YLÄSARJA ALKOI YLLÄTYKSELLÄ
Perjantai, 24 Marraskuu 2017 09:19

jkiekko hearts fistpump

Maanantaina ja tiistaina pelattiin viimeiset tasonmittaukset ja torstaina alettiin vääntää yläsarjaa. Tasonmittaus huipentui tiistaina TOP 10:n ja PoNu:n taistoon vimeisestä yläsarjan paikasta. Ottelu oli huikeaaa draamaa täynnä ja loplta poNu matkasi ylös. Torstaina alkoi Yläsarja ja heti illan toisessa pelissä nähtiin kauden isoin paukku kun Hearts kellisti MT Hockeyn.

Cafe Keidas - Karla   0-7

Kummallakaan ei enää panosta ollut tähän peliin. Tavoitteena oli vain saada hyvä fiilis päälle alasarjan taistoihin. Karla hallitsi ottelua alkuhetkistä lähtien ja se ei päästänyt Keidasta missään vaiheessa mukaan kyytiin. Keidas rimpuili minkä pystyi, mutta lukemat tekevät kyllä täyden oikeuden pelin tapahtumille. Karla näytti että se on valmiina Alasarjan taistoihin.

Eniten Keidasta kuritti Arttu Putkinen 4+0

Jukurit OT  -  HC Hämminki 11-1

Myöskin panokseton peli. Molemmat hakivat vain hyvää lähtöä Yläsajaan. Peli oli tasainen ensimmäist 5 minuuttia, mutta sen jälkeen JOT meni menojaan. Kiekko liikkui tuttuun tapaan, eikä Hämminki oikein syttynyt taistoon. JOT vei ja junnut vikisivät. Lopulta leikittely päättyi koviin 11-1 lukemiin.

Kovimmat tehot nakutteli Antti Laakso 1+4 ja Petri Lehtonen 3+2

TOP 10   -  PoNu 3-3

Huikea taisto jossa panoksena oli viimeinen paikka auringossa. TOP 10 voitolla ylös PoNu:lle riittäisi kaikki muu. Peli oli erittäin varovausta ja ison panoksen aisti molempien tekemisestä ja peli olikin erittäin tarkkaa. Molemmat onnistuivat kertaalleen erän alussa ja tauolle mentiin siis 1-1 lukemissa. Heti tauon jälkeen TOP tarrasi kiinni voittoon, mutta PoNu kuittasi paria minuuttia myöhemmin. 4 minuuttia ennen loppua TOP:n Mika Viitikko laukoi joukkonsa jälleen johtoon. Draama alkoi huipentua kun seuraavasta PoNu:n hyökkäyksestä kiekko löytyiTOp:n maalista. Epäonnea oli rutkasti, sillä maali syntyi oman pakin mailasta. Enempää maaleja ei enää nähty ja tämä riitti PoNu:lle.

SuomU - Rattopojat 12-1

Tämän pelin tulos oli odotettu, mutta kunnia Rattopojille siitä että he kestivät ensimmäisen erän pelissä mukana varsin hyvin. Tauolle mentiin SuomU:n johtaessa vain 2-1. Toiseen erään SuomU löysi pari pykälä lisää ja hurjasteli lukemiksi 12-1.

Kovimmat tehot iski Juuso Kokkonen 1+5

HC Hämminki - Shooting Stars 2-3

Yläsarjan ensimmäinen ottelu oli hieno ja tasainen vääntö. Peli soljui päädystä päätyyn ja molemmat puolustivat tarkasti. Shooting meni heti alussa johtoon, mutta hallintaa pelsitä se ei missään vaiheessa saanut. Hämminki tosin oli todella tehoton ja se näkyi tuloksessa. 0-1 lukemissa mentiin todella pitkään ja peli näytti jo ratkeavan kun Shooting siirtyi 0-2 johtoon ajassa 27.46. Tämä kuitenkin herätti Hämmingin ja se kuittasikin heti aloituksen jälkeen. Shoting puolestaan kuittasi taas aloituksen jälkeen. Hämminki onnistui viel nousemaan maalin päähän, mutta rinnalle nousuun loppui aika. Näin pinnat matkasivat Shooting Starsin koppiin 2-3 lukemin.

MT Hockey - Hearts 4-7

Tässä pelissä nähtiin ehkä kauden isoin yllätys. Hearts lähti otteluun isolla itseluottamuksella ja se näkyi otteissa. Heats ei kumarrelut vastustajaansa, ja se pelasi todella fiksusti. Hearts karkasi jo 3-0 johtoon ensimmäisellä vitosella. Tähän MT heräsi ja se kirikin jo 2-3:n, mutta Hearts ei päästänyt MT:tä rinnalle, van tauolle mentiin 2-4 lukemissa. MT nousi vielä kerran maalin päähän, mutta se ei riittänyt. Hearts puolusti koko pelin todella syvällä ja se sai MT:n puskemaan päin Hearts muuria. Viimiesenä lukkona oli Heartsin Jan Lampinen joka otti monta maagista torjuntaa. Loputa Hearts otti ansaitun voiton lukemin 4-7.