VIIKON SALIBANDYKATSAUS
Lauantai, 28 Tammikuu 2017 07:47

sabakaluslide

Salibandy Liigaa pelatan taas tällä viikolla. Keskiviikon peleissä ottelut menivät kivasti ristiin sillä kaikki kolme joukkuetta ottivat voiton ja tappion. Näin ollen tilanne liigan taulukossa säilyi verrattaen tasaisena. Perjantina tulessa oli kolmen kärki ja Taloasema. Peleissä nähtiin viihdettä yllinkyllin. Illan yllättävintä antia oli Lost Causen vaisut esitykset, mitkä ajoivat heidät tasitelemaan todenteolla kolmospaikan pitämisestä viimeisillä kieroksilla.

Pöyryn Pantterit - MAHL Young Guns 2-3

Ottelusta tuli tasainen taisto. Pöyryn Pantterit yrittivät hieman hallita peliä ja YG iski nopeilla suoraviivaisilla hyökkäyksillään. Se jokin kuitenkin panttereilta tänään puuttui eikä peli päässyt oikein kunnolla kulkemaan missään vaiheessa.  YG taas pelasi omilla vahvuuksillaan, nopeat hyökkäykset aiheuttivat jatkuvaa harmia Panttereiden puolustukselle sekä lainavahti Iiro Laukkaalle. YGn Arttu Tuomainen oli kuitenkin Panttereille liikaa, jannu paukutti hattutempun tehden kaikki YGn maalit ottelussa. Heti erätauon jälkeen YG johti 1-3. Toisessa erässä Pantterit alkoivat vimmatusti hakea kavennus- ja tasoitusmaaleja, vain kavennukseen oli tyytyminen YGn puolustaessa sisukkaasti. Tällä voitolla YG nousi sarjataulukossa pisteen verran Panttereiden yläpuolelle.

MAHL Young Guns -FC Hazard 5-9

Seuraavaksi saatiinkin nauttia kunnon maali-iloittelusta. Hazard ei ole parhaimmillaan palloa pitävänä joukkueena ja YG antoi kyseisen roolin heille, eikä Hazard ole parhaimmillaan nopeiden vastaiskujen kanssa. Tällä käsikirjoituksella edettiin koko ottelu. Ekassa erässä maaleja tuli tasaisesti molempiin päihin kolme kappaleta. Toisessa erässä Hazard sai kuitenkin hanat auki ja iski kahdeksaan minuuttiin kuusi maalia. Young Guns sai vielä pari kavennusosumaa tehtyä ottelun lopulla. mutta eihän se enää riittänyt. Ottelun suurimpina pistenikkareina toimi YGn Arttu Tuomainen, joka paukautti neljä tässä pelissä, yhteensä siis seitsemän iltaan, hirvittävä vire, sekä Hazardin Markku Leskinen 3+1 tehoilla.

Pöyryn Pantterit- FC Hazard 2-4

Hazard lähti otteluun hyvällä sykkeellä ja otti ottelun haltuunsa. Ensimmäiset 12 minuuttia mentiikin aika pitkälle Hazardin tahdissa. Hazardin saadessa klassisen kahden maalin johdon, alkoi valkopaidoilta tahti taas hidastua. Toisaalta ehkä Pantterit ottivat itseään hieman niskasta kiinni ja alkoi pelaamaan, mutta ekan erän loppu ja toisen alku meni selkeästi Panttereille ja peli oli tasan 2-2. Nopeasti Panttereiden tasoituksen jälkeen Hazard siirtyi uudestaan johtoon. Lopulta Hazard sinetöi loppulukemat ylivoimalla 2-4, tiukka ottelu ja Hazardille harvinainen kahden voiton ilta.

