SALIBANDYN YKKÖSESSÄ RUNKOSARJA PAKETISSA
Perjantai, 03 Maaliskuu 2017 13:13

SalibandyVILTTIKETJUSLIDE

Tällä viikolla taputeltiin MAHL salibandyn ykkösdivari valmiiksi runkosarjan osalta. Tiukkaa playoff-peli oli jo monessa matsissa havaittavissa kun pelattiin sijoituksista.

FTB Vilttiketju - Team A-H-M-A 2-1

Illan merkityksellisin peli, joukkueet olivat tasapistein sarjan kolmantena ja neljäntenä, tasurin tullessa Weikkosilla olisi vielä mahdollisuus kiilata kolmanneksi ja suoraan välieräpaikkaan. Peli oli viimeisen päälle tarkkaa kytistelyä molemmin puolin. A-H-M-A sai iskettyä pukukoppimaalin juuri ennen ensimmäisen erän loppua. Peli jatkui toisessakin erässä samanlaisena, äärimmäisen tarkkana, kunnes 25 minuutin kohdalla Vilttiketju pääsi yrittämään ylivoimalla, eikä yritystä kestänyt montaa sekuntia kun peli oli tasan. Hetkeä myöhemmin A-H-M-A pääsee vielä kokeilemaan ylivoimaa, mutta Vilttiketju saa alivoimansa tapettua, ja kaiken lisäksi heti alivoiman päätyttyä, 14 sekuntia ennen loppua Tommi Kekäläinen iskee Vilttiketjulle voittolukemat 2-1.

Weikkoset - Team A-H-M-A 4-7

Jos edellinen matsi oli tiukkaa ja niukkaa, niin tämä ei sitten ollut. Weikkoset tuli hyvin peliin, vauhdilla ja kovalla taistelulla hallitsi ensimmäistä erää ja alkoi jo vähän näyttää että A-H-M-A on liian väsynyt edellisestä ottelustaan. Erän loppuessa nähtiin tiukka tilanne summerin soidessa, oliko pallo Weikkosten maalissa ennen summeria? Tarkistusten jälkeen havaittiin että pallo oli vastamatkalla kohti maalia kun summeri alkoi soimaan, tauolle siis Weikkosten johtaessa 2-1. Sitten A-H-M-A sai kaikki osaset loksahtamaan kohdalleen ja alkoi takomaan maaleja, peräti kuusi maalia toiseen erään riitti kääntämään ottelun A-H-M-Alle. Voitolla A-H-M-A tarrasi kiinni suoraan välieräpaikkaan, paremman keskinäisten otteluiden maalieron turvin, verrattuna Vilttiketjuun.

Weikkoset - FTB Vilttiketju 3-3

Vilttiketju tiesi että vähintään piste tarvittiin kolmanteen sijaan ja joukkue tulikin vahvasti otteluun mukaan. Ensimmäinen erä täydellisesti Vilttiketjun hallinnassa ja 0-3 johdossa tauolle. Minuutin tauon aikana kerkeää napsahtaa monikin asia aivoissa kohdalleen, jos eka erä oli Vilttiketjun niin toinen oli aivan yhtä ylivoimaisesti Weikkosten, heti erän alkuun tuli kavennus ja viittä minuuttia myöhemmin kavennus ja hetki siitä niin tasoitus. Viimeinen vitonen olikin melkoista selviytymistaistelua Vilttiketjulta, mutta joukkue sai kuin saikin varmistettua paikkansa kolmensakissa ja suoran välieräpaikan.

