Keskiviikkona aloitettiin pelaamaan Ykkösdivarin välieräpelejä. Kuumien matsien jälkeen toinen finalisti on jo selvillä.

2 5 29.03.2017 19:30 h SC Viivelähtö  -  Lakeside Hoppers 4 - 0 Raportti

2 6 29.03.2017 20:10 h Wilmert  -  FTB Vilttiketju 2 - 4 Raportti

2 7 29.03.2017 20:50 h Lakeside Hoppers  -  SC Viivelähtö 1 - 2 Raportti

SC Viivelähtö - Lakeside Hoppers 4-0

Lakeside Hoppers lähti hyvällä asenteella haastamaan selkeää ennakko suosikkia, SC Viivelähtöä. heti ottelun alusta asti oli selvää ettei Viivelähtö pääsisi helpolla. Ottelussa oli selkeän sähköinen tunnelma kun molemmat joukkueet taisteli tosissaan voitosta. Eron tässä ottelussa teki Viivelähdön Henri Hyyryläinen, jonka vedot olivat myrkkyä Hoppersille. hyyryläinen teki ottelun kaikki neljä maalia. Myös Hoppersilla oli omat hyvät maalipaikkansa mutta Jouni Lahtinen Viivelähdön maalilla oli loistavassa vireessä. Ensimmäisen osaottelun voitto siis Viivelähdölle.

Wilmert - FTB Vilttiketju 2-4

Myös tässä välieräparissa kohtasi kaksi kovin tasaista joukkuetta, voitosta pelattiin tosissaan ja hieman meinasi tunteetkin lämmetä osalla pelaajista. Wilmert aloitti vahvasti ja siirtyi ottelun alussa 1-0 johtoon. Wilmert sai toisen osuman aikaiseksi kymmenen minuutin pelin jälkeen. Vilttiketjun Tommi Kekäläinen sai kavennettua ottelun 2-1 tilanteeseen tauolle. Pelin edetessä Vilttiketju paranti koko ajan peliään ja alkoi painaa peliä selvästi enemmän Wilmertin päätyyn. Reilun kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen Vilttiketju sai tasoituksen aikaiseksi ylivoimalla. Viltiketjulla oli vahva momentum päällä ja joukkue sai nopeasti tehtyä vielä pari maalia lisää. Tästä Wilmert ei enää toipunut ja Vilttiketju otti otteluparin ensimmäisen voiton. Ottelupari pelatan loppuun ensi viikon keskiviikkona 5.4.

Lakeside Hoppers - SC Viivelähtö 1-2

Ekassa pelissä pirteästi pelannut Lakeside Hoppers pisti nyt selkäseinää vasten selvästi kaiken likoon. Peli oli molemmin puolin tarkkaa ja virheitä välteltiin ja kovaa taisteltiin pallon hallinnasta. Kumpikaan joukkue ei päästänyt vastustajaa oikein kunnon maalipaikoille. Noin seitsemän minuutin kohdilla Janne Strömberg siirsi Hoppersin 1-0 johtoon. Seuraavaa osumaa saatiin odotella toisen erän alkuun, jolloin Viivelähdön Niko Järvisalo onnistui tasoittamaan ottelun. Molemmat joukkueet haki maalia vimmatusti, sellainen tuli reilu kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Viivelähön Jouni Vahvaselän toimesta. Tuuletuksesta oli selvästi huomattavisssa helpottuneisuutta. Hoppers ei enää onnistunut ottelua tasoittamaan, joten ottelupari päättyi Viivelähdön kahteen voittoon. Viivelähtö siis Ykkösen finaaliin ja Hoppers pronssipeliin.