SUMMERSÄBÄN A-LOHKOSSA YLLÄTTÄJÄ JATKOON
Torstai, 14 Heinäkuu 2016 08:23

Salibandy ei pidä taukoa edes kesällä. Summersäbä 2016 polkaistiin eilen käyntiin. Summersäbässä pelataan Keidas-Cup tyylisesti alkulohkoissa joiden kaksi parasta etenevät Finaali-lohkoon. Joukkueita on mukana 8 ja eilen pelattiin siis A-Lohko. Mukana olivat Löysätempo 2, LA Lightning, Team KalU ja Hazard. Pelien taso oli erittäin korkea. Peleissä nähtiin paljon taitoa ja vauhtia, kun pelaajat kirmasivat reikäpallon perässä ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen. Toiset sopeutuivat nopeammin kuin toiset, mutta kkaikkien kohdalla peli parani illan mittaan huomattavasti. Jatkoon menijöissä oli ennakkosuosikki ja yllättäjä. Ensi viikolla pelataan B-lohko joka on myös oleva kova.

Salibandyn PMT 2016

Ilmoittaudu mukaan Salibandyn PMT turnaukseen. Pääset ilmoittautumaan. Täältä

LA Lightning-Team KalU 2-0

Ottelu avasi illan. ottelussa oli kova tempo ja pelaajat olivat kuin varsat kevät laitumella. Kovasta vauhdista huolimatta peli oli tasokasta ja tarkkaa puolustamista. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa yli 20 minuuttia kunnes Jasu Sopanen sivalsi ylivoimalla 1-0 voittomaalin. Tämän jälkeen KalU haki vimmatusti tasoitusta, mutta LA ja viimeisenä lukkona Antti Tiilikka kestivät KalUn rynnistyksen ja tuloksena oli 2-0 voitto. Kun Antti Heikkilä teki tyhjiin 2-0 maalin. Molemmilta hyvä kauden avaus. KalU:lta vain tehot uupuivat.

FC Hazard-Löysätempö II  5-4

Peli oli erittäin tasainen ja maaleja tehtiin vuoron perään aina 3-3 tilanteeseen asti. Jos ensimmäisessä ottelussa puolustettiin tarkasti, niin tässä pelssä pääosissa olivat hyökkääjät. Varsinkin ensimmäinen erä oli hullunmyllyä. Toisessa eräsä Hazard iski kahdesti ja Löysätempo ei pystynyt kuittaamaan kuin yhden kerran. Näin Hazardille voitto 5-4 lukemin. Molemmilla Joukkueilla onnistumisia tuli tasaisella rintamalla, mikä loi hyvää pohjaa myöhempiin peleihin.

FC Hazard-LA Lightning 2-3

Ennakkoon tämän piti olla LA:lle ylikävely, mutta vielä mitä. Hazard laittoi Lightningin todella tiukoille, ja pystyi roikkumaan pelissä koko ottelun ajan. Toki LA hallitsi palloa ja suurinosa ottelusta pelattiin Hazardin päädyssä, mutta tiivis keskialueen sumpppu aiheutti ongelmia Launialalle. Tästä huolimatta Launialalle voitto. Hazard sai lopussa vielä hyvän mylläkän Launialan maalille, mutta viimeinen silaus jäi siitä huolimatta puuttumaan.

Löysätempo II-Team KalU 4-6

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, sillä KalU murjoi ensiksi taululle 5-0 johdon, ja peli näytti jo olevan tässä kohtaa taputeltu. Mutta vielä mitä Löysätempo aloitti hurjan kirin ja takoi alle kolmeen minuuttiin 3 maalia, ja peli oli taas aivan auki. Sitten Lasse karvonen iski ottelun kolmannen maalinsa ja ero taas kolmeen maaliin. Jan pylkkänen toi vielä Löysän 4-6 tilanteeseen, mutta viimeisin minuutin painostus ei kuitenkaan tuonut toivottavaa lopputulosta. Ottelun hahmo oli Hatullisen iskenyt Lasse Karvonen

Team KalU-FC Hazard 1-2

Ottelussa oli panoksena paikka auringossa. KalU hyökkäsi, ja Hazard puolusti koko viisikon voimin. Hazardin sumppu oli niin tiivis että KalU saatiin pidettyä pois vaarallisimmilta paikolta pois lähes koko ottelun ajan. Kello kävi ja taululla komeilivat 0-0 lukemat. KalU:n johtomaali alkoi näyttää koko ajan todennäköisemmältä, mutta niin vain kävi että Jukka Hokkanen puttasi vaparista Hazardin 1-0 johtoon. Nyt oli Kalun tehtävä kaksi maalia jatkoon pääsyyn, mutta maalin tekikin Hazard ja peli alkoi olla taputeltu. KalU onnistui viimeisellä minuutilla viemään Hazardilta nollapelin, mutta se ei lopputulemaan enään vaikuttanut. Ottelun jölkeen kentälä oli yllättyneitä ilmeitä molemmin puolin, mutta niin vain Hazard konkoili Divari joukkueella itsensä Finaalilohkoon. Loistava suoritus Hazardin nipulta kaikenkaikkiaan.

LA Lightning-Löysätempo II 5-4

Löysän esitys oli parantunut pitkin iltaa, mutta siitä huolimatta esitykset olivat olleet lievä pettymys niin joukkueele itselleen kuin muillekkin. Löysät lähtivät pesemään kasvojaan Launialaa vastaan, joka oli jo jatkonsa varmistanut. Alkuun näyttikin siltä että Löysä tulee viemään ottelun nimiinsä kun Eetu Kurri piiskasi Löysätemmon 4-1 johtoon ajassa 19.53. Väsymys alkoi kuitenkin jo painaa Löysän miesten jaloissa ja Launialalla alkoivat pallot löytäätietään maaliverkkoon asti. Huima kiri sai kruununsa ajassa 29.46, kun Akseli Mutanen teki 5-4 voittomaalin hienolla laukauksella.

Pelit olivat siis erittäin tasaisia, kuten tuloksetkin sen näyttivät. Kaikille joukkueille jäi illasta varmasti hyvin positiivinen mielikuva. Etenkin jatkoon menneille LA Lightningille ja Hazardille. 20.7 pelataan siis B-Lohko ja 27.7 Finaali-Lohko.