VIIKONLOPUN SALIBANDY-KATSAUS
Maanantai, 13 Helmikuu 2017 07:13

SalibandyVILTTIKETJUSLIDE

Taas oli MAHLilla oikein salibandyn täyteinen viikonloppu, perjantaina pelattiin Ykkösdivaria, lauantaina Kakkosdivaria ja viikonlopun kruununa sunnuntaina Puuma Cup 2017. Tokihan näiden lisäksi pelattiin myös Young guns-pipolätkä turnaus lauantaina torilla ja paketoitiin jääpallo-kausi sunnuntaina. Joten kyllä riitti viikonlopussa hikeä.

FBT Vilttiketju - Lakeside Hoppers 3-2

Hoppers leirissä oli pelko hirveästä pelaaja kadosta. Tämän vuoksi lainavahdiksi hälyytetin Mikki Berry ja kentän puolella pääsi debytoimaan maalivahtina paremmin tunnettu Iiro Laukas. Lopun lopuksi Hoppersilla oli mukavat seitsemän kenttäpelaajaa mukana. Ottelusta tuli tiukka ja tasainen. Palloa liikuteltiin päädystä päätyyn vauhdikkaasti ja molemmilla joukkueilla oli paikkoja useampiinkin osumiin. Lopulta ottelun ratkaisu syntyi toiseksi viimeisellä peli minuutilla Vilttiketjun Sami Tullan komealla laukauksella ja Villtiketju vei ottelun 3-2.

Weikkoset - Lakeside Hoppers 2-4

Weikkoset aloitti hyvin ja pääsi 1-0 johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen peli sitten ei oikein kulkenutkaan, näytti olevan vähän semmoinen mikään ei onnistu päivä. Hoppers toisaalta taisteli vahvalla asenteella ja hetkittäin pallokin pomppi suotuisasti. Eikä siis aikaakaan kun Hoppers tasoitti pelin, erän loppuun johto-osuma ja toisen erän alkuun toinen. Weikkoset yrittivät koota itsensä, mutta taisi mennä hieman ylipelaamisen puolelle, mikä kostautui kahtena peräkkäisenä jäähynä. Toisesta näistä tuomittiin myös kylkeen rankkari, josta Hoppersin Lasse Siiskonen ei onnistunut ohittamaan Weikkoset-vahti Jussi Tammelinia. Jäähyistä Weikkoset selvisi, ja jäähyjen jälkeen saivat nopeasti tehtyä 2-3 kavennusosuman. Mutta Hoppersin Martti Haapaniemi kuitenkin sai tehtyä viimeisen niitin ja Hoppers vei pisteet kotiin.

FBT Vilttiketju - Team Hyvis 9-1

Hyviksellä oli pelaajia hyvin mukana, joten oli odotettavissa tiukkaa pelia, mutta ei, Vilttiketju oli tulikuuma! Ottelu oli melko täydellisesti Vilttiketjun hallinnassa, Hyvis onnistui muutamia vaarallisempia vasta hyökkäyksiä tekemään. Vilttiketjun mnaalin teko alkoi ensimmäisellä peli minuutilla ja maaleja tuli tasaisesti pitkin ottelua. Neljän pisteen teho mieheinä kunnostautuivat Tommi Kekäläinen 3+1, Timo Rautiainen 1+3  sekä Eero Puikkonen 2+2. Hyviksen kavennusosumasta vastasi Aki Väisänen.

Team Hyvis - Weikkoset 4-6

Illan viimeisessä ottelussa kohtasi kaksi aikaisemmissa otteluissaan selkeästi alisuorittanutta joukkuetta. Molemmat selkeästi parantivat otteitaan tähän peliin. Ottelun luonne oli odotetunlainen, Weikkosten pientä hallintaa ja Hyviksen nopeita vastaiskuja. Ekassa erässä maalinteosta kuitenkin vastasi vain Weikkoset kahdella osumalla. Toisen erän alkuun Hyvis sai ylivoimalla kavennettua.Tästä alkoikin sitten melkoinen maalitehtailu, Weikkoset iski putkeen kolmesti ja ottelu näytti jo täysin naulatulta, mutta vielä viimeisen kolmen minuutin aikana sai Hyvis iskettyä kolmesti ja Weikkoset kertaalleen. Olipa vauhdikas lopetus illalle.

