PUUMALIIGA STARTTASI | SÄBÄMIMMIT SEKÄ JIIKOO HURJILLA VAHVA STARTTI
Lauantai, 11 Marraskuu 2017 16:04

MAHL:ssa tehtiin lauantaina historiaa, kun käynnistettiin ensimmäinen naisten salibandyn harrastesarja.  Puuma salibandyliiga on kerännyt mukaan peleihin 6 joukkuetta ja reilusti yli 100 naista. Lauantaina sarja käynnistyi runkosarjan ensimmäisellä turnauksella, missä kaikki kuusi joukkuetta pääsivät pelaamaan ensimmäiset kaksi ottelua. Parhaiten kauden avauksessa onnistui Mäntyharjun SäbäMimmit ja Juvan JiiKoo Hurjat.

# HalliPVM.AikaKoti   VierasTulosRaportti
  1 Rantakeidas 11.11.2017 10:00 h   MAHL Pinkit Puumat - SäbäMimmit   4 - 6 Raportti

2 Rantakeidas 11.11.2017 10:40 h   MAHL Pinkit Puumat - PeNa   3 - 3 Raportti

3 Rantakeidas 11.11.2017 11:20 h   PeNa - SäbäMimmit   0 - 8 Raportti

4 Rantakeidas 11.11.2017 12:00 h   RiU:n Sählääjät - Jiikoo Hurjat   2 - 7 Raportti

5 Rantakeidas 11.11.2017 12:40 h   Jiikoo Hurjat - MAHL SP   6 - 1 Raportti

6 Rantakeidas 11.11.2017 13:20 h   RiU:n Sählääjät - MAHL SP   2 - 2 Raportti

SäbäMimmit 4 PTS

Mäntyharjulla oli selvästi kesä vietetty lomailun sijasta harjoittelemalla ja se näkyi heti kauden avauksessa. Ensimmäiseen otteluun Mimmit saivat vastaansa Puumat. Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Ensimmäiselle erätauolle mentiinkin 2-2 lukemissa. Toisen erän alussa Mimmit antoivat Puumille hetkeksi parin maalin etumatkan. Nopeasti Mimmit kuitenkin tasoittivat pelin sekä laittoivat vilkun päälle ja kaahasivat ohitse ottamalla varmat 2 pistettä ottelusta.

Toisessa ottelussa Mimmejä vastaan asteli PeNa. Mimmit olivat saaneet jo hyvät lämmöt päälle ekassa pelissä, eikä PeNalla ollut tarjota vastusta Mimmeille. Mimmien maalivahti Maarit Nikkinen pelasi hienon nollapelin ja Mimmeille 8-0 voitto PeNa:sta sekä toiset 2 pistettä kotiin.

Mimmien tehokkaimmat Satu Kettunen ja Sanna Siltala kuritti vastustajia hurjilla tehoilla 7+0 ja 1+6!

JiiKoo Hurjat 4 PTS

Myös Juvan suunnalla ei oltu paljoa lomailtu kesällä. Ensimmäisessä ottelussa Hurjat saivat vastaansa RiU:n sählääjät. Ensimmäiseen kuuteen peli minuuttiin Hurjat karkasivat jo 2-0 johtoon RiU:lta. Äkkiä ottelu kääntyi kuitenkin jo tasa lukemiin 2-2. Ennen ensimmäisen erän loppua Hurjat pääsivät karkaamaan kuitenkin kahden maalin johtoon. Toiseen erään RiU ei enää päässyt peliin kunnolla mukaan ja vähäisetkin maalipaikat Hurjien puolustus siivosi pois. Ottelusta 7-2 voitto Hurjille ja 2 pistettä.

Toisessa pelissä Hurjia vastassa olivat MAHL SP. Ottelua ei ehtinyt vanhentua minuuttiakaan, kun Hurjat nappasivat jo 1-0 johtoaseman. Hurjat ottivat ensimmäisessä erässä pelin haltuunsa ja SP sai yrittää pysyä vauhdissa mukana. Toisessa erässä SP pääsi paremmin mukaan peliin, mutta Hurjien tiukka puolustus piti edelleen. Hurjille ottelusta 6-1 voitto ja toiset 2 pistettä.

Päivän plussat Hurjien puolustukselle.

