SÄBÄPLEIJARIT ALKAA: ENNAKKO
Maanantai, 13 Maaliskuu 2017 07:37

SalibandymikaSLIDE

 

Salibandyn runkosarjat on pelattu ja joukkueet ovat valmiina todelliseen pokaalin metsästykseen. Tällä viikolla aloittavat Ykkösen ja Kakkosen joukkueet pudotuspelit. Otetaanpa tähän väliin pieni ennakko ottelupareihin ja joukkueiden voimasuhteisiin.

 

 

MUISTA MAHL AVOIN MAHL SALIBANDYVUORO

Ti 19.00-20.00 | Sport forum, 5€ kerta

 

Liiga

 

Välierä: Team KalU - Playouttien voittaja

KalU on ollut tällä kaudella aikalailla omaa luokkaansa. Joukkueen asenne, liike ja yhteispeli on ollut vailla vertaa. Tämä on näkynyt myös tuloksissa, runkosarjan selkeä voitto ja vain kaksi tappiota runkosarjan aikana. Tappiot koettiin alkukaudesta FC Hazardille ja viimeisessä pelissä Pöyryn Panttereille, joten voittamaton ei KalUkaan ole. Edellä mainitut kaksi joukkuetta ovat selkeimmät suosikit selviämään playouteista KalUn välierä vastustajaksi. Ennakko suosikinkin on tarkkana oltava ettei joudu yllätetyksi.

 

Välierä:  RiSaba - Lost Cause 

Joukkueet ottivat jo hieman lämmitelyä ottelupariin runkosarjan viimeisellä kierroksella, jolloin RiSaba otti pienen henkisen niskalenkin vastustajastaan. Molemmilla joukkueilla on hyvä tasainen nippu innokkaita pelaajia, joten otteluparista tulee varmasti tiukka ja tasainen. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin ollut yksi syömähammas ylitse muiden RiSaban Mikko Toivanen on ollut suorastaan pitelemätön voittaen maali-, syöttö- ja pistepörssit. Lost Causen hyökkäyksen dynamo on taasen ollut Esa Puranen, joka löytyy liigan maalipörssistä sijalta kaksi ja pistepörssistä sijalta kolme. Pystytäänkö nämä herrat pitämään kiinni pleijareissa ja löytyykö muita ratkaisijoita. RiSaba lievä ennakkosuosikki, mutta todella pienellä marginaalilla. 

 

Playout: FC Hazard - Taloasema

Hazardin suurin ongelma on otteiden ailahtelevuus, parhaimmillaan peli luistaa kuin rasvattu ja puolustus on rautaa. Sitten välillä ollaan taas niin nukuksissa että vastustajat voivat kävellä maalintekoon. Taloasemalla on taas ongelmana ollut pelaajien sitoutuminen joukkueelle, hyviä pelaajia on rosteriin merkattu suuret määrät, mutta ilmestyykö niitä miten paikalle on sitten ihan eri juttu. Ehkä pleijareihin löytyy jostain enemmän peli-intoa. Runkosarjan aikana Taloasema oli peikko Hazardille, ja joukkue vei kaksi kolmesta kohtaamisesta. Toisaalta runkosarjan viimeisellä kierroksella Hazard vei selvin numeroin. Pleijareiden alkaessa uskotaan Hazardin olevan hereillä alusta alkaen ja vievän tämän otteluparin yhtenäisellä joukkuepelillään. Taloasemalla on tosin selvää yllätyspotentiaalia, kuhan vaan pelimiehiä ilmestyy paikalle.

 

Playout: Pöyryn Pantterit - MAHL Young Guns

Panttereidenkin vahvuutena on selkeästi joukkueen asenne ja yhteispeli. Koko kauden peli on näyttänyt hyvältä, mutta se jokin viimeinen juttu on kääntänyt ottelut tappioiksi. Maalinteko on joukkueen heikkous, Pantterit on selkeästi vähiten maaleja tehnyt joukkue runkosarjassa. MAHL Young Guns on porskuttanut ennen kaikkea kahden tehopyssynsä, Niko Vilenin ja Arttu Tuomaisen, varassa. Joukkueen vahvuutena on myös ollut nuorten miesten vauhdikas liike ja peli-into. Heikkoutena on ollut ohuehko pelaajarinki sekä ehkä pieni kypsymättömyys tiukoissa tilanteissa. Asiantuntijamme arvioi jatkoon menijäksi Pöyryn Pantterit, jotka saavat sitten Playout-finaalissa taistella Hazardin kanssa, kumpi pääsee kokeilemaan KalUn kaatoa.

