SUPERFINAALIPÄIVÄNÄ RATKOTTIIN MESTAREITA

MAHlin verkkokaupassa on kesäilmoittautumiset käynnistyneet salibandy Managerin ja fudiksen Rautaliigan osalta, käykäähän ilmoittautumassa mukaan!

MAHL AVOIN MAHL SALIBANDYVUORO

Huhtikuun ajan torstaisin 19.00-20.00 | Saimaa Stadium, 5€ kerta

Superfinaali-päivä

Lauantaina pelattiin MAHLin salibandya yllinkyllin kun kaikki salibandy sarjat pistettiin päätökseen uudella Saimaa Stadiumilla. Peräti 22 salibandy ottelua tahkottiin kahdella kentällä yhden päivän aikana, selkeästi uusi MAHL-salibandy ennätys! Jokainen joukkue palasi kaksi ottelua uusissa olosuhteissa, mikä näkyi toisten otteissa enemmän kuin toisten, mutta yhteistä on että hiki virtasi reippaasti!

Puuma-liiga

Puuma-liigassa pelattiin lauantaina kullasta, pronssista sekä jumbosijasta ottelupareittain, jotka ratkaistaisiin paras kolmesta systeemillä.

Jumbosijasta kamppailivat RiU:n sählääjät sekä PeNa. Joukkueet pistivätkin pystyyn erittäin tasaiset ottelut. Ensimmäinen osaottelu päättyi Sählääjien niukkaan 2-0 voittoon, ottelun avainpelaajina Sählääjien Kaisa Hokkanen 1+1 tehoin sekä nollapelin pelannut Veera Koppi. PeNa ei missään nimessä luovuttanut vaan tuli seuraavaan otteluun entistäkin motivoituneempana, ja tuloksena edellistäkin tiukempi ottelu, ja jälleen Veera Koppi oli ohittamaton, toinen nollapeli putkeen! Ottelun ainokaisen teki sählääjien Anu Ojala, joten otteluparin voitto RiU:n sählääjille!

Pronssista pelasi MAHL SP sekä JiiKoo Hurjat. Hurjat lähti ottelupariin selkeästä ennakkosuosikin asemasta, tämä ei SPeetä haitannut vaan SP lähti rohkeasti taistelemaan pronssisijasta. Ensimmäinen ottelu eteni vahvasti Hurjien hallinnassa, ensimmäisen erän jälkeen joukkue oli saanut 2-0 johtoaseman. Toisen erän alkuun SP sai tärkeän kavennusosuman, mutta Hurjat ei tästä paljoa säikähtänyt vaan alko painaa entistä enemmän kaasua ja täten painelikin mukavaan 5-2 voittoon. Toiseen matsiin SP tuli kovalla asenteella, mikä tuottikin tulosta kun joukkue siirtyi 1-0 johtoon, kokopäivän mainiosti pelanneen, Jenna Vesalaisen toimesta. Pitkään ei johtoa kuitenkaan kestänyt kun Hurjat saivat tasoitettua, ja alkoivat mennä menojaan Anu Kukkosen johdolla, joka takoi vakuuttavat 2+2 tehot otteluun. 2-7 Hurjille, joten Puuma-liigan pronssisijan voitti JiiKoo Hurjat!

Finaaliin olivat raivanneet tiensä Pinkit Puumat sekä runkosarjan voittaja SäbäMimmit. Koko kauden tappioitta pelannut SäbäMimmit oli aika selkeä ennakkosuosikki finaaliin lähdettäessä. Taisteleva Puuma-lauma ei kuitenkaan anna mitään ilmaiseksi. Ensimmäisessä ottelun alussa Puumat siirtyy johtoon Kenia Salmisen osumalla. Mimmit kuitenkin onnistuvat tasoittamaan muutamaa minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Ensimmäisen erän lopuilla Puumille sattuu musta minuutti kun Mimmit onnistuvat kahdesti peräkkäin. Sitkeästä yrityksestä huolimatta enempää osumia ei nähty joten SäbäMimmeille ensimmäisen käsi pyttyyn. Toiseen matsiin Puumat oli hionut taktiikat uusiksi ja itseluottamusta uhkuen helähtivät Mimmejä haastamaan. Hyvältä näyttikin, ottelun alussa Puumat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, valitettavasti vain se sekoitti joukkueen pakan ja SäbäMimmit pääsivät iskemään alivoimaosuman. Puumat taistelivat vastaan kovasti, mutta ei sitten lopulta oikein mahtanut mitään SäbäMimmien mahdille. Enismmäisen MAHL Puuma-liigan mestaruus siis ansaitusti SäbäMimmeille!!

