LIIGAA VESIKELISSÄ
Tiistai, 05 Heinäkuu 2016 07:30

 

liiga divari

 

Eiliset jalkapallonliiga pelit tarjosivat pelaajille ja muutamille paikalle tulleille katsojille vettä taivaan täydeltä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelit pelattiin todella märällä alustalla ja joukkueilla menikin hetki aikaa totutella vallitseviin olosuhteisiin. Kun pelaajat saivat niskalenkin olosuhteisiin, alkoi kentillä näkyä taas toinen toistaan näyttävämpiä suorituksia. Ilta tarjosi tukun upeita maaleja, ja muutenkin hienoja suorituksia. Olikohan sateella osuutta asiaan, mutta montaa joukkuetta vavasi akuutti pelaajapula, ja joukkueet joutuivat operoimaan hyvinkin pienillä rostereilla. Kuitenkin fiksusti pelaamalla tätäkin pystyttiin kompemsoimaan. Hyvä esimerkki saatiin kun MAHL Young Guns taisteli toisessa ottelussa ilman  vaihtomiehiä 2-0 tappiolta OW:n ohi toisen jakson huimalla kirillään. Taloasema on hieman päässyt muilta karkuun, mutta sen jälkeen taulukko näyttääkin oikein tasaiselta. Sijat 2-5 mahtuvat kaikki 3:n pisteen sisälle.  

MAHL AVOIN PELIVUORO HÄNSKISSÄ TO KLO 20-21

MUISTA MAHL JALKAPALLON PMT HEINÄKUUSSA, LUE LISÄÄ

 

Jos intoa Liiga vauhdin kokeiluun löytyy ole yhteydessä.

Lisätietoja:

Eetu Sviili

eetu(at)mahl.fi

0408364909

 

Raportti

 

5 29 04.07.2016 18:00 h FC Puujalat - FC Timo 9 - 2
5 30 04.07.2016 18:00 h Taloasema - MAHL 13 - 2
5 31 04.07.2016 18:45 h Wilmert - Taloasema 1 - 3
5 32 04.07.2016 18:45 h FC Puujalat - FC OW 4 - 0
5 33 04.07.2016 19:30 h MAHL Young Guns - Wilmert 1 - 4
5 34 04.07.2016 19:30 h MAHL - FC Timo 2 - 5
5 35 04.07.2016 20:15 h FC OW - MAHL Young Guns

2 - 4

 

Taloasema 24 PTS

Taloasema oli saapunut paikalle isolla nipulla. Mukana oli 4 vaihtomiest, ja se toi uuden ulottuvuuden joukkueen pelaamiseen. Nyt liikettä ja tempoa pystyttiin hieman lisäämään kun vaihtoonkin pääsi huilaamaan. Ensimmöisessä ottelussa vastaan tuli MAHL.  Alku oli hieman kangertelevaa, mutta kun koneet saatiin käyntiin ei Taloasemaa voinut pysäyttää, ja se hurjastelikin taululle loppulukemat 13-2. Tästä ottelusta ei sen enmpää jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Toiseen peliin vastus kovenikin huomattavsti, kun vastaan asettui Wilmert. Ottelussa oli Liiga futista parhaimmillaan. Paljon vauhtia ja hienoja yksilösuorituksia. Esimerkiksi Aihan Dag vastasi illan komeimmasta maalista tykittäen hurjan hevosenpotkun pallon lähes 30 metristä aivan yläkulmaan. Taloasema puolusti hyvin ja Wilmert ei oikeastaan päässyt vaarallisille maalintekopaikoille kuin muutaman kerran. Tämä takasi rutiininomaisen 3-1 voiton. Ottelkuita on toki vielä 8 jäljellä. Kestääkö vire loppuun asti...?

 

Wilmert 18 PTS

Wilmert jatkoi jälleen hyviä esityksiään, ja eilinen vankisti sen asemia kärkikahinoissa. Wilmert onkin noussut kauden mittaan Taloaseman ykköshaastajaksi, ja sen se eilenkin näytti. Vaikka tulos ei ollut Wilmertin kannalta suotuisa pystyi se haastamaan Taloaseman pelillisesti. Mutta mviimeisellä kolmanneksella pieni terävyys puuttui, ja se maksoi siinä taistossa pinnoja. Toiseen peliin Wilmert sai vastaansa Young Gunsit. Ottelu oli tasaista vääntöä alusta loppuun, mutta Wilmertin kokemus ja rutiini riittivät ottelussa tarvittavien maalien tekemiseen. Näin matkasi kolme pinnaa Wilmertin pussiin. Eilisen jälkeen eroa kärkeen siis 6 pistettä ja taaksepäin paljon vähemmän. Ohi peleihin ei ole varaa, mikäli mielii Taloasemaa haastaa tai kakkospaikkaa pitää.

 

Puujalat 17 PTS

Puujalat olivat saaneet unohdettua edellisen kierroksen pettymykset, ja se palasikin kehiin uudella ilmeellä. Ensin Puujalkojen vireen sai tuntea FC Timo, joka suli Puujalkojen käsittelyssä hurjin 9-2 lukemin. Toiseen peliin vastaan tuli OW. ei ollut heistäkään haastmaan Puujalkoja. Peli päättyi Puujalkojen 4-0 voittoon. Ansaitut 6 pistettä nostivat Puujalat kolmospaikalle. Eroa kärkeen 7 pinnaa ja kakkospaikkaan piste.