Perjantai 3.3

10 03.03.2017 18:10 h    Lakeside Hoppers  -  Wilmert   1 - 4 Raportti

10 03.03.2017 18:50 h   Lakeside Hoppers  -  SC Viivelähtö   2 - 2 Raportti

10 03.03.2017 19:30 h   Wilmert  -  Team Hyvis   9 - 3 Raportti

10 03.03.2017 20:10 h    Team Hyvis  -  SC Viivelähtö   2 - 8 Raportti

Lakeside Hoppers - Wilmert 1-4

Lähtöasetelmissa Wilmertillä oli mahdollisuus nousta sarjan ykköseksi ja päästä pelaamaan playoutin voittavaa joukkuetta vastaan tiputusotteluissa. Mahdollisuus ei ollut kuitenkaan omissa käsissä, vaan vaatisi SC Viivelähdöltä pistemenetyksiä omissa matseissaan. Lakeside Hoppersille kuviot olivat kohtuullisen selkeitä. Toki Team Hyvis pystyisi nousemaan ohi ja jättämään Hoppersin jumboksi, mutta Hyviksen illan peliohjelma on verrattain vaikea. Pelinä ottelu oli hyvin tasainen, molempien joukkueiden saadessa paikkansa. Paikkoja ei ollut kuitenkaan liikaa kummankin joukkueen puolustaessa hyvin. Erotuksen teki paikkojen käyttäminen ja maalivahtipeli. Molemmat maalivahdit hoitivat hyvin tonttinsa, mutta Pasi Pippuri Wilmertin maalilla pelasi loistavasti napatessaan lähes kaikki vedot näppeihinsä.

Lakeside Hoppers - SC Viivelähtö 2-2

SC Viivelähtö tarvitsisi kahdesta ottelustaan vähintään kolme pistettä varmistaakseen lohkovoittonsa. Ottelussa SC Viivelähtö oli koko ajan hallitseva osapuoli. Se piti palloa ja hyökkäsi. Viimeistely vain puuttui. Lakeside Hoppers sai myös omat paikkansa vastahyökkäyksillä ja nopeilla pistoilla. Hoppers onnistuikin tekemään pari nopeaa maalia pelin alkuun ja siirtyi 2-0 johtoon. Pelin kuva ei kuitenkaan muuttunut missään vaiheessa Viivelähdön painostaessa. Toisella puoliskolla painostus kantoikin sitten hedelmää SC Viivelähdön tasoitaessa pelin. Maalinteko ei kuitenkaan helpottunut ja ottelu päättyi tasatulokseen.

Wilmert - Team Hyvis 9-3

Team Hyvikseltä oli päässyt paikalle vain yhden kentällisen verran kenttäpelaajia. Näistä lähtökohdista perättäiset ottelut Willmertiä ja SC Viivelähtöä vastaan tulisivat olemaan raskaita. Ottelun ensimmäisen erän tarinan kertoi torjuntojen vähyys. Aina kun maalia kohti päästiin laukomaan tuli maali. ensimmäinen erä lopuikin tasaisissa numeroissa 3-2. Toisessa erässä peli sitten ratkesi liitoksistaan Wilmertin pommittaessa taululle maalia joka hyökkäyksestä. Team Hyvis sai vielä kolmannen maalin taululle Matti Kakriaisen hattutempulla mutta lopputulos oli selvä 9-3.

Team Hyvis - SC Viivelähtö 2-8

SC Viivelähtö tarvitsi voiton tästä ottelusta voittaakseen runkosarjan. Ottelu alkoi hyvin paljolti samoin kuin edellinenkin. SC Viivelähtö hallitsi muttei saanut tehtyä maaleja paikoistaan ja Hyvis teki nopeita pistohyökkäyksiä hyvällä prosentilla. Tulos säilyi tasoissa pitkälle yli 20 minuutin, mutta sitten. Kaksi perättäistä ottelua ilman yhtään vaihtopelaajaa alkoi näkyä ja loppu oli SC Viivelähdön täyttä pyöritystä. Lopputulos 2-8 ja näin SC Viivelähtö ratkaisi runkosarjan voiton itselleen.

Muista myös muut MAHL lajit. Ilmoittaudu mukaan Free agentiksi MAHL joukkueisiin, jääpalloon, salibandyyn tai talvifudikseen.