336-64-20-4 KIEKKO ALOITTI TALVIKAUDEN
Torstai, 20 Syyskuu 2018 20:14

jääkiekkogolfslide

4 ottelua, 20 minuuttia jäähyjä, 64 maalia, 336 laukausta maalia kohden. Kauden 2018-2019 talvikausi on startattu jääkiekolla. Jääkiekon avausviikko tarjosi siis paljon nähtävää, ei niinkään kuultavaa. Uudistunut pelitapa aiheutti ainakin maalivahdeille lisähommaa, tähän ainoana joukkueena uus-vanhatulokas PHR oli varautunut pukemalla 2 molaria illan koitokseen. Syyskaudella sarjassa pelataan tasonmittauslohkot, jonka jälkeen alkaa kilvoittelut liiga ja divaripytyistä.

1 Kilpahalli 17.09.2018 21:00 h   -   14 - 4 Raportti
2 Kilpahalli 18.09.2018 21:00 h   -   13 - 1 Raportti
3 Kilpahalli 19.09.2018 21:00 h   -   6 - 17 Raportti
4 Kilpahalli 20.09.2018 21:00 h   -   4 - 5 Raportti

BAR DOM – PHR 14-4

MAHLin kiekkosarjat pyörähtivät käyntiin maanantaina, kun BAR DOM kohtasi Ikioma Areenan illassa PHR:n. Ottelun alla ilmassa oli pientä uutuuden tuntua, sillä siirryttiinhän MAHLin kiekossa tällä kaudella 3x15 min peliaikaan. Avauserässä peli aaltoili päästä toiseen tasaisesti ja PHR saikin tehtyä ottelun avausmaalin, jonka DOM myöhemmin kuittasi. Toisessa erässä DOM alkoi saamaan pelin juonesta kiinni ja mätti kiekon PHR:n reppuun peräti 7 kertaa. Kolmannessa erässä jää alkoi ymmärrettävistä syistä olla jo kulutettu, mutta maalitehtailua tämä ei haitannut. Päätöserän saldona BAR Domille 6 maalia ja PHR:lle 2. Lopulta ottelu päättyi BAR DOMin voittoon lukemin 14-4. DOMin tehokkain ottelussa oli Perttu Ahvenainen, joka saalisti muhkeat tehot 3+5. Häntä säestivät niin ikään hienoilla lukemilla Tuomas Muotka (3+4) ja Aki-Petteri Pöyry (2+4). DOMin osalta kausi jatkuu 1.10, jolloin joukkue kohtaa HC Hämmingin ja PHR jatkaa kauttaan 3.10 HC Karlaa vastaan.

SHOOTING STARS - MIPRO 13-1

Ensimmäinen erä oli tasainen ja Shooting Stars pääsi tekemään "vain" kaksi maalia Mipron maalivahdin selän taakse. Toiseen erään SS lisäsi kaasua paukutellen pörsää oikein urakalla. Kolmannen erän alkuun nähtiin Mipron kavennus, jonka maestrona toimi Jarkko Jämsä (1+0). Hetkellinen SS löysäily päättyi siihen paikkaan ja lättyä liikuteltiin näyttävästi erityisesti pääarkkitehtien Iivo Hokkanen (5+2) ja Janne Henttonen (2+3) toimesta. Ottelun herra ja hidalgo löytyy kuitenkin Mipron joukkueesta, maalivahti Jari Sarja (57/70 torjuntaa). Nähtiinpä ottelussa sellainenkin erikoisuus, että Jari naputteli mailaansa huolella maalipuihin?

MIKKELIN GOLF HT - JUKURIT OLD TIME 6-17

Viikon maalirikkain ottelu. Illan otteluun molemmat joukkueet lähtivät vajaalla kahdella ketjulla mikä näkyikin pelin tempossa. Leppoisissa merkeissä pelatussa pelissä hyökkäykset soljuivat päästä päähän. Jukureiden hyökkäyspelaaminen ja yksilötaito tuottivat suurimman eron lopputulokseen. Suurimmat pisterohmut olivat Petri Lehtonen (5+5), Mikko Nevanoja (1+8) ja Antti Laakso (4+4). Golf HT:n tehokkain oli Teemu Nieminen, joka saalisti tehot 2+3. Kaikkinensa rennonletkeää lätkittelyä, josta ei saanut kummankaan joukkueen todellisesta tasosta selville oikeastaan mitään.

STAR EXPERT - SUOMU 4-5

Peliviikon ehdottomasti viihdyttävin ja tasaisin peli. Star Expert lähti peliin hyvällä määrällä ukkoja, SuomU ei niinkään. Kun Starsin maalissa Harri Tammiruusu (34/39 torjuntaa) aloitti elämänsä kauden, muuttuikin peli mielenkiintoiseksi. SuomU hyväjalkaisena pääsi laatupaikoille, mutta turha kiekonsiirtely, sekä tehottomuus maalinteossa avaakin pakan Starsille. Star Expert päättää luottaa suoraviivaiseen hyökkäykseen ja eläimelliseen puolustukseen. Tänään sillä päästään pitkälle, ja todella lähelle. Uusi pelimalli on tuottaa yllätyksen vähämiehiselle SuomU:lle, mutta niin vain pillin kautta imien viimeiset henkoset SuomU selviytyy ottelusta voittajana niukasti 5-4. Viikon muista otteluista poiketen, tänään pörssirohmuksi pääsi kolmella syötöllä, SuomU:n vasen pakki Anssi Kiljunen (0+3).

Jääkiekon syyskaudella pelataan ns. tasonmittaussarjat. Lohkojen kaksi parasta matkaa kevääksi liigaan, lohkosijat 3-4 -> 1 divariin, lohkosijat 5-6 -> 2 divariin ja sijat 7-8, 3 divariin. Edes ennakkosuosikeilla ei ole varaa ohipeleihin, torstai-iltana sellainen oli jo lähellä.