KESÄSÄBÄ SAI TASAISEN STARTIN
Torstai, 18 Toukokuu 2017 06:45

Kesän siistein uutuus salibandyn Manager sarja starttasi eilen keskiviikkona. Mukana on hieno läpileikkaus MAHL salibandyn pelaajia kaikilta tasoilta, sekä muutamia täysin uusia kasvoja. II-Divarin tähtiä nuoria kykyjä keltanokkia MAHL jyriä, ja monen monta muunkin profiilin pelaajaa. Avauskierros näytti toteen sen mitä ennakkoon olikin jo kaavailtu. Pelit olivat erittäin vauhdikkaita ja tasaisia. Kaikkien joukkueiden pelaaminen vielä haki muotoaan, sillä joukkueissa on paljon toisilleen tuntemattomia pelaajia, ja yhteispelin löytyminen ottaa oman aikansa. Kuitenkin koostumukset ja tutkaparit alkoivat illan mittaa muodostua, ja jokainen joukkue varmasti parantaa esityksiään seuraavalla kierroksella.

Sarja on lyhyt, mutta sitäkin huikeampi. MItä tulevat viikot tuovatkaan tullessaan. Kuka korjaa Pytyn?

Motonet 4 PTS

Ensimmäisen kierroksen ainut joukkue joka voitti molemmat ottelunsa. Ilta alkoi ottelulla Auto-Kiltaa vastaan. Ottelu oli tasaista vääntöä heti alusta alkaen ja alun tunnustelun jälkeen alettiin maaleja iskeä vuorotahtiin. Auto-Kilta hallitsi peliä, mutta Motonet oli viimeistelyssään tehokas. Maaleja iskettiin hyvässä rytmissä vuorotahtiin. Motonet siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon 5 minuuttia ennen loppua Joonas Luhangon alivoima maalilla. Edla Haapanen iski kammo kudilla Motonetin jo kahden maalin johtoon kun hieman yli minuutti oli jäljellä. Auto-Kilta vielä kaventi, mutta se ei riittänyt. Toisessa ottelussa vastaan tuli Dexor. Alku oli taas hyvinkin tunnustelevaa, eikä maaleilla päästy ensimmäisessä erässä juhlimaan. Toisen erän alkuun Motonet siirtyi johtoon Jesper Luhangon maalilla, mutta Dexor kuittasi nopeasti pelin tasoihin. Tämän jälkeen Maaleja ei tehnyt enää kuin Motonet. Dexorillakin oli toki omat paikkansa, mutta Motonet puolusti tiiviisti, eikä Dexor löytänyt keinoja murtaa Motonetin puolustusta.

Carlson 3 PTS

Carlson avasi sarjan voitolla ja tasurilla. Ensin he kohtasivat Auto-Killan. ensimmäinen oli tarkkaa ja tiukkaa pelaamista, kun Carlson vielä haki pelaamiseensa yhteistä säveltä. Kilta hallitsi, mutta Carlsonin maalilla Harto Huikko venyi muutamaan maagiseen torjuntaan. Toisessa erässä esiin nousi Carlsonin Jussi Sinkko. Sinkko iski 8 minuutin sisään hatullisen maaleja,ja vei Carlsonin 4-2 johtoon. KIlta onnistui vielä kaventamaan, mutta Aleksi Tanttu iski Sinkon syötöstä viimeisen naulan Killan arkkuun. Toisessa Pelissä vastassa oli Bar DOM. Alku oli Carlsonille vaikea, ja alkuun näyttikin että DOM menee ottelussa menojaan. Toiseen Erään Carlson kuitenkin ryhdistäytyi ja se onnistukin nousemaan 2-2 tasoihin. DOM kuitenkin karkasi kerran vielä johtoon, mutta Carlson ei luovuttanut. DOM:n alakerta sähläsi,ja Jere Lauha kiitti ja kuittasi pelin tasoihin. Näin Carlsonille ansaittu piste

Bar DOM 3 PTS

Carlsonin tavoin sarja alkoi tasurilla ja voitolla. Ensin käytiin tiukka vääntö Carlsonin kanssa. DOM:n pel inäytti heti alusta asti olevan hyvin uomissaan, ja se näkyi esityksessä. Ei olis ollut vääryys vaikka DOM olisi Carlsonin voittanut, mutta muutama virhe maksoi tällä kertaa pisteen. Toisessa matsissa vastaan tuli Dexor. Nyt esitys oli vielä stabiilimpi, eikä virheitä pahemmin enää tullut DOM hallitsi ottelua, mutta viimeistely vielä hieman takkusi. KUitenkin pari maalia riitti voittoon. Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Auto-Kilta 0 PTS

Kilta pelasi kaksi hyvää peliä, mutta eilen siitä ei palkittu lainkaan. Varsinkin hyökkäyssuuntaan Kilta pelasi mallikkaasti, ja maaleja syntyikin mukava läjä. Puolustajat Blokkasivat vetoja erittäin kiitettävästi etenkin Motonettiä vastaan. Ja muutenkin puolustaminen oli tiivistä, mutta siitä huolimatta vastustajat paikoille ja paikan puolikkaille päästessään rokottivat Kiltaa armotta. Myöskään tuuri ei ollut Killan puolella eilisen taistoissa. Kuitenkin aihio on nyt olemassa, eikä mitään ole vielä menetetty.

Dexor 0 PTS

Dexorilla pelaaminen oli vielä hieman hapuilevaa. Siitäkin huolimatta se haastoi hyvin Motonetin ja DOM:n Molemmat pelit olivat tasaisia, joskin Motonettiä vastaan lopussa hieman repsahti. Dexor puolusti tiiviisti, eivätkä vastustajat päässeet helpolla. Molemmissa peleissä kohtaloksi koitui huono viimeistely. Paikkoja oli, mutta palloa ei vain saatu verkkoon asti oikein kirveelläkään.

GM Pippuri rakensi varaustilaisuudessa huolella palapelin jossa jokainen pala sopii yhteen. Yksi tärkeä pala oli kuitenin joukosta poissa ja se näkyi esityksessä. Mika Paajanen nimittäin loisti poissaolollaan. Liekö paine kasvanut liian suureksi, vai mikä. Paajasen puuttuminen näkyi pelissä, ja miestä kaivataan paikalle, mikäli Dexor mieliii mestaruudesta vielä taistella.