KOMMENTTI: JÄÄPALLO ON TULLUT JÄÄDÄKSEEN MAHL TOIMINTAAN
Torstai, 24 Marraskuu 2016 00:00

 

 

 

MAHL Jääpallo on palannut. Viime talvena ratkottiin jääpallon sarjamestaruus ensimmäisen kerran ja nyt on taas pyttyä jaossa. Sarja kasvoi viime vuodesta kahdella joukkueella. Nyt mukana on siis huikeat 8 joukkuetta! Uusina tulokkaina WHL ja Kattilasillan pojat (Tuttavallisemmin KaPo). Sarjasta on ennakoitu viime vuotta tasaisempaa, ja ensimmäinen kierroskin tuki tätä faktaa, kun monen tasoiset jääpallistit valtasivat Hänskin montun pimenevässä sunnuntai-illassa. Mukana on Pelimiehiä vuosien takaa, juuri aktiiviurun lopettaneita, Kamppari junioreita, Huipputason kiekkomiehiä, ja joukko pelureita jotka ovat saaneet kosketuspintaa tähän hienoon lajiin sarjan kautta nyt debytantteina tai viime vuoden "konkareina".

 

MAHL lajikirjossa jääkiekko on saanut vankan sijan harrasteliikunnan muotona. Jääkiekossa mukana on yli 300 pelaajaa, joten jääpelien taitureille lisälaji on tervetullut lisä. Kentällä näkyi selvästi viime kautta enemmän jääkiekon puolelta tulevia pelureita, lisäksi täytyy muistaa FC Hazard, joka puolestaan koostuu pelaajista joita kiekko on monia vuosia kiinnostanut, mutta ei vielä ole löytynyt tuohon lajiin panoksia.



Jääpallo tarjoaakin kiekkoa matalamman kynnyksen tulla mukaan jäälajien pariin. Kustannukset lajissa ovat pienemmät, jääaika on kortilla, mutta sunnuntai-ilta sopii mainiosti näille peleillä. Jääpallo houkuttelee harrastelijoita mukaan loistavalla tavalla ja pelaaminen on mukavaa kaikin puolin.

Nyt mukana on yli 100 pelaajaa ja 200 pelaajan raja voi jonakin vuonna helposti toteutua. Jääpallokierros herätti heti puheen sorinaa jäähallin pukukoppi keskusteluissa ja pahaa sanottavaa lajista ei ollut kenelläkään. Mielikuvia rikkoutuu varmasti tänä vuonna useita, ja uusia pelaajia lajin pariin tulee koko ajan. Tämän hetken joukkueet alkavat jo aikalailla olla täynnä pelaajia, monella onkin jo runsauden pulaa pelaajista ja enempää ei viitsisi ottaa jotta pääsee myös pelaamaan.

 

Pelaajaamäärän kasvua tukee myös Mikkelin vahva kaukalopallokulttuuri. Kaukalopallolla on vahvat perinteet Mikkelin jääurheilussa, ja moni noista entisaikojan kaukalopallomiehistä onkin siirtynyt MAHL jääpallon sekä jääkiekon pariin. Joten saa nähdä löytääkö loputkin entiset kaukalopallopelurit itsensä mukaan nyt MAHL jääpalloon vieläkin laajemmin. MAKS-91 ikämiehet pelaavat nyt jo omana joukkueenaan ja muissa joukkueissa näkyy MAKS-91 sekä Mustien Kissojen entisiä pelimiehiä, mutta lisää entisiä kaukalopallo pelaajia löytyy kulmien takaa.

 

Hienoa jääpallo on myös ikäjakauma. MAKS-91 pelaa ikämiehillään ja Canarian Pallossa pelaa juuri armeijan käyneitä pelureita. Lisäksi monessa joukkueessa on tulevaisuuden jääpallotähtiä, jotka ovat juuri rippikoulusta päässeet. Laji siis yhdistää hienolla tavalla eri ikäpolvia. 

 

Se onko MAHL sarja ihan vielä jääpalloa, niin ei varmasti, mutta kulttuuri kasvaa ja pian moni oppii jääpallon saloja yhä enemmän. Tällä hetkellä pelaamisessa sumputetaan maalinedustaa ja kentän kokoa ei vielä ihan osata käyttää hyväksi. Näihin saloihin vielä kyllä pääsee jokainen sisään ja mikäli haluaa vinkkejä, kannattaa repiä hihasta MAHL lajiedustajaa Eetu Sviiliä, joka mielellään antaa vinkkejä jokaiselle joukkueelle.

 

Komea kausi on edessä ja pelejä tulee jokaiselle joukkueelle yhteensä 14. Laji alkaa olemaan siis jo ihan iso tekijä MAHL toiminnassa. Mikäli haluat mukaan peleihin, kannattaa olla nopeasti yhteydessä jotta pelipaikkaa voi vielä havitella joukkueista. Lisäksi jokaisella on varmasti jossain vaiheessa kautta pulaa pelaajista, joten pelimiehille on kyllä tarvetta.

 

Viikonlopun otteluissa keli suosi pelaajia, ja niissä riitti vauhtia sekä upeita suorituksia. Ensimmäinen kierros antoi viitteitä joukkueiden voimasuhteista, mutta mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei vielä kannata tehdä. Nostetaan esiin SS-Bandy joka puolustaa viimekauden mestaruuttaan, ja aloitti nytkin tupla-voitolla. Vahvan näytteen kunnostaan antoivat myös WHL ja MPU. Tulossa on huikea MAHL jääpallokausi.

 

 

 

TULOKSET

  1 20.11.2016 18:00 h   SS-Bandy -   7 - 5 Raportti
 
  1 20.11.2016 18:00 h   MAKS-91 Ikämiehet - MPU   0 - 7 Raportti
 
  1 20.11.2016 18:40 h   - Try Out   9 - 5 Raportti
 
  1 20.11.2016 18:40 h   Canarian Pallo -  KaPo   2 - 5 Raportti
 
  1 20.11.2016 19:20 h   SS-Bandy -   11 - 1 Raportti
 
  1 20.11.2016 19:20 h   - Try Out   10 - 3 Raportti
 
  1 20.11.2016 20:10 h   MAKS-91 Ikämiehet - Canarian Pallo   6 - 4 Raportti
 
  1 20.11.2016 20:10 h   MPU - KapO   3 - 2 Raportti