RiSaba - Team KalU 2-3

Tämä herkkupela avasi perjantai illan. Vastakkain liigan ykkönen ja kakkonen. Puitteet huippupelille oli luotu, ja sellainen todellakin nähtiin. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, ja välttelivät virheitä. Tästä huolimatta molemmat myös rakentelivat hienoja hyökkäyksiä, ja sitä kautta nähtiin hienoja suorituksia pitkin kentttää. Peli alkoikin vauhdikkaasti kun ensimmäisen kympin jälkeen peli oli jo 2-2. KalU karkasi jo 2-0 johtoon, mutta RiSaba kuroi eron nopeastii kiinni, ja alkoi molemminpuolinen väsytystaistelu. Molemmilla joukkueilla oli nippu laadukkaita paikkoja, mutta maalivahdit venäivät hienoihin torjuntoihin, eikä maalia meinannut tulla millään. Lopulta verkko heilahti kun Akseli Mastin tulinen kuti upposi RiSaban verkkoon. Sen jälkeen alkoi Ristiinalaisten armoton painostus, mutta tulosta se ei vain tuonut. Ottelu päättyi näihin lukemiin. Ansaittu Voitto KalU:lle.

RiSaba - Taloasema 9-4

RiSaban vielä toipuessa KalU tappiosta pääsi Taloasema yllättämään RiSaban hieman housut kintuissa. Talo asema sai kolme paikkaa ja teki kolme maalia RiSaban yhtä vastaan. Viisi minuuttia meni RiSabalta herätä peliin, jonka jälkeen se sai koneensa käyntiin. Taloasema ei pystynyt ylläpitämään alun virettään, ja RiSaba pääsi rankomaan Taloaseman puolustusta kerta toisensa jälkeen. Hienot syöttömyllyt sahasivat Taloaseman puolustusta rikki,  ja maalivahti Jani Himanen oli täysin voimaton. RiSabalta vahva 25 minuuttia ja vakuuttava voitto. Voiton takuumiehenä hääri kuka muukaan kuin MIkko Toivanen tehoin 4+1

Team KalU - Lost Cause 10-4

Illan toinen huippukamppailu tarjosi myös kosolti viihdettä niin hyvässä kuin pahassa. Ensimäisessä erässä KalU oli totaalisen murhaava latoen tauluun 6-0 johdon. Lost Cause ei saanut aikaiseksi yhtään mitään, ja KalU taas pelasi kuin hurmoksessa. Ottelu oli jo käytässössä taputeltu ensimmäisen erän jälkeen, mutta KalU jatkoi vielä hurjasteluaan, kun Tuukka Vetteranta veivasi nopeaan tahtiin pari osumaa. Sen jälkeen ei KalU:a enää puolustaminen kiinnostanut, ja Lost Cause pääsi kaunistelemaan lukemia. Ei jäänyt Lost Causin miehille paljon kerrottavaa tästä ottelusta. Ottelun hahmona oli Mika Kekkonen, joka syötti neljä maalia.

Taloasema - Lost Cause 8-2

Illan viimeinen ottelu, ja Lost Causelle mahdollisuus kirkastaa iltansa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Taloasema oli haistanut mahdollisuutensa voittaa jonkin muun joukkueen kuin Hazarrdin. Se tuli peliin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pelaten. Tämä tuottikin hyvää tulosta, eikä Taloasemalla ollut missään vaiheessa hätää. Vaikka Alussa hankittu 3-0 johto kutistui jo 3-2:n. Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua kun Lauri Laakso siirsi Taloaseman 4-2 johtoon kellon näyttäessä  27.45. Ottelun loppu meni sirkukseksi, kun Lost Causen maalivahti saalisti illan toisen Käytöskymppinsä, ja Lost Cause pelasi viimeisen minuutin tyhjään maaliin ja Taloasema otti siitä kaiken ilon irti nakuttaen neljä maalia lisää.

Muista myös muut MAHL lajit. Ilmoittaudu mukaan Free agentiksi MAHL joukkueisiin, jääpalloon, salibandyyn tai talvifudikseen.