SÄBÄMANAGER KÄYNNISTYI
Torstai, 24 Toukokuu 2018 06:07

sabamanager2018

Säbämanager 2018 on polkaistu käyntiin. Keskiviikko tarjosi vallan vauhdikkaita ja hyvän tuulisia pelejä, joissa kokeneet ja kokemattomammat pelimiehet- ja naiset viilettivät kentällä hyvässä sekamelskassa. Selkeästi oli havaittavissa että uusien joukkuekavereiden löytäminen kentältä tuottaa hieman vaikeuksia, tämän takia hyökkäykset tuppasivat olemaan melko suoraviivaisia ja puolustuksen rooli korostui.

Ja nyt kun pelit saatiin käyntiin voidaankin pitää viikon tauko, ensi viikollahan sali on koulun käytössä, joten pelit jatkuu ke 6.6.

Auto-Kilta 4pts

Auto-Kilta lähti kauteen manageri Tommi Häyrisen valitsemana ja johtamana. Tiukasti roolitettu joukkue näytti heti hitsautuneensa hyvin yhteen ja puolusti tarkasti sekä iski vauhdikkaasti vastaan. Ensimmäisessä ottelussan Kilta kohtasi Motonetin joukkueen. Just kerkesi ottelu kolme minuuttia vanheta kun miesten "ykköspickki" Eetu Kurri osoitti arvonsa ja iski verkot tötterölle Alma Rikkisen syötöstä. Ottelu eteni erittäin tasaisena ja Motonet sai erän lopussa tasoitettua. Toisen erän alussa Jouko Sormusen sooloilun tuloksen Auto-Kilta karkasi uudelleen johtoon. Niko "jäähykunkku" Helmola aiheutti pieniä sydämmentykytyksiä aiheuttamalla rankkarin Motonetille, mutta koko illan loistavasti maalissaan pelannut Petteri Seppänen piti Auto-Killan johdossa. Seppästä ei tässä pelissä enää ohitettukkaan, Tuomas Torikka vielä viimeisteli lukemat 1-3 Auto-Killalle.  Killan toinen peli oli Bar Domia vastaan. Ottelussa Auto-Kilta oli pääosin niskan päällä ja joukkueesta löytyi kunnon tutkapari Kurri-Torikka, molemmat painoi otteluun 2+1 tehot. Rehellisyyden nimissä on sanottavat että oli Auto-Kilta ottelussa hetkittäin hyvin vahvasti sillassakin ja vain Petteri Seppäsen loistotorjunnat piti Auto-Killan johdossa.

urho110

URHO - Mikkelin saunalautta 3pts

Harto Huikon manageroima Urho sai heti huonoja uutisia kun joukkueen syömähampaiksi tarkoitetut Olli Matilainen ja Atte Ojanen olivat estyneitä tulemaan paikalle. Onneksi tehoja sitten löytyikin muusta väestä aivan riittävästi. Ensimmäisessä ottelussa Urho sai vastaansa LähiTapiolan. Urho peli oli alkuun hieman tunnustelevaa ja viiden minuutin kohdilla Urho joutui maalin tappiolle, mutta Jani Kuosmanen iski nopeasti tasoituksen Urho-kippari Jussi Sinkon syötöstä. Kymmenen minuutin kohdilla Urho pääsee kokeilemaan ylivoimaa ja samat miehet löytävät jälleen toisensa ja Urho johtoon! Toisen erän alussa Urhon johto kasvoi maalilla, mutta LähiTapiola kaventi heti perään ja roikkui tiukasti perässä. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 21.20 kun Akseli Pöntinen(!) pääsi karkaamaan puolustukselta ja iski pallon läpiajosta yläkulmaan ohi Eetu Sviilin. Henkiset selkärangat paukkui ja loppu oli kosmetiikkaa, lopulta Urho vei pelin nimiinsa 6-3 luvuin. Toinen ottelu Bar Domia vastaan olikin sitten tiukkaakin tiukempi rypistys. Urho ensin taipui maalin tappiolle, sitten oli pariinkin kertaan maalin johdossa, mutta niin vain Dom tuli molemmilla kerroilla takaa ja pisteet tasattiin 3-3 tuloksella.

tapiola110

LähiTapiola Savo-Karjala 2pts

Eetu Sviilin kasaama ja johtama LähiTapiolan joukkue sai kunnian avata kausi ottelussa Urhoa vastaan. Säbämanager 2018 kauden ekasta maalista vastasi LähiTapiolan Niko Kaikkonen, upeasta Samuli Peuran syötöstä. Urho vaan tuli nopeasti tasoihin ja meni sitten ylivoimalla ohikin, hieman keskustelua aiheuttaneesta tilanteessa jossa maalivahti Sviili sai vähän mailasta näpeilleenkin. Toisen erän alussa Urho kasvatti johtoaan, mutta Samuli Peura kaventaa heti perään pitäen LähiTapiolan iskuetäisyydellä. Mutta sitten Urhon Akseli Pöntinen(!!) iski pallon ylänurkkaan ja Urho meni menojaan vieden pisteet mukanaan. Toiseen otteluun lähdettäessä LähiTapiola oli selvästi saanut avaustappion ravistettua niskasta ja uudella ilmeellä Motonettiä vastaan. LähiTapiola pelasi hyvällä intensiteetillä ja otti kovaa vastustajaa. Motonet oli kuitenkin ekan maalintekijä, kymmenen minuutin kohdilla LähiTapiola onnistuu kuitenkin kahdesti Niko Kaikkosen ja Samuli Peuran maaleilla ottaen johtoaseman. Nopeasti se kyllä menikin ja tauolle tasalukemissa. Toinen erä olikin sitten enemmän LähiTapiolan hallussa ja joukkue onnistuu maalin teossa kolmasti, voitto LähiTapiolalla 5-3 luvuin. Voisi sanoa että LähiTapiolan otteet kentällä oli suuria odotuksia herättävät, Samuli Peura osoitti vahvaa pelillistä johtamiskykyä, Niko Kaikkonen kirmaili kuin gaselli pitkin kenttää, Siiskosen Lasse vielä vähän säästeli kammopyssyään, mutta se kun sieltä kajahtaa niin on joukkuetta vaikea voittaa.

