HÖNTSÄ PALASI TOSITOIMIIN
Perjantai, 05 Elokuu 2016 10:22

mahl jalkapallo divari

Tiistaina Höntsä-sarja teki paluun lähes kuukauden mittaiselta tauoltaan. Tauko ilmeisesti tehnyt monelle hyvää ja tiukkoja, hyvähenkisiä matseja nähtiin aimo liuta. Muutama suurempi lukuinenkin voitto kyllä mahtui mukaan.

Höntsä-sarjaahan on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Peleissä on vielä panosta paljon niin sarjataulukon ylä- kin alapäässäkin. Kärjessä XON ja Syke painaa rinta rinnan tasapisteissä, eikä taulukon toisessa päässä majaileva Cafe Keidas varmasti ole tyytyväinen tämän hetken sijoitukseensa. Vielä siis on peleissä paljon panosta jäljellä, viimeiset kierrokset varmasti tulevat olemaan kutkuttavan jännittäviä!

Tiistai-illassa pelattiin Höntsä-kierros. Keli oli aivan yhtä kaunis kuin maanantaisella Liiga-kierroksellakin, eli yhdelläkään pelaajalla ei ollut kuivaa kohtaa vaatteissaan ja tauon aikana tuli aivan mahdottoman kylmä. Mutta kentällä tuo kylmä ei näkynyt, vaan kostea ja liukas keli mahdollisti vauhtia ja vaarallisia tilanteita normaalia suuremmissa määrin.

Muistakaa myös katsoa äskettäin auenneet talvilaji-ilmoittautumiset.

XON 37 PTS

XONin pelaajat olivat jääneet vielä kesä tauolle. Onneksi rosteriin saatiin värvättyä lisää leveyttä Jari Heikkisen muodossa, mutta tästäkin huolimatta MAHL 35 vastaan jouduttiin lähtemään miehen vajaalla sekä lainaveskan turvin. Onneksi jalkatoipilas Aku Noponen oli kaikkien yllätykseksi pelikunnossa ja saapui kentälle muodikkaasti myöhässä, sen akateemisen vartin verran. Noposen saapuminen rauhoitti maalirikkaan pelin tilanteita ja XON sai varmalla pelillän vietyä pisteet kotia 5-3 luvuin. FC Staroja vastaan XON sitten pisti ison vaihteen silmään heti alusta asti, ja täydellä kentällisellä pelannut XON ei armoa antanut. Varsin Juuso Hämäläinen oli kertakaikkisen armottomalla päällä iskien ottelussa viisi häkkiä. XONille pisteet 9-1 luvuin, ja sarja kärkeen maalieron turvin.

Syke 37 PTS

Moision Syke taasen palasi tauolta levänneenä ja isolla rosterilla, ja antoi sen näkyä heti ekassa pelissään. Vastustajaksi oli joutunut MAHL 35. Ottelu oli suvereenia Sykkeen hallintaa, onnistumisia ja maaleja tuli laajalta rintamalta, ottelu päättyi 7-1 lukemiin. Vahva suorittaminen jatkui myös Lakeside Hoppersia vastaan, Timo Järvisen ja Jani Voutilaisen maaleilla Syke oli jo matkaamassa 4-1 johdossa ottelun voittoon. Muutta se hyvän olon tunne taisi tulla Sykkeen jätkille n. viisi minuuttia liian aikaisin. Viimeisen vitosen aikana Hoppers pystyi kuin pystyikin tekemään kolme maalia ja tasoittamaan ottelun. Täten lopputulos 4-4, ja sarjan pikkipaikan menetys XONille maalieron mitalla.

FC Gather 23 PTS

Gatherillakin tuntui rosteria löytyvän tauon jälkeen. Ensimmäiseksi vastustajaksi tuli FC Starat, ottelu oli tasaista vääntöä ja tilanteita kyllä tuli puolin ja toisin. Olisiko se sitten ollut se laaja rosteri mikä pelin ratkaisi. Ensimmäinen maali nähtiin vasta puolen tunnin pelin jälkeen Gatherin Jussi Kuokkasen toimesta. Hetkeä myöhemmin Patrick Lindgren viimeisteli loppulukemat 2-0 Gatherille. Seuraavan pelinä sarjajumbon, Cafe Keitaan, kimppuun. Oliko tauko sittenkin löystyttänyt Gatherin jalkoja vai oliko vähän liikaa itsevarmuutta mukana, mutta pelistä tuli paljon ennakoitua tasaisempi taisto. Loppulukematkin tukevat tätä vahvasti, 2-2 tasuri ei varmasti tyydytä nälkäistä joukkuetta.