mestarittulettaa2

3 Divari

Miesten sarjoista tämä oli aikalailla ainoa mikä oli kutakuinkin taputeltu ja Jälkipeli Bouncers lähes varma mestari. Aarnikotkilla oli teoreettinen mahdollisuus pyttyyn, mutta samaan aikaan pelattava jääkiekko turnaus toi haasteita kokoonpanoon kasaamiseen. Bouncers varmisti mestaruutensa jo aamun ekassa pelissä Team X vastaan kukistamalla heidät 6-4, X pisti kyllä kovan kovaa vastaan. Darras Taas oli myös joukkue jolla oli vakavia kokoonpano ongelmia, kentällinen pelaajia, eikä oikeaa maalivahtiakaan ollut paikalla. Aamun ekassa pelissä Darras joutuikin Aarnikotkien raatelemaksi vallan ikävin 1-11 lukemin. Iltapäivän otteluissa X kukisti Darrasin sekä Bouncers Aarnikotkat. Jälkipeli Bouncers voitti siis 3 divarin pytyn ja sarjan pistepörssin voitti Tuomas Torikka(!).

2 Divari

Kakkosessa kaikki oli auki ja peräti kaikilla joukkueilla oli sauma mestaruuteen. Aamupeleissä Wilttiketju kuitenkin murskasi pelaajapulasta kärsineen SB Daltonsin. Team MHS taasen voitti Weikkoset erittäin tiukassa matsissa 4-3. Mestaruus siis ratkottaisiin MHS, Wilttiketjun ja Weikoisten kesken. Iltapäivällä pelattiin ensin SB Daltons - Team MHS peli. Daltons oli sekoittanut vähän pakkaansa ja pisti Eetu Leinosen maaliin ja Niki Heinikangaan kentälle. MHS myös jotenkin saanut itsensä sekoitettua voitokkaan aamupelinsä jälkeen. Daltons siis sai pelin kulkemaan Leiska peitti maalin hyvin ja Niki heinikangas paukutti maaleja peräti eljä kappaletta. MHS taasen jäi täysin jalkoihin, samat miehet kuin aamulla mutta aivan eri joukkue. MHS tippui mestaruustaistosta ja Daltons paukutteli hurmioissaan peräti 11-1 voiton. Ottelun tehokkaimpana Leevi Tirranen 3+3 tehoilla. 2 Divarin mestaruus ratkottiin siis Wilttiketjun ja Weikkosten välisessä matsissa. Ottelu oli erittäin tiukka, vauhdikas ja vähämaalinen. MAHLin salibandya Otavan amikselta asti tahkonnut Weikkosten joukkue osoitti kuitenkin suurempaa tahtoa voittoa kohtaan ja voitti ottelun 1-3 ja pääsi nostelemaan ansaitusti pyttyä kauden päätteeksi.

1 Divari

Ykkösessä Lakeside Hoppers oli ottanut vahvimman kiinnityksen mestaruuteen. FC Hazard oli ainoana haastajana, mutta tarvitsi apuja arkkiviholliseltaan Wilmertilta, joka kohtasi päivän ekassa pelissään Hoppersin. Wilmertin kannalta näytti vähän heikolta kun rosteriin ei nyt tällä kertaa päässyt kuin kentällinen pelaajia. Hoppers karkasi jo kahden maalin johtoon kun meinasi tulla surupuseroon, Wilmert näytti todellista luonteenlujuutta ja lopulta Wilmert johtikin ottelua 4-3 luvuin. Lopulta Hoppers onnistui vielä tasoittamaan pelin, mutta 4-4 jäi ottelun lopputulokseksi, ja kun samaan aikaan pelatussa ottelussa FC Hazard kukisti Huru-Ukot 4-1 luvuin, tämä tarkoitti että illan viimeisessä pelissä ratkottaisiin mestaruus Hazardin ja Hoppersin kesken. Siinä välissä kuitenkin ratkottiin kolmos sija Wilmertin ja Huru-ukkojen kesken. Isokenttä suosii Wilmertin syöttöpeliä, mutta jälleen ilman vaihtomiehiä otteluun lähteminen on tiukka paikka. Huru-Ukot eivät kuitenkaan pystynyt isolla kentällä pistämään Wilmertille kampoihin ja Wilmert vei ottelun 1-3 nimiinsä. Hoppers-Hazard pelistä tarvitsi kahden maalin voiton mestaruuteen. Hazardilla selvästi oli vähän vaikeuksia tottua käyttämään hyväksiä isoa kenttää. Ekassa erässä Hoppersin Keijo Karvinen vei Hoppersin jo kahden maalin johtoon. Hazard kuitenkin pääsi kokoajan vähän paremmin peliin mukaan. Toisen erän alkupuolella molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Ottelun lopussa Hazard onnistui tulemaan kahden maalin takaa tasoihin ilman maalivahtia pelatessaan, pelit päättyi 3-3 ja täten Hoppersin mestaruusjuhlat oli valmiina alkamaan!

