KAKKOSESSA SYNTYI UUSI TÄHTI!
Lauantai, 04 Helmikuu 2017 06:38

Salibandy kasperi

Perjantaina pelattiin salibandyn kakkosta. Illan teemana oli jälleen innokas hyökkäyspeli. Komeita maaleja nähtiinkin läjäpäin. Illan suurimman huomion kaappasi itselleen Höntsän uusin värväys Kasperi Pöntinen. Tämä teinisensaatio on nyt kaikkien aikojen toiseksi nuorin MAHL-sarjoissa esiintynyt pelaaja 13 vuoden ja parin kuukauden iällään, ja ylivoimaisesti nuorin hattutemppuilija!

Höntsä Allstars - Team 70's 1-5

Ottelu alkoi erittäin tasaisena, maalinteon aloitti Höntsän Veikka Kortelainen parin minuutin pelin jälkeen. Paria minuuttia myöhemmin Teami tuli tasoihin ja vähän myöhemmin maalilla ohi. Teamin hallitsi kyllä palloa, muttei kuitenkaan päässyt kunnon paikoille, Mikki Berry Höntsän maalilla torjui varmasti. 20 minuutin pelin jälkeen, ilman vaihtopelaajia pelannut Höntsä selkeästi väsyi ja viimeinen kymmenminuuttinen meni sitten Tiimille selkeästi 0-3.

TOP 10 - Team 70's 7-5

Sitten nähtiinkin kauden vauhdikkaimpia otteluita, josta ei käänteitä puuttunut. Viiden minuutin pelin jälkeen vahvasti aloittanut Toppi oli jo karannut kahden maalin johtoon, mutta sitten Tiimi ottikin itseään niskasta kiinni ja käänsi pelin Toppi päätyyn ja erä tauolle marssittiin Tiimin johtaessa 2-4. Toisen erän alussa Tiimille annettiin todella mahdollisuus naulata ottelu Topin Kari Kinnusen luutiessa oman maalinsa edustaa rankkarin arvoisesti kahteen(!) eri otteeseen. Tiimi ei kuitenkaan onnistunut rankkareista, eikä niistä seuranneista ylivoimista. Näistä selvittyään Toppi terästäytyi ja vei viimeisen kympin suvereenisti, viisi tehtyä maalia Tiimin verkkoon toi pisteet Topille. Topin Starsky&Hutch-kaksikko Esa Nissinen ja Mika Viitikko keskittyivät, yllättävää kyllä, pääasiassa syöttelemään, molemmille tehot 1+3. Maalintekijänä kunnostautui Akseli Räsänen 3+0. Tiimin kapellimestarina hääri tuttuun tapaan Eetu Skippari 2+2.

Höntsä Allstars - Jälkipeli Bouncers 5 -3

Sitten oli vuorossa kierroksen jymy-yllätys. Ottelu eteni ihan käsikirjoituksen mukaan, ilman vaihtomiehiä pelannut Höntsä taisteli puolustustaistelua, Bouncersin vyöryttäessä hyökkäyksiään. Berry oli maalissaan varma ja Bouncersin hyökkääjien ruuti oli kohtalaisen kosteata, tauolle mentiin Bouncersin johtaessa vain 0-2. Odotettavissa oli että Höntsä kohta väsähtää ja Bouncers saa jyvän kohdalleen ja marssii selvään voittoon. Ja vielä mitä! MAHLin sarjojen kaikkien aikojen toiseksi nuorin pelaaja Kasperi Pöntinen, 13v 2kk, aloitti Höntsän takaa-ajon. Sekunteja myöhemmin Veikka Kortelainen iski Höntsän toisen maalin. Eikä mennyt kuin hetki Kasperi Pöntinen iski toisen maalinsa. Tästä taasen hetki kun Höntsälle tuomittiin rankkari, vetämään kukapa muu kuin tulikuuma Pöntinen, Pöntiselle hattutemppu ja Höntsä 4-3 johtoon. Loppulukemat 5-3 Höntsälle iski Veikka kortelainen Pöntisen syötöstä. Uskomaton nousu Höntsä Allstarsilta, ja uskomattomat tehot teinisensaatio Kasperi Pöntiseltä 3+1!!!

Jälkipeli Bouncers - TOP 10 5-5

Illan päätteeksi nähtiin lisää hyökkäysvoittoista vauhdikasta peliä. Bouncers oli jo selvinnyt äskeisen ottelun romahduksesta ja aloitti vahvasti Alexandre Kaianen iski johtomaalin jo ensi sekunneilla. Pari minuuttia myöhemmin Topin Kari Kinnunen aiheutti jo illan kolmannen rankkarin, ja Bouncersin Tuomas Torikka ei tästä epäonnistunut. Toppi sitten terästäytyi ja ottelu tasaantui hyvin tasaiseksi väännöksi ja maaleja tehtiin vuorotellen molempiin päätyihin. Vielä kolme minuuttia ennen ottelun loppua Bouncers oli kaksi maalia johdossa. Toppi kuitenkin pisti kaiken kehiin, ja ajassa 27.33 Mika Viitikko iski kavennuksen ja puoli minuuttia ennen loppua tasoitus syntyi Marko Tuhkalaisen mailasta. Toinen karsea sulaminen Bouncersilta, tällä kertaa sentään piste lähti mukaan.