JOs pelistä saadaan kitkettyä pois tietty ailahtelevuus voi Puujalat vielä nousta mukaan pyttykisaan. Tämä kuitenkin edellyttää vastaavanlaisia suorituksia kuin eilen. Sama teesi kuin Wilmertille. Ohi peleihin ei ole enää varaa, sillä sijoitukset elävät taulukossa jokaisen pelin jälkeen.

 

MAHL Young Guns 16 PTS

Nuoret pyssyt oli saanut jalkeille vain kentällisen verran miehiä, mutta se ei menoa haitannut. Joukkue haastoi hyvin Wilmertin, mutta materiaali ero alkoi näkyä mitä pidemmälle ottelu meni. Voikka Joukkue pystyi hyvin pysymään pelissä mukana teki Wilmert voittoon tarvittavat maalit. Toisessa ottelussa Kohdattiin OW. Peli oli tasaista ja se aaltoili päästä toiseen. Alkuun vain OW pystyi kuitenkin maalintekoon. Alkoikin näyttää siltä että joukkue todella tarvitsisi Charlesia maalien tekemiseen. Charlesin lähdettyä takaisin Ranskan maalle on uusien vastuunkantajien astuttava esiin. Peliä käyty 25 minuuttia tilanne 2-0 OW:lle. Sitten alkoi Young Gunsien nousu. Ensin Kasper "Kappe" Aholainen lähetti millintarkan keskityksen omasta päästä kohti OW:n maalia, palloon ehti ensin Joona Lehtola , joka puski komeasti kavennuksen. Tästä alkoi huima painostus joka tuotti tulosta vain pari minuuttia myöhemmin kun Liiga debyyttinsä tehnyt Joonas Luhanko puski takatolpalta pelin jo tasoihin. Kun kerta vauhtiin oli päästy siirsi Kalle Kiiskinen Yg:n jo johtoon. Vielä kirsikkana kakun päälle Samir pamautti pallon komeasti rankkarialueen rajalta etuyläseen. Hieno nousu ja siitä palkintona 3 pistettä. Tuola voitolla YG pysyi mukana taistelussa kärkisijoituksista. Ensi kerralla vaan enemmän ukkoja riviin niin pisteitä ropisee.

 

FC OW 15 PTS

Eilinen ei OW:lle hurraamisen aiheita pahemmin antanut. Ensin tuli tappio Puujaloille lukemin 4-0. OW ei missään vaiheessa päässyt peliin sisälle ja ottelu olikin selviytymistaistelua alusta loppuun asti. Uusi latautuminen käyntiin ja kohti toista peliä. Ottelu Young Gunsia vastaan alkoikin mallikkaasti, ja sitä OW johtikin jo 2-0, mutta sitten iski pieni hyvänolon tunne ja väsymys, jotka suistivat OW:n lopulta 4-2 tappioon.

Muutamilla pelaajilla taisi painaa viikonlopun rasitukset vielä jaloissa. Tästä ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin. Muiden pelatessa ristiin ei matkaa kakkospaikkaankaan ole kuin 3 pistettä. Uutta matoa vaan koukkuun ensi kierroksen koitoksiin

 

FC Timo 11 PTS

Timojen ilta oli hyvin kaksijakoinen. Miehiä ei taas liikaa ollut paikalla, eikä Timojen peli ole muutenkaan lähtenyt kulkemaan koko kaudella lainkaan niin kuin he olisivat toivoneet. Ensin Timot taipui Puujalkojen käsittelyssä 9-2. Tästä ei sen syvempää analyysiä tarvitse antaa kuin että mikään ei toiminut. Toisessa pelissä Timot kohtasi MAHL:n. Timot iski ensimmäisellä kympillä kolme maalia ja keskittyi sen jälkeen nauttimaan pelistä, mikä on ollut tällä kaudella harvinaista herkkua. Lopussa MAHL iski kaksi maalia nopeaan tahtiin, mutta se ei enäää ollut kuin koskeettista.

Timot voidaan alkaa laskea ulos mestaruustaistelusta, mutta otteiden kohentuessa paikka kolmen joukkoon on yhä mahdollinen, mutta pisteitä pitäisi alkaa tulemaan hieman tiheämmällä tahdilla kuin tähän asti on nähty.

 

MAHL 0 PTS

Edellinen kierros oli antanut toivoa paremmasta MAHL leirissä. Tänään oli kuitenkin taas haasteellista saada jalkeille miehistöä, ja se näkyikin sitten taululla. Taloasemaa vastaan MAHl oli hyvin pelissä mukna toisen jakson alkuun asti, utta sitten alkoivat vaikeudet, ja Taloasema iski nopeaan tahtiin ottelun ratkaisevat maalit. Toiseeen peliin vastassa Timot. Nyt kohtaloksi koitui synkkä ensimmäinen kymmenminuuttinen, jonka aikana Timot karkasi 3-0 johtoon. Tämän jälkeen MAHl pääsi paremmin peliin sisälle ja tekeminen oli ihan mallikasta. Vieläkään sille ei pisteitä saanut, mutta niiden aika tulee vielä.