Lakeside Hoppers 21 PTS

Hopperskin on näitä joukkueita joille tauko teki eetua. Ja sen sai tuta Cafe Keidas pahemman mukaan. Hoppers vei ottelua isännän elkein, oluen ystävien syömähampaina kunnostautuivat neljä maalia tehnyt Tomi Kuitunen sekä hatullisen paukuttanut Juuso Tuhkanen. Ottelu Hoppersille 7-2 lukemin. Sitten Hoppersin vire joutuikin todelliseen testiin kun vastaan asteli sarjakärki Syke. Ja kyllähän ottelun temmon pääasiassa määritteli Syke. Vakuuttavalla pelillä Syke olikin jo 1-4 johdossa reilun puolen tunnin pelin jälkeen, mutta ilman vaihtomiehiä pelannut Hoppers ei lannistunut eikä väsynyt, vaan pisti lopussa uutta pykälää kehiin. Viimeisen vitosen aikana loistava nousu kolmen maalin tappio asemasta 4-4 tasapeliin! Jälleen maalipyssynä kunnostautui uuden hatullisen paukuttanut Juuso Tuhkanen. Tärkeä piste sarjakärjeltä ja mitalisijat alkavat olla lähellä.

FC Starat 11 PTS

Starat jatkoivat siitä mihin ennen taukoa jäivät, valitettavan mollivoittoiseen peliin. Ensimmäisessä ottelussa FC Gatheria vastaan näkyi kyllä yritystä ja taistelutahtoa, valitetavasti maalien muodossa se ei tällä kertaa realisoitunut. XONia vastaan sitten peli tahtoi mennä vähän roiskimiseksi ja yli yrittämiseksi. Tosin tällä kertaa se sentään yhden maalin toi mukanaan. 25 minuutilla Markus Häkkinen huomasi heti aloituksen jälkeen XONin lainaveskan nukkuvan pahemman kerran ja sijoitti pallon komealla kaarella keskiympyrästä ohi hölmistyneen XON veskan. Taisi olla kesän kauimpana maalista tehty maali kaikki sarjatasot mukaan lukien. Loppu lukemat kuitenkin Xonille 1-9.

MAHL 35 9 PTS

Kolmevitosille ei tauon jälkeen helppoa otteluohjelmaa oltu suotu, vaan joukkue joutui kohtaamaan molemmat sarjakärjet, sekä Sykkeen kuin Xoninkin samana päivänä. Rosterikin oli kutistunut valitettavan pieneksi, joten hyvää ei oikein ennusteet luvannut. Syke osoittautuikin oletetun kovaksi, ja voittikin ottelun 1-7 lukemin. Luvut olisivat vieläkin rumemmat ilman hyvin maalivahtina pelannutta Mikko Kivistöä, joka esitti ison tukun loisto torjuntoja maalillaan. Xonia vastaan Kolmevitoset pääsivät aloittamaan miehen ylivoimalla, sehän ottelussa näkyikin ja maalipaikkoja syntyi tasaiseen tahtiin, ja myös verkkoakin päästiin heiluttelemaan. XONin saadessa kentällisen täyteen alkoi ottelun painopiste kääntyä Kolmevitosten päätä kohden. Ottelu oli kuitenkin kokonaisuudessaan vallan tasainen, mutta kolmevitosten pirteä esitys ei tällä kertaa riittänyt 3-5 lukemia parempaan tulokseen.

Cafe Keidas 4 PTS

Tauko oli selkeästi piristänyt Keitaan peliä. Vaikka se ei kyllä pahemmin tulostaululla näkynyt illan ensimmäisessä ottelussa Lakeside Hopperssia vastaan, 2-7 on kohtuullisen rumat lukemat. Toisessa ottelussa FC Gatheria vastaan meininki olikin jo ihan toinen. Vaikka Gather ehkä hieman ottelua hallitsikin ja suurimman osan ottelua johtikin, niin missään vaiheessa ei Keitaan porukalta katkennut se henkinen selkäranka eikä usko omaan tekemiseen horjunut. Lopulta se oma tekeminen palkittiin Severi Vainikaisen taituroimalla tasoitus osumalla. 2-2 arvokas piste Keitaalle. Mutta viimeisille kierroksille vaaditaan lisää uskoa omaa tekemiseen sekä kunnon tsemppiä, että edellä olevat saadaan kiinni, vielä se on mahdollista!