Viime viikolla pelattiin MAHLin salibandyssä Champsia sekä normisäbässä Yläjatkosarjaa. Siinä missä Champs-osoittautui hyvinkin epätasaiseksi tällä kertaa, niin Yläjatkosarjan matsit olivat taasen oikein ennätystasaisia.

Negatiivisena huomiona muutamina viime kertoina salibandy pelien jälkeen kenttä on muistuttanut aivan liika jääkiekko-vaihtoaitiota kaikkine törkyineen kuin urheilusalia. Pyytäisin joukkueita keskittymään vastaisuudessa hieman enemmän kentän siisteyteen ja kantamaan omat roskansa pois salista.

CHAMPS

1 3 22.11.2017 19:40 h WHL  - Team KalU  1 - 23 Raportti

1 4 22.11.2017 20:40 h FC Hazard  -  SB Metsämursut 9 - 2 Raportti

WHL - Team KalU 1-23

Ei ollut tämä peli oikein millään tavalla mallikelpoinen esimerkki Champs-sarjasta. WHL-keräilyporukassa tapahtui viime hetken joukko pako ja kentällinen pelimiehiä ei päässytkään paikalle. Yhdellä vaihtomiehellä sitten KalUa vastaan kolme varttia on aika tekemätön paikka kelle tahansa. Urheasti WHL kuitenkin yritti taistella vastaan, mutta täydessä taisteluvalmiudessa ollut KalU ei armoa antanut.  Koko KalUn kokoonpano pääsi ottelussa pisteiden makuun Julmimpana kurittajana kunnostautui Niko Vilen 8+1

FC Hazard - SB Metsämursut 9-2

Tämä ottelu jo selvästi muistutti enemmän salibandy-matsia. Hazardin nimivahva joukkue toki lähti otteluun ennakkosuosikkina ja esiintyi kentällä sen mukaisesti. Helpolla Metsämursut ei kuitenkaan antautunut. Ensimmäinen erä oli mursuilta mainiota puolustuspeliä, eikä Hazard painostuksestaan huolimatta meinannut päästä kunnon maalipaikoille. Ensimmäisen erän loppusekunneilla Hazardin Tomi Hanski kuitenkin sivalsi piiskallaan 1-0 johto-osuman. Pukukoppi-maali aukaisi selvästi lukkoja ja Hazardin hyökkäykseen tuli uuttaa vaaran tuntua ja terävyyttä. Maaleja alkoi tulemaan tasaista tahtia, myös pari kertaa Mursut onnistuivat iskemään osuman Hazardin verkkoon. Lopulta kuitenkin selkeä voitto Hazardille.

Pöyryn Pantterit -  Huru-Ukot 2-4

Yläjatkosarja potkaistiin käyntiin Panttereiden ja Huru-ukkojen kohtaamisella. Huru-ukot aloitti maalin teon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Anssi Vuoren osumalla. Pantterit iski pelin tasoihin pari minuuttia myöhemmin Niko Pynnösen osumalla. Ensimmäinen erä jatkui lievästi Panttereiden hallitessa pelitapahtumia, mutta ekassa erässä ei lisä osumia nähty. Toisen erän alkupuolella Huru-Ukot onnistuivat iskemään johto-osuman. Peli jatkui tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Viitisen minuuttia ennen loppua Huru-Ukot onnistui kasvattamaan johtoaan kahdella nopealla osumalla, eikä tätä johtoa pantterit enää pystynyt kirimään kiinni, yhdestä kavennusosumasta huolimatta. Huru-Ukot pantteri-talja harteillaan seuraavaan peliin.

Lakeside Hoppers - Huru-Ukot 1-0

Tästä kamppailusta muodostui varmaan kauden tasaisin taisto. Molemmilla joukkueilla oli selvä tahto voittaa ottelu eikä vastustajalle juuri ylimääräistä tilaa annettu. Maalipaikoilla ei siis juhlittu ja nekin puolittaiset paikat torjuttiin varmalla otteella niin Huru-Ukkojen Petteri Seppäsen kuin Lakeside Hoppersin Iiro Laukkaan toimesta. Ottelun ratkaisu oli viimeisen päälle näyttävä. Viitisen minuuttia ennen loppua Lakesiden Hoppersin konkari-puolustaja Juhani Kortelainen latasi keskiympyrästä pomppivaan palloon semmoisen vauhdin ja kierteen että oksat pois, pallo eteni nilkan korkuisena maanuoliaisena vastustustamattomasti takanurkkaan. Laukauksen jälkeen piti vaihtaa pelipalloa kun pallo oli sulanut laukauksen voimasta täysin muodottomaksi. Jotkut taisivat marista hieman tuurimaalista mutta ehkä kyseessä kuitenkin Jussin upea pelisilmä. Kuitenkaan enempää maaleja ei nähty, joten Hoppers vei pisteet tästä pelistä.

Pöyryn Pantterit - RiSaba 1-0

Alkulohkojen voittajat iskivät yhteen. Järkyttävän tasainen tuli tästäkin ottelusta. Tarkkaa ja voitonhimoista peliä molemmilta. Lopulta meinasi tunteetkin jo vähän kuohahtaa, mikä kielii siitä että tosissaan kuitenkin näitäkin pelejä pelataan. Ja tämähän on vain hyvä juttu kunhan ylilyönteihin ei sorruta, eikä sorruttu nytkään. noin yhdeksän minuuttia ennen loppua Panttereiden Eetu Tirranen pääsi sen verran vapaaksi että pääsi rauhassa käyttämään vaarallista laukastaan, ja maalihan siitä tuli. Loppuaika ottelusta oli  jäähyjen sekoittamaa, mutta tästäkään huolimatta ei enempää osumia. Lohkovoittajien kohtaaminen siis Panttereille.

Wilmert - Lakeside Hoppers 4-2

Wilmert tuli vähän kylmiltään otteluun, eikä aikaa kulunut kuin parikymmentä sekuntia kun pallo oli Wilmertin maalissa. Tämä jo vähän rupesi herättelemään joukkuetta, vaikka alkuun Hoppers vaikuttikin hieman terävämmältä joukkueelta. Wilmert kuitenkin paranti koko ajan ottelun edetessä ja tasoitus tuli jo ajassa 5.40. Hoppers pääsi uusimaan johtonsa ja hieman ennen ekan erän päätöstä Wilmert jälleen tasoitti. Toisessa erässä alkoi ehkä Hoppersin jätkillä jo pohkeissa painaa, ehkä Wilmert rupesi lämpiämään normitasolleen, mutta jokatapauksessa Wilmertin pääsi niskanpäälle ottelu tapahtumissa. Wilmert onnistui toisessa erässä kahdesti maalinteossa ja onnistui nollaamaan Hoppersin hyökkäykset. Ottelun tehopelaajana Wilmertin Jari Manninen 2+1.

Wilmert - RiSaba 2-5

RiSabasta on tullut melkoinen peikko Wilmertille, RiSaban pelityyli onnistuu säännöllisesti nollaamaan Wilmertin vahvuudet, niin kävi tälläkin kertaa. Wilmert ei missään vaiheessa päässyt käynnistämään kunnolla tuttu pallonpyörittely peliään RiSaban jätkien pitäessä miehet tiukasti kiinni. RiSaba taasen onnistui puhkomaan Wilmertin puolustusta suoraviivaisemmilla hyökkäyskuvioillaan. RiSaban tehoduona hääri Pasi Puhakka 2+1 ja Jonne Sinivuori1+2.