MAHL Pinkit Puumat 1 PTS

Perinteiseen Puumien tyyliin, Puumat lähtivät turnaukseen ilman kummempaa treenaamista ja tällä kokoonpanolla pelattiin ensimmäistä kertaa turnauksessa.  Ensimmäiseen peliin Puumat sai vastaan yhden ehkä sarjan eniten treenaavista joukkueista eli Mimmit. Alkuun Puumat jaksoivat pysyä mukana Mimmien vauhdissa ja ottaa jopa johtoaseman pelissä, mutta lopun nukahtaminen kostautui ja voitto karkasi Mimmeille selkein 4-6 lukemin.

Heti perään Puumat pelasivat toisen ottelunsa PeNaa vastaan.  Puumat eivät kuitenkaan heti alusta asti päässyt peliin mukaan ja PeNa karkasi 0-2 johtoon. Vielä ennen ensimmäistä erätaukoa Puumat kavensivat pelin lukemat 1-2. Toisessa erässä Puumat olivat hyvin pelissä mukana ja tasainen vääntö jatkui loppuun asti. Ottelun loppulukemiksi saatiin 3-3.

Päivän Puuma Riitta Tanskanen tehoilla 3+0.

RiU:n sählääjät 1 PTS

RiU:n sählääjät olivat lähteneet peleihin rennolla asenteella ja hyvällä tsempillä. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Hurjat. RiU:lla oli vielä puolustuspäädyn pelaaminen hakusessa näin kauden alkuun ja Hurjille löytyikin heti pari maalipaikkaa. RiU pääsi vielä ekassa erässä kuittaamaan nämä kaksi maalia, mutta tämän jälkeen Hurjien maalille ei enää ollut asiaa. RiU:lle Hurjien tiukka puolustus oli liikaa ja pelistä pisteet kaverille.

Päivän toiseen otteluun RiU:ta vastaan asteli SP. Peli oli alusta loppuun tasaista vääntöä. Viimeisellä minuutilla näytti jo SP:n siirtyessä maalilla johtoon. että voitto karkaa SP:lle lukemin 1-2, mutta RiU tasoitti pelin vain kuusi sekuntia SP:n johtomaalin jälkeen lukemiin 2-2. Ottelu päättyy tasalukemiin ja pisteet puoliksi.

RiU:n päivän tehokkain Ronja Hänninen tehoilla 2+1.

MAHL SP 1 PTS

MAHL SP eli Siniset Puumat olivat samalla taktiikalla liikenteessä, kun Pinkit Puumat, ilman sen kummempaa treeniä ja ensimmäistä kertaa tällä kokoonpanolla yhdessä kentällä. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Hurjat, jotka olivat selvästi enemmän treenannut yhdessä. Ottelu mentiinkin Hurjia seuraten ja maalintekopaikat pysähtyivät Hurjien puolustukseen. Ottelussa nähtiin myös sarjan ensimmäinen rankkari, jossa SP:n Noora Pesonen pääsi näyttämään omat taitonsa laittaen pallon maaliin. Tämä jäikin SP:n ainoaksi maaliksi ja pisteet Hurjille lukemin 6-1.

Toisessa ottelussa vastassa oli RiU. Tässä pelissä SP oli jo hieman enemmän mukana ja jaksoi taistella tasapelin ottelusta. Piste SP:lle.

Plussat vielä Noora Pesoselle upeasta rankkarista.

PeNa 1 PTS

PeNa lähti mukaan sarjaan nuorella, mutta sitäkin innokkaammalla joukkueella. Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli Puumat, joita vastaan PeNa aloitti pelinsä hyvin vahvasti ja otti heti alkuun parin maalin karkumatkan. PeNa:n puolustus kuitenkin väsähti ottelun lopussa ja Puumat pääsivät varastamaan pisteen ottelusta. Loppulukemat siis tasan 3-3.

Toisessa ottelussa PeNa sai vastaansa Mimmit. Hyvästä tsempistä ja yrittämisestä huolimatta PeNa ei tähänkään peliin saanut puolustusta kuntoon ja Mimmit veivät pisteet Mäntyharjulle 8-0 voitolla.

Päivän isoimmat plussat menee PeNa:n maalivahti Viivi-Tuulia Latvaselle, joka kannatteli joukkuetta ottaen ensimmäisestä pelistä 17 torjuntaa ja toisesta pelistä 21 torjuntaa.