 

 

Ykkönen

Välierä: SC Viivelähtö - Playouttien voittaja

Viivelähtö on pelannut vakuuttavaa kautta, vain yksi tappio kauteen on aika vähän. Joukkue on onkin Viivelähdon suurin vahvuus, vahvoja pelaajia löytyy joka pelipaikalle ja kaikki tietää roolinsa, tehden vastustajan pelin aina todella hankalaksi. Maalinteko on ehkä se pieni heikkous, hieman tehokkaampaa peliä ehkä kaivattaisiin. Toisaalta tiukat pleijarit edessä, jossa vahva puolustuspelaaminen korostuu entisestään. Ansaitusti selkein mestarikanditaatti.

 

Välierä:  Wilmert - FBT Vilttiketju

Tässä otteluparissa kohtaa loistava menneisyys ja valoisa tulevaisuus. Wilmertillä on sarjan selkeästi paras +/- tilasto, maaleilla on mässäilty eikä omissakaan ole paljoa soinut. Joukkue on parhaimmillaan kun taitavat konkarit saavat rauhassa pitä palloa ja rakentaa peliään. Ennen kaikkea pistepörssin selkeä voittaja Mika Häkkinen loistaa tälläisessä pelissä. Heikkoutena joukkueella on tuo pelitavan yksipuolisuus, vastajoukkue kun juoksee fiksusti prässäten alkaa peli takkuamaan ja aletaan kokeilla Wilmertin sipulin kestävyyttä, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia tiukoissa paikoissa. Vilttiketju taasen pelaa hyvinkin eritavalla, puolustajat puolustaa ja vikkelät hyökkäjäät iskevät suoraviivaisesti ja vauhdikkaasti. Rautiaisen vellokset, Timo ja Heikki sekä Tommi Kekäläinen ovat aina vaarallisia nopeissa iskuissaan. Löytyykö joukkueesta sitten kuria ja peliälyä puolustamaan Wilmertin pallon hallintaa vastaan? Varmasti tulossa tiukka ja tulinen ottelupari, Wilmert lievänä ennakkosuosikkina, mutta Vilttiketjulla on kyllä potentiaalia Wilmertin lyömiseen.

 

Playout: Team A-H-M-A - Team Hyvis

A-H-M-A jäi niukin naukin neljänneksi sarjassa ja playouttien puolelle. A-H-M-A on ollut myös selkeästi Joukkue, isolla jiillä. Tasaisen vahvoja pelaajia joka peli paikalle ja hyvä joukkuepeli on ollut A-H-M-An vahvuus. Oskari Laiho on toiminut kapellimestarina niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin ollen näin yksi joukkueen tärkeimpiä lenkkejä. Team Hyvis on pelannut heikkoa kautta. Joukkueen ongelma on ollut aivan liian ohut pelaaja rosteri, liian usein otteluihin on lähdetty yhdellä vaihtopelaajalla tai jopa ilman vaihtareita. Joukkueesta löytyy kuitenkin kunnon pelimiehiä ja -naisia, mutta vaihtopelaajien puutteesta aiheutuva tasoitus on vaan ollut liikaa. Niinä harvoina kertoina kun koko joukkue on olluta paikalla, niin on tulostakin tullut. Jos koko poppoo saadaan kasaan niin A-H-M-Alle tulee tukalat oltavat, mutta uskomme kuitenkin A-H-M-An menevän tästä otteluparista jatkoon. A-H-M-A on myös selkein suosikki voittamaan playouteista välieräpaikan itselleen.

 

 

Playout: Weikkoset - Lakeside Hoppers

Weikkoset on kyllä ollut sarjan selkein alisuorittaja. Hetkittäin nähdään niitä Weikkosia mitä on totuttu näkemään, joilla peli kulkee ja tulosta tulee. Mutta pääosin oma pää  on vuotanut eikä  vastustajan maaliin pallo ole eksynyt turhan usein. Selkeää syytä en kyllä pysty tähän näkemään, tuttuja pelaajia iso nippu, joiden kyllä pitäisi pystyä parempaan yhdessä. Pään sisäisiä lukkoja? Aukeaako ne nyt tosipelien koittaessa, jää nähtäväksi. Lakeside Hoppersiakin voitaneen pitää alisuorittajana, mutta näiden tapauksessa syy lienee helpommin osoitettavissa. Vähän liikaa pelikohtaiset kokoonpanot ovat vaihdelleet otteluiden välillä eikä oikein kunnon pelitapaa ole päässyt syntymään. Kaikkien pelaajien saapuessa paikalle, ja pelaajien roolitusten onnistuessa potentiaalia on nousta pleijareiden suurimmaksi yllättäjäksi. Tästä tasaisesta otteluparista on vaikea ennakkosuosikkia mainita, niin paljon riippuu päivän kunnosta, molemmilla kyllä potentiaalia mennä pitkällekkin.

