Vuoden ensimmäisellä kiekkoviikolla pelattiin 4 kamppailua. Peleissä riitti menoa ja meininkiä vaikka muile jakaa. Pelit eivät suuria yllätyksiä tarjonneet, mutta nostetaan esiin Shooting Starsin kauden paras esitys. Ensi viikolla jatketaan sitten täyden 6 pelin viikolla. Hyvää alkanutta vuotta kaikille.

6   04.01.2018 21:00 h -  MT hockey 3 - 7 Raportti

Ottelut Alasarja

5 02.01.2018 21:00 h - 1 - 4
5 02.01.2018 22:00 h - 3 - 6

PoNu - MT Hockey  3-7

Mielenkiintoinen ottelu. PoNu aloitti vuoden erittäin pirteästi, ja MT oli alussa hieman hukassa. PoNu siirtyi kamppailussa 1-0 johtoon Olli Bergmanin tulisella vedolla, josta MT:n maalivahti Marko Kauppinen näkee painajaisia varmasti vielä pitkään. PoNu sai todella paljon virtaa tuosta maalista ja sen johto kestikin läpi ensimmäisen erän. Toiseen erään MT tuli ryminällä ja iski nopeaan tahtiin 3 maalia. PoNu ei kuitenkaan luovuttanut ja se nousi kuin varkain takaisin rinnalle. MT kuittasi taas vuorostaan seuraavasta hökkäyksestään, ja tästä ei PoNu enää toipunut. Lopulta MT marssi selvään voittoon lukemin 3-7.

Pelin hahmo oli tehot 2+2 iskenyt Miika Rimaila

Sahara - Shooting Stars 3-7

Nyt alkoi Shooting Starsin peli näyttää siltä kuin sen kuuluuin. Liekkö treenaamisella osuutta asiaan...? Peli oli taputeltu ensimmäisen erän aikana, kun lukemat olivat 0-5. Saharan kohtaloksi koitui alun jäähyily kun kahden rangaistuksen aikana Shooting onnistui YV-maalien teossa. Muutenkin Sahara oli koko ottelun ajan täysin ottavana osapuolena. miehet eivät liikkuneet eivätkä syötötkään napsuneet lavoille totuttuun tapaan. Ottelun loppupuolella tuli muutamia onnistumisia, mutta lopulta lukemat olivat aikalailla oikeutetut. Tämä peli oli Shootingilta oivallinen näyttö, ja jos lentokeli jatkuu tulevina viikkoina on TOP 4 sijoitus enemmän kuin lähellä.

Jarmo Tolvenen hurjasteli tehot 3+2

TOP 10- HC Karla 1-4

Karla jatkaa vakuuttavaa menoaan alasarjan kärjessä. Nyt Karlan lennon sai kokea TOP 10. Ensimmäinen erä oli vielä tasaista vääntöä ja paikkoja syntyi tasaiseen tahtiin molempiin päihin. Tauolle oltiin jo menossa 11 lukemissa, mutta Karla survoi viimiesellä sekunnilla todellisen pukukoppimaalin ja se katkaisi TOP:n selän. Toinen erä olikijn suvereenia Karlan hallintaa, eik TOP saanut enä vauhdista kiinni. Karla paineli menojaan ottaen voiton 4-1 lukemin.

Karlan tähti oli 16 torjuntaa napannut Kari "Hextall" Hänninen.

Mipro - Wilmert   3-6

Wilmert venytti voittoputkensa nyt kolmeen ottelun. Esitys Miproa vastaan oli tasaisen varmaa suorittamista koko 30 minuuttia.  Ottelun ratkaisi Wilmertin tehokas YV-pelaaminen. Mipron jäähyillessä ensimmäisen erän aikana kahdesti onnistui Wilmert molemmilla kerroilla. Kun väliin tuli tasaviisikoinkin tuli maali sai Wilmert tukevan nojan. Mipro kampasi kuitenkin jo maalin päähän Toisen erän alussa. Mipron kirin katskaisi kuitenkin Wilmertin kolmas YV maali kun Jari Stocus istui boksissa. Tuo maali jäi voitto-osumaksi ja Wilmertille pinnat lopulta lukemin 3-6.