SUOMU:LLE KAUDEN ENSIMMÄINEN TAPPIO
Perjantai, 22 Joulukuu 2017 09:13

jääkiekkosarja

Vuoden viimeinen kiekon sarjaviikko tarjosi monta tiukkaa matsia ja jopa yhdet futislukemat. Tämän vuoden pelit saivat arvoisensa huipennuksen kun MT hockey ja SuomU kohtasivat torstai illan viimiesessä ottelussa. MT otti revanssin tasonmittauksessa kärsitylle tappiolle. SuomU:n tappion jälkeen ainut tappioiton joukkue on JOT. Nyt vedetään ensi viikko henkeä ja jatketaa vuonna 2018!!!

PoNu - Jukurit OT  3-7

Mitäpä tästä sanomaan. Isät vastaan pojat. Ottelu oli ohi ajassa 6.29 kun JOT meni 4-0 johtoon. Toki PoNu kuittasi heti tuohon perään, mutta otteli oli jo taputeltu. JOT oli jälleen kerran murhaavan ylivoimainen, ja se sai tehdä kentällä aivan mitä halusi, eikä PoNu:sta ollut missään vaiheessa haastamaan vastustajaansa. lopulta OT paukutteli ensimmäiseen erään kaikki maalinsa, ja neppaili toisen erän. Lopulta selvät lukemat 3-7.

Isot tehot iski Lehi 2+3

HC Hämminki - Sahara 3-3

Molemmilta joukkueilta puuttui vielä avauspinat yläsarjasta. Se näkyi molempien esityksessä hyvänä liikkeenä ja kiekkokontrollina. Hämminki oli oikeastaan heti alusta alkaen niskan päällä ja se määräsi pitkälti pelin kulkua. Palkintoja alkoikin tulla jo heti ottelun alkuun, kun Oskar Lipiäinen vei Hämmingin johtoon. MIkko Sihvonen vielä lisäsi johdon kahteen ennen taukoa. Toisessa erässä Sahara nousi peliin mukaan ylivoiman turvin. Hämmingin kuluttaessa boksia Sahara oli noussut mukaan taisteluun. Ensin kavennus YV:llä. Sitten Hämminki taas kahden maalin johtoon, Sahara kaventa YV:llä ja Joona Hassinen tuo joukkonsa tasoihin ajassa23.13. Tämän jälkeen molemmilla oli omat tonttinsa ratkaista peli, mutta voittoa ei kummallekkaan tullut ja pisteet jaettiin sopuisesti 3-3 lukemin.

MT Hockey - SuomU 5-4

Olipahan matsi. Vuoden viimienen sarjapeli tarjosi huiman taiston, jonka jälkeen SuomU kärsi kauden ensimmäisen tappionsa. Peli oli paljon avoimempaan kuin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Nyt tunnusteluvaihe oli jätetty taakse ja molemmat hyökkäsivät iloisesti. Vauhtia ja taitoa oli roppakaupalla kentällä. Ensimmäisen erän jälkeen SuomU vielä johti ottelua maalilla, mutta MT käänsi ottelun kulun heti toisen erän avauspuolikkaalla. Ensin minuuutin sisään rinnalle ja ohi. SuomU:n hermokontrolli petti ja MT sai hakea johtoa kahden miehen YV:llä 2 minuuttia, mutta tulosta se ei tuottanut. Tämä kuitenkin söi SuomU:lta voimat ja vielä kun Kursi joutui suohkun puolelle oli kaikki pedattu MT:lle. Lopulta MT pääsikin 5-3 johtoon kun Tommo Nukari karkasi jäähyltä läpiajoon ja veivasi Jarkko Pöyryn aivan kahville. Nukari jatkoi esillä oloaan ottamalla loppuun aivan käsittämättömän Lämäri jäähyn, ja SuomU kavensi YV:llä 5-4:n. Kiri jäi kuitenkin piippuun ja pinnat MT:lle 5-4 lukemin.

Cafe Keidas- HC Karla 1-6

Karla jatkaa vakuuttavaa menoaan, kun nyt sen jalkoihin jäi Keidas. Karla pisti pelin pakettiin ekalla kympillä johtaen jo 4-0. Keidas teki minkä pystyi, mutta ei siitä ollut nousemaan peliin mukaan. Yritys on hyvää, mutta hyökkäuskolmanneksella sormi tuppaa menemään liian usein suuhun. Karlakin hölläsi vauhtia toiseen erään ja lopulta myös Keidas sai onnistumisen, ja peli päättyi lopulta Karlan 6-1 voittoon.

Kovin pistemies oli Karlan Arttu Putkinen 1+3

Wilmert - Rattopojat  3-2

Wilmertin kohdalla voidaan puhua voittoputkesta(toinen voitto putkeen), kun Rattopojat kaatui jännien vaiheiden jälkeen 3-2. Lukemat eivät sinäänsä kerro aivan kaikkea pelin tapahtumista, sillä Wilmert vei peliä koko ajan, ja se johtikin tauolla 3-0. Toisessa erässä sama meno jatkui, mutta ilman lisämaaleja. Ottelun erikoisin hetki alkoi kun NIko Helmola astui Boksiin istumaan kakkosta. Tuon jäähyn aikana Rattopojat iski kahdesti AV:lla ja peli aivan auki. Wilmert alkoi vetäytyä kuoreensa, mutta Rattopojat ei päässyt rinnalle. Kitenkin hieno esitys jälleen junnuilta, ja palkinto on vielä tulossa.

Mipro - Golf HT 0-1

Harvoin yhtä maalia tekemällä näitä pelejä voitetaan, mutta nyt tällainen temppu tapahtui. Peli ei noussut kovin korkeisiin sfääreihin, mutta jännä se oli. Molemmat joukkueet puolustivat todella tarkasti, ja harvat paikat hoitivat veskarit. Lopulta pelissä nähtin se maalikin kun Golfin Petri Häkkinen sai keikon maaliin.

tässä pelissä maalivahdit loistivat yli muiden. Eli Golfin nollat pelannut Pasi Piispa ja Miprolla lainalla ollut Roope Parkkinen 15/16 Torjuntaa.