 

Kakkonen

Välierä: Huru-Ukot - Playouttien voittaja

Kakkosessa neljän kärki oli tasaisempi kuin muissa sarjoissa, voittajaksi selviytyi niukin naukin Huru-Ukot. Tasapainoinen joukkue, jossa jooka osa-alue toimii, toiseksi eniten tehtyjä maaleja ja pitävin puolustus toivat selkeästi parhaan +/- tilaston kakkosessa. Joukkueesta löytyy ratkaisijoita laajalta rintamalta, joten ei olla yksittäisten tähtipelaajien varassa. 

 

Välierä:  Team MHS - Team 70's

Hyvin tasainen ottelupari tilastojen valossa, molemmilla lähes samat tehdyt ja päästetyt maali-lukemat. 70'sin hyökkäys nojaa vähän vahvemmin yhden tähtihyökkääjän, Eetu Skipparin harteilla, kun taas MHSlta löytyy ratkaisijoita hieman laajemmalta rintamalta. Molempia joukkueita yhdistää myös erittäin vahva voitontahto, mikä saattaa joskus johtaa pieneen kiukuteluun ja turhautumiseen. Pääkopan kestävyys tulee olemaan avaintekijöitä tässä erittäin tasaisessa otteluparissa.

 

Playout: TOP 10 - Höntsä Allstars

Eniten maaleja tehnyt joukkue vastaan eniten maaleja päästänyt joukkue, nopeasti luulisi homman olevan selvä. TOPilla kokeneita pelimiehiä nippu, jotka elää pallonhallinnasta ja sen sujuvasta liikuttelusta. Esa Nissinen ja Mika Viitikko dominoivat sarjan syöttöpörssiä, mutta monesti sitten puolustusvelvoitteet unohtuvat. Kovalla liikkeellä vanhat kehäketut ovat yllätettävissä. Höntsän kautta on dominoinut paha pelaajien puute. Aivan liian usein on joukkue joutunut lähtemään peleihin ilman vaihtareita, mikä on sitten väistämättä näkynyt lopputuloksissa. Hetkittäin joukkue on kuitenkin väläytellyt ja uusia pelaajia on rinkiin saatu haalittua pitkin kautta. Toivottavasti pelaajat aktivoituvat nyt tosipelien alkaessa. Kovalla juoksulla ja tiukalla puolustuksella TOPpi on yllätettävissä, mutta se vaati vaihtopelaajiakin ja onnistumisia kentällä.

 

 

Playout: Jälkipeli Bouncers- FC Mahalasku

Jälkipeli Bouncerskin on niitä joukkueita jotka on kärsinyt liikaa pelaajien puutteesta ja vaihtuvuudesta. Ailahtelevuutta on ollut paljon ja hyökkäyspään tehot makaavat hieman liikaa pistepörssin voittajan, Olli Karhun, harteilla. FC Mahalaskulla on innokkaita pelimiehiä riittänyt, mikä on joukkueen selkeä vahvuus. Ailahtelevuus jopa yksittäisten pelienkin sisällä on ollut Mahalaskun heikkous. Keskittymisen herpaantuminen kesken pelin on syönyt joukkueelta monia pisteitä. Nyt ei ole siihen varaa, vaan peli pitää saada heti rullaamaan ja pelata loppuun asti tarkasti. Bouncers kokeneempien pelimiesten turvin on ennakkosuosikki ottelupariin, mutta ei FC Mahalaskun yllätys mahdollisuutta voi jättää pois laskuista. Paljon johtuu nyt kuun asennosta, miten käy. 

 

 

 

Näistä asetelmista lähdetään kauden ratkaisupeleihin. Kaikilla joukkueillahan on mahdollisuudet pyttyyn, joten nyt tarvitaan reipasta urheiluhenkeä ja osallistumista kaikilta. Pelataanhan siistit ja hikiset pleijarit hienon salibandy-kauden päätteeksi.