Perjantai-iltana MAHL salibandydivarin alkulohko B:ssä saatiin nauttia vauhdikkaista ja tunteikkaista salibandy-peleistä. Weikkosten ja Team Hyviksen vahvat varmat esitykset olivat tällä kertaa valttia yli nuoruuden innokuuden.

4 11 21.10.2016 18:15 h  Team Hyvis -  MAHL   4 - 2

4 12 21.10.2016 18:55 h FC Mahalasku  -  Team Hyvis   2 - 3

4 13 21.10.2016 19:35 h Weikkoset  -  MAHL   4 - 1

4 14 21.10.2016 20:15 h FC Mahalasku  -  Weikkoset   3 - 6

Team Hyvis - MAHL 4-2

Ottelun tahti oli alusta asti selvä, Hyvis otti pallon hallinan itselleen. MAHL maalivahti Jere Korhonen oli kuitenkin mainossa vireessä ja MAHLia pelissä mukana pitkän aikaa. Hyviksen Mika Honkanen kuitenkin keksi niksit Korhosen ohittamiseen ja tekikin sen peräti hattutempun arvoisesti elikkäs kolmeen kertaan. Niko Kainulainen onnistui vielä kaventamaan, mutta Johanna Rapo niittasi Hyviksen neljännen maalin eikä MAHL enää pystynyt tätä kirimään. Kainulainen iski ottelun loppuun lohdutusosuman MAHLille Partasen Antin syötöstä.

FC Mahalasku - Team Hyvis 2-3

Hyvis jatkoi hyvää virettään ja iski pari maalia heti ottelun alkuun nuoren Mahalaskun vielä hieman uinuessa. Herätys oli raaka, mutta Mahalasku heräsi taistelemaan. Valitettavasti välillä mentiin vähän liiaksi jääkiekko-kaukalosta tutuin opein. Ensimmäisessä erässä Hyvis sai vielä kolmannen maalin tehtyä. Toisessa erässä Mahalasku pisti Hyviksen sitten tekemään jo kunnolla töitä pisteiden eteen. Hieman rikkonainen Mahalaskun takaa-ajo ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa pääsemään kuin maalin päähän Hyviksestä.

Weikkoset - MAHL 4-1

MAHL saapui pukukopistaan salaperäisesti myöhäillen, kenties kuvioita oli käyty läpi ja itsevarmuus loisti. Vaikkei se loppunumeroista paista ilmi, mutta MAHLin peli oli selkeästi kypsempää ja hyviä maalipaikkoja joukkue pystyi luomaan selkeästi enemmän. Kolmen minuutin jälkeen WEikkoset kuitenkin sai tehtyä 1-0 maalin. Tämän jälkeen ottelu oli tasaista aina viimeiselle viidelle minuutille asti. Pallonhallinta oli enemmän Weikkosilla, mutta MAHL pisti kovasti kampoihin ja mahdollisuudet oli ottelun kääntämiseen. 25 minuutilla Weikkoset iski toistamiseen, jonka jälkeen MAHL sai nopeasti kavennettua, mutta lopulta Weikkoset sai kuitenkin kaksi onnistumista lisää ja vei pisteet mukanaan.

FC Mahalasku - Weikkoset 3-6

Mahalasku ei valitettavasti oppinut edellisen ottelun alusta ja hieman oli nukuksissa tälläkin kertaa, Weikkoset pääsi karkaamaan kahden maalin karkumatkalle heti ottelun alkupuolella. Ja tämän jälkeen joukkue taas heräsi taistelemaan pisteistä. Maaleja tahtiin kutakuinkin vuoronperään, mutta lopulta Weikkosten rutiini vei ottelun nimiinsä. Erityismaininta Mahalaskun maalivahdille Juho Tikkaselle, joka esitti tukun mainioita torjuntoja.

Tämän kierroksen joukkueista hyvin näki mikä merkitys on yhtenäisellä joukkue pelillä. Team Hyviksen ja Weikkosten pitkään yhdessä olleet ja kokeneet porukat ovat rutiineiltaan hyvin vahvoja. Mahalaskulla on vahvasti tunnetta ja nälkää mukana, varmasti tulee tulevaisuudessa olemaan kova luu ainakin MAHL-sarjoissa. MAHLin kokoomajoukkue on epätasainen sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Nuoremmilla on nopeutta ja jalkaa, muttei oikein malttia pelinlukua, kun taas vanhemmilla joukkue jäsenillä tuntuisi olevan juuri toisinpäin. Potentiaalia kuitenkin tästäkin joukkueesta löytyy, mutta se sopiva pelitapa, joka sekoittaa sopivasti joukkueen vahvuuksia, pitää löytyä.

Muista myös muut MAHL lajit. Ilmoittaudu mukaan Free agentiksi MAHL joukkueisiin, jääpalloon, salibandyyn tai talvifudikseen.