LAUANTAI 11.2

7 22 11.02.2017 10:00 h Team 70´s  -  Jälkipeli Bouncers 4 - 3 Raportti

7 23 11.02.2017 10:40 h Jälkipeli Bouncers  -    FC Mahalasku 5 - 1 Raportti

7 24 11.02.2017 11:20 h FC Mahalasku    -  Team 70's 0 - 8 Raportti

Team 70's - Jälkipeli Bouncers 4-3

Tiimin ja Bouncersin kohtaamisesta kehkeytyi jännittävä ja vauhdikas peli. Bouncers aloitti maalinteon heti toisella peliminuutilla Tuomas Karhusen toimesta. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Tiimi sai tasoitettua, mutta aivan erän loppuun Karhunen iski 1-2 johdon Bouncersille. Toisen erän alkuun Tiimi tuli rytinällä ja iski heti pari maalia ja vielä hetkeä myöhemmin alivoimalla yhden maalin lisää. Tästä alkoikin tiukka taistelu vaihde, missä molemmat joukkueet nappasi jäähyt. Bouncers yritti kovaa kiriä ja onnistuikin yhden kavennusmaalin tekemisessä, mutta tällä kertaa ei aivan riittänyt kuromaan Tiimin etumatkaa kiinni. Ottelun hahmona oli Tiimin Eetu Skippari 2+2.

Jälkipeli Bouncers - FC Mahalasku 5-1

Mahalaskulla oli pientä pelaajapulaa otteluun lähdettäessä, osa pelaajista oli samaan aikaan pelattavass MAHLin Youn Guns-pipolätkä turnauksessa torilla, josta löytyy kuvia ja tunnelmia MAHLin Facebookista, osa pelaajista oli taasen vain myöhässä. Mahalasku aloitti pelin siis ilman vaihtomiehiä. Bouncers iski opeasti johto-osuman. Viiden minuutin pelin jälkeen Mahalasku sai kolme vahvistusta mukaan ja hyvin nopeasti tämän jälkeen tasoitti ottelun. Sitten tulikin joku musta hetki Bouncersin iskiessä kahdesti peräkkäin. Mahalasku ei oikein enää päässyt kunnolla peliin mukaan Bouncersin pyöritellessä peliä. Lopulta ottelu Bouncersille kohtuu selkein luvuin.

FC Mahalasku - Team 70's 0-8

Sitten tulikin jännä ottelu, josta loppulukemat ei koko totuutta kerro. Ensimmäiset 25 minuuttia ottelusta meni Tiimille 0-3, peli oli tasaista ja paikkoja tehdä maaleja oli molemmilla yllin kyllin, ihan hyvin peli olisi voinut olla tässä vaiheessa 5-3 Mahalaskulle, mutta oli semmoinen päivä että ei vaan mennyt mistään sisään. Viimeisen vitosen aikana homma sitten pääsi vähän repeämään Tiimin ottaessa homman täysin haltuun ja paukutellessa viisi lisämaalia. Ottelun tehokkaimpana Teamin Erno Hänninen 2+3.

Puuma Cup 2017

Sunnuntaina pelattiin MAHLin Keidas Cupin naisturnaus, elikkäs Puuma Cup 2017. Tunnelma turnauksessa oli kerrassaan hieno yleisön eläessä vahvasti mukana ottelutapahtumissa. Kovaa taistelua ja yritystä nähtiin yllinkyllin joka joukkueelta, kuitenkaan sortumatta ylilyönteihin. Kuvia ja tunnelmia lisää MAHL facebookista ja tarkat tilastoinnit Turnauspiste.fi.

Turnaukseen osallistui neljä joukkuetta, MAHLin Pinkit Puumat vuoroilta saatiin kasaan kaksi joukkuetta, ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Hatsina taustainen Toiset Naiset sekä Juvalta karkeloihin mukaan saapunut Hurjat Ämmät. Heidän kesken pelattiin yksinkertainen sarja.

Toiset Naiset olivat liian vahvoja tällä kertaa vieden kaikki ottelunsa selkein numeroin ja samalla koko turnauksen. Toisilta Naisilta turnauksen kuumimpana pelaajana palkittiin koko turnauksen pistepörssin voittanut Johanna Rapo.

Loput joukkueista pelasivat keskenään ristiin, joten turnaussijoitukset ratkaistiin maalierolla ja tehdyillä maaleilla. Toiseksi selviytyi Pinkit Puumat I, jonka kuumimpana pelaajana palkittiin loistavasti palloja torjunut maalivahti Veera Koppi. Kolmanneksi pääsi Pinkit Puumat II, jonka kuumimpana palkittiin maaliruisku Riitta Tanskanen. Maaliero, tehdytmaalit vertailussa neljänneksi selviytyi Hurjat Ämmät, jonka kuumimpana palkittiin juoksukone Sora Avikainen.