Bardom110

Bar Dom 1pts

Bar Dom aloitti kautensa Urhoa vastaan. Manager/maalivahti Roni Koskelinin luotsaama joukkue lähti kovalla asenteella otteluun, eikä aikaakaan kun verkko heilu vastustajan päässä, Jaakko Servo maalaa Mika Laitisen syötöstä. Miehet löytivät toisensa hyvin kentällä ja heistä muotoutuikin selkeä tutkapari, jonka kautta Dom hyökkäyksiään vieritti. Valitettavasti Urho iski kahdesti ja otti johdon. Erätauon jälkeen kuitenkin Servo/Laitinen iskee uudelleen ja tasoittaa pelin. Urho karkaa vielä kerran johtoon, mutta Dom taistelee loppuun asti ja se myös palkitaan kun Henna Väänänen tasoittaa pelin 3-3 lukemiin, mitkä jäävätkin loppulukemiksi ja heti ekasta pelistä Dom nappasi pisteen mukaansa. Domin toinen ottelu oli Auto-Kiltaa vastaan. Domin peli oli hieman sekaisin ja Auto-Kilta otti kuskin paikan ottelussa. Dom oli jo kahden maalin tappiolla kun vihdoin osui Domillekkin, Mika Hyytiäinen maalasi Kalle Savolaisen esityöstä. Toisen erän alkupuoli oli sitten selkeästi Domin, vahva painostusjakso, voisipa jopa sanoa että kunnon mylly vähän aikaa Auto-Killan päässä, mutta kun sitä palloa ei vaan saatu maaliin saakka. Sitten Auto-Kilta sai itsensä kasattua ja iskettyä parikin maalia. Viime sekunnilla Hyytiäinen sai vielä iskettyä lohdutusosuman, joten loppulukemiksi 2-4 tappio.

motonet110

Motonet 0pts

Motonet koki pahan takaiskun heti ekalle pelikierrokselle kun Markukset Paukkala ja Häkkinen olivat estyneitä saapumaan paikalle. Tämä ei kuitenkaan manageri Pasi Pippuria hämännyt, vaan hän jämäkästi roolitti joukkueen uudelleen. Taitoa ja tasoahan joukkueesta löytyy roppakaupalla. Eka ottelu LähiTapiolaa vastaan alkoikin oikein lupaavasti Lambergin Jannen siirtäessä Motonetin johtoon. LähiTapiola nosti kuitenkin kierroksia tullen tasoihin ja ohi. Mika Paajanen kuitenkin tasoitti ottelun ennen taukoa. LähiTapiola pelasi kuitenkin kovaa ja piti Motonetin tähdet pimennossa. Hentoja vihjailuja lepsusta tuomarilinjasta saattoi tarkkakorvaisemmat kuulla Motonetin vaihtopenkiltä. LähiTapiola kuitenkin iski toisessa erässä kolmasti ja Motonet vain kerran, joten loppulukemat 3-5 LähiTapiolalle. No se oli nopeasti unohdettu ja toiseen otteluun Auto-Kiltaa vastaan uudella asenteella.  Pelistä muodostuikin äärimmäisen tiukka taisto, jossa molempien joukkueiden puolustus piti vastustajan hyökkäykset pääosin kurissa. Ensimmäinen erä oli ehkä hieman enemmän Auto-Killan hallussa, Auto-Kilta menikin ottelun alussa maalin johtoon. Erän lopussa Motonet kuitenkin tasoittaa pelin Eetu "Leiska" Leinosen kaukokudilla. Toisen erän alussa Kilta karkaa taas maalin karkumatkalle. Ottelun ratkaisuhetkiä nähtiin 21 minuutilla kun Motonetille tuomitaan rangaistuslaukaus. Laukaisijaksi itse Motonet-moguli Vesa Himanen, mies pistääkin pallon varmasti maaliin, mutta harhautuksessaan hieman vetäisi palloa taaksepäin, joten maalia ei hyväksytty. Seurannut ylivoimakaan ei tuottanut toivottua tulosta, vaan maalinteko yritykset kilpistyivät vastustajan maalivahtiin. Auto-Kilta onnistui vielä kertalleen ja lopputulokseksi 1-3 tappio. Vähän jäi jossiteltavaa ja paljon oli Motonetin pelissä hyvää, pienistä asioista kiinni ja varma on että pitkään ei Motonetinkään tarvitse pisteittä olla.