Liiga

MAHL salibandyn korkeimmalla tasolla homma oli kahden kauppa RiSaban ja SC Viivelähdön. Kärkijoukkueet kukistivat ekoissa pelissä vastustajansa, joten mestaruus ratkeaisi illan viimeisessä keskinäisessä pelissä. Team A-H-M-A jäi kohtasi ekassa pelissään RiSaban, ei ahmoista ollut tällä kertaa hirvittävän vaarallista vastusta kun RiSaba taisteli mestaruudesta, 6-3 Risaballe. Pöyryn Pantterit taasen kohtasi SC Viivelähdön. Pantterit pelasi hyvin, mutta hieman tuntui olevan tottumis vaikeuksia suurempaan kenttään. Viivelähdön taktiikkana oli kylvää pitkää palloa, ja hyvää tulosta se tuottikin 3-0 voitto Viivelähdölle. Panoksettomaksi jääneessä pelissä ahmat ja pantterit taistelivat vain kunniasta. Pantterit aloittivat erittäin vahvasti ja karkasivat jo 4-0 johtoon ekassa erässä. A-H-M-A ei kuitenkaan luovuttanut vaan rupesi pelaamaan, lopulta hieno loppu kiri ei rittänyt kuin kolmeen maaliin, joten Pöyryn pantterit päätti kautensa 4-3 voittoon. Illan viimeisessä pelissähän tilanne oli se että Viivelähtö tarvitsi voiton mestaruuteen ja RiSaballe riittäisi tasurikin. Ottelu lähti hyvin käyntiin Viivelähdöltä ja joukkue karkasi jo mukavan tuntuiseen 3-0 johtoon ekan 13 minuutin aikana. RiSaba kuitenkin heräsi tilanteen vakavuuteen ja alkoi lisäämään kaasua, ekan erän lopulla RiSaba osuikin kahdesti minuutin sisään ja toiseen erään lähdettäessä ottelu oli siis Viivelähdölle 3-2. Toisen erän alkuun Viivelähtö onnistui vielä kertaalleen, RiSaba kuitenkin onnistui tasoittamaan pelin kahdella nopealla osumalla. RiSaba oli hivenen niskanpäällä ottelun lähetessä loppuaan. Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 27.19 kun pallo lirui pienen maalinedusrytinän jälkeen Viivelähdön maaliin. Videotuomarointia olisi tilanteessa kaivattu, vahvaa protestointia oli ilmassa potkumaalin vuoksi, tuomarit ei kuitenkaan potku liikettä havainneet ja maali hyväksyttiin. Tästä ei enää Viivelähtö toipunut, ilman maalivahtia joutuivat aiheuttamaan rankkarin, jonka Jouni Lahtinen kuitenkin torjui. Ylivoimalla RiSaba sai kuitenkin laitettua viimeisen silauksen Viivelähdön tyhjään maaliin. Suurin ja kaunein pytty värikkäiden vaiheiden jälkeen RiSaban haltuun!

MAHLin salibandy kausi päättyi siis näihin tunnelmiin. Joukkuekuvat löytyvä facebookista, täältä. Pitkää taukoa ei kuitenkaan ei ole luvassa sillä Salibandyn PMT turnaus järjestetään Helatorstaina 10.5 ja tämän jälkeen alkaa Salibandy manager sarja. Lisätietoa ja ilmoittautumiset täältä.