LIIGAN PUDOTUSPELIT LÄHESTYVÄT
Maanantai, 13 Helmikuu 2017 20:06

jkiekko acp

Liigassa saatiin pelattua toiseksi viimeinen kierros. Illan ottelut tarjosivat jännitystä ja tapahtumia. Joukkueilla oli vielä paljon panoksia muuttaa ja säilyttää sarjatilanteensa. Wilmertille neljäs sija ja HyDolle voitto oli täysin omissa käsissä. SuomUn hävittyä ja HyDon pelattua tasan viimeiset ottelunsa, varmistui runkosarjan sarjatilanne. Näin ollen SuomU joutuu karsintapeleihin divari 1 joukkueiden kanssa ja muut lähtevät HyDon johdolla playoffeihin.

SuomU - Wilmert 1-6

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden saatua tilanteensa. Wilmert pystyi hyöndyntämään yhden tilanteista Perttu Ahvenaisen ensimmäisellä, lopulta hattutemppuun johtaneella, maalilla. SuomUn tasoitus tuli kuitenkin kuuden minuutin tienoilla ylivoimalla.  Hyökkäyksiä oli tasaisesti molempiin päihin, mutta vain Wilmert onnistui maalinteossa. Edes tilanteessa 5-3 vastaan ei SuomU saanut hyvistä paikoista huolimatta maalia. Kai Tillanen lainavahtina Wilmertin maalilla torjui kiekot mitä torjuttavissa oli ja loput SuomUn miehet pistivät vapaista paikoistakin ohi. Lisää jäähydraamaa saatiin toisen erän puolivälissä Perttu Ahvenaisen törmättyä SuomUn maalivahtiin Aki Kaipaiseen maalivahdin alueella ja saadessa 5+20 ottelurangaistuksen. Tämän viisiminuuttisen aikana tilanteita SuomUn kavennuksiin taas oli mutta kun ei osu niin ei osu. Tappio ottelusta merkitsee SuomUlle jäämistä Wilmertin taakse sijoituksissa ja tippumista karsintoihin 1 divarin joukkueita vastaan.

AC Päämaja - HyDo

Tämäkin ottelu alkoi hyvin tasaisesti molempien joukkueiden saadessa paikkansa. Ero ensimmäiseen otteluun oli, että tällä kertaa kummatkin joukkueet onnistuivan käyttämään nämä paikat. Maaleja tehtiin vuoron perään koko ensimmäinen erä kummankin joukkueen johtaessa enintään maalilla. Tähän saatiin muutos toisen erän alussa ACP:n tutkaparin Jarmo Tolvasen ja Iivo Hokkasen ensin tehtyä tasoituksen alivoimalla ja nopeasti kaksi maalia lisää siirtyen 6-4 johtoon. HyDo kuitenkin jatkoi taistelua kaventaen ensin 6-5 ja lopulta tasoittaen puolitoista minuuttia ennen loppua Tero Kettusen maalilla. Tasapelillä HyDo siirtyi neljän pisteen johtoon JOT:sta sarjataulukossa. Koska pelejä on kummallakin enää yksi, varmisti HyDO näin runkosarjan voiton.

Illan kolme tähteä:

3 tähteä | Tero Kettunen HyDo

Kaksi maalia ja kolme syöttöä, oli mukana kaikissa paitsi yhdessä maalissa HyDolle.

2 tähteä | Jarmo Tolvanen AC Päämaja

Hattutemppu ja kaksi syöttöä. Rakensivat tilanteet ja maalit yhdessä tutkaparinsa IIvo Hokkasen kanssa.