, mutta Pantterit onnistuivat vielä tulemaan tasoihin. Ottelun päättyessä varsinaisella peliajalla 4-4 päästiin voittaja ratkasemaan rankeilla. Rankkareissa onnistumisia nähtiin puolin ja toisin, joten muutama kierros vetäjiä ehtikin päästä näyttämään omia taitojaan. Tällä kertaa Panttereiden sankariksi kruunattiin Toni Liukkonen hänen onnistuessa ratkaisemaan peli ja ottamaan Panttereille 2 pinnaa. Toinen ottelu MPU:ta vastaan sujui Panttereilta vielä surkeammin ja omassa päädyssä möhlittiin useampaan otteeseen, ei pisteitä Panttereille.

FC Aarnikotkat 2PTS

Aarnikotkat saivat vastaansa heti ekaan otteluun kovan viime vuoden liiga joukkueen Ahmat. Molemmat joukkueet pursuivat peli-intoa, mikä sai pelin näyttämään hieman enemmän sählyltä. Aarnikotkat saivat ottelussa paljon hyviä vetoja Ahmojen maalille, mutta tällä kertaa ne eivät päässyt yllättämään maalivahtia. Ahmojen onnistuessa viidesti, jäivät Aarnikotkat ilman pisteitä. Toinen peli X vastaan oli tasaisempi ja jälleen ottelun päättyessä tasan 2-2, päästiin voittaja ratkaisemaan rankeilla. Mikko Runosen kädet eivät tärissyt Harto Huikon edessä ja voitto ratkesi Mikon onnistumiseen.

Team X 2 PTS

Team X kauden avaus alkoi tasaisena. X:n molemmat pelit Aarnikotkia ja Panttereita vastaan päättyivät tasalukemiin ja voittajat ratkaistiin rankeilla. Hyvistä vetäjistä ja maalivahti pelistä huolimatta, X jäi ilman voittoja ja otti vain kaksi pistettä kierrokselta. Tästä huolimatta X:n peli näytti ajottain hyvälle ja tulee varmasti vielä taistelemaan paremmista sijoista A lohkossa.